Şimdi Ara

Türkiye'deki En İyi 10 Yerleşke

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir içine dağılmış binalar yerine tek bir alanda toplanmış kampüsler, öğrencileri gelecekteki hayata hazırlayan küçük yaşama merkezleri. Bulundukları bölgeye, kültürel ve ekonomik olarak da değer katan kampüslerde artık spor tesisinden hastaneye, kafe ve restoranlardan yurt binalarına, bütün alanı kapsayan kablosuz internet bağlantısından konser salonlarına kadar gençleri üniversiteye bağlayabilecek bütün imkanlar var.

Listeye giren kampüslerde ormanlar, göller, açıkhava tiyatroları, göletler, müzeler ve teknoparklar var.

En İyi 10
    1. ODTÜ / Ankara
    2. Boğaziçi / İstanbul
    3. Anadolu / Eskişehir
    4. Bilkent / Ankara
    5. Koç / İstanbul
    6. Çukurova / Adana
    7. Sabancı / İstanbul
    8. Uludağ / Bursa
    9. İnönü / Malatya
    10. KTÜ / Trabzon

Ortadoğu Teknik Üniversitesi: Bütün sınıflar orman manzaralı
    Ankara'ya 7 km. uzaklıkta. 1963'te kurduğu yerleşkeyle Türkiye'de kampus üniversitesi fikrinin yaratıcısı oldu. 45 milyon metrekarelik kampusun yüzde 80'i çam, çınar, at kestanesi, sedir, ters aşılı dut ağaçlarıyla dolu bir orman. 7 bin öğrenci kapasiteli 18 yurt binası var. Alışveriş Merkezi'nde eczane, fotoğrafçı, kırtasiye, butik, kitabevi, terzi, ayakkabı tamircisi, kuaför, banka şubeleri yer alıyor. 30 doktorun görev yaptığı 2 ambulanslı sağlık merkezi hizmet veriyor. Teknoparkı 216 firmaya iş imkanı sağlıyor. Kampüste 20 tenis kortu, 11 basketbol, 8 voleybol, 2 plaj voleybolu, beyzbol, Amerikan futbolu, 3 halı saha, 6 açık futbol sahası, 3 kapalı spor salonu, olimpik ve yarı olimpik havuzlar, 10 bin kişilik stadyum bulunuyor. Eymir Gölü de kampusun içinde. 30'a yakın restoran, arkeoloji müzesi, bir de bilim ve teknoloji müzesi var. Rektör Prof. Dr. Ural Akbulut'un klasik otomobil koleksiyonu da kampüste sergileniyor.

Boğaziçi Üniversitesi: Boğaza karşı anıtsal koru
    Üniversitenin en ünlü kampusu Rumelihisarı'ndaki 267 bin metrekarelik Güney Kampusu ve Uçaksavar'daki Kuzey Kampusu. 1863'te kurulan Robert Kolej'den devralınan Güney Kampusu'nda tarihi binalar var: Hamlin Hall 1871, Albert Long Hall 1891, Kennedy Lodge 1891, Theodorus Hall 1902, Dodge Gymnasium 1904, Anderson Hall 1913, Washburn Hall 1906, Van Millingen Hall, Sloane Hall 1925, Gates Hall 1912. Boğaziçi'nde 4 tenis kortu, basketbol sahası, yüzme havuzları, fitness merkezi, çim saha, atletizm pisti, 2500 seyircilik spor salonu var. 7 yurtta 2500 öğrenci kalıyor. Her çarşamba klasik müzik konseri var, Mithat Alam Film Merkezi sinematek gibi çalışıyor. Tarihi binaların etrafındaki koruda anıt ağaç statüsünde sahil sekoyası, Douglas köknarı, mavi ve Himalaya sedirleri bulunuyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi: Japon Bahçesi var
    Eskişehir'deki üniversite, 866 bin 751 metrekarelik Yunusemre ve 3 milyon 790 bin 893 metrekarelik İki Eylül kampuslarından oluşuyor. Yunusemre'de 500 kişilik açık tribünlü bir spor sahası, yarı olimpik yüzme havuzu, halı saha, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu var. Tesislere bu yıl soyunma odaları, duşlar ve fitness salonu da eklendi. İki Eylül Kampusu'nda da birçok spor salonu ve sahası var. Yunusemre'de Taşbina Restoran, kafeteryalar ve her fakültede kantinler bulunuyor. Bu kampusun manzarası çok güzel. Japon Bahçesi'nde pekçok bitki yetişiyor. Yunusemre, şehir merkezine 10 dakika mesafede.

