Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
15
Favori
13.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seriouslyman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kilo Moana

    quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc

    Asgari maaş ile alım gücünü gösterilmesi örnek değil. Kimse kusura bakmasın alınmasın herkesin oyun oynamak hakkı ama asgari maaş alan adamın ps4 ile oyun la işi ne? 60 dolar oyun ise zaten 120 tl civarı yapar. Geri kalanı da lüks tüketim vergisi gümrüğü kdv si.

    Hocam bu ne basiretsiz bir önermedir ?

    Dünyanın hiçbir yerinde lüks tüketim vergisi denilen şey ülkemizdeki gibi işlemiyor.Bizim ülkemizde LTV safsatası Türk siyasetçilerinin Türk milletini soyarken kullandıkları en önemli kılıftır.

    Ne yani asgari ücret alan insan dünyaya ''mahremini ört,somon ekmek ye,üstüne bir çatı kur '' sistemini sürdürmek amacıyla mı geldi ?

    Dünyada sosyal hayat yaşam sürdürmede nefesten sonra ikinci basamaktır.Nasıl olurda bizim insanımız oyun oynamayı gece dışarı çıkıp birşeyler içmeyi ''LÜKS'' olarak empoze edilmesini kabul eder ?

    Kusura bakmayın ama asgari ücret alanında oyunla işi var tatille işi var akşam buluşmalarıyla da işi var.





    +1 ne yani asgari ücret alan adam gerizekalı mal beyinsiz fakirin teki deyinde tam olsun.Üniversite mezunu onbinlerce asgari ücretde çalışan insan var onlar o kadar mal gerizekalı beyinsiz 23-24 yaşına kadar okumuş.Haklısınız onlar gerizekalı mal sizin gibi okul okumamış yada maksimum lise mezunu adamlar bu gibi ''Adam'' ların patronu olduğu için.

    asgari ücretli adamın eşi ve çocuğu yoksa aldığı maaş hertürlü ps4 almayada ps4 oyunu almaya da yeter.dışarda gezmeye karı kıza gitmeyede yeter.fakat bu adamın eşi ve çocuğu varsa onların rızkıyla gidip ps4 alan adam ps4 oyunu alan adam bi zahmet ölsün!

    bunun haricinde bir hiç için sigaraya günde 10-15tl harcayan insanımıza 200tl orjinl oyun koymaz.




  • Biz en başta dijital oyunların gereksiz fiyat artışları ve ps tr bölümüne olan ilgisizlik ile yola çıkmıştık değil mi? Şimdi olay o iki mesele dışında her şeye döndü. En başta mail hiç dijital oyunlarla ilgili bir şey içermiyor. Sanırım yanlış yaptık. Komple konu dijital oyunlarla alakalı olmadığı için millet de kalkıp burda araldan, vergiden, oyun dağımtıcılarından bahsediyor doğal olarak
  • Bence mesajlar yanlış yere atılıyor gibi geldi... Bunların yanında Sony Türkiye'ye ve distirbüter'lere mail atmak ve ayrıca Türkiye Cumhuriyet'inin ilgili kurumlarına oyunlara ve konsollara özel vergi indirimi için dilekçe atmakta bulunmalıdır. Bu bana sanki Sony Türkiye'yi ve Distirbütörleri gidipte Sony avrupaya şikayet etmek gibi oluyormuş gibi geldi. Kolay gelsin herkese. =)

    Ha konu sadece dijital oyunlarsa orası ayrı bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Otakutr -- 27 Haziran 2014; 23:51:48 >
  • Kilo Moana kullanıcısına yanıt
    +1 yapacak birşey yok milleti kandırdıklarını sanıyorlar.
  • Maillerimi atıyorum şuanda.
  • Tam destek
  • Yolladım
  • Deve Katili kullanıcısına yanıt
    2 ile 1 in yeri karışmış
  • Aslında tüm mesele resmi forumda "dijital" oyunların gereksiz fiyat artışıyla başladı fakat şu an olay apayrı yerlerde gibi görünüyor. Hadi hayırlısı bakalım sonumuz ne olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alondate -- 28 Haziran 2014; 0:05:16 >
  • 3 mail 1 twit attım gazamız mübarek olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sisyphus


    quote:

    Orijinalden alıntı: SütMısırı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sisyphus


    quote:

    Orijinalden alıntı: SütMısırı

    Amerika'daki 60 dolarlık oyun burdada 60 dolar kardeşim. al bak steam aç fiyattlar evrensel. her yerde aynı dolar. ha kutttulu oyunn dersen O BAŞKA. kutulu yeriine DİJİTAL tercih edin. kutulu oyunlarda kar marjı daha YÜKSEK, vergiler daha YÜKSEK, kargo parası vb. eklenince fiyat katlanıyor. ha dijital sürüm kullanıp bu fiyatlar fazla bize kardeşim amerikada 60 dolar olan oyunu bize 40 dolara verin alım gücümüz yok dersen adam sana pis yerleriyle güler. O zaman Amerika'daki adam gelir. Ana para birimi olan doları basar tüm oyunları alır. Amerika'ya gider satar. Kutulu oyun alıyorsanız bu vergilere, dağıtıcı-satıcı kar payına mahkumsunuz. ayrıca alım gücümüzün düşük olmasının sebebi ne biz ne oyun firmaları. suçlu devlet. TL'nin değeri düşüyor dolar değerleniyor. Enlasyon desen tavanda. İşsizlik-dış borç artıyor. Üretim azalıyor. Böyle giderse devlet elden gitcek.

    demem o ki. amerikadaki adamlar aynı paraya aynı oyunu almak istiyorsanız dijital ortamdan alın. ordakii 60 dolar bizde 130 tl. onlarınn asgari maaşı ile bizimki arasında dağlar var doğru. ama bunun suçlusu oyun firmaları değil.


    ediit: Bu işler fakir edebiyatıyla spam emaillerle olmaz. oyuncu derneği mi ne kuruldu tüdof muydu neydi. o nerde? adamlar şimdi bize cevap vermek istese muhattap bulamaz. resmi birileri bile yok işin içinde. böyle spam emaillerle fakiir edebiyatıyla olsaydı ben şuan zengindim heralde.

