Şimdi Ara

Türkiye'de Cinselliğin Ahlaki Boyutu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ahlak kavramının tartışıldığı bir konuda bir örnek verildi.Bir arkadaşımız konudaki bir bayanın fotoğrafının altına "ayıp" olarak nitelenen birşey yazıyor.Bu bir ahlaksızlıkmıdır? Olmalımıdır? Bana göre bu ne ayıptır nede ahlaksızlıktır.Bir mecburiyettir hepsinden öte bastırılmış bir gerçeğin dışa vurumudur.Bunun üzerine üşenmedim epey uzun bir yazı yazdım.Sizlerlede burada paylaşmak istedim.Yanlız aşağıdaki yazıyı değerlendirirken ve fikir beyan ederken lütfen nedeni mantıkla açıklanmamış dayatma ve yaptırımla kabul ettirilmiş tüm ahlaki yargılarınızdan vazgeçin.Yazıyı aynen veriyorum

Bu olay kendi içinde değerlendirilmesi gereken bir olay.Çok yönlü ve saatlerce üzerine yazılır konuşulur.Şöyle söyliyeyim.Sanal alemde en çok hit alan siteler cinsel içerikli olanlar.Genel anlamda yani tek bir site değil.Sonuçta içimizden bu sitelere girmedim diyen varmı? Heralde sende girmişsindir @Ömer.Neyse diyeceğim şu.Yüzüne yaptığı yada yapmak istediği işi ve çok daha fazlasını bu sitelerde gördük izledik bazılarımızın cinsel fantazisidir yada değildir yada başka şeyler vardır.Ama bu sonuç olarak her erkeğin içinde olan bir güdü istek ve çok güçlü.Onu yazan kimse bunu dile getirmiş yani fantazisini.Bir insanın fantazisinin olması kötü birşey değil.Ama foruma yazması tabiki tartışılır.Ben elimden geldiğince objektif olarak bu konuya bir bakış açısı getirmek istiyorum.Allah'tan karşımda ne yazıldığını okuyan karşısındakinin fikirlerine önem veren biri var bu anlamda kesinlikle örnek alınması gereken birisin @Ömer.

Cinsellik söz konusu olunca arzulamak, yapmak suç değil ama bunları yazmak yada dile getirmek suç.Malesef bir fikir suçu gibi.Şimdi bu yazdıklarımı çoğu insan anlamayacak.Eee ne olacak yani normal bir konu gibi konuşulacakmı bunlar denecek.Neden konuşulamıyor? Bunun nedenini gerçekten bilen varmı?Cinsellik çok temel ve gayet doğal bir güdü olmasına ramen konuşulması neden ayıptır? Çok basit bir soru.Kendi kendinize bir sorun neden ayıp ve kendi kendinize bir cevap vermeye çalışın.Ayıp olan şey ne? Birinin malını çalmak ayıptır, suçtur.Bunun nedeni açıklanır.Net olarak ortaya konur.Bir insanın haklarını gasp etmenin suç olması mantıklı bir şey.Ama cinselliğin fuhuş olarak adlandırılmasının kime ne gibi bir yararı yada üzerine konuşulmasının kime ne gibi bir zararı vardır?

Kadın-erkek iki insanın yapabileceği en doğal şey olan sexin bir ayıp ve suç olarak tanımlanmasının mantıklı açıklaması nedir? Fransa'da akrabam var ve sevgililerin parkta ve banklarda seviştiklerini söylüyor.Çokmu ahlaksızlar? Bu yüzden çok berbat bir sosyal yaşamlarımı var? Kimin hangi hakkını gasp ediyorlar? Bizden çok daha mutlu ve yaşamdan umutlu olduklarını hepimiz biliyoruz.Böyle şeffaf bir cinselliğin onların toplum hayatına hiç bir zarar vermediği ortada.Ama bizimkine veriyor.Neden? Çünkü bizim dinimizcede yasak.Tek nedeni bu.Eğer müslüman bir ülkede yaşamıyor olsaydık cinsel sorunlarımız bu kadar büyük olmazdı.Her neyse amacım zaten islamı tertışmak değil.Sonuçta bizim ülkemizde insanlar cinselliklerini yaşamıyor.Gerçek bu.Bir forumda eğer birisi bir kızın fotoğrafına bakıp yüzüne bilmemne yaparım diyorsa bunun altında cinsel doyumsuzluk vardır.Tatmin edemediği bir içgüdüsünü bir sitede böyle bir şey yazarak bir nevi masturbasyon yapar.Cinselliğe yasak getirerek yok farzederek ayıp sayarak yapılsın ama konuşulmasın, görülmesin diyerek (böyle ikiyüzlü bir tutum sergileyerek) ne yapmış olduk? Paradoks içinde paradoks.

