Şimdi Ara

Türkiye'de Suv kullanan kitle (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
268
Cevap
16
Favori
25.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Offroader

Bir arkadaş özelden soru sormuş, cevabı burada veriyorum ki okuyan herkes faydalansın. Araç tavsiyelerinizi özelden değil, buradan sormanızı rica deceğim, hem her aracı bilemem hem de sorduğunuz aracı kullanan arkadaşlar soruyu görüp, kendi deneyimlerini paylaşabilirler.

------

Hocam rahatsız etmiyorum umarım, Ford ranger 2.0 213 hp lik versiyonu almak istiyorum. Ranger in arazi kabiliyeti genel olarak nasıldır?

------

Bu araç ile oldukça uzun bir deneyimim var.

Kullandığım araç 2015 model 2.2 xlt idi (makyajsız versiyon) ve çok çeşitli şartlarda kullandım diyebilirim. Öncelikle makyajsız kasada limitli diferansiyel kilidi vardı, mekanik %100 kilit yoktu. Güncel makyajlı kasada ise %100 arka diferansiyel kilidi var, bu ilave gerekliydi.

Yalnız bu araç ağır arazide zorlanacak bir araç değil, zorladığım yerde amortisör kırdım. Ayrıca zorlandığında motoru hararet yapmaya meyilli idi. Güncel versiyonda motorda ve ön düzende sağlamlık arttırılmış mıdır bilemiyorum ama benim kullandığım makyajsız 2.2 xlt ağır araziye girecek bir araç değildi.

Yalnız extreme off road yapmayan, yayla/kamp/doğa aktiviteleri yapan birisi için araç gayet yeterli.
    Ben sormuştum soruyu, çok teşekkür ederim hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sırf yerden yüksek olsun diye Suv alacağınıza Crossover araba alın daha iyi. Hemde paranın bir kısmı cebinizde kalmış olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Güzel konu, güzel içerik, güzel nick. Bu konuda kendimle birebir aynı şeyleri düşünen birine denk gelmek mutluluk verici.
    Teşekkürler...

Edit: Ayrıca önden tahrikli 3008'de kar çamur vs gibi saçma modların varlığına değinilmesi muhteşem
    Beleş verseler kapımın önüne koyacağım araç değil şahsen
    Sizin aracınız ne merak ettim hocam

• Bende suv kullanıyorum. Neden?

-Sw tadında bagaj, yükleme eşiği yüksek.
    -7 koltuk seçeneği, ilaç oluyor çoğu zaman
    -Geniş iç hacim, arkada şaft tüneli yok dümdüz zemin.
    -2 çocuk koltuğunun yanında yetişkin rahatlıkla seyahat ediyor.
    -Fiyatına göre kaliteli iç mekan, yeterli donanım.
    -awd sistemi ile haftasonları vs yaylada veya kar yağdığında çocuklar gibi şen hafif offroad tecrübesi
    -Tümsektir, çukurdur pek kafama takmıyorum. 3 sene oldu daha alt takım bakımı istemedi araç.
    -Şehir içinde bozuk zeminlerde millet tampon kırarken, çapraz geçmeye çalışırken ben işimde gücümde ilerliyorum.
    -Yüksek yapısı ve ağırlığına rağmen oldukça iyi yol tutuşu var. Yüksek hızlarda gayet tatminkar.
    -2 litre dizel motoru ve 400 nm torku ile araç oldukça esnek (yazılım var)
    -Yumuşacık pedallar, direksiyon, harika görüş açısı.
    -uzun yolda yormayan koltuklar ve güzel ergonomi (ön koltukların baldır desteği biraz daha iyi olabilirdi)
    -Fiyatı araca göre çok uygun.
    -Yakıt fazla diyorlar ama 2 tonluk 4x4 tam otomatik, yüksek bir araç şehir içinde 9 litre yakmaz arkadaşlar. Tabi ki 10-14 litre yakacak. Lineyı, sümbülü satıp alanlar haliyle tüketimden dem vuruyor ama bu tamemn ulaşılabilirlik algısı. Adam 70-80 e 7 kişilik 4x4 suv alıyor sonra az yaksın istiyor ama öyle bir dünya yok.
    -Genel olarak sedan araç kadar sessiz diyebiliriz ama büyük aynalar 120 den sonra rüzgar sesine sebep oluyor, birde yol sesi bir tık iyi olabilirdi.

Forumda incelemem var zaten merak edenler bakabilir. aracım 2011 Chevy Captiva.

• SayınOzi kullanıcısına yanıt
    ne fark eder ki polo yeterince ufak değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

Sizin aracınız ne merak ettim hocam

Alıntıları Göster
    Hayaller Jimny, gerçekler i10

Maraşlı mısınız bu arada ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Hayaller Jimny, gerçekler i10

Maraşlı mısınız bu arada ?

