Şimdi Ara

Türkçe(Dil bilgisi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazım biraz uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın.Arkadaşlar öncelikle paragraf sorularında sorunum yok çok kitap okuduğumdan paragraf sorularını yapabiliyorum max 5 yanlış çıkıyor.Şimdi dil bilgisinde isim-sıfat-zarf-zamir vs konularına geldim.4-5 gün oldu bu konuya başlıyalı..Mesela 15 soru veriyor bu konudan 6-7 yanlışım çıkıyor ve çok süre kaybediyorum soruları okurken..Bunun mantığını tam olarak nasıl kavrıyabilirim.Mesela soru sıfatı,soru zamiri ve soru zarfı bunların hepsini biliyorum ama sorulara gelince işin mantığını çözemiyorum..Yani bu nasıl soru sıfatı ya da soru zamiri ile soru zarfını birbirinden ayıran ne gibi...Aynı şey belgisiz sıfat,zamir ve zarf içinde geçerli.Söylediğim tüm şeyler diğer konular içinde geçerli yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: master804

Yazım biraz uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın.Arkadaşlar öncelikle paragraf sorularında sorunum yok çok kitap okuduğumdan paragraf sorularını yapabiliyorum max 5 yanlış çıkıyor.Şimdi dil bilgisinde isim-sıfat-zarf-zamir vs konularına geldim.4-5 gün oldu bu konuya başlıyalı..Mesela 15 soru veriyor bu konudan 6-7 yanlışım çıkıyor ve çok süre kaybediyorum soruları okurken..Bunun mantığını tam olarak nasıl kavrıyabilirim.Mesela soru sıfatı,soru zamiri ve soru zarfı bunların hepsini biliyorum ama sorulara gelince işin mantığını çözemiyorum..Yani bu nasıl soru sıfatı ya da soru zamiri ile soru zarfını birbirinden ayıran ne gibi...Aynı şey belgisiz sıfat,zamir ve zarf içinde geçerli.Söylediğim tüm şeyler diğer konular içinde geçerli yardımcı olursanız sevinirim.

youtube: harun ardıç

• Teşekkürler.Harun hoca hakkında bir kaç arkadaşımda tavsiye etmişti.Baya bir faydasını görmüşlerdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce vs Almanca
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.