Mesela bir paradoks.Biz erkekler tanımadığımız bir kadın hakkında her türlü fantaziyi düşünürüz fırsat bulursak yaparız ama başkalarının bizim kızkardeşimiz için aynı şeyi düşünme yada yapma hakkı yoktur Bize dokunmayan yılan bin yaşasındır.Bizim cinsel ilişkiye girdiğimiz kızlar ağaçta yetiştiği için sorun yoktur nasıl olsa onların anaları babaları abileri yoktur.Bu iki yüzlülüktür işte.Asıl bu kadını bir mal gibi yada cinsel obje olarak görmektir.Zaten bir kadının cinselliği abisinin yada babasının himayesindeyse asıl o zaman kadın cinselliği kötü tanımlar kendisinide cinsel obje olarak görür.Aşkın cinselliğin kötü birşey olarak tanımlandığı komik şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz.Benimde bir kızkardeşim var ve cinsel hayatı kendni ilgilendirir.İstediği gibi yaşar.Beni ilgilendirmez.Asıl sahtekarlık, asıl iki yüzlülük cinselliğini özgürce yaşayan kadınlara "kaşar" "or..pu" demektir.Asıl kadınları cinsel obje olarak gören bir birey yada insan olarak tanımlayamayan aklı sadece bacağının arasında olan insan tipi budur.Kızkardeşinin yada kızının sevgilisi ile ilişkiye girmesini kendi kalesine atılmış bir gol gibi gören ağabey yada baba yada her neyse cinsel açıdan travmatik bir toplumu yaratan asıl bu insanlardır.Çünkü biz ataerkil bir toplumuz.Kadına cinselliği yasaklamanın kadına değer vermek olduğunu söyleriz.Neden? Çünkü erkeğin bir kadını cinsel yönden arzulaması onu bilmemne yapılacak bir mal olarak görmesi demektir.Her şeyden önce bir erkeğin ilk görüşte bir kadını cinsel olarak arzulaması onu cinsel bir obje, bir mal olarak görmesi ve bi nevi onu aşağılaması demek.İşte böyle saçma sapan bir tabu cinselliğe insan doğasına aykırı bir bakış açısı nasıl gelişmişse gelişivermiş.

Fransa'da 18 yaşındaki bir genç kız sokakta sevgilisi ile öpüşürken yada sevişirken aşağılandığını yada suç işlediğini düşünürmü sizce? Tabiki düşünmez.Yada ailesi öyle düşünürmü? Tabiki hayır.Bundan nasıl bir zarar görürler? Yada görüyorlar? Bilen varsa yazsın benim aklıma bir şey gelmiyor.Tam tersine cinsel anlamda kendini bulmuş, doyuma ulaşmış bireyler yetişir ve hayattaki diğer konularlada ilgilenebilirler.Akılları sürekli bacak aralarında olmaz.Peki biz bu gençleri parkta sevişirken grsek naparız? Bir müddet aval aval ve iç geçirerek bakar sonrada kedi erişemediği ciğere mundar der hesabı "şunlara baka ahlaksızlar" deriz.Kıza "or..pu" der imkan varsa adamı döveriz.Ama içten içe o adamın yerinde olmak için can atarız.Ama bizim insan doğasına ters ahlak kurallarımız var işte naparsın.

Bir nevi delilik olarak görüyorum ben bunu.Deliliğin normal olarak tanımlandığı bir toplumun fertleri olduğumuz için dünya hep başaşağı görünür bize.Şimdi denebilirki onların ahlak kuralları öyle, bizimki böyle.Zaten öyle.Kimseninde bunları tartışacak dile getirecek cesareti yada hali yok.İki yüzlü yalan dolan bir ahlak anlayışı, insanın en doğal güdülerini ayıplama, başka binlerce yalanı dolanı pisliği beraberinde getirir.Fransa yada diğer başka Avrupa ülkelerinde bence kadına verilen değer bizden çok daha fazla.Ama bunu erkekler kadını sahiplenmeden yada namus ve mal olarak görmeden yapıyorlar.Zaten öyle gördükten sonra kadına değer vermekten kim bahsedebilirki? Biz bahsederiz.Yalan... yalan... yalan... Bu yüzden bizim ahlaksızlık olarak tanımladığımız pek çok şeyi yapan avrupa ülkelerinde kadın erkek ve hatta insan ilişkilerinin daha sağlıklı olmasıda ayrı bir tutarsızlık.

