Şimdi Ara

Türkçe kök bulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Verilen türkçe bir kelimenin (mesela "kitaplık") kökünü bulacak (kitap) bir kod ya da program arıyorum..C# yada VB olması gerekiyor..Bilen varsa paylaşır işallah teşekkürler simdiden..

• Ne gerke var ki ? Kendin yazmaya çalış ?
  • Vakit yok acil lazım araştırdım nette ama bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertlucio

Vakit yok acil lazım araştırdım nette ama bulamadım

istatistiki güvenilirliğe sahip böyle bir uygulama henüz yok. itü'nün 4 yıldır devam eden bir çalışması var, fakat 10 yıl daha sürer zannediyorum.
  • Evet ben de bir tek onu okudum.Demek ki hakkaten yok ortada boyle bir program...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertlucio

Evet ben de bir tek onu okudum.Demek ki hakkaten yok ortada boyle bir program...

bu bir program ile çözülecek bir mevzu değil, henüz türkçe'nin morfolojisini sistematik olarak ortaya koyacak bir metot geliştirilmedi. zaten bu nedenle google ve diğer otomatik çeviriler oldukça başarısız. bahsedilen proje hatırladığım kadarı ile 7 basamaklı bir bütçeye sahip, ekipte 102dan fazla akademisyen var.

ama sadece bilinen/programlanabilen dil kurallarını konu edinerek ve sezgisel bir beceriyi kullanan, istatistiki anlamlılığın daha altında ancak kabul edilebilir bir başarıyı hedefleyen bir uygulama da geliştirilebilir.
  • Pek bilgim yok ama kelime sonlarına eklenen yapım ekleri belirli değil mi?

Bunları kelimeden çıkartarak kelimenin yalın halini bulmaya çalışsak?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qamyoncu

Pek bilgim yok ama kelime sonlarına eklenen yapım ekleri belirli değil mi?

Bunları kelimeden çıkartarak kelimenin yalın halini bulmaya çalışsak?

yapım, çekim ve iyelik ekleri var. fakat bir çok istisna mevcut. eşsesli kelimeler gibi.
  • zemberek işini görür sanırım
    https://zemberek.dev.java.net/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.