Bilkent: 205 bina, 45 restoran
    1984'te kurulan Bilkent'in kampusu 5 milyon 175 bin metrekare; içinde 205 bina var. Burada ekilecek bitki ve ağaçlar kampüsteki 5 seradan sağlanıyor. Akasya, çınar, at kestanesi, sarıçam, meşe, huş, süs elması, erik, japon ayvası, ardıç, iğde ve ıhlamur ağaçları var. Bilkent'in, en fazla 4 kişilik odalardan oluşan bir öğrenci yurdu mevcut. Kampüste 6 kapalı spor salonu, 4 fitness salonu, 3 halı saha, 2 çim saha, 4 tenis kortu, 7 basket sahası ve 1 stadyum bulunuyor. Ev yemeğinden salataya, kebaptan sandviçe kadar her yemeği sunan 45 restoran ve kafe hizmet veriyor. 5000 kişilik Odeon Gösteri Merkezi, 170 kişilik tiyatro salonu ve 800 kişilik Bilkent Konser Salonu da burada. Kampüste 2 sağlık merkezi binası var. Öğrencilerden ücret alınmıyor, ilaçların da yüzde 80'ini üniversite karşılıyor. Şehre 16 km uzaklıkta.

Koç Üniversitesi: Odalar en fazla 4 kişilik
    25 hektarlık Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampusu'na 1993'te taşındı. Spor Merkezi'nde çok amaçlı salon, dans - aerobik stüdyosu, fitness ve cardio salonları, squash ve raquetball kortları var. Açık havuz haziranda açıldı. Kampüste 1.435 kişilik yurt kapasitesi var. Bir, iki ve dört kişilik oda seçenekleri var. Odalarda 24 saat internet, kablolu TV bağlantısı ve odaya ait telefon bulunuyor. Öğrenci Merkezi'nde 600 kişilik bir ana yemek salonu, 3 kantin, bir kafe, 2 kafeterya bulunuyor. Sevgi Gönül Oditoryumu'nda konserler ve tiyatro gösterileri yapılıyor. Yeşil alanlara süs çalıları, boylu ağaçlar, yer örtücüler ekilmiş. Kampus, Sarıyer'e arabayla 10 dakika mesafede.

Çukurova Üniversitesi: Seyhan kıyısında modern mimari
    İlk fakültelerini 1973'te açan üniversitede bugün 31.800 öğrenci eğitim görüyor. Adana'da Seyhan Baraj Gölü'nün doğu yakasındaki 22 bin dönümlük Balcalı Kampusu, 84 ağaç ve bitki türüyle doğal bir park. Fakülte kantinleriyle birlikte 21 kafeteryanın bulunduğu kampüste, geniş bir spor kompleksi var. 3 salon, olimpik yüzme havuzu ve futbol sahasından öğrenciler ve bir ücret karşılığında vatandaşlar faydalanabiliyor. Modern mimarisiyle dikkati çeken 4 bin kişilik Açık Hava Tiyatrosu'nda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kampüste Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Yurdu'nda 1296'sı kız 2 bin 812 öğrenci kalıyor.

Sabancı Üniversitesi: Japon kirazları çiçek açtı
    1 milyon 353 bin metrekarelik kampüste Gösteri Merkezi'nden Spor Merkezi'ne, Sağlık Merkezi'nden markete, sinemadan spor alanlarına kadar her imkan var. Yüzmeden pilatese, futboldan aikidoya kadar her tür spor yapılıyor. Öğrencilerin yüzde 75'i iki-dört kişilik odalardan oluşan yurtlarda kalıyor. Ana yemek salonu dışında, kafeterya, fast food kafe, çeşitli kafeler, Fasshane adlı bir kantin yemek ihtiyacını karşılıyor. SSBF Galeri ve Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nin faaliyetleri sanata ayrılmış. Yürüme yollarının kenarına akasyalar, süs erikleri, süs elmaları, ormana kestane, ıhlamur, kayın, meşe ve çamlar, yolun altındaki araziye de 20 bin fıstık çamı dikilmiş. Japon kirazları (sakura) bu sene ilk çiçeklerini açtı. Burası Pendik'e 16 kilometre uzaklıkta.

