Şimdi Ara

Türkiye bir 3.cü dünya ülkesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her alanda geri kalmışız. Fakirlik ve cehalet dizboyu. Her şeyimiz yamuk yumuk, hiçbir adam gibi yapılmıyor, plansızlık, programsızlık, günlük politikalar almış başını yürümüş. Hukuk sistemimiz siyasetin oyuncağı olmuş. Daha çok şey yazılabilir ama gerek yok. Keşke bu ülkede doğmasaydım.

• Birazdan milliyetçiler burayı yıkar bende söylemesi. Kardeşim bizim yapabileceğimiz tek şey kendi işimizi en iyi şekilde tamamlamak. Başka seçenek yokki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke nijer de somali de doğsaydın

• Kaç tane dünya var kardeşim ben anlamadım.
    Gelişince başka dünyaya mı taşıncaz yha ufff .s

• Beğenmiyorsan çek git.Zorla tutan yok burada.
  • Vatandaşı Türkçeyi bilmiyor daha.

Üçüncücü

3.cü

• quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Beğenmiyorsan çek git.Zorla tutan yok burada.

Bu da en klasik cümle oldu ha. "Beğenmiyorsan git", "beğenmiyorsan tutan yok" vb. Hani iyi görmek istiyormuş ama iyi olmadığını biliyormuş o yüzden söyleyene laf atıyormuş gibi. Orayı beğenmeyip gidersek burayı beğenmeyip gidersek ülke kalmaz dünyada. Eksik olan şeyler tamamlanır, yanlışlar düzeltilir. Öyle topuklayıp kaçılmaz her şeyden.
    Ayrıca gitmek çok kolay bir şeymiş gibi diyorsunuz ya onun da hastasıyım. Adam burada doğmuş, bütün tanıdıkları burada, buraları en iyi bilir, buranın dili ana dilidir sen de adama "beğenmiyorsan git" diyorsun. Çok değişiksiniz la valla.
  • Şu headshot yapma modası da bir geçmedi, hiç doğal durmuyor. Malum sözlük yadigârı. Tamam bizim de gözümüze batıyor ama konu bu mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Storyteller

quote:

Bu da en klasik cümle oldu ha. "Beğenmiyorsan git", "beğenmiyorsan tutan yok" vb. Hani iyi görmek istiyormuş ama iyi olmadığını biliyormuş o yüzden söyleyene laf atıyormuş gibi. Orayı beğenmeyip gidersek burayı beğenmeyip gidersek ülke kalmaz dünyada. Eksik olan şeyler tamamlanır, yanlışlar düzeltilir. Öyle topuklayıp kaçılmaz her şeyden.
    Ayrıca gitmek çok kolay bir şeymiş gibi diyorsunuz ya onun da hastasıyım. Adam burada doğmuş, bütün tanıdıkları burada, buraları en iyi bilir, buranın dili ana dilidir sen de adama "beğenmiyorsan git" diyorsun. Çok değişiksiniz la valla.

O zaman şikayet edeceğine sistemin yanlışlıklarını nasıl düzelteceğini düşünsün biraz. Böyle forum köşelerine şu yanlış, bu berbat diyerek bir yere varılmaz.
    Asıl değişik olan sizsiniz. Hem her fırsatta memleketi eleştirin hem de ama ben burada doğdom falan deyin. Bu kadar gereksiz kötüleyeceğinize herkes bir işin ucundan tutsaydı şimdi Almanya gibi bir ülke olmuştuk.

• Buraya konu acanlarin cogu asimo kadar zekaya sahip kisiler.

. ci ci cu bunlari bilmeyen kisilerin devlet hakkinda laf soylemesi abes kacar.

Turkiye 3. Dunya ulkesiyse
    Sen Brezilyadaki bulunan kabilenin seviyesine bile cikamazsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red01 -- 22 Ekim 2014; 10:50:29 >
  • quote:

quote:

quote:

O zaman şikayet edeceğine sistemin yanlışlıklarını nasıl düzelteceğini düşünsün biraz. Böyle forum köşelerine şu yanlış, bu berbat diyerek bir yere varılmaz.
    Asıl değişik olan sizsiniz. Hem her fırsatta memleketi eleştirin hem de ama ben burada doğdom falan deyin. Bu kadar gereksiz kötüleyeceğinize herkes bir işin ucundan tutsaydı şimdi Almanya gibi bir ülke olmuştuk.

Hataları göstermeden nasıl düzeltmeye başlayacağız acaba?
    Ayrıca bir şeyler yapmadığımızı kim söyledi? Her memleketten şikayetçi olan evde oturup pijaması içinde sosyal medyaya ağlamıyor sadece.
    Ayrıca herkes bir işin ucundan tutsaydı şu anda Almanya falan olmamıştık. Türkiye daha gelişme çağında olan bir ülke. Almanya o devreleri çoktan geçti. Bunun siyasi, ekonomik vb. bir sürü faktörü var, sadece iş gücü veya iyi fikirlerle olmuyor maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: komodoejderi

Vatandaşı Türkçeyi bilmiyor daha.

