Şimdi Ara

Türkiye, ABD'den F-16 yerine KAAN'a jet motoru talep edecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
3.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu microsoftun kapısını çalıp bana win 7 sat demek kadar absürt

parasını verdiğimiz, projesinde ortak olduğumuz f-35 için neden dava açmıyoruz, herhangi bir başvuruda bulunmuyoruz?

Bu arada Sayın Albayrak Damat olduğu için iha siha yapmadı. Damat olmadan önce İha Siha yapıyordu. şunu da bi anlayın artık.

yiyorsa orjinal hesabınla yaz. zombi hesaplarınla haddini aşan saçmalıklar yazmayı bırak.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    film o adı üstünde. kurgu olabilir yani. star warstaki gemilerde var ozaman abd gizliyor bizden

• El_domingo kullanıcısına yanıt
    köprüyü geçene kadar dayı diycez mecburen

• CoreXXX kullanıcısına yanıt

Bu da mı film

Adnan Emirogluyoutube
    Eşref Bitlis nasıl öldürüldü
    https://www.youtube.com/watch?v=5Qo2ODRIyhE&feature=youtu.be

Dahası,

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun da helikopteri düşürüldü.

Toryum Enerjisi üzerinde çalışan bilim insanlarımızın uçağı da düşürüldü.

Bunlarda mı film?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

dediğime geldin mi?

bu yerlı mıllı övücü takımı beni bloklamışlar. sence niye? görüldüğü üzre hala yel değirmenleri ile kavga ediyorlar.

bunlar hala 16 milyon satır koddan oluşan ve ayrıca yazılımsal ve donanımsal olarak kilitli koruma sistemleri ile donatılmış f16 yazılımını hacklediklerine inanıyorlar 15 yıldır.

Allah akıl fikir versin demekten başka elden birşey gelmez.

o kadar basit değil

batıda hukuk var

bizdeki gibi değil

yeter ki iste

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 25 Eylül 2025; 14:54:39 >

ohoo o da birşeymi facebook dedeleri f35 yazılımla kullanılmaz hale getirebildiğimizi paylaşıyorlar:)

ben bu yalanlara değil inananlara acıyorum

Özellikle savaş sistemlerinde yerlilik oranı mutlak surette arttırılmalı. Kritik sistemler, kritik donanımlar yerli ve milli makinelerle üretilmeli. Söylediklerinizde haklılık payı var. Topyekün bir sanayii geliştirmeli ve dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız.

TOGG örneğin; Kuka, tek kollu robotlarla üretiliyor. Yerli tek kollu robot ürettim diyenler var ancak pratikte kullanılmıyor.

Daha yeni Tekirdağda yerli SMA ilacı üreteceğimiz merkezin açılış videosu tv’lerde gösterildi. Makinelerin ekranları hep ingilizce dilinde markaları da yabancı.

Yerli üretim/araştırma makineleri kullanamıyoruz. Çünkü ya yok yada ihtiyacı karşılamıyor. Maalesef daha çok şöyle bir yöntem benimsenmiş: Dövizi verip yurt dışından makineyi al - araştırmaya/üretime başla. Makinenin arızası olur, bakımı olur. Espiyonaj ihtimali olur. Bedavaya da vermiyorlar makineleri. Biz ilk aşamayı yapıyoruz. İlimi getiriyoruz ancak yerli üretim yapacak makineyi yerlileştirmeyi düşünmüyoruz. Bu da yerli üretim sandığımız üretimde dışa bağımlılığı arttırıyor. Makinede bir sorun olsa ve ambargo altında olsak üretim duracak. Makineyi aldıktan sonra tersine mühendislik yöntemleriyle inceleyip farklı yoldan aynı sonuca ulaşan yerli alternatiflerini üretmemiz bir zorunluluk. Tabii korumak lazım bu neferlerimizi de.

Çin daha geçen magnezyum gibi dayanıklılığı kötü bir elementten içten yanmalı motor yaptı. Motor çalışıyor sorunsuz. Bunu niye yapıyorlar hiç düşünen oldu mu? Çünkü yapabiliyorlar ve kültürleri sahteciliğe çok yatkın. Örn; İleride de bir şekilde bu motorları kullanacaklar yenilmesini istedikleri ülkeye askeri yardım adı altında gönderecekleri araçlarda.