Uludağ Üniversitesi: Ormanda 3 bin sülün var
    Ormana ve Uludağ'a bakan Görükle Kampusu 16 bin 303 dönüm. 10 bin dönümü 2 milyon ağaçlık bir çam ormanı. 800 bin metreküp su rezervi olan bir gölet, sulamada kullanılıyor, balık da yetiştiriliyor. Ormanın bin dönümlük kısmı tellerle çevrili yaban hayatı bölgesi. 3 bin sülün, 28 geyik, tavşan, güvercin ve çil keklikleri burada yaşıyor. Kampüste futbol sahaları, olimpik tartan pist, 10 açık, bir kapalı tenis kortu var. Yüzme havuzu ve 3 fitness center de yakında açılacak. Üniversitenin kendisinin tek ve iki kişilik odalardan oluşan 750 kişilik üç yurdu var. Kampüste Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Nilüfer Belediyesi ile birlikte yılda 150 etkinlik düzenleniyor. Bursa'ya 18 km uzaklıktaki kampüste bir hastane de bulunuyor.

İnönü Üniversitesi: Bölgenin en büyük spor tesisi
    İnönü Üniversitesi'nin 7 bin dönümlük çam ağaçları da bulunan yeşil kampusu, Malatya-Elazığ karayolunun 10. kilometresinde. Üniversite 1975'te kuruldu, binalar 10 yıl sonra yapılmaya başlandı. Kampus, bölgenin en büyük spor tesislerine sahip. Bir kapalı spor salonu, 8 tenis kortu, 4 halı saha, 7 basketbol sahası, 5 voleybol sahası, 1 futbol sahası, olimpik ölçülerde yüzme havuzu ve plaj voleybol sahası bulunuyor. Kampüste 3 kız yurdu, ayrıca kız ve erkek olmak üzere 2 özel yurt var. 24 saat hizmet veten internet merkezinde 500 bilgisayar bulunuyor. Kampüsteki 6 kafeterya ve bir pastane öğrencilerin hizmetinde. Tüm sosyal tesisler, üniversite dışından gelenlere de açık.

Karadeniz Teknik Üniversitesi: Karadeniz'e bakan bir orman
    1955'te kurulan üniversite, 1966'da 1 milyon 53 bin 839 metrekarelik kampusuna (Kanuni Kampusu) taşındı. Kampus Trabzon Limanı, havaalanı ve Karadeniz'e bakıyor. Orman Fakültesi'nin yetiştirdiği endemik ağaçların da bulunduğu orman alanları çok güzel. 3 bin kişilik bir stadyum, olimpik yüzme havuzu, 3 minyatür futbol sahası, tenis kortları, basketbol, voleybol ve squash sahaları bulunuyor. Sağlıklı Yaşam Tesisi'nde sauna salonu, ağırlık merkezi, step ve düşünce sporları salonları yer alıyor. Kampüste4 öğrenci yurdu var. 800 kişilik öğrenci yemekhanesi, fakültelerde de kantin ve kafeteryalar var. Öğrencilerin halk oyunu, dans, tiyatro ve müzik etkinlikleri hem kampümte, hem diğer illerde yapılıyor.

Alıntıdır.Alıntı yapmaktaki amacım Yeni üniversiteli olacak arkadaşlara yardımcı olmak istememdir.

[ Bilgi paylaştıkça Güzeldir ]

• Ege üniversitesine ait metro bile var ve en büyük kampüslerden biri ve ulasım ayagınızın altında===???bu anketlerin hiç biri güvenilir değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorik

Ege üniversitesine ait metro bile var ve en büyük kampüslerden biri ve ulasım ayagınızın altında===???bu anketlerin hiç biri güvenilir değil.

