Şimdi Ara

Türkiye Bayrağının Anlamı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
9.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hilal, İslamiyetten önce de kullanılmaktaydı.
    M.Ö 3. yüzyılda özellikle Roma ile yaptığı mücadeleyle tanınan 'Kartacalılar', hilali sık sık kullanmışlardır.
    Sonrasında İran'da M.S 3. yüzyıl sonrasında, hüküm sürmüş Sasaniler ve daha da sonrasında Göktürkler hilali kullanmıştır.

Örnekler muhtemelen çoğaltılabilinir...

Lakin kesin olarak bildiğim bir başka nokta daha var.
    Bizim zamanımızda ve hatta sanırım günümüzde de ders kitaplarında, "yerdeki kan birikintisine yansıyan Ay ve Yıldız'ı M.Kemal görmüştür ve bu bayrağımız olsun demiştir" masalı, tarihi gerçeklik olarak geçmektedir.

Bu neden yapılmaktadır?
    Neden körpe beyinlere yalan bilgileri, 'tarih' olarak aşılanmakta?
  • Benim bildiğime göre;

Yerde yatan şehitlerimizin kanlarından oluşmuş kan gölü'nün üzerine. Gökteki birbirine yakın Ay-Yıldız' ın yansımasıdır.

Alman bayrağınıda biliyorum...
  • Bu olamaz çünkü Ay yıldız Osmanlı da kullanmaktaydı.
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

Lakin kesin olarak bildiğim bir başka nokta daha var.
    Bizim zamanımızda ve hatta sanırım günümüzde de ders kitaplarında, "yerdeki kan birikintisine yansıyan Ay ve Yıldız'ı M.Kemal görmüştür ve bu bayrağımız olsun demiştir" masalı, tarihi gerçeklik olarak geçmektedir.

Türk Bayrağının Anlamı Nedir ve Önemi Nedir

Türk Bayrağının rengini şehitlerin kanından ilhamını da kan gölüne yansıyan ay ve yıldızdan aldığını biliyoruz. Fakat bayrak hakkındaki bu bilgi bayrağın taşıdığı kutsal anlamı o anlamdaki sembolizmi ondaki derinliği ve yüceliği anlatmaya yetmez.

Bilindiği gibi genellikle Hristiyan milletler bayraklarında Haç şeklinde semboller yer almaktadır. Müslüman milletlerde ise Hilal görünmektedir. Haç'ın anlamı;Hazreti İsa'nın çarmıha gerilerek haç şeklinde şehit edildiğine inandıkları için onu sembol olarak alırlar. Peki ya Hilal? Müslümanlarca sembol olarak kabul edildiğini biliyoruz. Ancak bunun sembolik değeri nereden gelmektedir? Dolunay (Bedir) ayın ondördüncü gecesindeki haliyle daha parlak olmasına rağmen niçin ayın en az ışık verdiği yay şeklindeki zayıf şekil sembol almıştır? İşte Hilal'in gücü burda çıkmaktadır. Çünkü Hilal Haç gibi doğrudan şekil olarak alınsaydı Dolunay kullanmak daha uygun olurdu. Halbuki “Hilal” şekli dolayısıyla değil ismi dolayısıyla sembol olmuştur. Bu anlamı da “Allah (c.c.)” isminden almıştır. Bilindiği gibi Arapça aslında Hilal kelimesinde; 1 “He” 1 “Lam” 1 “Elif” ve yine 1 “Lam” harfleri bulumaktadır. Yani 1 “He” 1 “Elif” ve 2 tane “Lam” bulunmaktadır.

