Şimdi Ara

Turkcell tv+ Skyworth 4416 4K kutu İnceleme ve Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Skyworth 4416 cihaz 500 mbs internet hzımla birlikte bugün geldi kuruldu.


    Son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim , eğer access point’e bağlı olarak kullanacaksanız veya wifi ile kullanacaksanız bu cihazdan kesinlikle uzak durun.


    Gelir gelmez bende sorunlar başladı.cihazı acsess pointe bağlı olarak kullanamıyorum.Şöyleki:


    kurulum esnasında , kurulum onayı için mutlaka ethernet bağlantısı gerekiyormuş. Acsess pointe ethernetle bağladığımızda kurulum onayı alınamadı. superonline modemden acsess pointe gelen 15 metrelik ethernet kablosu ile çalıştırdığımızda onay alındı, kurulum sağlandı,kurulumu yapan eleman abi sen wifi şifrelerini girer kullanırsın , dedi çekti gitti.


    cihaz yazılım olarak 2 ye ayrılmış durumda :1.kısım eski sagem ve huawei cihazlarda olduğu gibi , sadece uydu gibi çalışan kısım , 2.kısım android media player gibi çalışan kısım.


    cihaz ana modeme ethernet ile bağlı iken ilk 1.kısımdan açılıyor. bu durumda çalışırken tv kanallarının görüntü kalitesi ortalamanın üstünde , güzel ama kesinlikle sagem 4k görüntü kalitesi yok. kumandadan kanallar hızlı değişiyor. kumanda üzerindeki tuşlardan android kısıma geçilebiliyor. android te iken turkcell tv + ev e tıkladığınızda 1.kısma dönüyor


    Cihazı android bölümüne alıp ,tv kanallarını türkcell tv uygulamasını çalıştırıp izlerseniz,wifi ile bağlı iseniz vasat resim kalitesi ile karşılaşıyorsunuz.üstelik hızım 500mbs. Ve en önemlisi android bölümünde benim için olmazsa olmazım olan kumandadan kanallar, çok ama çok yavaş değişiyor.


    Android bölümün de turkcell tv uygulaması haricinde netflx ve prime video , exxen kurulu geliyor.google store dan disney v.b kurulabiliyor.bunların hiç birini çalıştırmadım.denemedim.orada görüntü kalitesi faklı olabilir mi bilmiyorum.zaten güzel bir mediaplayerım var ve görüntü kalitesini çok seviyorum (mecool km2 plus).


    cihazı wifi dan ayarlayıp , kapatıp açtığımda , hatta fişini çıkarıp çalıştırdığım da hep 2.kısımdan çalışıyor. 1.kısıma turkcell+home a tıklasanızda geçmiyor (ana modeme bağlı iken wifida çalıştırdıktan sonra , access point te de ethernetle çalışıyor cihaz , ama sadece 2.kısımda .)


    benim acsess point üzerinden 1.kısmı çalıştırabilmem lazım.yoksa bu cihaz işime yaramayacak.


    Sorunumu farklı bir şekilde çözebilirim umuduyla , şimdi TP-Link TL-SG1005D ethernet çoklayıcı siparişi verdim amazona.umarım sorunumu çözer , yoksa işim zor



    acsess point olarak openwrt yazılımı yüklü Xiaomi Mi Router 4A Gigabit kullanıyorum



    Sorunum tilgin ethernet çoklayıcı alıp kurduğumda çözüldü.


    Ayrıca cihazda otomatik olarak ayarlanamayan hdr var. bu haliyle işe yaramıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 22 Ekim 2023; 9:59:58 >







  • Wifi den fazla bir şey bekleme en güzel bağlantı kablo gözüm görecek.

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    öylede bir olsa...

  • cihazın resim veya videosunu çekip atabilir misiniz

  • hocam selamlar, memnun musunuz cihazdan, hızından vs? (wifi, AP sorununuzu saymazsak) internette hiç bir bilgi yok bu cihazla alakalı


    ve zahmet olmaz ise

    kumandasını ve

    ''2.kısım android media player gibi çalışan kısım.'' dediğiniz menüden foto paylaşabilir misiniz.youtube vb var mı onu merak ettim.


    edit: bu cihaz tv+ pro diye satılan cihaz değil mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caginsan -- 28 Kasım 2023; 14:36:32 >
  • bu cihazı önermiyorum. kanal geçişleri, menüler falan sagem'e göre yavaş.
  • caginsan kullanıcısına yanıt

    Evet tv+ pro diye satılan cihaz bu TV+ premium paket olanlara sadece bunları veriyorlarmış.

  • Yani bende TP-Link Decoları access point olarak kullanıyorum. Bende hiçbir şekilde ne ana modeme bağlama ihtiyacı duydu ne başka birşey. Görüntü kalitesi normal karasal yayından biraz kötü ama o kadar da kötü gelmedi diyebilirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.