O selçuktada var Metro olması En iyi olduğunu kanıtlamaz ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: asa11

quote:

Orijinalden alıntı: yorik

Ege üniversitesine ait metro bile var ve en büyük kampüslerden biri ve ulasım ayagınızın altında===???bu anketlerin hiç biri güvenilir değil.

O selçuktada var Metro olması En iyi olduğunu kanıtlamaz ki

birinin yerleşkesi izmirin en güzel şehri diğeri selçuk ne alaka anlamadım ama neyse,ben sadece bu tür anketlerin birazda hazırlayanların üniv etkisinin oldugunu düşündügümü söyledim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorik -- 12 Şubat 2012; 17:44:06 >
  • güzel bilgiymişte nerden paylaştın
  • Arkadaşım paylaştığın liste 2008 'de yapılan bir araştırmaya ait. Kimin yaptığı bile belli değil. Ege Üniversitesinin (Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri) listede olmaması da ilginç.
    Gerçek liste şudur;
    ODTÜ bünyesinde kurulan URAP Laboratuvarının araştırması (2011)

1.Hacettepe
    2.ODTÜ
    3.İstanbul Üniversitesi
    4.Ankara Üniversitesi
    5.Gazi Üniversitesi
    6.Ege Üniversitesi
    7.Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
    8.İstanbul Teknik Üniversitesi
    9.Atatürk Üniversitesi
    10.Erciyes Üniversitesi
    11.Bilkent Üniversitesi
    12.İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
    13.Boğaziçi Üniversitesi
    14.Sabancı Üniversitesi
    15.Dokuz Eylül Üniversitesi
    Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

Arkadaşım paylaştığın liste 2008 'de yapılan bir araştırmaya ait. Kimin yaptığı bile belli değil. Ege Üniversitesinin (Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri) listede olmaması da ilginç.
    Gerçek liste şudur;

1.Hacettepe
    2.ODTÜ
    3.İstanbul Üniversitesi
    4.Ankara Üniversitesi
    5.Gazi Üniversitesi
    6.Ege Üniversitesi
    9.Atatürk Üniversitesi
    10.Erciyes Üniversitesi
    11.Bilkent Üniversitesi
    13.Boğaziçi Üniversitesi
    14.Sabancı Üniversitesi

Bu araştırmada hangi kriterler göz önüne alınmış çok merak ettim açıkçası.
    İstanbul Üniversitesi kampüsünün neresi güzel birisi bana açıklayabilirse sevinirim.
    Hele hele Gebze Yüksek Tek. Enst... Bu kampüs'e güzel sıfatı yakıştırılıyorsa buna söyleyecek bir söz bulamıyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşım paylaştığın liste 2008 'de yapılan bir araştırmaya ait. Kimin yaptığı bile belli değil. Ege Üniversitesinin (Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri) listede olmaması da ilginç.
    Gerçek liste şudur;

1.Hacettepe
    2.ODTÜ
    3.İstanbul Üniversitesi
    4.Ankara Üniversitesi
    5.Gazi Üniversitesi
    6.Ege Üniversitesi
    9.Atatürk Üniversitesi
    10.Erciyes Üniversitesi
    11.Bilkent Üniversitesi
    13.Boğaziçi Üniversitesi
    14.Sabancı Üniversitesi

İstanbul üniversitesinde Kampüs mü var acaba ? Sizin paylaştığınız Okullar için olmasın?

Benim paylaştığım şey Okulları kapsamıyor Okulların kampüslerini kapsıyor Lütfen iyice okuyun.

• quote:

Gerçek liste şudur;

1.Hacettepe
    2.ODTÜ
    3.İstanbul Üniversitesi
    4.Ankara Üniversitesi
    5.Gazi Üniversitesi
    6.Ege Üniversitesi
    9.Atatürk Üniversitesi
    10.Erciyes Üniversitesi
    11.Bilkent Üniversitesi
    13.Boğaziçi Üniversitesi
    14.Sabancı Üniversitesi

gyte deyim okulumu ne kadar çok sevsemde yerleşkesi bu listede olmamalı

• URAP zaten üniveristelerin kampüslerini sıralamıyor o başarı sıralaması atıf döküma vesaire siteye girin bakın mühendislik falan filan diyede ayrı katagoriler filan var başarı sıralaması kampüs değil
  • ALERT: Sidik Racing Has Been Started!
  • Diğerlerini bilmem de Sabancı'yı abartmışlar, içi lağım atıklarıyla dolu yapay gölde yüzeceksen buyur gel ama yüzme havuzu fln yok.

