Şimdi Ara

Türkçe oyun çeviri yapan kişi ve grupları desteklemeliyiz (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep söylüyorum sapla samanı ayırın yeter. Zaten sonrası su akar yolunu bulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Oyun çevirisi yapmak enayiliktir. Beleşci ergen veledlerin domine ettiği bir topluluğa iyilik yaramaz.
    Devam hocam nolur yamasız bırakma beni!

aynı şeyleri papağan gibi yazmaya niyetliyim bu iri "ergen" çeviri gruplarımız yamalarını satıyorsa iş ahlakları olmalı ki yaptıkları sonuçta bir iş,dur yoksa lan gönüllü yama mı yapıyorlardı yok yok iş olarak yapıyorlardı, ya yaparlar paralarını alırlar ya da her açıklamalarında küstüm darıldım edebiyatı döndürmezler(o şöyleydi bu böyleydi gibi eklemeleri de var),he küserlerse ne ala ama para ile sattığın şey için laf yemekten kaçınıyorsan o işin altına girmezsin veyahut aksatmadan işini yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: machinegunneddie

Devam hocam nolur yamasız bırakma beni!

aynı şeyleri papağan gibi yazmaya niyetliyim bu iri "ergen" çeviri gruplarımız yamalarını satıyorsa iş ahlakları olmalı ki yaptıkları sonuçta bir iş,dur yoksa lan gönüllü yama mı yapıyorlardı yok yok iş olarak yapıyorlardı, ya yaparlar paralarını alırlar ya da her açıklamalarında küstüm darıldım edebiyatı döndürmezler(o şöyleydi bu böyleydi gibi eklemeleri de var),he küserlerse ne ala ama para ile sattığın şey için laf yemekten kaçınıyorsan o işin altına girmezsin veyahut aksatmadan işini yaparsın.

Alıntıları Göster
    Kardeş bu arkadaşlar başka yerlerde çalışsalar belki burada kazanacaklarından daha fazla kazanırlar aslında bu arkadaşlarımız gönüllüdür. Bağış veya destek olma kısmı bize ait, bu işi bir alış veriş kafasıyla değil de Türk oyuncu topluluğu içinden çıkan bu insanları yine Türk oyuncu topluluğu olarak destekleme gözüyle bak. Eğer başka yönlere giderlerse biz oyuncu topluluğu olarak onun yerine başka alternatifler ararız.

• Arkadaşlar konuyu öne çıkarmayı unutmayın lütfen.
  • Bu iş eskiden gönüllü yapılırdı. Fakat artık resmen tam zamanlı bir iş olarak görülüyor ve para kazanma amacıyla ilerletiliyor. Bu mantıksız kardeşim. Ülkemizde orijinal oyun ile korsan oyun arasındaki fark bile daha yeni oturmaya başlamışken oyuncu kitleleri arasında hiç kimseden bir yamayı almak için 20 lira 30 lira vermesini bekleymezsiniz. Fakat bağış sistemine kesinlikle karşı değilim. Parayla satılan yamalara karşıyım. Çünkü yapılan iş bir kere resmi değil. O açıdan bakacak olursanız yamayı yapan kişi oyunu yapan firmanın izni olmadan üzerinden para kazanmış oluyor. Korsan korsan diye hönkürenler bunuda görsünler işlerine geliyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STENSTEN -- 5 Mayıs 2020; 2:23:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: STENSTEN

Bu iş eskiden gönüllü yapılırdı. Fakat artık resmen tam zamanlı bir iş olarak görülüyor ve para kazanma amacıyla ilerletiliyor. Bu mantıksız kardeşim. Ülkemizde orijinal oyun ile korsan oyun arasındaki fark bile daha yeni oturmaya başlamışken oyuncu kitleleri arasında hiç kimseden bir yamayı almak için 20 lira 30 lira vermesini bekleymezsiniz. Fakat bağış sistemine kesinlikle karşı değilim. Parayla satılan yamalara karşıyım. Çünkü yapılan iş bir kere resmi değil. O açıdan bakacak olursanız yamayı yapan kişi oyunu yapan firmanın izni olmadan üzerinden para kazanmış oluyor. Korsan korsan diye hönkürenler bunuda görsünler işlerine geliyorsa.
    Hocam bağış konusunda da 5-10 tl olan bir oyuna bile para vermeyen tiplerin bağış yapacaklarını da düşünmüyorum şahsen. Youtuber'lara para yağdırıp zengin edenler bir Türkçe yamaya para vermeyi çok görüyorsa zaten o oyun piyasası gelişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Mayıs 2020; 2:29:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Hocam bağış konusunda da 5-10 tl olan bir oyuna bile para vermeyen tiplerin bağış yapacaklarını da düşünmüyorum şahsen. Youtuber'lara para yağdırıp zengin edenler bir Türkçe yamaya para vermeyi çok görüyorsa zaten o oyun piyasası gelişmez.

