Şimdi Ara

Türkiye ile İngiltere arasındaki dev anlaşmanın tüm detayları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
5.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yerli otomobil kesmiyordu artık biraz da yeli savaş uçağıyla uyutalım dedi herhalde bizimkiler . Bu kadar saf olmayın . Hiç bir ülke potansiyel düşmanına kaynak kodlarını ve ihracat hakkını VERMEZ . Heleki tüm mühendisliğini 7 milyar dolara kullandırtacak ha ? Abd f 35 için 40 milyar dolar harcadı üstelik kendi mühendisleri ve teknolojik birikimi ile . Bizim poliyannalar da ingilizlerin bize uçak yapacağını sanıyor . Bir de ilk teslimat için 2023 demişler . Koca bir yav he he . Siz 6 yıl daha uyuyun bakalım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Uçağın tüm tasarım, gövde, motor, elektronik aksam, aviyonik sistemler gibi her aşamasında görev yapacak olan Türk mühendisler, Türkiye’nin savaş uçağı teknolojisinde yetkinlik kazanmasına imkan tanıyacak ve sonrasındaki hamlede tamamen yerli olanaklarla ve özgün bir uçağı geliştirebilecek yetkinliğe sahip olacak"

    burada "ve sonrasındaki" cümlesinden kasıt; ortalama 500 sene..

    Bununla birlikte şunu da bilmenizi isterim ki, kendi ülkesine fayda sağlamadan, karşısındaki ülkenin faydası için en ufak bir hamle bile yapmayacak olan en milliyetçi ülke ingilteredir.
    İngiltere 1 kat veriyorsa karşılığında mutlaka 10 katını alır ve seni 9 kat zarara uğratır, farkında bile olmazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSSelamuAleykum -- 1 Şubat 2017; 2:19:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seefoo


    quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)


    quote:

    Orijinalden alıntı: Seefoo


    quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)


    quote:

    Orijinalden alıntı: Seefoo

    quote:

    Orijinalden alıntı: stalker(1979)

    Bunlar güzel gelişmeler. Türkiye'nin sanayi alanında daha çok deneyim sahibi olması demek bunlar. Anladığım kadarıyla bizim TF-X, Eurofighter Typhoon'un ufak tefek değişikliklere uğramış hali olacak. Tank,helikopter,yolcu uçağı ve yerli otomobilde de böyle bir strateji izlemişlerdi. Olsun sıkıntı yok inşallah bunların sonraki versiyonları tamamen Türk mühendislerinin ürünü olur. Tümosan da zamanında Fiat'ın katkılarıyla yapılmıştı. Şu anda kendi özgün traktörleri var. Yani üstüne bir şeyler koyabilmiş adamlar.
    15-20 yıl sonra (O kadar yaşarsam :) ) "zamanında dışarıdan da olsa iyi ki yardım almışız bakın şimdi ağır sanayide dünyanın sayılı ülkelerinden olduk" diyebileceğiz inşallah.


    Açın iki ekonomik veri takip edin,sanayide ithal payı artıyor mu azalıyor mu falan diye.Savunma sanayinde bir şeyler olması tamam güzel de hayal görüyorsunuz 15-20yıla Türkiye'nin ağır sanayi atılımı yapacağını sanıyorsanız.Yabancı "yardım"larda 50lerden beri yapılıyor bu arada hiç ağır sanayi ülkesi falan olmamışız ne hikmetse..

    Yaşarsak ikimizde görürüz 20 yıl sonra ne olacağını. Bu kadar karamsar ve umutsuz olmanızı anlayabilmiş değilim. Yabancı yardımı almak bence sorun değil. Geçmişten örnek vermişsin ancak o zamanlar bir icadın patentini almaya gittiğinde bile zorluk çıkarıyorlardı. Geleceğin ne getireceğini kimse bilemez. Ben umutluyum ama.