Sabancı Üniversitesi: Japon kirazları çiçek açtı (ne kirazı daha yurtların önünde çimen yok)
    1 milyon 353 bin metrekarelik kampüste Gösteri Merkezi'nden (amatör gruplar çıkıyor) Spor Merkezi'ne, Sağlık Merkezi'nden (bildiğin revir) markete (küçücük bir diasa var, taze sebze meyve bulunmuyor), sinemadan (sinema salonu var ama bildiğiniz sinema değil bu, film gösterimini öğrenciler ayda yılda bir yapar) spor alanlarına (1 tane halısaha var, başka birşey yok) kadar her imkan var. Yüzmeden (yok öyle birşey) pilatese (topla yapılan birşey, abartmayın ve ücretli), futboldan (4.000 kişiye 1 halısaha) aikidoya (yok) kadar her tür spor yapılıyor. Öğrencilerin yüzde 75'i iki-dört kişilik odalardan oluşan yurtlarda kalıyor (yurtlar çok pahalı, mecburen 4 kişilikte kalıyoruz). Ana yemek salonu (sıcak yemek bulunmaz, pilav her daim kıtır kıtır) dışında, kafeterya (how to be cancer 101), fast food kafe (burası neresi ben bilmiyorum), çeşitli kafeler (toplamda 4 kafe 1 de kantin bozması var, hepsi leş, hepsi pahalı), Fasshane (kantin bozması bu) adlı bir kantin yemek (poğaça ve çay yemek miymiş=) ihtiyacını karşılıyor. SSBF Galeri (fakültenin alt katı, küçük bir yer, her zaman açık değil) ve Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nin faaliyetleri (%90 amatör gruplar, öğrenci klüpleri var, kısaca boş iş) sanata ayrılmış. Yürüme yollarının kenarına akasyalar, süs erikleri, süs elmaları, ormana kestane, ıhlamur, kayın, meşe ve çamlar, yolun altındaki araziye de 20 bin fıstık çamı dikilmiş (ben başka kampüste yaşıyorum sanırım, inanmayın bunlara). Japon kirazları (nerede olduğunu bilen varsa göstersin) (sakura) bu sene ilk çiçeklerini açtı. Burası Pendik'e (kadıköye ücretli (8tl) servisle 1 saat, trafik yoksa o da) 16 kilometre uzaklıkta.

Bu araştırmayı kim yaptıysa, belli ki yapmamış. Bizim okul hazır metin göndermiş ki okulun mercedes kaportasında hacı murat moturu gibi olmak ilkesine tam da uymuş. Eğitimi 1-2 bölüm hariç kötüdür ama okula girmeden bu kadar yalan dolanla karşılaşıyorsanız sonrasını siz düşünün. Sen neden oradasın dersen, bizim zamanımızda buralar böyle değildi. Son olarak, hele hele 33 bin liraya edecek hiçbir eğitimi yok. Diğer masraflarla yıllık 50.000 TL'yi gözden çıkarın bu arada.

• Sallamasyon bilgiler hepsi... trabzonda okuyan adamların bir tanesinin memnun olduğunu görmedim daha.
    ayrıca belirtilmemişki eğitim fakültesi kanuni kampüsünden ayrı yerde.
    daha neler neler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyuga84

Sallamasyon bilgiler hepsi... trabzonda okuyan adamların bir tanesinin memnun olduğunu görmedim daha.
    daha neler neler....

nasıl görmedin ya.. ben varım etrafımda tanıdıklarım var

ayrıca kanuni kampüsü yazmışlar bilgiye eğitim fakültesi akçaabat ta kanuni kampüsüyle alakası yok.

daha neler neler??