Alıntıları Göster
    Allah daha iyilerini nasip etsin hocam inşallah

Evet Maraşlıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Arkadaşlara suv kullananların büyük kısmı şehirde yaşam kültüründen nasibini alamamış köylü, buyuk kısmı kaldırıma parketmek, paralı görünmek için suv kullanıyor derdim. Yorumunuz beni haklı çıkarmış. Kendilerinede yollayacağım. Sagolun varolun

Alıntıları Göster
    Ben de forumda Türkçe anlamayan insanlar var diye söylüyordum. Sağolun haklı çıkardınız. Şimdi köy dediğim yer toprak ve yeşillik olan bir yer. Benim dedem yaşıyor ananem yaşıyor ve dört gözle torunlarım gelsin göreyim diye bekliyor. Eğer ki bu köye gitmem size batıyorsa sizin anne ve babanız için üzüldüm maalesef özünü kaybeden ve şehirde yaşıyorum diye (ki İstanbul'da ben şehirliyim diye yaşayan cahildir şehir görmemiştir) kendini bir şey sanan, köylü halkı küçümseyip kendisini bir şey sanan bir çocuk yetiştirmiş. Bununla birlikte kaldırım dediğim sadece evimin önünde, park edilen araba genişliğinde, bir sokak arasında arabalar park etsin diye ayarlanmış evin arazisi içindeki bir yer. Sonradan belediye yol yaparken orası yüksekte kaldığı için artık daha zor park ediliyor oraya. Yani belediyenin insan yürüsün diye yaptığı bir kaldırım değil. O kaldırıma da zaten sokağımda kimse park etmiyor.

3. Olarak kugayı 2014 model 90 bin tl ye aldık. Şuan bir corolla 100 bin üzerindeyken sizin gibi suvu pahalı ve bineni zengin sanan ruhu ve beyni kendini fakir olarak kabullenmiş insanlara üzülüyorum.

Son olarak da kendi yaşamınıza bir mercek tutun. Eminim o köylü diye küçümsediğiniz insanların size acıyarak baktığı bir çok şey göreceksiniz. Köylü diye kimi kıstas aldınız bilmem ama tartışma seviyenizden anlıyorum ki pek gezip kültür tanıyan birisi değilsiniz. Türkiye'yi gezip kültür tanımanız beni sevindirir.

Not: köyde büyümedik istanbul koşuyolunda büyüdüm. Sonra babamın işlerinin kötü gitmesi sonucu sefaköy e yerleştik. 5 yıldır bıradayız. Anneannemler şehir hayatından sıkılıp tarlasında karpuzundan çileğine her şeyi hevesle yetiştiriyor. Senin gibi İstanbul'u bir şey sanan haddini bilmeze köylü insanını ezdirmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

Allah daha iyilerini nasip etsin hocam inşallah

Evet Maraşlıyım

Alıntıları Göster
    Eyvallah ecmain. Hemşeri çıktık aha

• Hocam, ne mübarek birisin böyle. Tam olarak en iyi noktaya parmak gösterdiniz.
  • Arkadaşlar tamamı şehir içi Kullanım olacak şekilde yılda 10 BİN km,
    Ve yılda bir iki kez de şehir dışı uzun yol 2000 km vb...
    Toplam da Yıllık maksimum 12 BİN KM için....

Yeni Gelecek olan makyajlı Benzinli otomatik 1.4 140 hp Vitara nasıl bir seçenek olur fikirlerinizi alabilir miyim lütfen?

Bu şartlar altında Vitara yerine başka bir araç öneriniz olursa, (Duster, Qashqai, KADJAR vb) nedenleriyle birlikte yazarsanız çok makbule geçer...

• yayamaschocuk kullanıcısına yanıt
    Bütçeye göre seçenek çok. Bütçeniz nedir?
    Vitara iyi güzel ama bagaj çok küçük. Bakıp OK dediyseniz sorun yok. Bakmadiysaniz bir inceleyip karar verin. Bir arkadaşıma baktım bagaj nedeniyle vazgeçtik..
    Herkesin önceliği farklı olabilir. Sizinki nedir?bunu belirleyin.
    Duster bu araçlar ile aynı kategoride degil(teorik olarak olsa da) traktör den hallice, yeni hali biraz daha gideri var ama neticede amacı farklı.
    Duster kullanıcıları ucuz, hafif arazi de giden, vursak etsek çok üzülmeyelim genelde ikinci araç ya da is amaçlı kullanıcı buluyor. Çevremde duster kullananların hepsi bu amaçla aldı. Memnunlar ama neye göre? Beklentiyi yüksek tutarsanız duster yeterli olmayacaktır. Dacia düşük maliyetli araç üretir amacı budur.
    Nissan ya da renault seviyesi beklemek hatalı olur. Zaten renault alt markası.
    DCT ye gecmeseydi fiyat uygunluğu olarak qq derdim ama çift kavrama klasik saatli bomba..
    Manuel düşünüyorsanız sorun yik tabi, qq veya Kadjar (aynı platform zaten ortak üretim) tercih edilebilir.