    Amerika'da 60 dolar olan oyun nasıl burada da 60 dolar? Bize ne steamden? PSN store bir bak. Amerika'da 60 dolar olan oyun burada 209 tl'ye satılıyor psnden.

    konsolum yok. ps kullanmıyorum

    E o zaman neden bilmeden yorum yapıyorsun? Buradakileri de fakir edebiyatı ile suçluyorsun üstelik.

    Steam ile psn tamamen farklı. 60 dolarlık oyunu 209 tlden satıyorlar. Herkes haklı olarak tepki gösteriyor

    ilk mesaj bildiğin fakir edebiyatı? alım gücümüz yok türkiye şöyle yok avrupa ile eşit değiliz amerikaya yaklaşamayız tavırları filan. çok küçük düşürmüşsünüz ülkeyi.




  • Böyle bir şeye ihtiyacımız vardı. Mail'de attım twitte. İnşAllah istediğimiz gibi sonuçlanır.
  • Hemen mail attım inşallah bir etkisi olur Bence hatta Japonya ya da atalım

    Tüm ülkelerhttp://www.sony.net/SonyInfo/Support/
  • Konsolla işim olmasa da destekliyorum ve e-posta gönderdim.
    Bir yerden başlamak lazım ki sadece PS oyunları değil tüm oyun piyasası düzene girsin.
    Yakında Steam'e de TL desteği gelecek, piyasada mümkün olduğu kadar sesimizi duyurmalıyız.
    Rusya'ya özel fiyatlandırma yapabiliyorlarsa, Türkiye için de yapabilirler. "Vergi" bahanesi de geçmez burda dijital üründen bahsediyoruz.
  • Çok yerinde güzel bir konu olmuş,hazırlyanlara teşekkürler..Birde oyunlarda tükçe dil desteiği için böyle birşey yapsak iyi olur düşüncesindeyim.Bizden küçük ülkerin dilleri mevcut iken bizimde en azından türkçe altyazı olarak destek verilmeli oyunlara...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan235 -- 28 Haziran 2014; 0:26:47 >
  • mail attım bende..tam destek hep destek..
  • Konuyu %100 destekliyoırum ama Sony Diyecekki ben 800tl'den gönderiyorum zaten vergi 1150 yapıyor satıcı 1600tl.. Durum Sonylik değil yani. Birde şöyle bir durum var " arkadaş abddekinin geliri bu kadar almanyanın bu kadar sizinde bu kadar diye iyi o zaman 400tl den vereyim size " diyemez herhalde. Eğer öyle birşey yaparsa bu sefer sen nasıl çinden ürün alıyorsun, almanyada senden almaya başlar zaten ki demez niye böyle birşey yapsın adam atıyorum 10x'lik Türkiye satışı için 1000x lik avrupa satışında tepki çekmek istemez.

    Burada Ülke İçinden halledilmesi lazım bunun. Örnek, Bilim Tekno bakanlığı buna el atıp indirime gitmesi lazım oyun vergisinde ve direk kendisi irtibat kurması lazım Sony ile işte o zaman fiyat gerçekten düşer. Ancak Bizdeki Sosyal devlet anlayışı her ne kadar akp desteklememe rağmen çok saçma olduğu için buda olmayacak. Sonuç Böyle yapılacak birşey yok malesef.




  • Güzel konu emeğe çabaya saygım var bu tür oyunları ben de sık sık alamıyorum ama bence gereksiz olmuş sadece oyunda değil telefonunundan tutun televizyonuna kadar zaten her alanda aynı vergiyle de bir alakası yok psn deki oyun fiyatları da ortada çünkü bu şirketlerin anlayışı sizin maillerinizle twitlernizle pek sallanmayacaktır kanımca ama ben de mail atacağım ...
  • Böyle bir kampanya başlattığınız için teşekkür ederim gerçekten Avrupa ile kıyaslarsak Türkiyede oyun konsol fiyatları çok pahalı! İnsan evine barkına mı baksın 600-800 lira maaş ile yada gidip oyun konsolu mu alsın yane bu milletinde oynamaya hakkı var ama bu kadar pahalı bir konsola kimse para vermez.Twitter'a bütün tweetleri attım inşallah fiyatlar kısa sürede değişir de konsol alabilir duruma geliriz birde AB 'ye girmek istiyoruz böyle bir ülke ile girmek zordur böyle bir başbakan ile zordur böyle gidersek hayatta giremicez .Herkez kampanyaya destek verirse belki iie yarıyabilir! Teşekkürler Donanımhaber Ve Çalışanları! ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MsskraL

    2 ile 1 in yeri karışmış



    Ben de mail attim, umarim artik yola gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.