Şimdi Ara

TURKCE BİR SELAMLASMA KELİMESİ YOK(ARİYORUZ!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
3.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim adım NAME

• fikibok çukibik ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Oğuzhan-

TURKCE BİR SELAMLASMA KELİMESİ YOK(ARİYORUZ!)

Koptuk sabah sabah
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Altug

quote:

Orijinalden alıntı: mert107

Nörüyon !

Selam

Hal hatır sorma

Ne iş yaptığını anlama

Nereye gittigini öğrenme

Vs vs gibi bir çok anlam taşıyor,sordugunuz kişi hakkında bilgi edinme selamlaşma hususunda...

Bende K.Maras'liyim. Notuyon var bizim burda. Ayni anlamlara geliyor. :))

napin ede, ot atakmı

• cevapları okurken içim bayıldı bazıları komik olmak için abuk subuk mesajlar atmış saçmaladıklarının farkında değiller
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

cevapları okurken içim bayıldı bazıları komik olmak için abuk subuk mesajlar atmış saçmaladıklarının farkında değiller

Konuyla alakasız ama break dansçı mısınız hocam. Avatar yerinde durmuyor da. Çıkıp heryerde takla atacak gibi

• Arkadaşlar konu fazla uzadı ve yanlış bilgiler veriliyor. Merhaba Arapça değil Farsçadır. Selam Arapça olup İslam ile birlikte dilimize girmiştir. Esenlikler Türkçe olup ilk kullanım şekli "ALKIŞ"tır. İyi dileklerde bulunmak anlamına gelir. Aynı zamanda karşılaştığınız kişiye silahsız ya da elinizde silah bulunmadığını dostane şekilde göstermek amacıyla eller birbirine sesli bir şekide vurulurdu, yüz yüze gelindiğinde ani saldırılara karşı genellikle sağ el ile kılıç kullanıldığından sağ elle sıkı sıkı tokalaşma olurdu. Alkış kelimesinin zıttı ise "KARGIŞ"tır. Bela ve lanet okuma anlamına gelir. Bilmem yeterli oldumu?

Düzeltme: Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerebellum -- 18 Ocak 2013; 13:14:58 >
  • nişledin var

ne işledin yada ne yaptın anlamına geliyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: scaryscreen

selam ve merhaba kelimeleri türkçedir. fatklı dilden aktarılan kelimeleri çıkarırsak vay halimize

Hic yoktan buyuk unlu kuralina uymuyorlar. Farkettiyseniz ben burda ''DİLİMİZİ TEMİZLEYELİM HEHOOOO!!! THURKCHE DEGİL TURKCE!!!'' Falan gibi bir sey yazmadim meraktan soruyorum

Bak şöyle bir şey yapabiliriz.Biz eskiden mebus kelimesini kullanırdık.Yabancı kökenli bir sözcük olduğu için ona öyle bir alternatif buldukki.Millet ve vekili kelimeleri yabancı kökenli olduğu için birleştirdik ve Türkçe bir kelime oldu Böyle bir şey üretebiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Beyler merhaba ve selam kelimeleri hep arapça. Turkce olan bir selamlasma kelimesi yada cumlesi yok mu?

Bilen varsa yazarsa sevinirim

lisedeyken ben de merak edip hocaya sormuştum ama bişey diyememişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vizdan Acâbı

quote:

cevapları okurken içim bayıldı bazıları komik olmak için abuk subuk mesajlar atmış saçmaladıklarının farkında değiller

Konuyla alakasız ama break dansçı mısınız hocam. Avatar yerinde durmuyor da. Çıkıp heryerde takla atacak gibi

yok galeride buldum, bence süper bir avatar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vizdan Acâbı

quote:

yok galeride buldum, bence süper bir avatar

Aynen süper dışarı çıkıp uçacak gibi

• quote:

Beyler merhaba ve selam kelimeleri hep arapça. Turkce olan bir selamlasma kelimesi yada cumlesi yok mu?

Bilen varsa yazarsa sevinirim

hi, hello var ya.

araya okey lafını da kattın mı mis... ha çok cool ya vardı bir de. nokia reklamında ki tipsiz söylüyordu.
  • Ese diyebiliriz. Öz Türkçe ESELİK: SELAM
  • nabıonuz la yapraaam olabilir
  • Hiç mi TRT izlemediniz

Esenlikler...
  • Hi. Nice car but no girls, why?
  • dostum yemin ederim yıllardır aklımda bu olay, takipteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeSSe,PinkmaN

Hi

hey jesse gusin selamı var size
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.