Tersine mühendislik yöntemlerini çin’i bırak amerika bile kullanıyor. Zamanında amerikalı özel bir birimin iOS’un kaynak kodlarını inceleyip raporladığı herkesin malumu. Daha sonrasında da; ‘madem amerikan devleti, böyle bir araştırma yapıyor, öyleyse bizde kaynak kodlarımızı sızdıralım.’ der gibi stajyere ‘yanlışlıkla’ iOS’un kaynak kodlarını yayınlatmışlardı. Sonrasında da israil’li şirket pegasus’u çıkardı ve dünyaya satmaya başladı. Daha sonrasında da Boot (ilk açılış) esnasında iOS’un iBoot’undan önce devreye girip iPhone’ları hackleyen graykey vb. gibi yazılımlar çıktı piyasaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 25 Eylül 2025; 15:47:8 >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Çeto bu konuda sonuna kadar haklı maalesef.

ABD son çıkacak olan dünya savaşına hazırlanıyor, bu doğrultuda ucuz hammadde ve işgücünün olduğu lokasyonlara savunma sanayi üretimi için teknoloji transferi yapılıyor.

Amaç ucuz mühimmat ve maliyet etkin askeri operasyonlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

* Intel i7 14700KF * MSI Z790 Tomahawk MAX * Patriot Viper Venom 2x16gb 7200Mhz * Zotac Rtx 4090 * Aorus FO48U * 1tb WD Black SN850X + 2tb Samsung 980Pro *
    * Corsair RM850x * LianLi v3000+ * 480+360mm Rad. Custom Water Cooling * Razer BlackWidow Ultimate * Razer Basilisk * Logitech Z5500 * Logitech G533 * WD Red 3 TB NAS *
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

hala masallardan bahsediyorsun. yerli milli titanyum makinası afyonda dediler. lakin :

ilk olarak titanyumu başarılı şekilde ayırabilen 4 ülke var. eğer yerli milli ise neden kendi sistemimiz ile 5. ülke olarak geçmedik?

afyonda hadi yerli geldi diyelim yani kendin toprağından çıkartıp ayrıştırdın doğru kabul edeyim; fakat afyon'da sistemde tüm makinalar alman malı. yani yine döndük geldik en başa.

yalanlarla malesef olmuyor. tekrar yazıyorum! Bugün ukrayna'ya verdikleri 400 milyar doların 1/10'ni yani 40 milyar doları yunana versinler, 20 bin tane güney amerika'dan latin kartel getirseler ... kıbrıs'ı geçtim trakya'yı kaybedicez umarım farkındasındır.

şimdi daha da olasılık yazmıycam çünkü "kardeşlik" yani ak islamcı tayfa tarafından yeni açılım düşmanı ilan edilicem.

aslında bunu sorunca cevap alamıyorum ama onlara sorar mısın?

madem yerlı ve mıllı ve uçan kaçanı indiriyor! neden o vakit terörist başı köpeği TV'ye ki devlet televizyonunda; çıkartacak ne acizliği yaşadın? amerika yoksa sistemleri bloke mi ediyor?

Bak kocum sen boyle haddini maddini yazmissin ama hayatinda yerini bile bilmedigin TUSAŞ a ben defalarca gittim ve o projelerden bazilarinda da bulundugum icin sana son kez hak etmedigin bir emekle cevap yazayim. 30.000 den fazla vatansever evladimin calistigi dev gibi bir kurumun goz bebegine cahilce oturdugun yerden gaz cikartip sonra millete hadden hesaptan bahsetme.

Benim muhatabim da degilsin. Sadece senin gibi ideolojik saplantilari yuzunden zirvalayanlarin yazdiklarindan genc Türk evlatlari etkilenmesin ve bu vatanin selameti icin inanclarini ülkelerini motivasyonlarini kaybetmeden calissinlar diye agzinin payini verdim. Simdi ne yaparsan yap!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

F15 ve f16'dan bahsetmek manasız. GE firmasının F110-129 motorundan iki tane konulacak, bitti gitti

• sonuç kıbrıs olayı gibi olmasın bi ambargo yapacak bitti

• Motoru verene kadar uçağı verir abd için daha karlı. Ama f35 vereceklerini pek sanmıyorum. F16 ları güncellesek bile yeter bize. Ben silah ayrılan paraya acırım. Ama olayın şu yönü önemli.Abd den gelecek olumlu adım en azından ekonomi de ılımlı bir hava oluşturabilir. Yoksa aldığımız f16 da f35 çok da verimli kullanılamıyor politik bağımlılıktan ötürü.

Güzel mesaj yazmışsın ama para için mesai yapan trolleri blokla geç.  

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.