Şimdi Ara

Turkcedeki Noktalama Sorusu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cevap anahtarında iki nokta ile baslayan şık verilmiş arkadaşlar. Halbuki sonrasında cümle küçük harfle başlıyor. Soruda hata yokmu sizce ?

Ekstra olarak paragraflar iptal vs. olsun diyenler o zor. Paragraflar standarttı yani Ösym tarzı. İptal olursa Cografya hidrografik özellik sorusu ve fizikten 2 soru iptal olabilir bence. Ayrıca bu sorudaki noktalamada bana sakat geldi ama hayırlısı

• TDK sitesinde iki noktadan sonra küçük harfle başlanabilir yazıyor ama sadece örnek veriliyorsa.
    Son hafta okumuştum TDK'nın sitesinde.
  • emirhanmacit E kullanıcısına yanıt
    Tdk ya bakmadım işin doğrusu. Ancak genelde bizlere iki noktandan sonra büyük harfle baslanır gibi şeyler ögretilirdi. Ben hic düşünmeden elemiştim sınavda. Bu soru , cografyadan hidrografik özellik sorusu ve fizikten 2 soru çok saçma geldi bana. Fizikten 2 soru ve cografyadan o soruyu doğru yapan arkadaşım yok herkes farklı yapmıs. Isı sıcaklık ve kaykaylı soru
  • Dostum olabilir.Hatta yine Türkçe testinde başka Bi soruda iki noktadan sonra küçük harfle başlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örnek varsa küçük harfle başlar bu soryyu forym sayesinde yaptım burda görmüştüm sınavdan önce

• Valla sınavda sadece paragrafları okudum noktalama falan bakmadım Saglık olsun o zaman ne diyelim
  • İki noktadan sonra cümle küçük harfle başlayabilir. Belli bir kuralı vardı onunda ama aklımda değil. Zaten cevaplar arasında en mantıklısı o duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    türev sorusu???
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akpaha

Örnek varsa küçük harfle başlar bu soryyu forym sayesinde yaptım burda görmüştüm sınavdan önce

Forumun yararları işte

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.