Şimdi Ara

Türkiye de en ucuz LPG Ankara Gülveren'de PO-Milangaz-Kalegaz-Lipetgaz (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.349
Cevap
73
Favori
433.151
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende şuana kadar bütün gazları denedim hepsinde arabanın tankı 60 lt en fazla 49-50lt gaz alıyordu ilk defa milangazdan aldım 60 litre gaz aldı araba bu iş, nasıl oluyor anşayamadım fikriniz nedir sizcede ilginç değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet8201 -- 21 Ekim 2009; 8:43:09 >
  • ben şimdiye kadar 4 depo kullandım hiçbi sorun yasamadım, gayet güzel ama pompaları depo ne kadar alıyorsa basabiliyor sanırım o yüzden ben direk 45 lt lik depom oldugu için 36 litre gaz alıyorum doldur desem sanırım 45 litre basacak
  • bu demekki biz yıllardır gaz yerine havayla karışık alıyormuşuz heralde milangaz harbi gaz veriyor heralde yarın bentderesine gittigimde bir ugruyup deneyelim kaç lt alıyor diye
  • Depo dolduktan sonra basınçla doldurmaya devam edildiğinde aracın deposonun gaz giriş bölümüne zararı var mı?

RealShark bilgilendirme içinn teşekkürler bu arada...
  • gaz artık 1,30tl
    oldu arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

Depo dolduktan sonra basınçla doldurmaya devam edildiğinde aracın deposonun gaz giriş bölümüne zararı var mı?

RealShark bilgilendirme içinn teşekkürler bu arada...

LPG dönüşümü yapan firmaların birinden aldığım bilgiyi ekliyorum:
    quote:

* LPG dolumu sadece yetkili kişiler tarafından yapılmalıdır ve “tank fazla alsın ” diye araç sallanmamalıdır.Çünkü

sistem emniyetli olup otomatik kilitlemelidir.

* LPG deposunun %20 si muhtemel sıcaklık farklarından oluşan değişmelerden dolayı boş bırakılmalıdır.

LPG tankı üzerinde bulunan multivalf, tankın %80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir.Bir tankın +20 derece sıcaklıktaki depo iç basıncı yaklaşık 4,5 atmosferdir.Bu değer LPG tankının test basıncının %10"una tekabül etmektedir.

LPG dolumu sırasında daha fazla yakıt almak amacıyla LPG tankının ileri geri sallanması, multivalf

ayarının bozulmasına neden olacaktır.Bu durumda ise LPG tankına fazla yakıt alınacaktır.Bu ise son derece tehlikeli

bir durumdur. OTOGAZ (LPG) tankının kapasitesinin %80 "inden fazlası doldurulmamalıdır

Bu şekilde ani sıcaklık değişimi olmadığı müddetçe ben lpg tankımı tam doldurmakta büyük bir risk görmüyorum. Bir şekilde tanktaki basınç çok artsa da, multivalf tarafından fasılalı olarak gaz depodan tahliye edilecektir. Buna güvenerek bentderesindeki istasyondan almaya devam ediyorum. Nasılsa yola çıktığımda o deponun fazla dolmuş kısmı yarım saatte yakılarak eksiliyor. Bu şekilde davranmam siz de böyle yapın anlamına gelmesin, sadece yaptığımı paylaşıyorum. Sağlıklı olanı %80 inden fazlasını doldurmamak olarak açıklanmış.

Ne denmiş,

LPG tankı üzerinde bulunan multivalf, tankın %80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir.Bir tankın +20 derece sıcaklıktaki depo iç basıncı yaklaşık 4,5 atmosferdir.Bu değer LPG tankının test basıncının %10"una tekabül etmektedir.

Bu arada ostimdeki istasyonun pompası bentderesindeki kadar yüksek basınçla dolum yapmıyor. 41 litrede gaz akışı kesildi (depo 45 lt). Bilginize...

• ostim opetteki milangazda gaz 1.30 tl oldu. başka istasyonlardan 1.25 den alan varmı arkadaşlar?
  • Ben geçen hafta gece yarısı gittim arabayı fulledik. Çok kuyruk bekledik. Milangaz otogaz sadece 1,25 TL. Aynı kalite gaz 1,59 TL civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbaggio

ostim opetteki milangazda gaz 1.30 tl oldu. başka istasyonlardan 1.25 den alan varmı arkadaşlar?

Eet arkadaşlar...Bende dün gece gaz almaya gittiğimde 1.30 olduğu gördüm fiyatın ve 2 haftadır böyle olduğunu söyledi pompacı eleman...Acaba diğer şubelerdede aynı yükselme söz konusu mudur..?
  • Valla arkadaşlar şükredin 5 kuruşa, devlet baba 50 kuruş artırdı nerdeyse 2-3 ay içinde benzini
  • 0,6 lira fazla satanlara yuh olsun, litrede bir ekmek fiyatı yahu. 1,3 'lük gazı destekliyorum ve buradan çok alışveriş yapıldığı için çok da güvenilir olduğunu düşünüyorum.

