Şimdi Ara

Türkiye Futbol Federasyonu: 1923-1959 arası kazanılan Şampiyonlukların tescil edilmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Beni haberdar etmişsin. Fakat suçlu çocuk gibi yazdığın "ben bir şey yapmıyorum"lu kısımdan sonrasının bana verilen cevaplarla ilgisi yok sanırım. Forumdaki çocuk sayısının artması falan bunlar benim sorularımın cevabı değil.
    Zira ben sadece amacı sordum. Laf atmaya çalışmıyorum. Bu kupaların alındığı zaten kabul edilmiyor mu? "O kupaların 1. Lig şampiyonluklarına eklenmesini mi istiyorsunuz?" diye de sormuyorum. Dert yıldız değil diyorsunuz. Öyleyse zorla oraya eklemek de mantıksız.

Platformun amacı belli değil. "Tescil etmek" yazmış. Anlamını bile bilmiyor herhalde tescilin kim açtıysa bu kampanyayı. TFF böyle bir olayın varlığını biliyor kabul ediyor. Aratınca bir şeyler çıkıyor sitelerinde.http://www.tff.org/default.aspx?pageID=293 Orada çıkmasına rağmen TFF bu kupaların varlığını kabul etmiyor gibi bir durum varsa bunları belirtin. Buna karşı herkes destek olsun.
    Ne istediğinizi açık şekilde yazarsanız insanlar daha net cevap verebilir. Daha ne istediği belli olmayan kişilerin neyi destekleniyor anlamış değilim.

• şampiyonlukta öne geçtik ya şimdi akıllarına geliyor, 1959dan itibaren 50+ sene geçti lan şimdi mi aklına geldi daha linke tıklamadan fenerin daha çok şampiyonluğu olduğuna adım gibi emindim o dönemde.

İşte hakedilip verilmeyen şampiyonluklar:

*Fenerbahçe 9 (6 Milli Küme,3 Türkiye Futbol Birinciliği)
    *Galatasaray 1 (1 Milli Küme)

bu her şeyi açıkladı acaba tam tersi olsa fark 9a çıkacak olsaydı fenerliler bunu diyecek miydi, insanda azıcık onur olur ya işinize geleni ne güzel istersiniz. konu buram buram çekememezlik kokuyor sonra da kimse provoke etmesin, oldu güzelim sen bu saçmalıkla beni provoke ediyorsun ya direk, ona napıcaz

• söylediğin şey için zaman daha erken şöyle bi 8-10 sene geçsin şampiyonluklar arasındaki farkı 5-6 ya çıkaralım 5.yıldızı takalım kesin değişir. kısaca hedef 2023
  • Bak kardeşim şimdi şöyle bir durum var ben amacı sana kısaca benim burda gördüğüm amacı daha doğrusu özetliyeyim;
    Türkiye futbol şampiyonası adı altında yıllarca süren ve tam 16 sezon oynanan bir lig var sen buna her ne kadar kabul edersin etmessin bilemem ama böyle bir oluşum var
    Burdan yola çıkarak bu liglerin içerisinde oynayan bir çok efsane olarak anılan futbolcu var ve bu futbolcuların almış oldukları kupalar başarılar var fakat bu başarılar litaratürde varsayılmıyor yani yokmuş gibi davranılıyor ve şampiyonluk sayılarına eklenmiyor mesele her ne kadar yıldız meselesi gibi gözüksede derdim tasam yıldız falan değil benim ama bu şampiyonluklar eğer klüplere verilir ise zaten yıldız'a eklenir eklenmez beni ırglamaz orda duran yıldız ben fenerbahçe spor klübünün şampiyonluk sayısı hak ederek aldığı şampiyonluk sayısını göğsümü gere gere söyleyebileceğim ama bu şekilde resmi olmayan bir durum söz konusu;

Burayı ufak özetledikten sonra bu düzenlenen liglerde Lefterlerin Metin oktayların ve daha nicelerinin terleri var bu kısım sana her ne kadar fakir edebiyatı gibi gelsede bu böyle ve değişmeyecek ve bu düzenlenen 16 sezonda 3 fenerbahçe şampiyonluğu söz konusu '' en genel amatör olarak geçer lig litaratüründe ise toplam 9 şampiyonluk var '' ama bana bu 16 sezonda alınan şampiyonlukların hakkının verilerek fenerbahçenin şampiyonluk sayısının 18 de 21'e yükseltilmesi gerektiğini söylüyorum..