    100 liralık mal üretmek için 50lira mal ithal ediyoruz.GSYH'yı 100 lira büyütmek için 120 lira yabancıya borçlanılıyor.Bu vaziyet yıllardır böyle,herhangi bir iyiye gidiş yok;bu benim yorumum değil,TUİK'in TCMB'nin açıkladığı veriler bunları gösteriyor.

    Tarım üretimimizde 30 yıl öncesine göre kişi başı düşen mahsül miktarı ya yerinde sayıyor ya geriye gidiyor.Temel gıda fiyatlarında bile problem olduğunda milli bir proje yerine ithalatı seçiyoruz.Tarım ithalatımızda yarıştığımız ülkerin malı bizimkinin 3-4 katı edere sahip.

    Devletin topladığı verginin GSYH'ya oranı yıllardır artıyor;bir taraftan yapılan inşaatlara döviz üzerinden 20yıllık 30yıllık garantiler veriliyor;devletin geliri önümüzdeki birkaç onyıl için ipotek altına alınıyor.Devletin artan geliri sanayide milli payını artıracak projeleri sübvanse edeceğine buralara akıyor.

    Üniversitelerin durumu,eğitim sisteminin durumu ortada,son 3 yıldır ekonomi küçülüyor.

    Yabancı yatırımcıdan ülkeye sermaye girişi olduğunda rolümüz ucuz iş gücü sağlamaktan öteye gitmiyor;hiçbir bilgi,know-how transferi yapmıyoruz.

    Tüm bu vaziyet içinde işler bir süreliğine iyi giderken biz ne kadar iyi yaptık deniyor;işler tersine dönünce özeleştiri hiç gelmiyor,sorunlar dışarıda aranıyor.Ben bazı kimseler gibi herşey felaket olacak,çok büyük krizler olacak falan filan karamsarlığında değilim.Ama ekonomik verilerin tamamıda bu ülke insanın refah düzeyinin yakın dönemde artacağını gösteren hiç bir veri sunmuyor.

    Bunlarıda siyasi bir maksatla yazmıyorum.Türkiye'nin GSYH'sının Dünya toplamından aldığı paya bakın googledan;30-40yıldır 18-20. sıralar arasında gidip geliyoruz;herhangi bir atılımımız yok;dünya ne kadar büyüyorsa o kadar büyüyüp dünya ne kadar küçülüyorsa o kadar küçülüyoruz;dünyadaki ekonomik trende göre savruluyoruz yani.

    Dediklerinde haklısın tamam. Sizin çözüm önerileriniz nedir öğrenebilir miyim? Bu gelişmeler hiç bir şey yapmamaktan iyidir bence.

    Siz benim yazdıklarıma yanlış bir açıdan bakıyorsunuz;benim anlatmaya çalıştığım iyiyi kötüyü savunurken bizim insanımızın üstte yazdığım verilerden çoğunluk habersiz olması.Neticede herkes para kazanmak için çalışıyor,o zaman ülkedeki ekonomik sistemin nereye doğru yol aldığı konusunda bilgi sahibi olmak seçmenin görevi eğer demokrasi olduğumuzu iddia ediyorsak.Herhangi bir genel seçimden sonra sokaktan 100 kişi çevirsek sizce kaçı partilerin seçim beyannamelerini okuduğunu söyler?Neye oy veriyoruz?

    Yabancı yatırımcı ve bilgi/know how transferi yok dedim mesela üstteki mesajda.Bir örnek;birkaç yıl önce Western Digital Sandisk i satın aldı 15milyar$ gibi bir rakama.Siz hiç Türkiye'de bir holdingin böyle bir satınalma gerçekleştirdiğini veya siyasilerin,bakanların veya televizyondaki pek akıllı gazetecilerin şirketlerimiz yüksek teknolojiye neden yatırım yapmıyor,bunu değiştirmek için ne yapabilriz diye sorduğunu duydunuz mu?Koç,Sabancı gibi holdinglerin yıllık gelirlerine bakın.