Alıntıları Göster
    Ben veririm şahsen 100 lira, kullanmasam bile. Tabi kayda değer oyunlara yama yaptıklarını varsayarsak. Bunun dışında AC, Far Cry gibi oyunlara yama yapıp 40 lira istemek gülünç.
  • Oyun sektörünün gelişmesi beklenemez. Özellikle günümüz şartlarında bu mümkün değil. Böyle giderse artık bırakın oyunu bilgisayar sahibi dahi olmak artık lüks sayılacak. Yine de bağış zorunlu olmadığı için zamanla illaki ortaya konmuş olan emek ile ilgilenen kişiler arasından destekleyenler çıkacaktır. Oyunçeviri ve benzeri siteler hep böyle çalıştılar. Ancak dediğim gibi bu işi gerçekten para kazanalım kafasıyla yapanlar bana gerçekten komik geliyor açıkçası.
  • quote:

Oyun sektörünün gelişmesi beklenemez. Özellikle günümüz şartlarında bu mümkün değil. Böyle giderse artık bırakın oyunu bilgisayar sahibi dahi olmak artık lüks sayılacak. Yine de bağış zorunlu olmadığı için zamanla illaki ortaya konmuş olan emek ile ilgilenen kişiler arasından destekleyenler çıkacaktır. Oyunçeviri ve benzeri siteler hep böyle çalıştılar. Ancak dediğim gibi bu işi gerçekten para kazanalım kafasıyla yapanlar bana gerçekten komik geliyor açıkçası.
    Para kazanalım kafasıyla da yapanlara saygı duyuyorum sonuçta video izleyerek başkalarına para vermektense bunlara para vermeyi tercih ederim. En azından hakkını veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Mayıs 2020; 2:41:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meurglys

Ben veririm şahsen 100 lira, kullanmasam bile. Tabi kayda değer oyunlara yama yaptıklarını varsayarsak. Bunun dışında AC, Far Cry gibi oyunlara yama yapıp 40 lira istemek gülünç.

Alıntıları Göster
    Hocam AC ve far Cry beğenmesekte oldukça popüler serilerdir ancak 40 tl gibi rakamlar oldukça yüksek bu konuda size katılıyorum.
  • Bunu illa yamaları satarak yapmak zorunda değiller. Link kısaltma kullanarak linklerini bu şekilde paylaşabilirler ve indirecek kişilerde addblock kullanmadan bu linklere tıklayabilir ya da linkler addblock aktifken indirme bölümüne geçmemesi sağlanabilir.
  • quote:

Bunu illa yamaları satarak yapmak zorunda değiller. Link kısaltma kullanarak linklerini bu şekilde paylaşabilirler ve indirecek kişilerde addblock kullanmadan bu linklere tıklayabilir ya da linkler addblock aktifken indirme bölümüne geçmemesi sağlanabilir.
    Olabilir yapılabilir başlığı takip eden bir yama yapan grup varsa bu tip fikirleri bence değerlendirsinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeman1930

Bak güzel kardeşim bende çevirmenim. (Kendi çapımda) 3.oyunumu çeviriyorum ve bu seferki oyunda 20binin üzerinde satır var. Şimdi ben istesem her hangi bir gruba dahil olup para kazanamazmıyım. Kazanırım, tek yapmam gereken kendi sevdiğim değilde milletin sevdiği bir oyunu çevirmek. Ki ben bunca zamandır tr yama ile oynayacağım her oyunu oynadım ücretli ücretsiz fark etmeksizin. Ama artık yeter. Kimse kusura bakmasında 4 5 bin satırlık oyunun yaması 20 30 tl olamaz. Ve sizler bu tip lere destek verdiğiniz sürece bu rakam katlanarak artmaya devam edicektir. İsmi lazım değil site 10 tl ile başladı şu anda 25tl oyun başına istiyor. Keza diğerleride onlar ile yarışır durumda. Assasin için yok aylık yok yıllık muhabbetleri havada dönüyor. Ki en son 40tl istiyorlarmış bildiğim kadarı ile.
    Kısacası sizlerin yani kullanıcıların birlik olup tavrını ortaya koyması lazım. Yoksa kusura bakmayın ama çok yolarlar ve yolmayada devam edicekler.
    Hocam bu arada kolay gelsin yapabileceğimiz bir şey olursa lütfen söyleyin.