Bütçeniz müsade ediyorsa heoaini6bir kenera bırakın 3008 bakın derim(sıfır prime 205bin TL)

• sssemih24 kullanıcısına yanıt
    crossover ne demek? üreticilerin oturma organlarından uydurdukları bir kelime. türkçede ona uygun çok güzel bir deyim var: ne deve ne kuş. aile babası mısın? mpv yada sw. genç delikanlı yada yeni evli çift misin? b sınıfı hb. makam aracı rahatlığı mı arıyorsun d sınıfından itibaren yukarısı. bmw x6 ile toyota land cruiser 200vx i yan yana getirin. kim x6 alanın gerçekten arabadan anladığını söyleyebilir ki? arazide kırarsın, asfaltta 5 serisi, 6 serisi, 7 serisi ile baş edemez. pratik mi? değil? gösterişten başka neye yarar? zengin için x6 daha alt gelirli için nissan qq. sırf bizim ülkeyle sınırlamamak lazım. tabi bir de suv ların anavatanı abd de bu çakma suvların ne kadar sattığına bakmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yayamaschocuk

Arkadaşlar tamamı şehir içi Kullanım olacak şekilde yılda 10 BİN km,
    Ve yılda bir iki kez de şehir dışı uzun yol 2000 km vb...
    Toplam da Yıllık maksimum 12 BİN KM için....

Yeni Gelecek olan makyajlı Benzinli otomatik 1.4 140 hp Vitara nasıl bir seçenek olur fikirlerinizi alabilir miyim lütfen?

Bu şartlar altında Vitara yerine başka bir araç öneriniz olursa, (Duster, Qashqai, KADJAR vb) nedenleriyle birlikte yazarsanız çok makbule geçer...
    chevrolet captiva. yukarıda arkadaş gayet geçerli nedenler sıralamış. kemdim de captiva sahibi olarak tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xman54

Arabadan anlamadığım doğrudur, pejo 3008 almayı planlıyorum, görüntü, dizel, otomatik, fiyat gibi etkenlerden dolayı.
    Range Rover alabiliyorduk da biz mi almadık,
    Boş konu
    merakımı bağışlayın almayı düşündüğünüz 3008 için nasıl bir fiyat verdiler?

quote:

Türkiye'de insanları birçok konuda bilgisiz veya zevksiz olmakla suçlayabiliriz ama parasız olmaktan kaynaklanan tüketim alışkanlıklarını en azından doğrudan eleştiremeyiz. SUV alacak parası ve keyfine hasredeceği vakti olan adam 4WD ile AWD arasındaki farkı bilir veya bilmesi gerekir ki var zaten böyle insanlar türkiye'de. Burası uzayda değil ama şartlardan dolayı sayıları az.

parasız mı? bir 3008 in, bir tiguan ın fiyatından haberiniz var mı? 200.000 tl ye 2015 mitsubishi pajero var. kimse sebep parasızlık demesin. bu önden çekişli yüksek hb lere bu kadar para gömen insanlarda para var. mesele parasızlık değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texjrwillerjr -- 18 Kasım 2019; 10:54:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

Bütçeye göre seçenek çok. Bütçeniz nedir?
    Vitara iyi güzel ama bagaj çok küçük. Bakıp OK dediyseniz sorun yok. Bakmadiysaniz bir inceleyip karar verin. Bir arkadaşıma baktım bagaj nedeniyle vazgeçtik..
    Herkesin önceliği farklı olabilir. Sizinki nedir?bunu belirleyin.
    Duster bu araçlar ile aynı kategoride degil(teorik olarak olsa da) traktör den hallice, yeni hali biraz daha gideri var ama neticede amacı farklı.
    Duster kullanıcıları ucuz, hafif arazi de giden, vursak etsek çok üzülmeyelim genelde ikinci araç ya da is amaçlı kullanıcı buluyor. Çevremde duster kullananların hepsi bu amaçla aldı. Memnunlar ama neye göre? Beklentiyi yüksek tutarsanız duster yeterli olmayacaktır. Dacia düşük maliyetli araç üretir amacı budur.
    Nissan ya da renault seviyesi beklemek hatalı olur. Zaten renault alt markası.
    DCT ye gecmeseydi fiyat uygunluğu olarak qq derdim ama çift kavrama klasik saatli bomba..
    Manuel düşünüyorsanız sorun yik tabi, qq veya Kadjar (aynı platform zaten ortak üretim) tercih edilebilir.