Senin verdiğin örneğe geri dönelim büyük ihtimalle genç olan bu arkadaşımız, böyle birşey yazmış çünkü insan ne kadar engellenirse engellensin bir yerde patlar forumda yada okulda yada başka yerde buna benzer acayip, yersiz, aşırı tepkiler olarak ortaya çıkar.Şimdi biz ne bekliyoruz? Böyle şeyler söylenmesin, herkes arzularını bastırabildiği kadar bastırsın.-mış gibi -muş gibi yapalım.Nerde görülmüşki bir yanlışın, bir yalanın üzerine doğru bir şey inşa edilsin? Bir kere bizim toplum olarak en başta insan olduğumuzu kabul ederek işe başlamamız lazım.Cinsellik sadece işin bir boyutu.Kendi elimizle kendi insani yanlarımızı budadığımız daha bir sürü konu var.Bunlardan biride hakkını aramak.Biz bu ülkede resmen matrixdeki robotlar gibi yaşıyoruz.Bize zarar veren bizi kendimize yabncılaştıran ahlak kurallarınıda bizzat biz koruyoruz.Hani bir fıkra vardı neden cehennemde Türklerin bulunduğu kazanın başında zebani yok işte o hesap.Bu fıkrayıda bizzat biz ürettik avrupalı değil.Bu bir özeleştiri.

En son diyeceğim oki insanlardan ahlaklı olmasını beklerken önce ahlaki yasaları ve istekleri mantıklı ve adil gerçekler üzerine kurmak lazım.Yalan dolan iki yüzlü ahlaki değerler üzerine insanları yargılarsak böyle bir kısırdöngü içinde döner dururuz.Ondan sonra Nasreddiin Hoca yada Orhan Gencebay gibi sende haklısın tarzı saçma sapan paradoksların içine gömülür kalırız.Evet malesef bizim ülkede herkes haklı.Ama bir konuda haklı değiliz malesef.Hak denen şeyi aramakta kullandığımız ölçülerimiz yanlış.Bizim ahlaki değerlerimizin bazıları malesef bize zarar verir nitelikte ve biz bunun farkında değiliz.Yazıyı sonuna kadar okuma sabrını gösteren zaten ne demek istediğimi anlamıştır.Bu yüzden ahlak anlamında gireceğimiz hiç bir tartışmadan birşey çıkmaz.Öncelikle bu ülkede bazı şeylerin değişmesi gerekir.Daha insani olması gerekir.Sonra hak aranmalı.Zemini düşünmeden figürleri değerlendiremezsiniz.
  • Bunlar burada çok konuşuldu...

Herkesin cinsel hayatı kendine. Kimsenin ki kimseyi ilgilendirmez. O yüzden seninde fazla bu konuya takılmamanı tavsiye ederim. Herkes istediğini yapar yada yapmaz, herkes özgür sonuçta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilan

Bunlar burada çok konuşuldu...

Herkesin cinsel hayatı kendine. Kimsenin ki kimseyi ilgilendirmez. O yüzden seninde fazla bu konuya takılmamanı tavsiye ederim. Herkes istediğini yapar yada yapmaz, herkes özgür sonuçta.

Bende yazdığın gibi düşünüyorum ama malesef bunun tersini düşünen ve uygulayan çok daha fazla insan var bu ülkede.Ayrıca bunlar dönüp dolaşıp seni yada benide bağlayan şeyler.Ben sokakta sevgilimle özgürce gezmek isterim.Ama yapamam.Neden? Bu bahsettiğim hiç bir şeye faydası olmayan iki yüzlü yalan dolan ahlak kuralları nedeniyle.İstedimki bu ahlak kurallarını savunanlar neden savunuyor bir söylesin.Bizde mantığını anlayalım.Daha doğrusu mantığını kendileri anlasın.Tartışmaktan zarar gelmez.Önemli olan benim me düşündüğüm ve yaptığım değil burada ben zaten ne düşündüğünü ve ne yaptığını bilen bir insanım kafamda soru işaretleri yok benim.Bu yazıyıda benim gibi düşünenler için yazmadım.Tam tersi.Ben şimdi bu ahlak kurallarının ne gibi tutar yanları var günümüzde bunları dinlemek istiyorum.
  • Ahlak kurallarının uygulanmasına hak verdirtecek hiç bir olay yaşamadın mı hayatında? Sadece cinsellik üzerinden gitmişsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 8 Nisan 2008; 2:48:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kulak Misafiri

Ahlak kurallarının uygulanmasına hak verdirtecek hiç bir olay yaşamadın mı hayatında? Sadece cinsellik üzerinden gitmişsin...