• Turkce ceviri yapanlar, odaklanmalarini iyi yapsinlar. Kaprislerinden alinganliklarindan gecilmiyor. Neymis forumun seviyesi dusukmusde . Dh den ceviri gruplari gitmis... Peki bu adamlarin amaclari oyun cevirmekti. Dh den gittikleri yer neresi . Orada ceviri isine devammi ediyorlar?

Cevirmenler kendilerine prens prenses gibi davranilmasini bekledikce daha cooook alinip ,küsüp, sinirlenip cekip giderler. Bir iş yapiyorsan işine odaklanacaksin... salca olan insanlara kizip "ben oynamiyorum ya" deyip ,topu olan cocuk gibi topunuda alip gitmeyeceksin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 5 Mayıs 2020; 9:30:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 yılından beri oyun oynuyorum.Hatta şu an bildiğim İngilizceyi bile oyunlara borçluyum. Ama insanın ana dili gibisi yok. Story modu Türkçe oynamak. Misss tadından yenmez. Hele bide başarılı bir çeviriyse.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aylık 10 TL
    Bu seviyedeki aboneler projenin güncel son durumu ile ilgili anlık bilgiye ulaşabilirler ve abonelerimize özel Discord sunucumuza katılabilirler. Ayrıca ( tam sürüm ) olarak yayınlanan ücretli yamalara yayınlandıktan 1 ay sonra erişim sağlayabilirler. ( DLC Yamalarına erişim sağlamak için minimum 15 TL’lik abonelik seviyesine sahip olunması gerekiyor. )

Aylık 15 TL
    Bu seviyedeki aboneler bir önceki seviyenin avantajlarına sahip olmakla birlikte, yaptığımız tüm yamalar tam sürüm olarak, yayınlanmadan önce (DEMO – ALFA ve BETA) olarak yamalara erişim sağlayabilirler.

Aylık 20 TL
    Bu seviyedeki aboneler bir önceki seviyenin avantajlarına sahip olmakla birlikte, discord üzerinden aylık sesli toplantı yapılacaktır ve kendilerine ayrıntılı rapor verilecektir.
    ---
    Welcome to Türkiye. Tamamen haksız/illegal/haram kazanç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Callofkinq

Aylık 10 TL
    Bu seviyedeki aboneler projenin güncel son durumu ile ilgili anlık bilgiye ulaşabilirler ve abonelerimize özel Discord sunucumuza katılabilirler. Ayrıca ( tam sürüm ) olarak yayınlanan ücretli yamalara yayınlandıktan 1 ay sonra erişim sağlayabilirler. ( DLC Yamalarına erişim sağlamak için minimum 15 TL’lik abonelik seviyesine sahip olunması gerekiyor. )

Aylık 15 TL
    Bu seviyedeki aboneler bir önceki seviyenin avantajlarına sahip olmakla birlikte, yaptığımız tüm yamalar tam sürüm olarak, yayınlanmadan önce (DEMO – ALFA ve BETA) olarak yamalara erişim sağlayabilirler.

Aylık 20 TL
    Bu seviyedeki aboneler bir önceki seviyenin avantajlarına sahip olmakla birlikte, discord üzerinden aylık sesli toplantı yapılacaktır ve kendilerine ayrıntılı rapor verilecektir.
    ---
    Welcome to Türkiye. Tamamen haksız/illegal/haram kazanç.
    Sonuç olarak Youtuber'lara para yağdırıp ama ülkemizde oyuncular kendi dilleriyle oynasın diye uğraşan bu insanlara bunları demeliyiz!!!

• quote:

Sonuç olarak Youtuber'lara para yağdırıp ama ülkemizde oyuncular kendi dilleriyle oynasın diye uğraşan bu insanlara bunları demeliyiz!!!