Trabzonda neyiniz eksik anlamıyorum isteyen insan her türlü aktivite-sosyalliğe katılabilir. Şehir olarakta bunu kaldırabilecek bir şehir. Eskisi gibi değil.

Barlar-Kafeler-Restorantlar var her bütçeye göre. Sırf ktünün içinde bile bir sürü sosyal aktivite yapılabilecek yer var.

Aslında atacaksınız sizleri liseden bozma tek binalı üniversitelere o zaman anlayacaksınız kıymetini.

• quote:

Orijinalden alıntı: King_Leoric31

quote:

Sallamasyon bilgiler hepsi... trabzonda okuyan adamların bir tanesinin memnun olduğunu görmedim daha.
    daha neler neler....

ayrıca kanuni kampüsü yazmışlar bilgiye eğitim fakültesi akçaabat ta kanuni kampüsüyle alakası yok.

daha neler neler??

Trabzonda neyiniz eksik anlamıyorum isteyen insan her türlü aktivite-sosyalliğe katılabilir. Şehir olarakta bunu kaldırabilecek bir şehir. Eskisi gibi değil.

Barlar-Kafeler-Restorantlar var her bütçeye göre. Sırf ktünün içinde bile bir sürü sosyal aktivite yapılabilecek yer var.

Aslında atacaksınız sizleri liseden bozma tek binalı üniversitelere o zaman anlayacaksınız kıymetini.

İşte sıkıntıda orada adam eğitim fakültesini kanunide zannediyor o bilgiyi geçmiyorlar oraya sonra dım dızlak kalıyor ortada.

heralde forumda takılıp duruyorsun. allahtan oarası açılmıştıda o suratsız esnafı daha az çeker olmuştuk.

Yatay geçiş yapmak için anam dan emdiğim süt burnumdan geldi en sonunda o lanet şehirden üniversiteden insanlarından özellikle o suratsız esnafından kurtuldum.

Üniversite dediğin yerde iş fırsatı olur nerede?

Tr nin en pahalı şehirlerinden biridir trabzon özellikle giyecekte.

Aslında sana en önemli soruyu sormayı unuttum . Trabzonda ilk senen mi? yani daha yeni mi başladın eğer öyle ise zaten. Görüşlerin emin ol çok fazla bu doğrultuda olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menanty -- 26 Mart 2012; 7:16:24 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: King_Leoric31

quote:

daha neler neler....

daha neler neler??

İşte sıkıntıda orada adam eğitim fakültesini kanunide zannediyor o bilgiyi geçmiyorlar oraya sonra dım dızlak kalıyor ortada.

heralde forumda takılıp duruyorsun. allahtan oarası açılmıştıda o suratsız esnafı daha az çeker olmuştuk.

Yatay geçiş yapmak için anam dan emdiğim süt burnumdan geldi en sonunda o lanet şehirden üniversiteden insanlarından özellikle o suratsız esnafından kurtuldum.

Üniversite dediğin yerde iş fırsatı olur nerede?

Tr nin en pahalı şehirlerinden biridir trabzon özellikle giyecekte.

Aslında sana en önemli soruyu sormayı unuttum . Trabzonda ilk senen mi? yani daha yeni mi başladın eğer öyle ise zaten. Görüşlerin emin ol çok fazla bu doğrultuda olmayacak.

Trabzonda ilk senem.

Halkında gerçekten çok suratsız esnafta var. Düzgün esnafta var hatta ankaralıyım ankarada gittiğim esnaflardan daha güler yüzlü esnaflarda tanıyorum.

Giyecek konusunda eskisi kadar pahalı değil yada en azından forum-varlıbaş gibi avm lerde öyle değil. Normal fiyatlarda ama bazı kıyafetler gerçekten çok pahalı olabiliyor bazıları öğrenciyi kazıklamaya çalışabiliyor o yüzden gözü açık olmakta fayda var Ama şu da var ki yemek-barınmak büyük şehirlere göre gayet ucuz ve şehirde ulaşım sıkıntısı yok gibi.

İş fırsatı konusunda da eskisi gibi değil part-time işlerde çalışan arkadaşlarım var genelde kafelerde çalışıyorlar. ama onlarıda iş yerinde anladığım kadarıyla yoruyorlar keza çocuklar bitkin oluyor işten geldikleri zaman.

