bu arada ben "22 sene yüzünden bizimki doğru sizinki değil" demedim "çok çok daha sağlam temellere dayalı" dedim hemde bundan değil 50-80 200yıl sonra bile bu yılları inkar edemezsin 2000'lı yıllardan binlerce belge,resim,kayıt bulursun ama şimdi git 1900'lü yıllardan bilgi bul bakalım büyük bilgileri bulursun, anlaşmalar, devletler arası resmi kayırlar vs ama bir maç bilgisini çok zor bulursun diye düşüyorum....elini vicdanına koy söyle 1911'deki 7-0'lık maç mı sana daha doğru geliyor "ki 6-0'dan sonra söylenmeye başnana bir olay" yoksa 1933'den başlayarak Fenerbahçe'nin 26 şampiyonluğuna inanmak mı daha kolay..
Yahu arkadaş ben sana desem ki ''git bana 1940-1941 sezonundaki tüm maçların tutanaklarını, videolarını getir'' getirebilecek misin ? Kaldı ki burada mevzu Fenerbahçe'nin o kupaları gerçekten kazanıp kazanmadığı değil. Resmi olarak sayılıp sayılmaması. Adam oraya ''herkes kafasına göre lig düzenliyordu, aynı sene içersinde Ankara'dan da İstanbul'dan da şampiyon çıkıyordu'' yazmış, daha neyin hesabını yapıyorsunuz ?
Resmi olarak 1959'dan sonrası esas alınır, biz bunu esas alırız, UEFA ve FİFA'da bunu esas alır. Siz istediğiniz kadar eskilere gidip ''Türkiye'nin en çok şampiyon olan takımı biziz'' diyebilirizsiniz kendi çapınızda.
Memnun olur musun bilmiyorum ama bu da 1959'dan sonrasının blançosudur.
1911 şartları teknoloji falan boşverin ...kayıt falanda önemli değil ... 22 sene insan ömrü ile sınırlı bir olay .. hani yüz yıl öncesi için 2 farklı nesilin görüşü alınır ama 22 sene öncesini ben bile genç olmama rağmen çok güzel anlatabilirim.... bir takım bir takımı 22 sene önce yenmişse o dönem yaşamış birileri bunu hatırlar ...ancak benim şahsi kanatim 7-0 kazandıysak ne olacak ? bir takım bir takımı 7-0 yendi diye büyük olmaz .... siz bizi 6-0 yendiniz benim için bununda bir önemi yok ... ama mevzu olaya objektif bakabilmek ... sizin şampiyonluklarınızı öne sürerken biz o yıllarda şampiyon olduk ama siz bizi 7-0 yenmediniz demeniz ne kadar objektiflikten uzaksa bir galatasaraylınında biz sizi 7-0 yendik ama sizin şampiyonluklarınız sayılmaz demeside o kadar subjektif ...ben dediğim gibi 100 yıl önce sizi 7-0 yenmişiz diye sevinmem ama siz 100 yıl önceki şampiyonluklara bizden fazla şampiyon olmuşsunuz diyede daha büyük demem aynı zamanda ...
quote:
Orijinalden alıntı: AXU
quote:
Orijinalden alıntı: Colossus_
quote:
Orijinalden alıntı: wesker7
olayın sivasla alakası yok olayın Rıza hocayla alakası var Bunu unutmamıştır
Ben Rıza yerinde olsam maça giderken 2 ekmek 1 süt götürürüm.Olaki Trabzon şampiyonluğunda gitsin Fener seyircisine versin
Durun bakalım hemen Sivas'lı olmayın ondan daha bir Ankaragücü maçımız var. Umutlarınızı kaybetmeyin hemen.Önce bir Ankara'lı olun son hafta olursunuz Sivas'lı
Bir de merak ediyorum; bu bütün sene renkten renge girenler ligler tatile girince 3 ay renk değiştirmeden nasıl duracak
Hehe laf mı soktun birader.Renkli terimini biz kullanıyoruz sizler için.Ceza yiyoruz.Bu nasıl ceza kapsamına girmiyor anlamış değilim.
Gerçi haklısınız 17 vs 2 değil mi
Laf sokmadım açık açık söyledim. Yeterki puan kaybetsin diye her hafta Fener'in rakibini adeta o renklere bürünüp kıvrana kıvrana destekleyenlere lafım. Üstüne alınıyorsan senin bileceğin iş
quote:
Laf sokmadım açık açık söyledim. Yeterki puan kaybetsin diye her hafta Fener'in rakibini adeta o renklere bürünüp kıvrana kıvrana destekleyenlere lafım. Üstüne alınıyorsan senin bileceğin iş
Üstüne alınıyorsan derken benim mesajıma alıntılamışsın cevap vereyim istedim.