    Borçlanma üzerinden rakamlar yazdım.Bu ülkede yıllardır siyasiler düşük faizi ağızlarından düşürmüyor.Davranışsal iktisat ve tarihi veriler,düşük faizin daima halk bazında borçlanma ile tüketimi artırdığını gösterir.Nitekim bu forumda bir zamanlar borçla iphone alanlar her telefon haberinin altında eleştirildi;benim ailemde bile var bu insanlar hala.Halbuki merkez bankasında mevkilerini işgal edenler iktisat doktoru profesörü değil miydi?Bunu bir siyasi mesele haline getirmek faydalı oldu mu?

    Devletin topladığı verginin arttığını yazdım.Devletin topladığı verginin GSYH'ya oranı son 10 yıl içinde arttı.Ama benim satın alacağım birkaç bin liralık bir elektronik üzerindeki vergi bandrol ücreti artarken devlet inşaat şirketlerinin medya yayın organlarının milyonlarca liralık borçlarını affediyor.Nerede kaldı halkı düşünenler?

    Et fiyatlarından zaman zaman şikayet edilir.Fiyatlar çok artınca et ithal ediyoruz.Yoksa acaba bizim hayvancılık dolayısıyla tarımda neyi yanlış yapıyoruz diye mi sormamız lazım?Ziraat fakültelerimizde neler oluyor onu mu sormamız lazım?

    Son kertede siyaset vatandaşa nasıl fayda getirir ona örnek.Bir genel seçimden önce B partisi çıktı asgari ücreti artıracağız dedi.A partisi olmaz dedi,ama baktı ki bu teklif halktan destek gördü;öneriyi sahiplendi;seçimden sonra düzenlemeler yapıldı.Halk homurdanınca siyasiler güçlerini kaybetmemek adına buna cevap verdi.Demokrasi budur,böyle çalışır.Ama bunun için önce bizim siyasi tarafçılığı bırakıp,sorunları dışarılara havale etmekten vazgeçip yanlışa yanlış demeyi öğrenmemiz lazım.Bu kadar yazdığım yazı ile varmek istediğim yegane nokta bu.

    Kardeş sen konuya siyasi olarak bakıyorsun. Ekonomimiz tabi ki super değil. Benim sorduğum Ağır sanayinin gelişmesi için ne yapılması gerekiyor. Onu soruyorum???
    Sonuçta Türkiye partilerden oluşmuyor hepimiz bir gün öleceğiz. Parti veya siyaset sormuyorum ben.
    Uçak, otomobil, Helikopter vs vs ağır sanayi veya elektronik mallar nasıl yaparız o zaman? Nasıl olacak bu işler?




  • İngilizlere güven konusunda kuşkuluyum açıkcası ama üretim ve araştırma aşamalarında olacaksak harika bir gelişme.

    Ama biz yine de ingilizlere çok güvenmeyelim
  • Brexit yüzünden İngiltere ve Almanya'nın çekişmesinin meyvesini yeriz, eğer gerçekleşirse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

    Hayırlı olsun güzel gelişme çekemeyenler boş yere eleştirmesin lütfen

    Edit: Geç kalmışım çekemeyen birisi saçmalamaya başlamış bile

    Dostum bu iş kıskanmak veya kıskanmamakla ilgili değildir. Senin hayatını ne kadar etkileyeceğidir . Çok basit bir örnek vermek gerekirse pkk hepimiz adına bir tehdittir ve bu uçak anlaşması veya herhangi bir anlaşma böyle birşeye engel değilse hiçbir faydası yoktur ve böbürlenmeye değmez aynı şekilde başka birinin kıskanmasıda gereksizdir . Bu kadar dar bir pencereden bakmayınız lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelişmeler güzel umarım stratejik bombardıman uçağı için de düğmeye basılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axesis