Bu Harflerin Ebced Hesabıyla Rakam Değeride

“He • “Lam” • “Elif” • “Lam”

Toplam Olarak =99

ALLAH (c.c.) kelimeside yine bir Elif iki Lam ve bir He ile yazılmaktadır. Bu harflerin de değeri yine ebced hesabıyla toplandığında yine 99 rakamını verir. Her iki kelimede harfler değişmediği içinrakam değerleri de değişmiyor. Yani Hilal yazarken ALLAH (c.c.) isminin harflerini kullanıyoruz. 99'da Esmaul Hüsna'yı temsil eder.Öyleyse bu iki kelimeyi bilhassa sembolik olarak birbirinin yerine kullanmak mümkündür. O halde Bayrak üzerine ALLAH (c.c.) yazacak yerde aynı ismin eş değerlisi olan Hilal'i koymak hem anlamlı hem inançlarımıza daha uygundur.Çünkü inancımıza göre “ALLAH (c.c.)”ı sembol olarak bile ifade etmek mümkün değildir. Aksi halde putperestlerin düştüğü hatayı tekrarlamış oluruz. Bu sakıncadan dolayı “ALLAH (c.c.)” ın zatı ve ismi tenzih edilerek o ismin harf ve ebcedi bakımından eş değerlisi olan “Hilal” sembol yapılmıştır. Madem ki sembolik anlam taşıyacaktır o halde Hilal yazmaktansa Hilalin şeklini yapmak arasında hiç fark yoktur. Aksine sembol olarak Hilal şekli daha uygun daha anlamlıdır. Böylece Hilal'in sembol olarak seçilmesinde şu mantık silsilesi görülmektedir:

ALLAH (c.c.) à Hilal (isim) à Hilal (şekil)

ALLAH(c.c.)'ın birliği (Tevhid) inancı ve bu inancın La ilahe İllallah (ALLAH
    (c.c.) tan başka Tanrı yoktur) formulüyle ifade edilen manası böylece Hilal şeklinin içinde sembol olarak ifadesini bulmuştur.Bilindiği gibi bazı İslam ülkeleri bayrağında özellikle Suudi Arabistan doğrudan doğruya Kelime-i Tevhid'i yazarak sembole gidilmeden bayrağına koymuştur.Ancak birtakım manaların sembol ile ifadesi sözle ifadesinden daha derin ve anlamlıdır. Hilal'in kucağındaki Yıldız Hilalde olduğunun aksine doğrudan doğruya şeklinden alınmıştır.

Ancak bu şekil yine Arapça Muhammed yazısının şeklidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimizin ismi yazıldığı zaman birinci mim in başı ha harfinin dirseği ikinci mim in kıvrımı ve dal harfinin alt ve üst kanadı beş tane çıkıntı meydana getirir ve tam bir yıldız şeklini alır. Zaten İslam'ın şartları da beş tanedir. Hilal ALLAH (c.c.) inancını yıldız Peygamber'e bağlılığı dile getirir. ALLAH (c.c.) inancı amentü ile bildirilen iman şartlarının temeli olduğu için iman esaslarının hepsi bu sembolle ifadesini bulmuş olur. O zaman Hilal iman şartlarını yıldız da İslam'ın şartlarını remz (sembol) olarak dile getirir ki bayraktaki bu iki sembolle ay ile yıldızla İslam dini bütün yönleriyle ifade edilmiş olur.

Claude Farrere dilimize Türklerin Manevi Gücü adıyla çevrilen eserinde (s.36) Hilal şekli üzerinde durarak bu şeklin Türklerin hayatında nasıl bir önem taşıdığını anlatmaya çalışır En mükemmel gemiler yarım ay şeklinde Amiral gemisinin etrafına sıralanmıştı. Evet yarım ay şeklinde.Ve hilal şekli gerçekten müslüman gerçekten Türk olan herkesi heyecandan titretmeye yeter!...” diyerek Türk toplumunun hayatında örf ve geleneklerin ne kadar köklü bir yeri olduğunu anlatır.

İstiklâl marşımızda Çatma kurban olayım çehreni ey nazlı hilal Kahraman ırkıma bir gül ne bu şiddet bu celâl mısralarında bayrağın ve hilalin şahsına dile gelen hitap aslında doğrudan doğruya ALLAH (c.c.)'a niyazdır. ALLAH (c.c.)'dan artık bu millete rahmet ve merhametiyle nazar etmesi istenmektedir. Zaten Ruhumun senden ilâhî şudur ancak emeli;” mısrasında bu dilek daha açık bir dille ortaya konmaktadır. Hilal sadece bayrağımızda değil kandil geceleri yapılıp dağıtılan ay çöreğindede görülür. Camide ve kışladaki ders nizamı da Mehter Takımının nöbet vurma sırasında aldığı şekil de hep Hilal şeklidir.

alıntı.Bulabildiğim geniş açıklamalardan biri...