Bütçeniz müsade ediyorsa heoaini6bir kenera bırakın 3008 bakın derim(sıfır prime 205bin TL)
    Cevap için teşekkür ediyorum üstad...
    VİTARA yada başka bir araç için bagaj kapasitesi benim için çok önemli değil.... Vitara noktasında beni düşündüren şeyler
    1. Bulunduğum şehirde bir bayisinin bile bulunmaması! Dolayısıyla da servisi de yok ve en ufak bir ihtiyaç olduğunda her defasında başka bir şehre gidip gelmek zorunda kalacak olmak...
    2. Tr de yeterince piyasası yok, 2. Elde satış zorluğu..
    3. Yeni Gelecek makyajlı Vitara nin 185 190 BİN bandında olacağı söyleniyor..B SUV bir araca o kadar para verecek olduktan sonra aynı fiyata sıfır QASHQAİ, hatta üzerine 10 lira koyup C5 Air CROSS vb alınır diye düşünüyorum...

Yukarıda bir arkadaş Captiva önermiş, Teşekkürler ama 2. El değeri ve satış zorluğu anlamında ha Vitara ha Captiva.... Yanılıyor muyum?

İşin açığı DUSTER Maalesef Benzinli OTOMATİK VİTES SEÇENEĞİNİ çıkarsa, bir an düşünmeden Duster alır geçerdim...

Bir de son olarak yanılmıyorsam yeni makyajlı 1.3 160 hp QASHQAİ de çift kavrama Şanzıman da artık değişikliğe gitti ve Kuru değil yağlı tip kavramaya geçti diye biliyorum... Bu bir artı mıdır sizce?

• Suziki Türkiye distiribütörü sanırım el değiştirdi (Koç grubuna geçti diye biliyorum) bu nedenle piyasada eskisine göre yükselen bir trendi var. araçları da SUV olarak Türkiye ve dünyada kalite sorunsuzluk olarak tercih edilir. Yani ikinci el de sıkıntı olacağını sanmam. bakımlarını başka şehre yaptırmak da bir nevi gezi olarak düşünün hatta Dağ yollarını kullanın ki aldığınıza deysin
    LPG düşünüyorsanız LPG uyumunu bir araştırın derim. 1.4 lerde sorun var diye duydum. lpg düşünmüyorsanız bile ikinci el satışını yavaşlatabilir. şahsen 1.4 gibi küçük motorlarda LPG tavsiye etmem ama bizim millet LPG'cidir.
  • Ben kadjar sahibiyim. Öncelikle geniş bir araç ve tüketimi düşük bir araç arıyordum.

1.95 boyundayım aşırı rahat ediyorum. Kamp hayatını sevdiğim için araziye girip çıkıyorum. Ortalama tüketimim 5.1 lt civarı.

Aracın bagajı normal seviyede arka koltukları yatırınca resmen hangar a dönüyor. Bazen arka koltukları yatırıp içine şişme yatak atıp konaklama yapıyoruz. Sağ ön koltukta yatıyor ve cam tavan olmasıda gayet ferah bir alan sağlıyor.

Bisiklet taşıma aparatı aldım. Suv araçlara daha uygun oluyor, sorunsuz taşıyorum.

Karavan taşıyan arkadaşlarım mevcut. Kısacası SUV candır.

• yayamaschocuk kullanıcısına yanıt
    Her araç satılır. Bu mantığı tr de anlamıyorum ben. Arkadasim 10 yaşında vitara yi 2 saatte sattı. Vitaranin fanlari var. Araç az. Talep de az. Ama arz a göre talep de geli.
    Qq çok. Satıyor ama sebil qq var ikinci elde. Bu iyi birşey mi peki?

O nedenle ikinci elde kolay satılır zor satılır bana klasik çok bilen Türk zihniyeti olarak geliyor kimse alınmasın..
    Ssyanyong diye ara var bu ülkede, lafa bakarsak kimse almaz. Ama alan alıyor ve ikinci elde de satıyor. Her araç alınır satılır..

Diğer taraftan, ben c5 aircross öneririm.
    Fiyat performans en iyi seçenek şu an.
    Ama bütçeyi zorlamam derseniz vitara da yeterli..
    Servis olmaması yakında tabi dezavantaj bunu da hesap etmek lazım.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.