Alıntıları Göster
    Sattıklarının ürünün faturası var mı yok mu? Vergisini ödeyebiliyorlar mı o kazançların? 23 Studios'da uğraşıyor ki pekte sevmem onları ama sonuçta firma kurmuş oyunları "oyun yapımcısı" firma ile anlaşarak bir şekilde bizlere ulaştırıyorlar. Demek ki bunun bir yolu mevcut bu arkadaşlar en azından, neden para kazanmak istiyorlarsa böyle bir yolu denemiyorlar? (23 studios'un kapısını çalıp arkadaşım böyle bir ekibimiz var bize ne önerirsiniz diye neden sormuyorlar? ve/veya farklı kapıları neden denemiyorlar??)
    Üstadım bu ülkede hiç sekmeyen bir mevzu bu, çok klişe ama gerçek bu. Para kazanılacağı zaman kimse etik nedir vs araştırmıyor/öğrenmiyor kendine göre bir kılıf takıp devam ediyor. Herkes kendine göre haklı. Sorsan kimse haksız değil, herkesin kendi kafasına göre kural koyarak yaşadığı bir yerde eve gelen hırsız bile "e benimde emeğim var o kadar uğraştım kapı pencere açmak için şimdi tv'yi almak hakkım" derse şaşırmamak lazım. Bu insanlardan para toplama mevzusu çözüm değil. Para mı kazanmak istiyorlar? Yolu yordamı hukuken belli imkanları belli maliyeti belli oturup bunu nasıl yaparız diyecekler. Bir sürü çeviri grubu gelmiş gitmiş yani hiç bir şeylere öğrenilmemiş geçmişten? Ahlak bozukluğundan başka mirası olmayan youtuber'lara 5 kuruş vermedim, hiç birini de sevmem. Kesinlikle 5 kuruş bile talep etme hakları yok, çok üzgünüm sadece çeviriler için söylüyorum umarım daha kötü olurlar ve devamında para kazanmak istiyorlar bu işi kökten çözüp ya firma kurarlar yada işlerine güçlerine dönerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Callofkinq

Sattıklarının ürünün faturası var mı yok mu? Vergisini ödeyebiliyorlar mı o kazançların? 23 Studios'da uğraşıyor ki pekte sevmem onları ama sonuçta firma kurmuş oyunları "oyun yapımcısı" firma ile anlaşarak bir şekilde bizlere ulaştırıyorlar. Demek ki bunun bir yolu mevcut bu arkadaşlar en azından, neden para kazanmak istiyorlarsa böyle bir yolu denemiyorlar? (23 studios'un kapısını çalıp arkadaşım böyle bir ekibimiz var bize ne önerirsiniz diye neden sormuyorlar? ve/veya farklı kapıları neden denemiyorlar??)
    Üstadım bu ülkede hiç sekmeyen bir mevzu bu, çok klişe ama gerçek bu. Para kazanılacağı zaman kimse etik nedir vs araştırmıyor/öğrenmiyor kendine göre bir kılıf takıp devam ediyor. Herkes kendine göre haklı. Sorsan kimse haksız değil, herkesin kendi kafasına göre kural koyarak yaşadığı bir yerde eve gelen hırsız bile "e benimde emeğim var o kadar uğraştım kapı pencere açmak için şimdi tv'yi almak hakkım" derse şaşırmamak lazım. Bu insanlardan para toplama mevzusu çözüm değil. Para mı kazanmak istiyorlar? Yolu yordamı hukuken belli imkanları belli maliyeti belli oturup bunu nasıl yaparız diyecekler. Bir sürü çeviri grubu gelmiş gitmiş yani hiç bir şeylere öğrenilmemiş geçmişten? Ahlak bozukluğundan başka mirası olmayan youtuber'lara 5 kuruş vermedim, hiç birini de sevmem. Kesinlikle 5 kuruş bile talep etme hakları yok, çok üzgünüm sadece çeviriler için söylüyorum umarım daha kötü olurlar ve devamında para kazanmak istiyorlar bu işi kökten çözüp ya firma kurarlar yada işlerine güçlerine dönerler.

