Şimdi Ara

Turkcell VINN aletiyle AVEA data hattı nasıl çalışır. Öğrenmek için tıklayın. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
18
Favori
49.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

teşekkürler arkadaşlar, bende de yazılımdan kaynaklı Turkcell ürünüdür kullanılmaz gibi bir hata veriyordu. Mobile Partner ile çözdüm sorunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: studioworks

- SORUN : Turkcell Vınn aleti ile AVEA data hattı ittifak yapmayı reddedip sizi nete çıkarmıyorsa. PS: Bu taktik Vodem-Avea, Jet-Tcell falan filan çapraz ilişkilerinde de işe yarar. Yeterki elinizdeki 3G dongle SIM kilidi yemiş olmasın.

- ÇÖZÜM :
    İlk önce Turkcell Connect 3g yazılımını kurun. Mobile Partner vb. programlarına filan gerek yok o program Turkcellin yazılımının gevurcası ve içinde TR dil seçeneği olmasına ragmen yanlış çevrilmiş. TR yapınca saçmalıyor program, gereksiz macera yapmayın yani.
    Programı açın
    1. Yukarki menüden Araçlar
    2. Ordan Profil seçeneği seçin
    3. Çıkcak listede AVEA varsa seçin yoksa yeni deyip oluşturun
    4. APN kutusundan "Statik" seçip altına "internet" yazın. (tabi tırnak yani " işaretlerini yazmıyosunuz)
    5. Erişim numarası her zamanki gibi *99#
    6. İleri seviye butonuna tıklayın DNS ayarlarını "Statik" seçin ve Birincil-İkincil dns lere sevdiğiniz ve sizi
    mutlu eden DNS ip numaralarını girin.
    Herşeye Tamam, Evet, Olur, Kaydet diyerek bu ayarları kaydedin.
    DEEPNOT: seçenekler menusunde "Şebeke" var, orayı tıklayıp bir kontrol edin, bu yanlışsa yine bi sorun proplemi çıkabilir.
    Bedeki ayarlar şöyle ve bağlanıyor, başka ayarlarda da bağlanır mı denemedim.
    Şebeke tipi : GSM tercihi
    Bant : Tüm bantlar
    Kayıt Modu sekmesine geçin burada, otomatikde işe yarayabilir, ama ben "Doğrudan Arama ve Kayot" seçip AVEA yı buldum ve
    hazır bulmuşken kaydettim. Sizede tavsiye ederim.

Son olaraktan bu da ilavesi,
    DNS IP si ne, ben öyle şeyler bilmiyorum, hiç anlamam, hocam uğraştırmasanda 2 tane önersen diyenler için gelsin,
    Birincil DNSe 208.67.220.220
    İkinci DNSe 208.67.222.222
    bunları yazıp istediğiniz sitelere hatta yasak olanlara bile şu an itibariyle girebilirsiniz.

Sorusu olan foruma iletebilir azimkar ve sabırlı arkadaşlarım inatla yanıtlıycaktır.

arkadaşlar bu sim kilit yeme olayı nasıl oluyor çok güzel adım adım anlatmışsınızda bu yazılımı nereden bulacaz acaba google üzerinden aradım ama bi sonuca ulaşamadım bana pm den yardımcı olabilirseniz sevinirim illegal paylaşım olmadığını biliyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ya arkadaşlar kafayı yiyecem herkes bağlandığını söylüyor ama ben bir türlü bağlanamadım. Elimde Türkcell Huawei E176G vınn var. Buna normal telefon hattımda kullandığım avea hattını takıp kullanmak istiyorum ancak bir türlü başaramadım. Bunun için vınn ın sim kılidini kırdım huawei yazılımını indirdim gerekli yarları yaptım ancak yinede bağlantı hatası aldım. Mobil partneride kullandım yine boş. Sim kilidi yok diyenler modeminizi ne zaman aldınız bilmiyorum ancak ben nisan 2011 de aldım bunda sim kilidi var ve kırsam bile girmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RACO38

Ya arkadaşlar kafayı yiyecem herkes bağlandığını söylüyor ama ben bir türlü bağlanamadım. Elimde Türkcell Huawei E176G vınn var. Buna normal telefon hattımda kullandığım avea hattını takıp kullanmak istiyorum ancak bir türlü başaramadım. Bunun için vınn ın sim kılidini kırdım huawei yazılımını indirdim gerekli yarları yaptım ancak yinede bağlantı hatası aldım. Mobil partneride kullandım yine boş. Sim kilidi yok diyenler modeminizi ne zaman aldınız bilmiyorum ancak ben nisan 2011 de aldım bunda sim kilidi var ve kırsam bile girmiyor.

