Şimdi Ara

Türkiye'de animeler ne kadar popüler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 24 Temmuz 2018; 21:9:37 >

• Yazdığınız şey gözükmüyor ?
  • Normal halk arasında daha bilinen birsey degil daha cok universite gencligi biliyor. Yani bir ulkede anime populer demek icin sokaktaki adsmın bile biraz duymus olmasi gerekiyor ama o seviyede değil. Yinede dedigim gibi universite gencligi arasinda bilenler çok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Normal halk arasında daha bilinen birsey degil daha cok universite gencligi biliyor. Yani bir ulkede anime populer demek icin sokaktaki adsmın bile biraz duymus olmasi gerekiyor ama o seviyede değil. Yinede dedigim gibi universite gencligi arasinda bilenler çok.
    Sizce daha popüler olabilir mi burada ? Yoksa bu şekilde mi kalır ?
  • Hocam bir japonya seviyesi beklemeyin ama ben animenin daha alacagı yol oldugunu dusunuyorum. Zaten dikkat ederseniz bir donanım sitedinde veya oyungezer forumları gibi bir oyun sitesinin forumunda dahi sırf animeler icin ayrılmis bir bölüm varsa onun toplumda yeri vardır.

Birde ikinci olarak ülkedeki iki büyuk altyazi sitesinden divxplanetin devamı olan site anime agırlıklı gidiyor yani daha yayılacak bana göre.

İkınci soruna gelecek olursak anime daha yaygın bir hale gelirse bunun anlamı forumlarda sitelerde ve arkadas ortaminda muhabbetlerin kalitesinin dusmesi ve sitelere kendini bilmez ergenlerin halk tabirince bebelerin : D dolusmasına neden olacağından bizim için çok iyi olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 24 Temmuz 2018; 21:30:48 >
  • quote:

Hocam bir japonya seviyesi beklemeyin ama ben animenin daha alacagı yol oldugunu dusunuyorum. Zaten dikkat ederseniz bir donanım sitedinde veya oyungezer forumları gibi bir oyun sitesinin forumunda dahi sırf animeler icin ayrılmis bir bölüm varsa onun toplumda yeri vardır.

Birde ikinci olarak ülkedeki iki büyuk altyazi sitesinden divxplanetin devamı olan site anime agırlıklı gidiyor yani daha yayılacak bana göre.

İkınci soruna gelecek olursak anime daha yaygın bir hale gelirse bunun anlamı forumlarda sitelerde ve arkadas ortaminda muhabbetlerin kalitesinin dusmesi ve sitelere kendini bilmez ergenlerin halk tabirince bebelerin : D dolusmasına neden olacağından bizim için çok iyi olmaz...
    Fazla popülerleşmesi aslında pek iyi değil. Buraya yazmayacağım ama tahmin edebileceğiniz sebeplerden dolayı bazı sıkıntılar baş gösterebilir :) Şimdiki gibi kalması iyi bence.

• Evet birde birsey az bilindiginde sen ilgilendigin zaman daha özel bir yeri oluyor. Çünkü bilen insan sayisi az kucuk bir klubun uyesisin siradan halktan kopuyorsun. Zaten az bilindigi zaman gercekten böyle farkli islerden keyif alan gercekten kaliteli insanların uğraştigı bir hobi oluyor.

Su an anime konuları ıssiz olsa bile konulara gelen elemanlar ve yazdiklari daha samimi ve hos oluyor bana gore. Aradaki farkı gormek istersen bir konu dişı, ulke gündemi veya donanim sayfasindaki kalitesizlikten, laf yariştirmak dişında bir isi olmayan insanlarin bos atismalarindan farki ankayabilirsin. O nedenle ben oyle asiri yayilmasini cok arzulamasamda yinede yayilacagıni düşünuyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet birde birsey az bilindiginde sen ilgilendigin zaman daha özel bir yeri oluyor. Çünkü bilen insan sayisi az kucuk bir klubun uyesisin siradan halktan kopuyorsun. Zaten az bilindigi zaman gercekten böyle farkli islerden keyif alan gercekten kaliteli insanların uğraştigı bir hobi oluyor.

Su an anime konuları ıssiz olsa bile konulara gelen elemanlar ve yazdiklari daha samimi ve hos oluyor bana gore. Aradaki farkı gormek istersen bir konu dişı, ulke gündemi veya donanim sayfasindaki kalitesizlikten, laf yariştirmak dişında bir isi olmayan insanlarin bos atismalarindan farki ankayabilirsin. O nedenle ben oyle asiri yayilmasini cok arzulamasamda yinede yayilacagıni düşünuyorum...
    Katılıyorum. Dediğiniz gibi ileride anime izleyici sayısı mutlaka artacaktır ancak Amerikan dizileri kadar tutulacağını hiç sanmıyorum.

• Kitleye endeksli olarak bu denli çeşitliliğin azalıp daha çok devam sezonlarıyla dolu anime sezonları görmek istemiyorum

0 inovasyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ao Sol

Kitleye endeksli olarak bu denli çeşitliliğin azalıp daha çok devam sezonlarıyla dolu anime sezonları görmek istemiyorum

0 inovasyon
    Dünya genelinde anime izleyen kitlenin genelde görmek istediği şeyler belli. Farklı yapımlar çok zor o yüzden.
  • Hocam aşılması gereken bir esik var ulkede.