Ve bu kampanyada sonuç olur olmaz bilemem ama kazanılmış şampiyonluklar ile nasıl gurur duyuyorsak bu şampiyonluklarıda yok saymamalıyız diyorum;
    Sadece fenerbahçe değil hakkı olan tüm takımlar için geçerli bu söylediğim yani mesele fb gs muhabbeti değil ;

Kulüp Şampiyon İkinci
    Fenerbahçe 3 2
    Harbiye/Harp Okulu 3 1
    Beşiktaş 2 4
    Gençlerbirliği 2 1
    Göztepe 1 1

Bu şekilde devam ediyor Ankaragücü Ankara Demirspor Eskişehir Demirspor İstanbulspor Muhafızgücü bu takımlarında '' 1'er şampiyonlukları mevcut'' hak sadece fenerbahçe için değil bu şampiyonluklara sahip olan tüm takımların hakkı olduğunu savunuyorum saygı duyup duymamak artık sana kalmış ufak bir özet geçtim anlatabildiysem ne mutlu bana
    @M_e_G

• Böyle birşey çok saçma olur. Ama sayılacaksa şampiyonluklar 3 lig olarak verilmeli süperlig şampiyonluğu değil maksat bir işe yaramasın senin gönlün hoş olsun
  • Foruma bayadır yazmadım kendimi tutamıyorum CAHİLCE yorumlar karşısında

1923 - 1959 arası bahsedilen ligler mahalli değil Türkiye geneli ligleridir ve dünyada her eşi benzeri görülmemiş bir şekilde ülkemizde malesef gs isimli kulübe yaranmak için sayılmamıştır. Yazıktır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HereDity

Mesela İtalya'da Serie A 1929 yılında başlamış oysa İtalya Futbol Federasyonu 1898'de oynanmaya başlayan Amatör Şampiyona'dan sayıyor şampiyonlukları. Bu nedenle belki kapanmış, belki İtalya alt liglerinde oynayan bir çok takımın şampiyonluğu var. Genoa sonuncu 1924'te olmak üzere 9 şampiyonluk elde etmiş, ama bugün 1 şampiyonluk alsa yıldız takmaya hak kazanıyor.

Aynı durum tüm Avrupa ülkelerinde bu şekilde. Tüm ülkeler federasyon kurulduktan itibaren tüm şampiyonlukları kabul ediyor. Bu şampiyonluklar için akıtılan ter, sarfedilen emeklere saygı adına yanlış düzeltilmeli, Bu şampiyonluklar tescil edilmelidir. Bu şampiyonaları kabul etmememek, tümden 1959 öncesi Türk Futbolunu reddetmektir!

mesela italyada şike operasyonun sonunda juventus küme düşürüldü ve şikete bulaşan birçok takım da lige eksi puanla başladı

işinize gelince italyayı örnek alıyorsunuz tabi, gelmeyince de ...

• dusuncesini yazan provokatör oluyor sen hicbirseye cevap verme ondan sonra destek bekle
    mesela 1935 yilida 4 tane lige benzer birsey yapilmis istanbul ligi adana ligi trabzon ligi ve zartonya ligi neden Trabzon liginin sampiyonu turkiye sampiyonu sayilmicaktA istanbul ligininki sayılacak
    onu bi acikla kardeşim
    2 sen o bolgesel ligleri ktarsan adamda sana demezmi ozaman gel türkiye kupasinida katalim buda türkiye'nin kupa şampiyonu hemde daha kapsamlı bi lig gs 14 fb 6 yani toplamda yine olay ayni cikarin aklinizdan bole sacma sapan seyleri ;-)
    yemezler;-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skenderbeu

quote:

Mesela İtalya'da Serie A 1929 yılında başlamış oysa İtalya Futbol Federasyonu 1898'de oynanmaya başlayan Amatör Şampiyona'dan sayıyor şampiyonlukları. Bu nedenle belki kapanmış, belki İtalya alt liglerinde oynayan bir çok takımın şampiyonluğu var. Genoa sonuncu 1924'te olmak üzere 9 şampiyonluk elde etmiş, ama bugün 1 şampiyonluk alsa yıldız takmaya hak kazanıyor.

Aynı durum tüm Avrupa ülkelerinde bu şekilde. Tüm ülkeler federasyon kurulduktan itibaren tüm şampiyonlukları kabul ediyor. Bu şampiyonluklar için akıtılan ter, sarfedilen emeklere saygı adına yanlış düzeltilmeli, Bu şampiyonluklar tescil edilmelidir. Bu şampiyonaları kabul etmememek, tümden 1959 öncesi Türk Futbolunu reddetmektir!

mesela italyada şike operasyonun sonunda juventus küme düşürüldü ve şikete bulaşan birçok takım da lige eksi puanla başladı

işinize gelince italyayı örnek alıyorsunuz tabi, gelmeyince de ...