• quote:

Orjinalden alıntı: umbaba

Bana göre sadece Türk bayragının değil hiç bir bayragın anlamı yoktur, olmamalıdır.Herkes kardeşçe yaşamalıdır.İmzamdaki gibi ...

Ne güzel yazmışsınız. İmzanızdaki halkların kardeşliğini ,afedersiniz slogan olarak belli idolojilerde gördüm. Aslen yazdığınız doğru olsa bile herhangi yanlış anlaşılmaya sebep olmaması için insanlığın kardeşliği daha doğrudur diye düşünüyorum.

Her bir etnik kökeninin geçmişinde , gurur duyacakları münferit olaylar olmuştur. Oysa gurur duyacağımız tek şey insanlığın gelişimidir. İnsanlığın gelişimi hiç bir etnik kökene izafi edilemez. Kazanan ne sizsinizdir ne de öteki! Kazanan insanlıktır.

Saygılarımla,
  •  Türkiye Bayrağının Anlamı...

Buda osmanlı bayrağı ne kadar benzer değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 29 Aralık 2008; 22:06:04 >
  • Onu bunu bilmem ama en anlamlı bayrak Türk bayrağı bana göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

Ben anlamını sordum.hilal,yıldız ve kırmızı neyi ifade eder dedim.?sen bunu propaganda olarak görüyorsan başka birşey demiyorum.Türk bayrağı bizim bayrağımız değilmi?Ben gidip yunan bayrağının anlamınımı sordum ki ?Kendi bayrağımın ne anlam taşıdığını bilmek hakkımız değilmidir ?Hem neyin propangadasını yapacağım ki?Herhalde bayrağın şekli güzel görünüyor diye böyle yapılmamıştır ?
    quote:

Orjinalden alıntı: KutluhanGüngör

quote:

Bana göre sadece Türk bayragının değil hiç bir bayragın anlamı yoktur, olmamalıdır.Herkes kardeşçe yaşamalıdır.İmzamdaki gibi ...

sen su dtp li eleman değilmisin elimde ss lerim var..
    @fetih
    sende bilmiyormus gibi acıyorsun bu konuyu niyetin belli propokanda ama ben ksıaca cevaplayayım..
    Hilal sadece islamiyetin sembolü değildir Türkler islamiyetten öncede hilal simgesini kullanmıslardır

Hocam bırak şimdi.

Bunun için açmadın mı ? ;

quote:

Orjinalden alıntı: zayef

HİLAL: MÜSLÜMANLIĞIMIZI
    YILDIZ:TÜRKLÜĞÜMÜZÜ GÖSTERİR

• quote:

Sana göre ve senin gibilerine göre anlamı olmaya bilir bizim için gayet anlanlı , ilkokul 3 de dinlediğim masallar 20 yıl sonra bile karşıma cıkıyor sadece gülüyorum. Sen benim bayrağıma namusuma anlamsız diyeceksin sonrada herkez kardeş diyeceksin yermi ANADOLU cocuğu.
  • Yanlız daha bayrağımızın anlamı herkez tarafından ortak birsey olarak bilinmiyor.Biri öyle diyor biri böyle.Bana görede ,sadece; kanların toplandığı yere yansıyan ay ve yıldızın şekli olamaz.Bu kadar basit bir anlamı olmamalı.Sanki birileri bizi kandırıyor belli amaçlara ulaşmak için.
    Çünki bu kadar büyük bir milletin bayrağının anlamı daha derin ve anlamlı olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _DefeatMe_

quote:

Sana göre ve senin gibilerine göre anlamı olmaya bilir bizim için gayet anlanlı , ilkokul 3 de dinlediğim masallar 20 yıl sonra bile karşıma cıkıyor sadece gülüyorum. Sen benim bayrağıma namusuma anlamsız diyeceksin sonrada herkez kardeş diyeceksin yermi ANADOLU cocuğu.

aynen ha Bayrak Önemli değilse Avrupada Eylem yaparken Türk Bayrağı Yakmayın Sayın Umbaba.
  • quote:

al birini vur ötekine.Halkların kardesligiy(miş).
  • Eğer öyle olsaydı ilk mesajımda belirtirdim.Kimseden bir açıklama beklemezdim.
    quote:

Orjinalden alıntı: .iLK.

