Şimdi Ara

Türkçe dil bilgisi ( Yardım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Paragraf soruları, anlam sorularında nadir çıkar hatam anlık dikkat eksikliğinden, dilbilgisinde de öyle aşırı bir eksiğim yok ama nedense bir cümlede ek eylem, fiilimsi, çatı gördüğüm anda ürküyorum, direk soruyu geçiyorum zor geliyo. Türkçeden full e yakın yapmam gerekiyo ygs den ve şuanlık 34 ün üstündeyim. Dil bilgisi için ne yapmam, nasıl çalışmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum

• Konuya hakim olduktan sonra bol soru çözmelisin.
    OKS zamanında çözdügüm sorular ve bilgi birikimim ile dil anlatım sorularını kaçırmam.
  • Bende ek eylem, fiilimsi, çatı gördüğüm anda ürküyorum, direk soruyu geçiyorum aslında konuyu biraz kavradım ama yinede alışkanlıktan mı nedir var bi tısma
  • durum aynı hemen geçiyorum soruyu. önümüzdeki 15 gün boyunca günde 2 saatimi dilbilgisine ayıracağım bakalım...yine sonuç alamazsam bilinki dilbilgisi özürlüyümdür.
  • Biri bize yardım etsin ya, yok mu durumu böyle olupta düzelten
  • Bak dostum şöyle yapman gerekiyor: Soruyu deneme sınavında değil de normal bir test sorusu çözüyormuş gibi yap. O zaman hem dikkat hatası yapmazsın, hem de üstünde bir baskı oluşmaz. Tabi konuyu bilmiyorsan önce öğrenmen gerekir. Pek öyle zor bir konular da değiller Türkçe konuları. Bu söylediklerim konuyu çok iyi bilip de sınavda tırsanlar için. İyi çalışmalar.
  • aynı sprun bendede var bu dilbilgisini nasıl halletcez anlamadım..

yokki bi taktiği tekniği oturup test çözcen falan filan ama çok saçma gelıyor bana bu dıl bılgısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİL BÖLÜMÜ YARDIM
    14 yıl önce açıldı
    Acil ingilizce yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fiilimsi, çatı ve ekeylem konuları kolaydır aslında. Özellikle herkes çatı konusundan çok korkuyor ama en kolayı o. Ön yargıları yıkıp üzerine gitmek gerek.
  • yav hocam benim de karma dilbilgisi sorularında problemim var kıl oluyorum oyle soru gorunce
  • Hadi biz MF ciyiz de, hiç mi TM ci, sözelci arkadaş yok bi el atsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Typeous111 -- 11 Ocak 2012; 0:05:00 >
  • Dil bilgisini bi halletsem kazanmis kadar sevinicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi olarak görüşlerimi belirttim. Bir kitap alın(hiç fark etmez yayını) bir günde dil bilgisinin yarısını bitirebilecek düzeydedir her insan. Ancak anlatım bozukluğu ve deyimler atasözleri gibi konuları yüzeysel geçmeyip irdelemek lazım. Şu an ki sınavlarda genelde Türkçe 1 yada 2 yanlış çıkıyor. (onlar da paragraftan. Çünkü gelişim yayınlarının paragrafları gerçekten çok uyuz.) Gazete ve kitap okumanın çok faydası var. Zaman kaybı gibi düşünmeyin. İddia bültenine bakacağımıza her gün gazete okumamız hem memlekette ne olup ne bittiğini biliriz, hem de yaşamımız boyunca her sınavdan(mecburiyetten tabi çok hoş bir şey olduğundan değil.) iyi sonuçlar alırız. İyi çalışmalar herkese.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alykoo

Dil bilgisini bi halletsem kazanmis kadar sevinicem

aynen katılıyorum.... :D
  • beyler bu dil bilgisinden ben de çok cekiyorum temel bilgilerim cok iyi fakat tekrar etmeye etmeye unuttum bazı şeyleri soyle ozet seklinde bi dergi falan yok mu ya halledelim su lanet şeyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charlestone