mobil partner ile direk bağlanmıyormu hocam...?
  • Hocam işlem tamamdır.Herşey için sağolasın işime çok yarar bu.Yanlız şunu sorucam bu işlemleri yapmadan,şebeke aramayı yapıp Avea'yı seçseydim bu işlemleri yapmama gerek varmıydı yine ?
  • arkadaşlar cok teşekkür ederim yönlerdirmeleriniz sonucu vınn cihazında avea hattımı kullanabiliyorum.
    vınn içindeki programla bende de bu cihaz turkcell kullanıcıları içindir deyip bağlantımı kesiyordu. bende yukarıda verilen linkten huaewi programını indirdim aynı ayarları yaptım ve sonunda sorunsuz bir sekilde internetteyim. bu arada cihazımın modeli e173.
  • başlığı düzeltebilir misiniz? güzel konu ancak güzel Türkçemiz varken kullanmaya dikkat edelim.
  • NOT: VINN CİHAZINA HERHANGİ BİR HAT VODAFON AVEA TURKCELL HANGİSİNİ TAKARSANIZ TAKIN ÇALIŞIYOR. NASIL DERSENİZ TTNET 3G MOBİL MODEM İN PROGRAMINDA KULLANILABİLİYOR BİLGİLERİNİZE.
  • Turccell vınn aletimi avea sim kartıyla nasıl çalıştırabilirim yardımcı olurmusunuz?
  • Arkadaşlar normal telefonda kullandığım avea hattımı Vınn modeme takıp bu ayarları yapınca kullanabilirmiyim.
  • Bende normal Avea Hat var içinde internet de var ses de ben Laptopumu Cep telefonu olarak nasıl kullanabilirim eğer USB Modem kullanırsam bu münkünmüdür 2 yada3 gün içinde ya telefon alıcam yada modem bu soru çok önemli benim için yardım ederseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

Bende normal Avea Hat var içinde internet de var ses de ben Laptopumu Cep telefonu olarak nasıl kullanabilirim eğer USB Modem kullanırsam bu münkünmüdür 2 yada3 gün içinde ya telefon alıcam yada modem bu soru çok önemli benim için yardım ederseniz sevinirim.

sadece laptop ta kullanacaksan modem al.
    alttaki fotoyu incele, görüşme, sms artı görüntülü görüşme yapabilirsin.

Turkcell VINN aletiyle AVEA data hattı nasıl çalışır. Öğrenmek için tıklayın.

• Merhaba
    Bende Türkcell vınn ZTE MF 190 var üretici yazılımı ile Türkcell ve vodafone ile problemsiz bağlanıyorum.
    Kilit olsa Vodafone ilede bağlanamam diye düşünüyorum.
    Fakat avea ile bağlantı sorunu uyarısı alıyorum.Avea ile bağlanmayı bir türlü beceremedim.
    Ustalardan ricam ne yapabilirim bana bildirirseniz çok makbule geçecek.
    Şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim.
  • Ya lanet olsun bu aveaya. Türkcell vınn almıştım avea hattımda da aylık 1 GB internet paketim vardı. 4 GB lık türrkcell paketim bittiğinde aveadaki paketemi kullanayım diye Zorla uğraşıp VINN ile aveayı internete bağladım ama bana saç baş yoldurmaktan başka bir işe yaramadı. Hız çok düşük hiçbir yere girmiyor. sık sık kopuyor. fax modemle bağlansam bundan daha hızlı olurdu herhalde. sakın ola internette aveaya yaklaşmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkekec

Merhaba
    Bende Türkcell vınn ZTE MF 190 var üretici yazılımı ile Türkcell ve vodafone ile problemsiz bağlanıyorum.
    Fakat avea ile bağlantı sorunu uyarısı alıyorum.Avea ile bağlanmayı bir türlü beceremedim.

ayni sorun bende de var yardin bekliyorum ustalardan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecorduk

quote:

Merhaba

türkcell ile vodafonun apn ayarları aynı fakat aveanın apn ayarları farklı

avea gs mobile yazan kısma avea yazabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 10 Mayıs 2012; 1:09:25 >

• Avea icin *99# olmuyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

quote:

quote:

Merhaba

turkcellin yazilimu ile ayarlara mudehale edemiyorum.mobil patner programini indirdm oda modemi tanimadi baska napabilirim arkadaslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecorduk -- 10 Mayıs 2012; 21:35:36 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

turkcellin yazilimu ile ayarlara mudehale edemiyorum.mobil patner programini indirdm oda modemi tanimadi baska napabilirim arkadaslar.

burdaki mf190 yazılımı pc'ye kurup modemin içindeki yazılımı devre dışı bırakmayı bir dene...
    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/yardim/Sayfalar/ServisYazilimlari/Servis-Yazilimlari.aspx
    modem yazılımları için Turkcell 3G Internet Cihazlar tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 10 Mayıs 2012; 22:46:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

burdaki mf190 yazılımı pc'ye kurup modemin içindeki yazılımı devre dışı bırakmayı bir dene...
    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/yardim/Sayfalar/ServisYazilimlari/Servis-Yazilimlari.aspx
    modem yazılımları için Turkcell 3G Internet Cihazlar tıkla

Peki modemin icindeki yazilimi nasil kaldircam.Bide hattimi modeme taktikdan sonra geri telefonuma takinca mesaj merkezi numarasi turkcell oluyor sebebi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.