Konu cinsellik zaten.Ben zahmet edip bir sürü yazı yazdım sende illede fikir belirteceksen zahmet edip açıklarsan sevinirim."Ahlak kurallarının uygulanmasına hak verdirtecek hiç bir olay yaşamadın mı hayatında?" ne demek?
  • Neden herşeyde hep batılı ülkeleri örnek gösteriyoruz, kıyası onlarla yapıyoruz. Onların ekonomik ve teknolojik gelişmişlikleri bizden üstün diye kültürel olarak kendimizden üstünmü göreceğiz. Modernleşme kuramlarında zaten sadece ekonomik gelişmişlik ve teknoloji değil bununla birlikte kültürünce ithal edileceği, edilmesi gerektigi üstü kapalı söylenmiş. Ne ilginçtir ki batılı ülkelerin sömürüsünde olan ülkeler buna direnirken biz batılıaşmayı kendimiz kabul etmişsiz. Sonrada kültürel yozlaşma, kendi içinde çatışma. Kendi içi dinamikleriyle gelişmeyen medeniyet bu tip çatışmalara maruz kalması doğal. Eger örnek alacaksam bile batıya değil gözümü uzak doğuya dikerim.

Bazı noktalarda aynı şeyleri düşünsekte bazı yerlerde ciddi ayrımlar var. Bence herkes nasıl istiyorsa öyle yaşası, layığıda yaşantısı gibi olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: collossus

Konu cinsellik zaten.Ben zahmet edip bir sürü yazı yazdım sende illede fikir belirteceksen zahmet edip açıklarsan sevinirim."Ahlak kurallarının uygulanmasına hak verdirtecek hiç bir olay yaşamadın mı hayatında?" ne demek?

quote:

...İstedimki bu ahlak kurallarını savunanlar neden savunuyor bir söylesin.Bizde mantığını anlayalım...Ben şimdi bu ahlak kurallarının ne gibi tutar yanları var günümüzde bunları dinlemek istiyorum.

demişsin... Ahlak kuralları bir tek cinselliğe sınır getirmiyor.

Sorduğum soruya örnek sen bul bakalım ahlak deyince aklına ne geliyor? (Ahlak kurallarının uygulanmasını haklı görecek hiç bir olay yaşamadın mı hayatında?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 8 Nisan 2008; 3:32:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Batılılaşmmak en son düşündüğüm şeydi bu yazıyı yazarken.Benim istediğim insana daha uygun, insan doğasına daha yakın ve barışık olan bir sosyal yaşam örneği orda olduğu için orayı örnek verdim.İnsan doğasıyla çelişmeyen kendi doğasını reddetmeyen ve mantığa dayalı herşeyden önce "insanın kendisini esas alan ve onun mutluluğu için konan" ahlaki değerler Çin'de olsa orayıda örnek verirdim.Batı gibi bir takıntım yok.Ama hiçbir insani yada mantıklı amaca hizmet etmeyen belki bir zamanlar işlevsel olmuş ama bugün bir anlam taşımayan ahlaki değerlerin illede benim kültürüm olması gerektiğini ve böyle gelmiş böyle gitmesi gerektiğini kabul etmek nasıl bir mantıktır merak ediyorum.Bu konuyu bu yüzden açtım.
  • Bu ülkede cinsellik bir tabu.
    Bastırılmış insani hisler, kendini sapkınlık olarak dışa vuruyor.
    Kabul edelim yada etmeyelim, işimize gelsin yada gelmesin; "Ahlaksız" olarak nitelediğimiz BATI bu konuda da bizden bir adım önde. Orada sokakta elele yürürken kimse dönüp bakmazken; mazallah bizde dayak bile yiyebilirsiniz bunun için.

Insanlar "DİĞERİNE" karışmamayı öğrenemedi, öğrenemeyecek.