Alıntıları Göster
    Öncelikle kurallar da bu oyun firmalarının ürünlerini ülkemizde satarken bunları Türkçeleştirmeleri gerektiği yazıyor. Bunun peşine düşmeliyiz tamam bunu halledemedik. Peki biz Türk oyuncu topluluğu olarak yerelleştirelim şirketlere teklif edildi bazı şirketler kaale bile almaz bizi bununla ilgili bir konu hatırlıyorum şu an arasam da bulamam. Hadi sonra oyuncu topluluğu olarak biz şirket kurup yapalım ben şahsi şirketlerin çok maliyetsiz olduğunu sanıyordum geçen bir konuda arkadaş faturayı çıkardı bunu nasıl ödeyeceğiz bak şahsi şirketten bahsediyorum. Gönüllü yapsınlar bir-iki-üç bu adamlar demeyecek mi zamanımızı niye buna harcıyoruz ki? Hadi sen söyle seçenekleri. 23 studios bu arkadaşlara maaş verecek kadars büyük bir şirket mi bünyesinde bunca adam çalıştırsın? O yüzden şu an en doğru seçenek bağış yoluyla destek vermemiz. Ayrıca senin gibi kötü niyetli olduğunu düşündüğüm insana da bu kadar yazmazdım ama sen bahane ol başkaları okusun. Rahatsız oluyorsan da konuyu terk edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Mayıs 2020; 15:33:45 >

• quote:

Öncelikle kurallar da bu oyun firmalarının ürünlerini ülkemizde satarken bunları Türkçeleştirmeleri gerektiği yazıyor. Bunun peşine düşmeliyiz tamam bunu halledemedik. Peki biz Türk oyuncu topluluğu olarak yerelleştirelim şirketlere teklif edildi bazı şirketler kaale bile almaz bizi bununla ilgili bir konu hatırlıyorum şu an arasam da bulamam. Hadi sonra oyuncu topluluğu olarak biz şirket kurup yapalım ben şahsi şirketlerin çok maliyetsiz olduğunu sanıyordum geçen bir konuda arkadaş faturayı çıkardı bunu nasıl ödeyeceğiz bak şahsi şirketten bahsediyorum. Gönüllü yapsınlar bir-iki-üç bu adamlar demeyecek mi zamanımızı niye buna harcıyoruz ki? Hadi sen söyle seçenekleri. 23 studios bu arkadaşlara maaş verecek kadars büyük bir şirket mi bünyesinde bunca adam çalıştırsın? O yüzden şu an en doğru seçenek bağış yoluyla destek vermemiz. Ayrıca senin gibi kötü niyetli olduğunu düşündüğüm insana da bu kadar yazmazdım ama sen bahane ol başkaları okusun. Rahatsız oluyorsan da konuyu terk edersin.

Alıntıları Göster
    Üstteki yazılarda siz değilmiydiniz "biz türk oyuncular türkçe oyun oynasın diye çeviri yapıyoruz" sırf sizin için yapıyoruz anlamında vicdan yapıp - asıl amacımız para kazanmak değil diyen.Cevaba binaen söylebilirim ki, etik olmadığını kabul etmişsiniz. Birde üstüne biz kayıt dışı para kazanmak istiyoruz diyorsunuz ve buna destek bekliyorsunuz. Yani hem vicdan yapalım biz oyuncular için yapıyoruz diyelim diyorsunuz, hemde imkan çerçevesinde kayıt dışı ne kadar kazanırsak o kadar kardır mantalitesiyle "bağış adı" altında para talep ediyorsunuz. Ben 23 studios para versin demedim sadece bu işi yapmayı öğretsin anlamında söyledim veya bir kaç teknik bilgi paylaşsın anlamında söyledim. Firma kurmadan zaten kimseye teklif edemezsin bunu düşünmüş olmanız bile büyük bir hata, siz herkesi faturasız iş yapıyor zannediyorsunuz galiba ama öyle değil bilginize. Gönüllü yapılan işten para talep edilmez , eğer para ise mesele onu hukuka etiğe uygun yapanlar orda(örn: 23 studios), etik olmayan yolla bu işi yapmaya çalışıp buralarda konu falan açıp üzülerek söylüyorum "ağlamayın" veya o zaman bu işi hiç yapmayın. Gelen cevaplardan rahatsız oluyorsanız lütfen konu açmayın.
    Afrika kıtasının ekonomik problemlerinin minimum 50 yıllık vizyon ile çözmeye çalışan iş adamı grubu falan değilsiniz. Büyük çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu oyuncu kitlesinin tamamen keyfe keder olan video oyunlarını daha da keyfe keder olsun diye çeviriyorsunuz. Yaptığınız iş bu iken rica ediyorum daha mantıklı, etik, hukuka uygun ve kalıcı çözüm yolları ile yorulun. Kimse anasının karnından milyonlar ile doğmuyor, cefa çekmeden vergisiz sefaya ne kadar da talepçiyiz değil mi... Korsan oyun ve ücretli yama aynı tas aynı hamam. Kolay kazanç her zaman en tatlısı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.