Bilmiyorum bu olimpiyatlar trabzonda çok şey değiştirdi deniyor. Belki bize böyle geldi ama eskisi kadar korkulacak bir şehir değil ben ankaradan buraya gelen biri olarak buraya bunu yazıyorum

• Hocam senin adına gerçekten sevindim ama daha hazırlıksın sanırım, ğer öyle isen zaten tatildesin şuan. Onun için her şey bu kadar güzel geliyor.
  • Sıralamadaki ölçütleri gözönünde bulundurursak mersin üniversitesi çiftlikköy kampüsü birçok üniversiteyi 4 e, 5 e katlar ama listede yok. Taraflı bir sıralama olsa gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyaan

Diğerlerini bilmem de Sabancı'yı abartmışlar, içi lağım atıklarıyla dolu yapay gölde yüzeceksen buyur gel ama yüzme havuzu fln yok.

Sabancı Üniversitesi: Japon kirazları çiçek açtı (ne kirazı daha yurtların önünde çimen yok)
    1 milyon 353 bin metrekarelik kampüste Gösteri Merkezi'nden (amatör gruplar çıkıyor) Spor Merkezi'ne, Sağlık Merkezi'nden (bildiğin revir) markete (küçücük bir diasa var, taze sebze meyve bulunmuyor), sinemadan (sinema salonu var ama bildiğiniz sinema değil bu, film gösterimini öğrenciler ayda yılda bir yapar) spor alanlarına (1 tane halısaha var, başka birşey yok) kadar her imkan var. Yüzmeden (yok öyle birşey) pilatese (topla yapılan birşey, abartmayın ve ücretli), futboldan (4.000 kişiye 1 halısaha) aikidoya (yok) kadar her tür spor yapılıyor. Öğrencilerin yüzde 75'i iki-dört kişilik odalardan oluşan yurtlarda kalıyor (yurtlar çok pahalı, mecburen 4 kişilikte kalıyoruz). Ana yemek salonu (sıcak yemek bulunmaz, pilav her daim kıtır kıtır) dışında, kafeterya (how to be cancer 101), fast food kafe (burası neresi ben bilmiyorum), çeşitli kafeler (toplamda 4 kafe 1 de kantin bozması var, hepsi leş, hepsi pahalı), Fasshane (kantin bozması bu) adlı bir kantin yemek (poğaça ve çay yemek miymiş=) ihtiyacını karşılıyor. SSBF Galeri (fakültenin alt katı, küçük bir yer, her zaman açık değil) ve Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nin faaliyetleri (%90 amatör gruplar, öğrenci klüpleri var, kısaca boş iş) sanata ayrılmış. Yürüme yollarının kenarına akasyalar, süs erikleri, süs elmaları, ormana kestane, ıhlamur, kayın, meşe ve çamlar, yolun altındaki araziye de 20 bin fıstık çamı dikilmiş (ben başka kampüste yaşıyorum sanırım, inanmayın bunlara). Japon kirazları (nerede olduğunu bilen varsa göstersin) (sakura) bu sene ilk çiçeklerini açtı. Burası Pendik'e (kadıköye ücretli (8tl) servisle 1 saat, trafik yoksa o da) 16 kilometre uzaklıkta.

Bu araştırmayı kim yaptıysa, belli ki yapmamış. Bizim okul hazır metin göndermiş ki okulun mercedes kaportasında hacı murat moturu gibi olmak ilkesine tam da uymuş. Eğitimi 1-2 bölüm hariç kötüdür ama okula girmeden bu kadar yalan dolanla karşılaşıyorsanız sonrasını siz düşünün. Sen neden oradasın dersen, bizim zamanımızda buralar böyle değildi. Son olarak, hele hele 33 bin liraya edecek hiçbir eğitimi yok. Diğer masraflarla yıllık 50.000 TL'yi gözden çıkarın bu arada.

• O listeye gaziyi sokanın aklından şüphe ederim.Mühendislik fakültesine baksın tıpa dişçiliğe baksın bunlar üniversite havasında mı lise mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.