Şimdi Ara

Türk yazarlara ait güzel fantastik kitaplar var mıdır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
4
Favori
2.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Şu an bir fantastik kitap yazıyorum ;)

    yazda okuyalım.
    konusu nedir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erselow


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Şu an bir fantastik kitap yazıyorum ;)

    yazda okuyalım.
    konusu nedir

    Seri halinde yazmayı düşünüyorum. İlk kitaptan bahsedecek olursam...
    Kendi evrenimi kurguladım ancak elfler,orklar goblinler yerine tamamını kendi ürettiğim şeyleri kullandım. Bir harita çizdim bu evrenle(gezegen)
    ilgili ve bu gezende Dünya'da olanlan daha fazla çeşit hayvan,bitki ve akıl sahibi, insan dışında ırk var.

    Konuya gelince; bu akıl sahibi ırkların her bireyinin sahip olduğu ruh enerjisine yani:lütuf'a sahiptir.
    Ancak Lütuf'u şekillendirerek diğer insanlardan farklı güçlere sahip olabilenlerin sayıyısı çok azdır. Eğer bu güce sahip olan bireyler, insan ülkesi olan Vanar kralının kurduğu "Kurtarıcılar" adlı birliğe katılarak düzen için hizmet etmeyi kabul ederlerse resmi kurtarıcı unvanına sahip oluyorlardı.

    Resmi kurtarıcılar takımlar halinde çalışırlardı, genelde bu takımlar 4-5 kişiden oluşurdu, yılda bir kez de turnuva olurdu kurtarıcılar arasında.
    Bir yıl önceki turnuvada ikinci olan Yanan Gül adlı 4 kişilik takımın, gruplarına 5'inci bir üye bulmaları için kral onlara bir süre verir. Grubun lideri olan Liyalin adlı kız, rüyasında tanıştığı ve birlikte savaştığı Fatih'in hiç de sıradan biri olmadığını düşünür. Her şeyi göze alarak takımlarının büyücüsü olan Leoniss'e Dünya'ya bir boyut kapısı çizdirir, tabi gerekli malzemeyi temin etmek hiç de kolay olmamıştır. Ancak Dünya'ya gitmeden önce sıçradıkları ormandan ne olursa olsun ayrılmamalarını yoksa akıllarını yitirebileceklerini, Dünya'yı görmenin uzak geleceği görmekle bir olduğu konusunda tembihlenirler.

    Yani biraz ileri sararak ana konuya dönersem en sonunda Yanan Gül beş kişilik bir takım olarak, kurguladığım evrene (gezegene) geri dönüyorlar ve asıl macera burada başlıyor, birinci kitabımda daha çok Yanan Gül'ün başından geçen maceralar anlatılıyor , tabi bu esnada asıl olaydan da uzak durmuyorum, yeri geldikçe açıklaya açıklaya ilerlemeye çalıştım.

    İlk kitabın asıl konusu, Günahkarın Amblemi adı verilen sembolü, kendi kanıyla çizen ve Lütufu şekillendirebilen bireylerin aşırı yüksek ihtimalle hayatlarını kaybetmeleri veya çok düşük bir ihtimalle hiç olmadıkları kadar güçlenebilmelerine sebep olması, ancak başarılı da olsa Günahkarın Amblemi onu çizen kişiden mutlaka bir şey alıyordu. Bu kimi için bedeninin bir kısmı, kimi içinse aklını yitirme olabiliyordu.

    Yani bir yandan da asıl konu olan Günahkarın Ambleminin neden bu tür şeylere sebep olduğu? Arkasında nelerin olduğunu çözmeye çalışıyorlar kahramanlarımız.

    Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım ancak yine de açıklamadığım o kadar çok şey var ki...

    Deftere yazım aşamasını sona erdirdim, artık tüm hatalarımı düzelterek; eklemeler çıkarmalar yaparak bilgisayar ortamında yazma aşamasındayım.
    İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tavşanist -- 19 Temmuz 2017; 11:45:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fantastik bilmiyorum ama ben şöyle insanı geren okurken kalbi hızlandıran bir korku gerilim romanı bulamadım :( Polisiye diye aldıklarım bir ara kanal D'de yayınlanan Kanıt isimli program yavanlığında, diyaloglarda bir yapaylık bir havada kalmışlık :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.