Ha illede Fenerbahçe'nin rakibini desteklemek bukalemunluksa bukalemunum.Açıkçası Trabzon'un şampiyon olması durumunda daha eğlenceliolur.Fenerbahçe'li arkadaşlarımla dalga geçerken.
Ancak bundan 2 sene önce Beşiktaş Sivas ile çekişirken Bu sene şampiyon Anadolu'dan diye bağırmak neyse buda odur.Bi' farkı yok yani.
quote:
quote:
Ha illede Fenerbahçe'nin rakibini desteklemek bukalemunluksa bukalemunum.Açıkçası Trabzon'un şampiyon olması durumunda daha eğlenceliolur.Fenerbahçe'li arkadaşlarımla dalga geçerken.
Ancak bundan 2 sene önce Beşiktaş Sivas ile çekişirken Bu sene şampiyon Anadolu'dan diye bağırmak neyse buda odur.Bi' farkı yok yani.
Evet haklısın senin mesajını alıntılayıp üstüne alınmak diye cümle kurmam yanlış olmuş
O bağıranların arasında ben yoktum beni bağlamaz.Senin stadında işlenen cinayetin seni de katil yapmayacağı gibi.. Ama sen kendi tarafında o rakibi destekleyenlerin arasındaysan kendin de kabulleniyorsan bukalemunluğunu problem yok Ben de isterim FB olamıyorsa BJK de olmasın ama her hafta da ıkınarak BJK nin rakiplerini desteklemem!
Ayrıca sizin şu renkliler söyleminize ve delikanlı adam renkli takım tutmaz muhabbetlerinize de ölüyorum. Tuttuğun takım renkli formalar giysin sonra taraftarları çıkıp delikanlı adam renkli takım tutmaz diye bas bas bağırsın Renkli takım olmayan Beşiktaş'ın kırmızı forma giymesi falan ilginç yani.
quote:
quote:
quote:
Evet haklısın senin mesajını alıntılayıp üstüne alınmak diye cümle kurmam yanlış olmuş
O bağıranların arasında ben yoktum beni bağlamaz.Senin stadında işlenen cinayetin seni de katil yapmayacağı gibi.. Ama sen kendi tarafında o rakibi destekleyenlerin arasındaysan kendin de kabulleniyorsan bukalemunluğunu problem yok Ben de isterim FB olamıyorsa BJK de olmasın ama her hafta da ıkınarak BJK nin rakiplerini desteklemem!
Ayrıca sizin şu renkliler söyleminize ve delikanlı adam renkli takım tutmaz muhabbetlerinize de ölüyorum. Tuttuğun takım renkli formalar giysin sonra taraftarları çıkıp delikanlı adam renkli takım tutmaz diye bas bas bağırsın Renkli takım olmayan Beşiktaş'ın kırmızı forma giymesi falan ilginç yani.
Valla kırmızıya laf atmamız ayıp olur bence hiç konuya bulaştırmayalım.Bayrağımızın rengi sonuçta.
Şöyle bi' şey var. Sen arkadaşınla muhabbet ederken futbol üzerine; Sivassporluyla mı Bursasporluyla mı Trabzonluyla mı Beşiktaşlıyla mı daha çok keyif alırsın.Veya hangisini kızdırmak hoşuna gider. Aynen buna benziyor.Yeri geliyor futbolcular,kulüp başkanları,teknik direktörler birbirini kızdırıyor. Bu yüzden o muhabbet bu muhabbet diye ayırmak saçma olur bence. Karşısında ki adamı kızdırmak hoşuna gider insanların.Bizim tartışmalarımızda bu konuda oluyorsa problem yok. Saha içinde kavga edesiye mücadele eden futbolcular maçtan sonra sarılıp tebrik ediyorsa bizim hakaret etmemiz birbirimize saçma olur.
quote:
quote:
quote:
quote:
Valla kırmızıya laf atmamız ayıp olur bence hiç konuya bulaştırmayalım.Bayrağımızın rengi sonuçta.
Şöyle bi' şey var. Sen arkadaşınla muhabbet ederken futbol üzerine; Sivassporluyla mı Bursasporluyla mı Trabzonluyla mı Beşiktaşlıyla mı daha çok keyif alırsın.Veya hangisini kızdırmak hoşuna gider. Aynen buna benziyor.Yeri geliyor futbolcular,kulüp başkanları,teknik direktörler birbirini kızdırıyor. Bu yüzden o muhabbet bu muhabbet diye ayırmak saçma olur bence. Karşısında ki adamı kızdırmak hoşuna gider insanların.Bizim tartışmalarımızda bu konuda oluyorsa problem yok. Saha içinde kavga edesiye mücadele eden futbolcular maçtan sonra sarılıp tebrik ediyorsa bizim hakaret etmemiz birbirimize saçma olur.