Öncelikle sorunumu anlatıyım,

Paragraf soruları, anlam sorularında nadir çıkar hatam anlık dikkat eksikliğinden, dilbilgisinde de öyle aşırı bir eksiğim yok ama nedense bir cümlede ek eylem, fiilimsi, çatı gördüğüm anda ürküyorum, direk soruyu geçiyorum zor geliyo. Türkçeden full e yakın yapmam gerekiyo ygs den ve şuanlık 34 ün üstündeyim. Dil bilgisi için ne yapmam, nasıl çalışmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum

aynen beni tarif etmissin O çatı , fiilimsi varsa soruyu okumak bile gelmiyor içimden
  • quote:

Orijinalden alıntı: AxeII

Bende ek eylem, fiilimsi, çatı gördüğüm anda ürküyorum, direk soruyu geçiyorum aslında konuyu biraz kavradım ama yinede alışkanlıktan mı nedir var bi tısma

Aslında bu konular çok ve çok basit. Özünü,ipuçlarını anladın mı tamamdır..

Örnegin;

Fiilimsi veya eylemsi.. Kesinlikle fiile gelir.

İsim fiil, sıfat fiil ve zarf fiil olmak üzere 3 bölümde incelenir.

İsim fiil > Kökü fiildir. Yani fiillere -ma, -ış, -mak ekleri gelirse isim fiil olur.

Sıfat fiil > -an, -asi, -mez, -ar, -dik, -ecek, -miş ekleri yine fiile gelir. Aynı zamanda sıfat fiil isimden önce gelir yani sıfattır.

Zarf fiil > Zarf tümlecini bul. Eğer fiil'den türemisse zarf fiildir. Eklerini ezberlemene gerek yok.

Ek eylem
    en ve en kolayı.
    Ek eylem olması için; isim yükleme en az 1 dilek veya haber kipi gelecek.
    Yada fiil yüklem en az 2 haber (zaman) veya dilek kipi alacak. Örneğin gelecekmiş.. (-ecek ve -miş) şöyle de olabilir (gelmeliymiş) -meli > gereklilik kimi + >miş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pan-river -- 11 Ocak 2012; 17:58:08 >

• Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: pan-river

quote:

Orijinalden alıntı: AxeII

Bende ek eylem, fiilimsi, çatı gördüğüm anda ürküyorum, direk soruyu geçiyorum aslında konuyu biraz kavradım ama yinede alışkanlıktan mı nedir var bi tısma

Aslında bu konular çok ve çok basit. Özünü,ipuçlarını anladın mı tamamdır..

Örnegin;

Fiilimsi veya eylemsi.. Kesinlikle fiile gelir.

İsim fiil, sıfat fiil ve zarf fiil olmak üzere 3 bölümde incelenir.

İsim fiil > Kökü fiildir. Yani fiillere -ma, -ış, -mak ekleri gelirse isim fiil olur.

Sıfat fiil > -an, -asi, -mez, -ar, -dik, -ecek, -miş ekleri yine fiile gelir. Aynı zamanda sıfat fiil isimden önce gelir yani sıfattır.

Zarf fiil > Zarf tümlecini bul. Eğer fiil'den türemisse zarf fiildir. Eklerini ezberlemene gerek yok.

Ek eylem
    en ve en kolayı.
    Ek eylem olması için; isim yükleme en az 1 dilek veya haber kipi gelecek.
    Yada fiil yüklem en az 2 haber (zaman) veya dilek kipi alacak. Örneğin gelecekmiş.. (-ecek ve -miş) şöyle de olabilir (gelmeliymiş) -meli > gereklilik kimi + >miş

Yanlis biliyosun mesela kitaptir burdaki dir ekide ekeylemdir isme gelip yuklem yapmistir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.