    Heralde Türkiyenin uçak yapacak hali yoktu :) Köprüyü japon nasıl yapıyosa bunuda İngiliz yapacak .. Bizde gururlanacaz .. İŞİ EHLİNE VERİN ! Tank içinde ehil bir ülke çıksa Aslında varda bir türlü yapmak istemiyolar yapsalarda milli bir tankımız olsa . Tecrübelerinden faydalansak . ATATÜRK şimdi olsa gözleri dolardı .. İngilizlere karşı yapılan savaşlarda verilen petrol kaynakları kurtuluş savaşından sonra . bu büuük ortaklık dostluğu görse . NERDENN NEREYE

    Demeki bu dik duruş karşısında hatalarını anladılar ..



    işte bu ülkelerin osmanlıya geri bıraktıkları topraklar .. Sonra kurtuluş savaşı oldu ve mevcut harita çıktı zor koşularda .




  • Siz manav mısınız ilk Türklükten bahsediyorsunuz hangi milletsiniz ?

    Ayrıca hem Türk olup

    hem de Türkiyede kalan yahudi mason ve ermeniler gibi hainlerin dolduruşuna geliyorsunuz ne olmuş nedir bu öfkeniz ne bu her şeyi çökertme çamur atma çabanız 50 yıl önce sanki uzay aracı üreten bir Türkiye vardı siz ne anlatıyorsunuz ?


    Daha çöpümüzü toplayamıyorduk ne anlatıyorsunuz ?

    http://www.tarihtebugun.org/bidibidi_design/foto/b1a93519bd7ffa5474f57335ea78a001tarihtebugun.png




  • Şiimdi büyük plan şu oyunu bozacaz Eğer bişey olursa onları KENDİ SİLAHLAR İLE VURCAZ ! :)

  • Neden her şeyi kötüye yoruyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Tamam adadan çekileceğiz ama önce şu anlaşmayı yapalım hazır önümüzde başkanlık seçimi var kitlemin gazını almam lazım
    -Tayyip i don't understand you
    -Oğlum çevir şunu
    -Oh, ok. We stand you Tayyip
    -Güzel güzel. Ver iz kıravat ?
    -What ?
    -Ööööö. A pardon lan onu Çiprasa vermiştim ben. Oğlum ordan bi kıravat getir bunada verelim bir tane gelecek konuşmada konuşcak birşey olur zaten erkek gibi giyiniyor bu. Getir getir.
    -Thank you Tayyip
    -May pilejır
  • İngilizler önce Sultan Abdülhamid döneminde parasını verdiğimiz halde dünya savaşını bahane ederek Lozan'da üstüne yattıkları iki savaş gemimizi versinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Referandum geliyor. Yerli uçak mı dersin, yerli ufo mu dersin bu gün yarın daha neler çıkar hayırlısıyla ...

  • Devamı gelir mi muamma. Yerli otomobilimizddn haber var mı peki Ahmet?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar akıllı var forumda herşeyi biliyorlar. İngiltere şöyle öcü böyle bizi düzecek vs vs.



    Devleti yönetenler bunu bilmiyor mu? Bugün ilk okul seviyesi bu bilgiler el insaf.



    Bizim uçak konusunda zaten çalışmalarımız mevcut ingiltere bilgi verirse daha hızlı gider vermezse işimize bakarız.



    Kıbrıs konusunda Erdoğan söyledi söylenecek şeyleri kıçınızı yırtmayın boşa. Kıbrısın yeni başkanına kalsaydı şimdiye Rum olduydu ada. İngilize inandığınız kadar birazda kendi adamınıza inanın ideolojik varlıklar!!!

  • Adamlar yapmış ya , birde her konuya girip bi tarafından eleştirmeye çalışanlar yok mu istemezük diyince bir halt olmuyor sizide takan yoo boşuna komik durumuna düşmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Write a comment.
  • İstemezükkkjhgfdsa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiltere bze günahı vermez insallah bizimkiler Japonların yaptıgını yapabilir.



    Ulan parayı soyle seylere harcasanız kimse bise demez size bu ülkede herkes vatanini kendince sever.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.