Tabiki öyle.Ezeli rakibin her zaman daha çok keyif verir katılıyorum. Benim bahsetmek istediğim sırf ezeli rakibimin rakibi diye delicesine koyu bir şekilde destek vermenin çok komik olduğu
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Tabiki öyle.Ezeli rakibin her zaman daha çok keyif verir katılıyorum. Benim bahsetmek istediğim sırf ezeli rakibimin rakibi diye delicesine koyu bir şekilde destek vermenin çok komik olduğu
Burada destek veren kişilerin dışarıda Trabzon'u savunduklarını falan sanmıyorum Fenerbahçelinin olmadığı ortamda.En azından ben öyleyim ki mesajlarıma bakarsan çoğu mesajımda belirtmişimdir Bursa yerine keşke Fener şampiyon olsaydıda Bursa taraftarı kendini bişey sanmasın diye.
quote:
Orijinalden alıntı: Infection
quote:
Orijinalden alıntı: Lukany
1986-1987 senesine kadar şampiyonluk durumu 11 fb 6 GS dı. O zaman fenerlilerin ağzına pelesenk olmuş en çok biz şampiyon olduk demeleri sonrası malum 1986-2011 kadar olan durum 6 fb 11 GS .. Galatasaray fb yi şampiyonlukta geçti uefa kupası, süper kupa , türkiye kupası vs her kupada geçti sonra diğer avuntuları başladı biz sizi çok yendik yok altı sıfır yendik şimdi misal bu sene şampiyon olurlarsa da 1 sene en çok biz şampiyon olduk diye gezinirler bırakın eğlensinler. iyi bir klüp yöneticisi ile Galatasaray yaptıkları yapacaklarının teminatıdır ve fenere şampiyonlukta iyi fark atacaktır.
Arkadaşları ona Einstein diyor.
sıradan bir espiri yazarak kendi kendini mi tatmin ediyorsun ?
yukarıda verdiğim sayılar ve seneler yanlış mı ? Galatasaray son 25 yıllık performansının yarısına ulaşan takım mı var ? ( bu yüzden yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.)
sorulara cevabın varsa yaz yoksa sus .
quote:
Orijinalden alıntı: Noir Désir
quote:
Orijinalden alıntı: kuşburnu
Zaten en çok şampiyon olan takımız açık ara ama bir taraflarından uydurup 1950'lerden öncesini saymıyorlar.
Ortalıkta doğru düzgün tutulmuş resmi kayıtlar yokken, neye dayanarak böyle bir kanıya vardığını sorabilir miyim ? Ayrıca 7-0 dediğimiz zaman ''resmi değil fotoğrafı videosu yok yeaaa'' diye olayı dalgaya vuran Fenerbahçe'lilerin aynı dönemde alınan başarılarla övünmesi çok çelişkili olur.
+1903
quote:
Orijinalden alıntı: [DMC]
Turkiye nin En cok Sampiyon Olan Takimi kim ?
neyse 2 hafta sonra cevap verirsiniz.........
Galatasaray. Türkiye liginde 17'ye 17 gibi bir sayı varken, Türkiuye kupasında farkla Galatasaray öndedir. Doğal olarak sorunun cevabı: Galatasaray
Türkiye liginin deseydin bari
quote:
Orijinalden alıntı: Noir Désir
quote:
Orijinalden alıntı: kuşburnu
Zaten en çok şampiyon olan takımız açık ara ama bir taraflarından uydurup 1950'lerden öncesini saymıyorlar.
Ortalıkta doğru düzgün tutulmuş resmi kayıtlar yokken, neye dayanarak böyle bir kanıya vardığını sorabilir miyim ? Ayrıca 7-0 dediğimiz zaman ''resmi değil fotoğrafı videosu yok yeaaa'' diye olayı dalgaya vuran Fenerbahçe'lilerin aynı dönemde alınan başarılarla övünmesi çok çelişkili olur.
adam 1930 doğumlu.hatırlayabilir belki
4 yıldıza kaldi mı 2 şampiyonluk :))))))
18 evet 18 sampiyonlukla Türkiye nin en çok şampiyon olan takımı FB !!!
quote:
Orijinalden alıntı: [DMC]
4 yıldıza kaldi mı 2 şampiyonluk :))))))
18 evet 18 sampiyonlukla Türkiye nin en çok şampiyon olan takımı FB !!!