En azından gaz taze, Aygaz'a yüksek fiyatlar bayılmak mantıksız.
  • lpg de olmasa arabaya binemicez lpgli bile pahalı geliyor artık benzinli binenleri merak ediyom nasıl biniyolar neden tüp taktırmıyorlar ısrarla benzinle biniyolar anlam veremiyom
  • +1234
    LPG ye alıştık o bile artık pahalı geliyor.Sanırım çok gezdiğimiz için.
    quote:

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

lpg de olmasa arabaya binemicez lpgli bile pahalı geliyor artık benzinli binenleri merak ediyom nasıl biniyolar neden tüp taktırmıyorlar ısrarla benzinle biniyolar anlam veremiyom
  • tüp taktırmayanlar ın kesin parası çoktur başka izahı yok
  • bencede mükemmel bir gaz aygazı millet öve öve bitiremiyo opetden alınca 450 km yol yapıyorum burdan aldım defalarca 550 km den aşşağı yapmıyorum.. şehir dışı 140-150 ile gitmeme rağmen 112 yakiyo şehir içi 130 araç 1.6 astra classic
  • Bu malatyadaki LPG istasyonlarının taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

1.75 şuan
  • Arkadaşlar, 45 lt. lik tankın tamamının doldurulabilmesinin nedeni, LPG'yi basan pompanın basıncıyla ilgili. Hiç dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama eskiden bazı pompaların üzerinde o pompanın basıncını gösteren bir gösterge olurdu. Mesela Eskişehir yolundaki Aygaz'daki (şimdi kapalı) pompaların üzerindeki göstergeler her zaman 10'da dururdu. Ne kadar zorlarsam zorlayayım, o pompalarda 45 lt.lik simit tankıma 38 lt den fazla doldurtamamıştım. Milangaza girdiğimde (Aktaş) 40 lt yi çok rahat bastı pompa. Muhtemelen pompa basıncı çok çok yüksek. Bunu da tankları çok hızlı doldurabilmek için yapıyorlar. Bu bayiye giripte, güneşin altında yatıracağı arabasının tankını, üzerinde yazan lt sine kadar doldurtan arkadaşlar, yarın öbürgün genleşme nedeniyle bir kaza yaşarlarsa, suçu LPG ye atmasınlar.

Ben bu gazı 3 kez kullandım. Km olarak bir fark olmadı. Sonra aracın rutin bakımını yaptırırken, kağıt LPG filtresini de değiştirteyim dedim. Bilenler vardır, o filtre küçük metal bir hazne içerisinde. Adam hazneyi söktüğünde şok oldum. Filtrenin görünmeyeceği şekilde çok ince metal pulcuklarla dolmuştu haznenin içi. Hani altın likörünün içindeki altın yaprakları vardır ya, aynen o şekilde. O filtrenin o hale gelmesinin, bir ara konuşulan "solvent karıştırılması" olabileceğini düşünüp tekrar Aygaza döndüm. Rölantideki rahatlamayı hemen hissettim. Bir ara Esat hassas bölgenin oradaki BP'den de doldurmuştum aracı. Ondan da çok memnun kalmıştım. Şu ana kadar deneyip, çekişinden ve rölantisinden memnun kaldığım markalar, Aygaz, Bp, Habaş. Bunlar benim deneyimlerim.

Kısa bilgi: Araç 96 Hyundai Elantra 1.8 otm. BRC sıralı sistem var. Yaklaşık 4,5 yıldır sorunsuz kullandığım sistem.

Umarım ucuz gaz kullananlar ileride motorlarında sorun yaşamazlar. Bu benim fren balatası deneyimim gibi olur o zaman. Ucuz diye (90 orjinal, 30 yan sanayi idi. Şimdi yarı yarıyalar.) yan sanayı fren balatası kullandım 4,5 yıldır aracımda. Son bakımda disklerin çizilmiş olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler. Maliyeti 110 TL + işçilik... Şimdi düşünüyorum. Yan sanayi balata kullanarak kar mı ettim diye...

Herkese iyi günler dileğiyle.

• Bilgilendirme için teşekkürler...Ayın 15i gibi bende bakımlara gireceğim ve olayın aslı nedir ne değildir belli olacak...İzlenimlere ve görüşlere devam edelim arkadaşlar, konu soğumasın çok fazla...
  • Şimdi Hafiften Tırstım, araca gerçekten Zarar verirmi diye..??
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.