Hocam bırak şimdi.

Bunun için açmadın mı ? ;

• quote:

Orjinalden alıntı: Virtus

quote:

Konuyu buraya taşımak istemiyorum ama bu resimi de eklemeden duramayacağım.
     Türkiye Bayrağının Anlamı...

• Hilal İslami felsefede Tanrı'yı sembolize eder, yıldız ise Peygamberi

Yanlız Hilal sadece müslümanlar için önemlidir diye bir şey söylersek yanlış konuşmuş oluruz. Zira hilal Budist'ler içinde önemlidir. Örneğin hint kültüründe insan vücudunun 7 önemli çakrasının anlatıldığı sembollerde Hilal'i görürüz.

Ayrıca ne türklerle nede islamiyetle hiçbir alakası olmayan Kartaca'lıların bayraklarında da Hilal vardır.

Bir de nerden ve nasıl olmuş bilmiyorum ama, ingiliz futbol takımı Portsmouth ve irlanda takımı Drogheda United'ın klüp armasında da Hilal ve yıldız vardır..
  • quote:

tek bişi diom başka bişi demiom sana ve seningibi düşünenlere

o ha
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sen su dtp li eleman değilmisin elimde ss lerim var..
    @fetih
    sende bilmiyormus gibi acıyorsun bu konuyu niyetin belli propokanda ama ben ksıaca cevaplayayım..
    Hilal sadece islamiyetin sembolü değildir Türkler islamiyetten öncede hilal simgesini kullanmıslardır

Sende fotoğraflarımın olmasına sevindim, fakat DTP hakkında bir şeyi burada söyleyemeyeceğim.

o Terörist'lerin savunulacak bir yanı yok desen daha doğru olur..

Şu anda bir ülke bir ülkeye "terörist" oldugu için saldırıyor.

benim gözümde bir vatan hainisin..
    Kendi askerine kursun sıkan ülkeyi huzursuluğa sokan biir örgütün partisini destekleyen biri benim gözümde bir teröristir.

• Ülkücü faşist bir Türk ırkcısının Kürt sorununa verebilecegi en üretken tepki bu olsa gerek

quote:

Orjinalden alıntı: YalnızEnes

quote:

Orjinalden alıntı: Virtus

quote:

Konuyu buraya taşımak istemiyorum ama bu resimi de eklemeden duramayacağım.
     Türkiye Bayrağının Anlamı...

• quote:

Orjinalden alıntı: Mr._Frodo

Hilal İslami felsefede Tanrı'yı sembolize eder, yıldız ise Peygamberi

Yanlız Hilal sadece müslümanlar için önemlidir diye bir şey söylersek yanlış konuşmuş oluruz. Zira hilal Budist'ler içinde önemlidir. Örneğin hint kültüründe insan vücudunun 7 önemli çakrasının anlatıldığı sembollerde Hilal'i görürüz.

Ayrıca ne türklerle nede islamiyetle hiçbir alakası olmayan Kartaca'lıların bayraklarında da Hilal vardır.

Bir de nerden ve nasıl olmuş bilmiyorum ama, ingiliz futbol takımı Portsmouth ve irlanda takımı Drogheda United'ın klüp armasında da Hilal ve yıldız vardır..

itiraf edelim
    bayrakta ki Hilali müslüman olduğumuz için islamla bağdastırıyoruz.
    Halbuki ay ve yıldız ön türklerden günümüze kadar kullanılan bir simge.Ay ve yıldız cıkısı göktanrı inancına dayanmaktadır.Eğer ki böyle olmasa neden orta asya da kurulan türk devletlerinde yıldız imgesine basvurulmusutr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasaza -- 3 Ocak 2009; 20:53:03 >

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canus -- 3 Ocak 2009; 21:15:26 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.