Şimdi Ara

Türkçe yi Katleden sözümona sanatçılar (bakmıyorsun--->Bakmıyosun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nil Karaibrahimgil isimli popçunun şarkılarını minikler çok dinliyor... Birazcık dinledim ve malesef ucube bir Türkçe ile şarkı soylediğini farkettim.. Örnek : kırılıyorsun yerine kırılıyosun ...... eriyorsun----->Eriyosun , bakıyorsun---->Bakıyosun ... yosun yosun bu nedir allahaşkına çocuklarımız böyle bir dilmi ögrenecek.. Bana pek şirin gelmedi

• Bu bizim şivede de var bunlardan önce daha önemli şeylere dikkat etmeliyiz mesela ''coq,war,bye,ewet...''gibi...
  • Yorsun derse akıcılık bozulur.
  • Nil Hanıma sıra gelesiye kadar bir sürü kişi var.
    Hiç olmazsa şarkı sözleri zekice.

Edit:
    Nil'in seveni pek bir çokmuş.
    19:37:36
    19:37:51
    19:37:56

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 3 Haziran 2006; 19:39:00 >
  • evet ..... SANIYOR yerine de SANIYO fln dio..... bizde nette boyle yazıorz ama şarkı sözleri bole olmamalı.
  • akıcılık olacak diye dili katledelim yani.Öyle mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Yorsun derse akıcılık bozulur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkin

akıcılık olacak diye dili katledelim yani.Öyle mi?
    quote:

dil katledilmiyor arkadaşım.
    Günlük konuşma dilinde o türde konuşulur artı olarak şarkıda bazı yerlerde ritime uydurmak için o şekilde söylenebilir.
    Sen asıl dili katledenleri merak ediyorsan buyur oku :http://www.milliirade.com/site/yazar_2.asp?yno=1&yazino=4&yisim=R.%20Tamer%20ŞENGÖZ&yresim=grafik/yazar/rtamersengoz.jpg

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • günlük konuşma dilinde konuşulmasıda yanlış dostum.İstersen aç trt 1 i.Spor programı var(Bilgin Gökberkin katılıdığı adını unuttum.Spiker nasıl konuşuyor,Ömer Üründül ve bilgin gökberk nasıl konuşuyor bak istersen) aradaki farkı görürsün.

Senin bahsettiğin asıl katledenler Nil KAraibrahimgil'e veya Özcan Deniz'e veya Gülben Ergen'e katletme hakkı vermez.
    quote:

Orjinalden alıntı: rtsngz

quote:

quote:

Günlük konuşma dilinde o türde konuşulur artı olarak şarkıda bazı yerlerde ritime uydurmak için o şekilde söylenebilir.
    Sen asıl dili katledenleri merak ediyorsan buyur oku :http://www.milliirade.com/site/yazar_2.asp?yno=1&yazino=4&yisim=R.%20Tamer%20ŞENGÖZ&yresim=grafik/yazar/rtamersengoz.jpg

• Anadolu'da da çoğu kişi böyle konuşuyor, hatta bilindiği gibi çok daha farklı kullanımları mevcut. Bunda abartılacak birşey yok.

ben de öyle konuşuyorum. çünkü R leri söyleyemiyorum
  • doğu tarafları türkçeyi daha güzel konuşuyor istanbul türkçesi dedikleri böyleyse yazık
  • Sen sabahları AYDIN'ı görsen....

Hafta içi saat 10:00'da...
  • dilin katledilecek yanımı kaldı?Güle güle TÜRKÇE.

Millet,ürünler kaliteli görünsün diye mağaza isimlerini ve ürün isimlerini saçma sapan biçimde koyuyorlar.Kimse bunlara sesini çıkartmıyor.

Yurt dışından alınan sözcüklerin kendi dilimizde ve kültürümüzde yoğrulup yeni halleriyle piyasada kullanılması gerekir.En azından ben böyle biliyorum.Malesef asimile oluyoruz göz göre göre.
  • Arkadaşlar bakın önemli olan dilimize yabancı dillerden kelimeler sokmamaktır. Uyuyorum yerine uyuyom demek herhalde kötüdür. Fakat ilan tahtasına billboard diyenler de var. Uyuyom kelimesini kullananlar billboardı kullananlardan bin kat daha masumdur bence. Uyuyorum yerine uyuyom demek biraz da şiveyle ilgilidir. Sonuçta ikisi de aynı kelime ve ikisi de TÜRKÇE!
  • Türkçemiz sözde bilinçliyiz diyen gençlerimizin dilimize sahip çıkmamasından kaynaklanıyor...önümüzdeki yıllarda türkçeyi güzel konuşan genç olacakmı acaba?....(istisnalar kaideyi bozmaz)
  • konuşma dili ve yazım dili farklıdır.
    her okulda da öğretirler bunu.
  • şarkıcılar Türkçe yi şarkıya uydurana kadar şarkıya Türkçe ye uydurmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: rtsngz

quote:

quote:

Bir dönemler İstanbul Türkçesi diye bir tabir vardı

• quote:

Orjinalden alıntı: HITM@N

Anadolu'da da çoğu kişi böyle konuşuyor, hatta bilindiği gibi çok daha farklı kullanımları mevcut. Bunda abartılacak birşey yok.

ben de öyle konuşuyorum. çünkü R leri söyleyemiyorum

Anadoludaki insanların dilleri dönmuyor ondandır
  • quote:

Orjinalden alıntı: diemavili

konuşma dili ve yazım dili farklıdır.
    her okulda da öğretirler bunu.

Tabiki öyle.. Fakat en basiti ile lisede ögrendiğimiz kadarıyla bile onunda kuralları var.. Yani herkes kural koyarsa veya şarkıya dili uydurursa yandık.. Bnece sevillen sanatcıların bu konuda daha dikkatli olmaları gerekir... Sanırım Nil Karaibrahim in şivesi böyle degildir..
  • gidiyom,uyuyom izmir ağzıdır burdaki halktan bunu söküp atamazsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.