Bunun sebebi aslında açık.. Değişen dünyayı kabullenememek ve ayak uyduramamak.
    Şimdi bana "Sokakta öpüşmek yada elele tutuşmak; özgür cinsellik" modernlikmidir diyenler olacaktır.

Hayır, ancak 100 yıl önce böyle güçlü iletişim imkanları elimizde yoktu. Insanlar bu kadar çabuk haberleşemiyor ve samimileşemiyordu. Bugünse durum çok farklı. Sonuçta modernlik sevgilinin elini tutmak değil; modernlik "başkasının özgürlüğüne müdahale etmediğin sürece özgürce davranabilmektir!"

Bizim bu tabuları aşmamız için 100'lerce yıl gerek. Özellikle kadınımızı bu kadar bastırır, bu kadar sindirmeye çalışırsak; sonumuz ortada...

Bugün Ortadoğu'nun fuhuş oranı en yüksek ülkelerinden birinin Iran olduğunu belirtsem yeterli olur sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kulak Misafiri

quote:

quote:

...İstedimki bu ahlak kurallarını savunanlar neden savunuyor bir söylesin.Bizde mantığını anlayalım...Ben şimdi bu ahlak kurallarının ne gibi tutar yanları var günümüzde bunları dinlemek istiyorum.

demişsin... Ahlak kuralları bir tek cinselliğe sınır getirmiyor.

Sorduğum soruya örnek sen bul bakalım ahlak deyince aklına ne geliyor? (Ahlak kurallarının uygulanmasını haklı görecek hiç bir olay yaşamadın mı hayatında?)

Ben orada ahlak kurallarımı yazmışım? bu ahlak kuralları demişim.Yanı sözü geçen ahlak kuralları.Neden genel ahlak kurallarına genişletiyosun? Ne alakası var yani şimdi? Ne demek istiyosan onu yaz kelime oyunlarıyla uğraşamam yada müneccim değilim.Benim sorum şu dahada netleştirim ona cevap ver o zaman

Namus kavramı adı altında geçen asıl ahlaksızlığın, yalancılığın, ikiyüzlülüğün insanlara ne gibi faydası var? Namus ne işe yarar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ß.m.Ø

Bu ülkede cinsellik bir tabu.
    Bastırılmış insani hisler, kendini sapkınlık olarak dışa vuruyor.
    Kabul edelim yada etmeyelim, işimize gelsin yada gelmesin; "Ahlaksız" olarak nitelediğimiz BATI bu konuda da bizden bir adım önde. Orada sokakta elele yürürken kimse dönüp bakmazken; mazallah bizde dayak bile yiyebilirsiniz bunun için.

Insanlar "DİĞERİNE" karışmamayı öğrenemedi, öğrenemeyecek.

Bunun sebebi aslında açık.. Değişen dünyayı kabullenememek ve ayak uyduramamak.
    Şimdi bana "Sokakta öpüşmek yada elele tutuşmak; özgür cinsellik" modernlikmidir diyenler olacaktır.

Hayır, ancak 100 yıl önce böyle güçlü iletişim imkanları elimizde yoktu. Insanlar bu kadar çabuk haberleşemiyor ve samimileşemiyordu. Bugünse durum çok farklı. Sonuçta modernlik sevgilinin elini tutmak değil; modernlik "başkasının özgürlüğüne müdahale etmediğin sürece özgürce davranabilmektir!"

Bizim bu tabuları aşmamız için 100'lerce yıl gerek. Özellikle kadınımızı bu kadar bastırır, bu kadar sindirmeye çalışırsak; sonumuz ortada...

Bugün Ortadoğu'nun fuhuş oranı en yüksek ülkelerinden birinin Iran olduğunu belirtsem yeterli olur sanırım.

Noktasina, virgülüne kadar katiliyorum.
  • Daha 18-20 yaşlarında, sevmedikleri kişilerle evlindirilen insanların içlerine sindirememesinin sonucudur bunlar.
    Din Ahlak Toplum gibi bahanelerin altında her zaman bu çekememezlik, kıskançlık az çok yatmaktadır.

Özellikle de milletin cinsel ilişkilerine kafayı takan insanların, kendi cinsel hayatlarında yetersiz olduklarını da düşünmüyor değilim.

