|
Baktım, haritada ülkelere tıklayınca açıkça görünüyor ki yenilenebilir enerjinin tüm enerji bilançosuna oranında Kuzey Avrupa ülkeleri hariç Avrupa birincisiyiz, diğer ülkelerin çoğunun düşük karbon oranlı enerjisinin sebebi de nükleer santralleri. Özellikle Fransaya tıklayımca görebilirsiniz. Nükleer enerji en temiz (tehlikesiz değil temiz) enerji türlerinden biridir. |
https://www.electricitymap.org/
şu istatisliklere bakarak gerçekleri görün. sakın bu tarz haberlere aldanmayın :) |
|
Baktım, haritada ülkelere tıklayınca açıkça görünüyor ki yenilenebilir enerjinin tüm enerji bilançosuna oranında Kuzey Avrupa ülkeleri hariç Avrupa birincisiyiz, diğer ülkelerin çoğunun düşük karbon oranlı enerjisinin sebebi de nükleer santralleri. Özellikle Fransaya tıklayımca görebilirsiniz. Nükleer enerji en temiz (tehlikesiz değil temiz) enerji türlerinden biridir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Karbon salınımında ve yenilenebilir enerji üretiminde Fransa'dan kötü Almanyadan iyiymişiz ben mi yanlış anladım arkadaşın buna bakın dediği siteden? |
birisi yorum yapıp silmiş ...baya bi komik yorumdu. ona itafet ben o siteyi attım. zaten kaynağı yazıyor alt satırda.bu haberin 2 tane kaynağı benim kaynağım ile aynı. Bu arada almanya yenilenebilir enerjiye çok ciddi miktarda yatırım yaptı ama hala fransadan elektrik alıyorlar. Yani haberler genelde popülizme yöneldiği için fazla itimat etmemek lazım. nükleer enerji konusunda greenpeace bile yeşil ışık yaktı... senelerce yalandan yenilenebilir enerjiye sığındılar... baktılar ki o iş öyle değil miş :). biraz sosyal medyada rüzgar panelleri mezarlarını araştırırsanız ne kadar zahmetli ve maliyetli(pil ömrü ve geri dönüşüm) birşey olduğunu görürsünüz. fukuşima bile faaliyete geçiyor. bize şöyle 3-4 tane akkuyu gibi santral 100 gr carbon emisyona kadar götürür gibi. sonuçta bizim coğrafya avantajımız norveç finlandiya isveç gibi değil. keşke 40-50 sene önce yapılabilseydi. ![]() kaynak: https://ytbsbilgi.teias.gov.tr/ytbsbilgi/frm_istatistikler.jsf ek olarak önümüzdeki 30 yılda artacağını düşünüyorum tüketim artıyor çünki. ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 27 Kasım 2020; 16:38:52 > |
biz almanya değiliz ki milyarlarca euro para harcayıp yenilebilir enerjiye yatırım yapalım. :D belki 20-30 sene sonra kıyamet kopmaz ise nükleer santral(leri)i kapatıp yenilenebilir enerjiye geçeriz.. çok zor gibi :D |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muguroz -- 27 Kasım 2020; 14:42:10 > |
|
"Attığın haritada Avrupada yenilenebilir enerjide kuzey avrupa ülkeleri hariç birinci olduğumuz görünüyor." yazmışsın zaten ben bunun farkındayım ama yeterli değil diyorum :) Yenilebilir enerjiyi bu derece savunman bile bence komik. Keşke biraz kaynak sunsaydın bari de eleştirmek için eleştirmeseydin. yaşadığım evin çatısında bile kendimi kandırmak için 2012'de aliexpress'den aldığım panelleri 2 kw'yı doldurmak için öylesine yalandan kullanıyorum.(arada elektrikler kesilebiliyor) oda kendimi avutmak için... yani birbirimizi kandırmaya gerek yok.mesela corona yüzünden şehirlerdeki hava kaliteleri bile değişiyor.. bu dünyaya en büyük zararı insanoğlu veriyor. gelecek nükleer enerjide attığım grafiklere göz atsaydın zaten son cümleyide yazmazdın :) https://www.ters.com.tr/ruzgar-turbini-kanatlari-ve-geri-donusum-problemi/ şöyle özetleyecek olursak :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 27 Kasım 2020; 19:26:2 > |