Nereden biliyorsun benim ne düşündüğümü bu konuda ? bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz kardeşim,
    @skenderbeu

Sonunda aklı başında biri
    @scanh

• 1935 yılında türkiye futbol şampiyonası vardı ve şampiyon fenerbahçe 2. ise altınordu oldu kardeşim bilip bilmeden atıp tutmayalım ve bölgesel muhabetti değil olay tamamen tüm takımları kapsayan bir şampiyonaydı bu sadece tek eksisi 2. kez ara verildikten sonra tekrar düzenlenmesi olarak bakılabilir bir değişime gidilmemiş olması diyebliriz buda sonuçta diğer takımların bu şampiyonada yer almadığı manasını çıkartmaz ? var mı başka sorun ama sallamasyon değil elle tutulur kulaktan doğma olmayan soru provakatörde demiyoruz ayrıca kimseye gerçekten provakatörse cevap vermiyorum o kadar sana cevap verdiğime göre mesajı almışsındır umarım
    @bakambi
  • peki canım kardeşim o bahsettiğin cuma liginde Galatasaray'ın 20 fb nin 5 şampiyonluğu olsaydı aynısını diyecekmiydin tabikide hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

peki canım kardeşim o bahsettiğin cuma liginde Galatasaray'ın 20 fb nin 5 şampiyonluğu olsaydı aynısını diyecekmiydin tabikide hayır

Diyecektim adalet ne ise ben onu söyleyecektim yine değişmeyecekti yani tutumum bu seferde sizden yana konuşuyo olacaktım çünkü adalet o tarafta..;
    Tıpkı şike sürecinde A.yıldırımdan nefret ettiğim gibi adaletin sağlanmadığını söylediğim gibi yine söyleyecektim ben körü körüne takım tutmuyorum bi çoğunuz gibi doğruya doğru yanlışa yanlış diyorum bazen saçmalayabilirim tabi her insan gibi ama bu görüşlerimi değiştirmez kardeşim..
    @Dj_Gençkan
  • quote:

1935 yılında türkiye futbol şampiyonası vardı ve şampiyon fenerbahçe 2. ise altınordu oldu kardeşim bilip bilmeden atıp tutmayalım ve bölgesel muhabetti değil olay tamamen tüm takımları kapsayan bir şampiyonaydı bu sadece tek eksisi 2. kez ara verildikten sonra tekrar düzenlenmesi olarak bakılabilir bir değişime gidilmemiş olması diyebliriz buda sonuçta diğer takımların bu şampiyonada yer almadığı manasını çıkartmaz ? var mı başka sorun ama sallamasyon değil elle tutulur kulaktan doğma olmayan soru provakatörde demiyoruz ayrıca kimseye gerçekten provakatörse cevap vermiyorum o kadar sana cevap verdiğime göre mesajı almışsındır umarım
    @bakambi

oyle bi tarih salladim ben bildigimden degil ben resami kayitlara bakarim gs 19 fb 18 sampiyonluktur beni ilgilendiren gerisi hikaye bana gore antu. cm hikayelerinizi keske hep orada anlatsanizda sizmasaniz virüs gibi icimize. fb lilerle futbol tartisilmicagini cok oldu ogreneli neymis efendim t. kupasi tenekeymis gorduk 2 yildir teneke ye ne kadar sevindiginizi neymis uefa tesadüf mus alin o zaman kardesim ama dogru siz turkiyenin en buyugusunuz 6_0 var 10 küsür bilmem kac yıldır yenemiyoruz sizi sahanizda ;-) baska neyiniz büyük ;-) bide bu muhabbet cikti tey allahim ya;-) herkese iyi geceler dahada girmem bu konuya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @HereDity İşte dediğim buydu. Sonunda bu sorduğum soruya cevap aldım. Demek istediğinizi başında açıkça yazsaydınız bu kadar olay olmazdı.
    Yani amaç, düzensiz olarak niteleyebileceğimiz bazı ulusal çapta yapılan turnuvaları da lig şampiyonluklarına katmak. Bunun adı tescil değil; Türkiye 1. Ligi ile o bahsedilen şampiyonlukları eş görmek ve eklemek. Çünkü bu kupaların varlığı zaten resmi olarak kabul edilen bir durumdu düşündüğüm gibi, tescille ilgili bir sorun olmamalı. (Kabul edilmediyse de edilmesi gerektiğini ben de desteklerim. Ama TFF sitesindeki linke göre böyle bir durum gözükmüyor gibi.)
  • 19
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_e_G