Zamaninda televizyonlarda Dragon Ball'lar, pokemonlar digimonlar yayinlanirken bu ulkenin cocuklari ben dahil hepimiz anime hayranıydik, ama animenin ne oldugunu bilmiyorduk : ) Yani bu ulkede animeler cizgi film anlayisiyla yayinlandigi zaman benim fikrim bati tarzi bugs bunny, tom jerry tarzı cizgi filmleri ezip gecti ve bizim icin en iyi cizgi filmlerdi. Ama anime esasindan cizgi film degil yani tum yas kitleleri icin en masumundan en sakıncalısına kadar butunuyle film seltoru gibi bir sektor.

Dolayisiyla burada buyuk bir kanal bir anlayisi yikip aksam saat 10 veya 12 gibi Gantz tarzi bir animeyi sansursuz bir sekilde gosterse inan bu ulkede anime= cizgi film algisi yikilip yetiskin indanlar arasinda dahi cok buyuk bir takipci kitlesi edinebilir. Ama dedigim gibi boyle bur risk alacak bir babayigit bu ulkede yok, o algi seviyesine gelmis durumda degiliz.

Ben anime izlemeyi Amerikan dizisi izlemeye tercih eden biriyim, benim kafada bircok kisinin cikabileceginide dusunuyorum ama bati sinemasini gecer mi bilmiyorum ama sunu biliyorum ki su an yapilan super kahraman filmlerinden animeler cok daha ust yapimlar bana gore.

Kisaca fikrim bu sekilde sadece super kahraman degil, gunluk yasam serilerinden, cizgi filme yakin olanlar oradan cok derin anlamlari olanlardan sadece yetiskinler icin olanlara dedigim gibi anime kendi basina bir sektor.

• quote:

Hocam aşılması gereken bir esik var ulkede.

Zamaninda televizyonlarda Dragon Ball'lar, pokemonlar digimonlar yayinlanirken bu ulkenin cocuklari ben dahil hepimiz anime hayranıydik, ama animenin ne oldugunu bilmiyorduk : ) Yani bu ulkede animeler cizgi film anlayisiyla yayinlandigi zaman benim fikrim bati tarzi bugs bunny, tom jerry tarzı cizgi filmleri ezip gecti ve bizim icin en iyi cizgi filmlerdi. Ama anime esasindan cizgi film degil yani tum yas kitleleri icin en masumundan en sakıncalısına kadar butunuyle film seltoru gibi bir sektor.

Dolayisiyla burada buyuk bir kanal bir anlayisi yikip aksam saat 10 veya 12 gibi Gantz tarzi bir animeyi sansursuz bir sekilde gosterse inan bu ulkede anime= cizgi film algisi yikilip yetiskin indanlar arasinda dahi cok buyuk bir takipci kitlesi edinebilir. Ama dedigim gibi boyle bur risk alacak bir babayigit bu ulkede yok, o algi seviyesine gelmis durumda degiliz.

Ben anime izlemeyi Amerikan dizisi izlemeye tercih eden biriyim, benim kafada bircok kisinin cikabileceginide dusunuyorum ama bati sinemasini gecer mi bilmiyorum ama sunu biliyorum ki su an yapilan super kahraman filmlerinden animeler cok daha ust yapimlar bana gore.

Kisaca fikrim bu sekilde sadece super kahraman degil, gunluk yasam serilerinden, cizgi filme yakin olanlar oradan cok derin anlamlari olanlardan sadece yetiskinler icin olanlara dedigim gibi anime kendi basina bir sektor.
    O eşik kolay kolay aşılmaz. Ülke insanın yarısından fazlası hazır değil buna.

• Mesaj gözükmemiş bir daha yazayım

Amerika kitlesine göre popülerlik geride olsak da iyi(qaneqi tayfası istisna) ve genişleyen bir kitle var.Fansub sayılarının artması bunu doğrular nitelikte.

Popülerliğin artması iyi bir şey ama yanında sıkıntılar doğurabilir.Popülerlik artarsa daha çok manga lisanslı bir şekilde satılır ve belki bazı light noveller bile kitap şeklinde gelebilir,Animelab,Chruncyroll gibi platformlar oluşabilir ama iyi dediğimiz şey iki gün yaşamadığı için bunlara garanti sansür gelir.

• Fazla popülerleşmesini istememe sebebim o zaten. Bırakın sansürü , bütün animeler bile yasaklanır direk.

Bunun için kimse o lisans işine kimse girmez. Girmesinde zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 25 Temmuz 2018; 7:8:26 >
  • Popülerleşmesin. Bi keresinde kemeraltına gitmiştim. Tarz tshirtler satan bi dükkan var. Bilen bilir. Siyah tshirt üzerine çeşit çeşit baskı. Dükkana girip abi manga karakterlerinin olduğu tshirtleriniz var mı dedim adam direkt manga müzik grubunu anladı. Sonra daha düzgün bir biçimde anlattım. Yokmuş tabi. Bende linkin park baskılı bi tshirt alıp çıkmıştım. Buda böyle bi anımdır. Maalesef ki anime=çizgi film algısı yıkılmadıkça anime-manga bu ülkede popülerleşmez. Zaten popülerleşmesinide istemiyorum. Bizdeki mankafalar bu güzellikleri bu güzel dünyayı haketmiyor. Bize özel kalsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.