Tabi ki toplum içinde uyulması gereken ahlak kuralları vardır. Veyahut bir anne, babanın kendi çocukları için duyduğu endişeler... Fakat tanımadığını insanların ev hayatlarına, özel hayatlarına karışmak saçmalık ve biraz da sapkınlıktır.
  • quote:

ß.m.Ø @

"Ahlaksız" olarak nitelediğimiz BATI bu konuda da bizden bir adım önde.

harbiden öndeler bizden... çok gerideyiz bu konuda:(

Biri kocası, biri sevgilsi... Hepsi aynı evde.. Olmaz olmaz demeyin işte olay! Mteryalist yakalaşımların doğruduğu ahlaki çözülme

Türkiye'de Cinselliğin Ahlaki Boyutu

http://www.muhabirim.com/haber_detay.php?haber_id=1498
  • Bence herşeyin bir sınırı olmalı arkadaşlar...

Yani Sokakta ufacık öpüşmeler bankta sağda solda olabilir hangimiz yapmıyorzki??Yukardaki yazıyı baştan sona okudum, birtek ama dediğim yer var oda topluma açık yerlerde sevişme kısmı.Kimse kimsenin orasını burasını sokak ortasında görmek zorunda değil açıkçası bunun bir sınırı olmalı...

Herkesin cinselliği ve tabuları kendine ait olmalı.Mahalle baskısı olmamalı ama Avrupa dediğiniz ülkelerde hadı onuda bırakın Türkmenistanda bile 1-2 sene kalırsanız Türkiye'nin tabularını seviyim dersiniz...

Yurtdışındaki toplumların aşırı rahatlığı düzenli bir aile yapısını etkilemektedir yurtdışında birkaç sene kalan çoğu Türk ordaki kızlarla ciddi bir ilişki yaşamanın zor olduğunu söylemektedir ama bu demek değildiki herkes böyle...

Dönüp dolaşıp geliceğimiz konu hep aynı esasınd.Kişinin kendini bilme yada farkındalık düzeyi...Bir birey kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle yaşayabilmeli..Kurallar ise başkasına zarar vericeği zaman geçerli olmalı.Özgürlük dediğimiz zaten başkasınınkinin özgürlüğünün başladığı yerde bitmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendenbenden -- 8 Nisan 2008; 19:04:45 >
  • Hiçkimse bir başka insanın özel hayatına müdahale edemez. Cinsellik de en temel ihtiyaçlarımız olan açlık, susuzluk ihtiyacını gidermek gibidir.

Eğer kişi açık bir ortamda birbirini öpen iki insanı görüyorsa ''at gözlüğü'' takıp yoluna devam etsin. Kimsenin kimseye cinsel anlamda kısıtlama getime gibi bir hakkı yoktur.

Aman efendim toplumun ahlakı sözkonusu diye düşünenler de varsa önce kendilerine bir mukayet olsunlar daha sonra toplumun ahlakını düşünsünler. Çevremde çokça insan namus bekçiliğine soyunuyor ama gel gör ki kendileri de aynı haltın on mislini yapmaktan geri kalmıyorlar.

Konuyu açan arkadaş çok güzel bir yazı yazmış, eline sağlık diyorum. Ayrıca B.M.Q arkadaşımızın da tespitleri yerinde ve bir o kadar da doğru olmuş.
  • quote:

Ama ortadoğunun en çok fuhuş yapılan ülkelerinin başında Iran geliyor. Keza Mısır öyle.

Bu bilgiyi nerden buldun? Bununla iligli kaynak verirsen sevinirim.

/>

Yukarıda ki tabloda Rape Rate tecavüz oranıdır. Yukarıda nedense Gelişmiş ülke olarak gördügünüz Avrupa ve Amerika gibi ülkelerin aylık sex oranları yüksek olmasına ragmen tecavüz oranları daha yüksek. Oysa böyle özgürlükler ülkesinde nasıl olurda tecavüz oranı yüksek oluyor.

quote:

Cinsellik de en temel ihtiyaçlarımız olan açlık, susuzluk ihtiyacını gidermek gibidir.

Kusura bakma ama çok komik bir kıyas olmuş. Bu dünyada suyu bile zor bulan insanlar var ve eminim onların aklından sexden çok nasıl su ve yiyecek bulabilirim diye geçiyordur.