Üçüncücü

3.cü

Atmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: komodoejderi

Vatandaşı Türkçeyi bilmiyor daha.

Üçüncücü

3.cü

Mantikli karsi gorus sunamayinca yazim yanlislarindan vurmaya calismak

• komodoejderi kullanıcısına yanıt
    Ulaaaan

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hataları göstermeden nasıl düzeltmeye başlayacağız acaba?
    Ayrıca bir şeyler yapmadığımızı kim söyledi? Her memleketten şikayetçi olan evde oturup pijaması içinde sosyal medyaya ağlamıyor sadece.
    Ayrıca herkes bir işin ucundan tutsaydı şu anda Almanya falan olmamıştık. Türkiye daha gelişme çağında olan bir ülke. Almanya o devreleri çoktan geçti. Bunun siyasi, ekonomik vb. bir sürü faktörü var, sadece iş gücü veya iyi fikirlerle olmuyor maalesef.

Hataların ne olduğunu anlaman için illaki birisinin yol mu göstermesi gerekiyor? 15 yaş civarında olan akli kabiliyetleri normal herhangi biri az çok çevresindeki sorunları görmüştür. Dahasını da merak ediyorsa kendisi araştırmıştır zaten.Şimdiye kadar sen görememişsen o senin acizliğindir. Ayrıca sadece son 10 senedir sizin gibiler yok.Her zaman var. Ülke kurulduğundan şimdiye dek herkes elinden gelen gayreti gösterseydi bırak Almanya gibi olmayı Almanya bizim gibi olmaya çalışırdı.Adamlar ikinci Dünya savaşıyla neredeyse her şeyi sıfırdan tekrar yapılandırdılar.Onların elli senede geldiği noktaya bir zahmet biz de yüz senede gelelim artık.
    Daha çok şey yazılır da böyle kalsın en iyisi. Konuyu farklı yerlere çekmek istemiyorum.

• Mesaj atmaya değer bir konu. Bir senedir hiç bir foruma mesaj atmadım diyebilirim ama bu konuyu çok konuşmak istiyorum, lütfen düşüncelerinizi esirgemeyin;

Arkadaşlar ben bir Hava Limanında satış elemanı olarak çalışıyorum ve pek çok milletten insanla kısa kısa da olsa pek çok konuda fikir alışverişinde bulunma şansına sahibim.

İsveç, Norveç, Danimarka, Almanya, İngiltere ve Rusya... Size neler duyduğumu söyleyeyim;

Geçen günlerde Danimarka'da öğretmen olarak çalışan bir kadınla bir sohbetim oldu, nedense muhabbet direkt evlere ve çevre muhabbetine geldi; Danimarka'da inşaatçıların dört senelik bir eğitimden geçtiğinden, evlerin en az 4-5 odalı olduğundan ve çevre düzenlemesine uymayan evlerin yıkıldığından Antalya'da bulunan hiç bir evin yapısının Danimarka çevre düzenine uyamayacağından bahsetti... Muhabbet iğneleme olarak değil elbette keyifli bir şekilde gülerek geçti. Bense bizim inşaatçılarımızın genellikle toplumun eğitimden geçmeyen kısımından oluştuğunu söyledim ve bunu zaten tahmin ettiğini söyledi. Binalar en fazla 3-4 kat olabilirmiş ancak çoğunluğu müstakil tarzında evlermiş; bahçesi, çitleri... vs vs. sizin de az çok bildiğiniz gibi...

Bir hafta kadar önce Almanya'dan bir bayanla muhabbetim oldu, aslında ben biraz sinirliydim çünkü Hava Limanı fiyatları oldukça pahalıdır ve en fazla da Almanlar şikayet eder. Bir kutu kola istedi 3 Euro dedim, klasik Alman tepkisiyle karşılaşınca, bu tepkiden de hayli sıkılmış biri olarak kadına nedenini sordum. İngilizce bildiğini görünce bırakmadım, merak ettiğim ne varsa sordum; niye bu kadar tepki gösterdiklerinin gerçek nedenini öğrenmek istedim. Bence cimrilikten öte bir şeydi nedeni.
    Bana söylediği şu oldu; "Geçen hafta Paris'teydim ve orada da aynı şeyi istedim ama orada 2 Euro'ydu. Orası Paris! Ve burası Antalya ama burada fiyatlar çok daha fazla ?!" Daha sonra kaç para maaş aldığımı sordu, utanmadım çekinmedim söyledim; 1300 Tl (460 Euro) ve ne dedi biliyor musunuz ? "Almanya'da bizim fiyatlarımız çok daha ucuz ve bunları satan kişi senden çok daha fazla kazanıyor. Benim tepkim sana değildi zaten, senin patronunun kazandığı, senin kazandırdığın para ve senin kazandığın para..."