@HereDity İşte dediğim buydu. Sonunda bu sorduğum soruya cevap aldım. Demek istediğinizi başında açıkça yazsaydınız bu kadar olay olmazdı.
    Yani amaç, düzensiz olarak niteleyebileceğimiz bazı ulusal çapta yapılan turnuvaları da lig şampiyonluklarına katmak. Bunun adı tescil değil; Türkiye 1. Ligi ile o bahsedilen şampiyonlukları eş görmek ve eklemek. Çünkü bu kupaların varlığı zaten resmi olarak kabul edilen bir durumdu düşündüğüm gibi, tescille ilgili bir sorun olmamalı. (Kabul edilmediyse de edilmesi gerektiğini ben de desteklerim. Ama TFF sitesindeki linke göre böyle bir durum gözükmüyor gibi.)

Keşke adil bir ligimiz olsa hepimiz bunu isteriz yani en azından aklı başında tüm taraftarlar bunu ister ama malesef böyle olmuyor fanatizm önümüze geçiyor çoğu önce içimizdeki savaşı bitirmemiz gerekiyo baksana ne anlatmaya çalıştım nerelere getirdiler ama olsun belkide bu konuda bilgisi olmayan bir çok insana bilgi verdik yada düşünce sahibi olmasını sağladık buda yeterli bi sonuç benim içn;

sanada tşşker ederim yorumların için kırdıysam affola futbol sonuçta sadece bir oyun..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M_e_G

@HereDity İşte dediğim buydu. Sonunda bu sorduğum soruya cevap aldım. Demek istediğinizi başında açıkça yazsaydınız bu kadar olay olmazdı.

Keşke adil bir ligimiz olsa hepimiz bunu isteriz yani en azından aklı başında tüm taraftarlar bunu ister ama malesef böyle olmuyor fanatizm önümüze geçiyor çoğu önce içimizdeki savaşı bitirmemiz gerekiyo baksana ne anlatmaya çalıştım nerelere getirdiler ama olsun belkide bu konuda bilgisi olmayan bir çok insana bilgi verdik yada düşünce sahibi olmasını sağladık buda yeterli bi sonuç benim içn;

sanada tşşker ederim yorumların için kırdıysam affola futbol sonuçta sadece bir oyun..

Ne demek, sen de kusura bakma. sonuçta her şey halloldu.
    Son olarak söyleyeceğim şudur: İstanbul Ligi zaten eş sayılamaz da bu konuda araştırma "yapmamış" biri olarak Türkiye adını taşıyan bu kupaların da TFF Lig şampiyonluğu ile eş görülemeyeceğine kesin gözüyle bakıyorum. Bunların basit turnuvalar olduğunu ve Türkiye Kupası olarak bile eklenemeyeceği görüşündeyim. Fakat ne boyutta olduğuna daha detaylı araştırma yapıldıktan sonra karar verilmeli. Kaldı ki bence zamanında eş sayılmamışsa yeterli kadar kapsamlı olmadığındandır. "Galatasaray için sayılmadı." diyenler de fanatiklikten başka bir şey yapmıyorlar.

• Valla arkadaş şampiyonluk gelirlerinden daha fazla pay almak için ne kadar hokkabazlık varsa onu yapmaya çalışıyorsunuz.. Adamlar Milli ligi 1954 kurmaya kara veriyor 57 de oynamaya başlıyor, 59 tam anlamıyla lig kuruluyor.. Hani derdiniz 4. yıldızı takmaksa kendi aldığınız formaya bir tane eklettirirsiniz yada bizim store satarsa size veririz.. Kusura bakmada bence böyle bir olay gereksiz.. Yani aradan 64 sene böyle bir olayı konuşmanın tek bir amacı vardır, bizim şampiyonluk gelirlerinden daha fazla almamız lazım hakkımız yeniyor v.s. gibi mantıkla ortalıkta dolaşmaktır. Tabi Yersen..
  • Şampiyonluk sayısında tabi Galatasaray Öne geçti . Başka şampiyonlukları almak lazım dimi S-A-Ç-M-A-L-A-M-A-Y-I-N
  • Ya hadi mahalli milli kume gibi sacma bir seyi saymaniz bir nebze olsun gulunup gecilecek bir sey. Peki eleminasyon usulü sampiyona galiplerini, turkiye 1. ligi sampiyonluklarina sayacaginizi mi soyluyorsunuz? Saka herhalde.

Turkiye'de liglerde standartlasma 1959 yilinda baslamistir. Elin ingilizi 1900'den beri simdiki standartta oynuyor, sunlarin talep ettigine bak. Amaciniz belli, daha da komiklesmeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.