@lehrer35 de dediği gibi kimse evli olanların özel hayatlarına karışmıyor. Ama toplumun ahlaki değerlerini yozlaştıran insanlarıda göremek istemiyor. Hele amerika yada avrupadaki ülkelerin yaşantısını televizyondaki gençlik dizilerinden görüp öyle yaşamaya çalışan özenti gençliği, ithal kültürleri ve altı boş inanışları (satanizmden son moda emoluğa kadar) kendi kültürümüze ters düştügü için kabullenmek istemiyor. Bu kendini koruma mekanizması. Bakın tabloya kültür konusunda en korumacı olan Japonyada tecavüz oranının düşük olması pekte tesadüf degil.
  • beyler siz bunları bilinç altı mı yazıyorsunuz inanamıyorum...

cinsellik ihtiyaçtır doğru fakat yemek veya su içmek ile bir tutulamaz.. o zaman tuvalette bi ihtiyaçtır sokakta giderelim ihtiyacımızı...

edep denen bişey vardır. cinsellik ola orta yerde yaşanmaz çocuklar aileler var bunlara kötü örnek olur...
  • quote:

Kusura bakma ama çok komik bir kıyas olmuş. Bu dünyada suyu bile zor bulan insanlar var ve eminim onların aklından sexden çok nasıl su ve yiyecek bulabilirim diye geçiyordur.

@ Cem

Kıyas yapmadım Cem. Sadece bilinen bir şeyi dile getirdim. Haklısınız suyu bulamayan insanlar da var, akıllarından cinsellik geçmeyen de ama bunun olması bir birey için cinselliğin doğal bir güdü olmayacağını göstermez. Benim daha çok anlatmak istediğim işin duygusal boyutu değil bir ihtiyaç olarak cinselliğin yaşanması gerektiğidir.

Bu ihtiyaç herkesin gözü önünde aşırıya kaçılarak elbette giderilemez. Her şeyin bir adabı vardır. Bu konuda da en doğru olan ne ise bireyler ona karar vermelidir.

Eleştirdiğim; iki insanın sokakta el ele tutuşmasından ve ufak bir öpücükten bile nem kapan insanların ''ahlak savunuculuğuna'' soyunmasıdır.

@ vuslat06

Cinsellik içgüdüseldir ve bastırılması gerekir. Açlık, susuzluk ve sex insan vücudu için birincil pekiştireçlerdir. Bu konuda fizyologlar arasında bile konsensüs vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 8 Nisan 2008; 21:13:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Relusion

quote:

Kıyas yapmadım sayın @ Cem. Sadece bilinen bir şeyi dile getidim. Haklısınız suyu bulamayan insanlar da var akıllarından cinsellik geçmeyen de ama bunun olması bir birey için cinselliğin doğal bir güdü olmayacağını göstermez. Benim daha çok anlatmak istediğim işin duygusal boyutu değil bir ihtiyaç olarak cinselliğin yaşanması gerektiğidir.

bende şunu diyorum ki tuvalette doğal bir ihtiyaç ne gerek var wc aramaya sokaklarda giderelim ihtiyacımızı..

su içmek ile cinselliği aynı kefeye koyduğunuza göre..
  • @ vuslat06

quote:

su içmek ile cinselliği aynı kefeye koyduğunuza göre..

Bakınız su içmek beden için vazgeçilmezdir. Aynı zamanda doğal bir güdüdür. İnsan beyninde yiyecek, içecek ve sekse karşı doğal pekiştirme sistemleri bulunur ve sürekli pekiştirilmek isterler. Fizyoloji bilginiz yok onun için bu konuda daha fazla ısrar etmeyin. Bu doğal güdü bir şekilde tatmin edilmelidir. Birey karşısında cinsel obje bulamadığı zaman kendini tatmin eder. Bu şekilde güdülerini bastırır.

quote:

bende şunu diyorum ki tuvalette doğal bir ihtiyaç ne gerek var wc aramaya sokaklarda giderelim ihtiyacımızı..

Hayır demek istediğim bu değil. İnsan diğer canlılara göre cinsellik olarak kendine kısıtlama getirir. Cinsellik yaşanmalıdır ancak bu çok aşırı bir şekilde toplum içerisinde olmamalıdır. Her şeyin bir sınırı vardır. Bu sınır aşılmamalıdır.

Benim anlatmak istediğim ve eleştirdiğim nokta toplumun gözünde cinselliğin aşırı tabulaştırıldığıdır. Zira ülkemizde bazı muhafazakar bölgelerde el ele tutuşmak ve ufak bir öpücük bile insanlar tarafından etiketlenmek için yeterli olmaktadır. Halbuki bunlar doğaldır. Yadırganacak, sıkılacak bir tarafı yoktur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.