Rusya uçağı gecikti, 4 saatlik bir gecikme... Adamlar bir müddet sonra açlık ve susuzluk çekmeye başladı, bir başka bayan benden su istedi. Su sattığımızı ama ücretsiz olarak veremeyeceğimi söyledim. Gecikmelerinin olduğunu kimsenin ilgilenmediğini, muhattap bile bulamadıklarını anlattı. 4-5 saatin sonunda, ücretsiz yiyecek içecek servisi yapılır ama sonunda; 4.5 saatlik susuzluk ve açlığın (öncesi vardır yoktur orası malum) sonunda adamlar çıldırma noktasına geliyorlar ve bu sık sık yaşanıyor. Bizim Hava Limanından ya da THY'den kaynaklı değil elbette, çoğu Hava Limanında bu sorun kaçınılmaz, neyse; kadın benden su istedi ve şirketimin kuralı olarak vermedim daha sonra bana "'damacana su' yok mu?" burada dedi. Yok dedim. Rusya'da ücretsiz damacana su olduğunu söyledi ki biz küçük pet şişe suyu 4 TL'ye satıyoruz...

İsveç, Norveç muhabbetlerine hiç girmiyorum, adamların liseleri öğrencilerini ücretsiz olarak Türkiye'ye tatile gönderiyor... adam 16-17 yaşında Türkiye gibi bir ülkede tatil yapıyor. Ben daha hiç bir yerini gezemedim ülkemin, ama adamlar ücretsiz olarak yeyip içip gidiyorlar...

Muhabbet daha çok uzun arkadaşlar ama okumazsınız diye kısa tutmaya çalıştım - gerçi uzun da oldu korkarım. Size şunu söyleyim;

Türkiye Avrupa'nın arka bahçesi ve Arap Dünyası'na tampon ülkesi. Adamlar gelir, yer, içer, kirletir ve biz de önümüze atılan beş kuruş için dilenci misali bekleriz. Sen git bakalım İngiltere'ye, Amerika'ya, Norveç'e o kadar kolay gidip, tatil yapıp, eğlenip gelebilir misin ? Gelen adamların hiç biri sizler gibi değil; medeniyet seviyesi, anlayış, kibarlık, temizlik veya üst baş olarak. Belki İngiliz, Norveç, İsveç ve Danimarka'yı ayrı tuta bilirim ama gömleğinin tüm düğmelerini açmış, göbeğini sallaya sallaya gezen Ruslar'ı, herşeyden şikayet eden Almanlar'ı, hiç birşeyden anlamayan ve cidden çoğu pis olan Fransız'ları... oha! Bir saniye ya, İran'lıları unuttum! Tanrım onlar nasıl insanlardır öyle ya!! Onlar bile gelip ülkemizin içine ediyorlar ama kaç tane Türk tatile gidebiliyor ?

Kabul edelim gençler, biz gerçekten Avrupa için çalışan köleleriz ve 3. Dünya Ülkesi'yiz. Önce bunu bir konuşalım, anlaşalım sonra da değiştirelim. Ama konuşmamızı "şikayet" olarak algılamayın lütfen. BEN BU ÜLKEDEN GİTMEK İSTEMİYORUM! BEN BU ÜLKEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM!!! Bir zamanlar şiir konuşulurdu burada, takım elbisesiz dolaşılmazdı Beyoğlu'nda bir zamanlar Şiir'in kalbi İstanbul'da atardı. Kahvehanelerde şiir, sanat muhabbetleri yapılırdı. Gazeteler şiir, sanat ve ideolojik sohbetlerle doluydu. Şimdi ne var söyleyin bana ? Gündem de ne var ? İşid ? Kirli Siyaset ? Kürt Sorunu ? Paralel Devlet ?

Yalvarıyorum, önceden ne olduğumuzu bir hatırlayalım. İki darbe öncesinde ne olduğumuzu hatırlayalım, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu herkes biliyor. Ülkemize neler olduğunu, ne olarak "kullanıldığının" FARKINA varalım ki değişim gelsin.

Kardeşlerime selamlar, saygılar...

• Günlük Türkiyeyi aşağılama konusuna hoş geldiniz.
  • 193 ülke arasında 3. olabilmek büyük başarı bence
  • yav he he
  • Bazı şeylerin değeri kaybedilince anlaşılacak. Göreceksiniz o zaman 3. dünya ülkesini. Akp'li felan değilim. Ne kadar garip ki bu tür konuları açanların %90'ı evinde döt büyütüyor. Artık insanımız boş konuşmayı iyice alışkanlık haline getirmiş.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.