Şimdi Ara

Türk Telekom yine suçüstü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk Telekom’un ‘evden eve milletlerarası arama 10,6 kuruş’ reklamını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Pendik Şube Başkanı Nazım Kaya; “Türk Telekom, piyasada tek kalabilmek adına bütün makyavelist yaklaşımları uygulamanın yanında tüketiciyi aldatmaktadır” dedi. Tüketiciler Birliği Pendik Şube Başkanı Nazım Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi :

Türk Telekom, yayımladığı broşürlerin ilk sayfasında “evden eve milletlerarası arama 10,6 kuruş…” derken sanki bütün ülkeler için geçerli olan ücreti açıklamış olup, bu ücretin 1. kademe ülkeler için geçerli olduğunu, 4. kademe ülkeler için bu ücretin 2,49 YTL den fatura edileceğini gizlemiş olmakla Ticari Reklam Ve İlanlara İlişkin İlkeler Ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik’te geçen “Reklamlar, ortalama reklam izleyicisinin algılama düzeyi ile reklamın tüketici üzerindeki olası etkisi göz önünde bulundurularak hazırlanır” hükmüne ve “ Reklamlar, tüketicinin güvenini kötüye kullanacak ya da onun tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar edecek biçimde olamaz” hükmü aykırı olmasına açıkça arkıdır ve güven zedeleyicidir.

Tüketici, ülkeler arasındaki kademe farklılıklarını bilmek zorunda değildir. Bu durumda reklama güvenerek, yurtdışı ile yaptığı görüşmeler sonucu 10 kat daha fazla bedel ödemek zorunda kalacak olan dar gelirli bir vatandaşımızın mağduriyetini Türk Telekom nasıl izah edebilir.

Tekel olmanın bütün avantajlarını kullanması yetmiyormuş gibi doğruluk ve dürüstlük ilkelerini ihlal eden Türk Telekom, tüketiciyi koruduğunu, elinde bulundurduğu şehir içi görüşme tekelinde yapacağı indirimlerle göstermelidir.

Türk Telekom, tüketicileri aldatan, bilgi eksikliğini istismar eden bu reklam metinlerini, aile facialarına sebep olmadan, düzeltecek şekilde kamuoyunu bilgilendirmelidir.

Tüketici altandan reklam hilelerini kullanmayı bir alışkanlık haline getiren Türk Telekom daha önceki tarifeleri içinde Reklam Kurulu’ndan durma ve diğer cezaları almıştır. Türk Telekom’u tüketiciye saygılı olması için yeniden çağrıda bulunurken Türk Telekom’un yeni tarilerini tanıtmak için yaptığı reklamlarının cezalandırılması için Reklam Kurulu’na başvuruyoruz.”

Bakınızwww.telekazik.org
    Telekazik hattı 212.478 0 222

Kaynak:http://www.tuketiciler.org/?com=news.read&ID=1697

• Hakikaten büyük ayıp! Bu tekel ne zaman kalkacak ve insanlar ne zaman bu şekilde soyulmaktan kurtulacak çok merak ediyorum. ADSL yüzünden mecburen bir hattım var, ucuna ahize takmıyorum, takmayıda düşünmüyorum. Zira cep telefonuyla görüşmek, telekomdan çok daha ucuza geliyor bana...
  • Haklısın cep telefonu daha ucuza geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Noxco

Hakikaten büyük ayıp! Bu tekel ne zaman kalkacak ve insanlar ne zaman bu şekilde soyulmaktan kurtulacak çok merak ediyorum. ADSL yüzünden mecburen bir hattım var, ucuna ahize takmıyorum, takmayıda düşünmüyorum. Zira cep telefonuyla görüşmek, telekomdan çok daha ucuza geliyor bana...

Sabit telefon hattı olmadan niçin dsl bağlantısı verilemiyor?
    http://forum.donanimhaber.com/m_11655210/mpage_1/key_//tm.htm#11655210
  • Ben bunu Telekomda çok soruşturdum, hatta ısrarda ettim, tartıştımda, ama böyle birşey mümkün değilmiş, yani aylık 10 lira sana yazacaklar illaki. Buda haksız bir dayatma bence...
    Allah ıslah etsin, bizleride kurtarsın diyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

quote:

Hakikaten büyük ayıp! Bu tekel ne zaman kalkacak ve insanlar ne zaman bu şekilde soyulmaktan kurtulacak çok merak ediyorum. ADSL yüzünden mecburen bir hattım var, ucuna ahize takmıyorum, takmayıda düşünmüyorum. Zira cep telefonuyla görüşmek, telekomdan çok daha ucuza geliyor bana...

Sabit telefon hattı olmadan niçin dsl bağlantısı verilemiyor?
    http://forum.donanimhaber.com/m_11655210/mpage_1/key_//tm.htm#11655210

• kınıyorum ve 2 ev telefonumu iptal ettiriyorum belgelerinide ahada buraya yapıştıracağım söz size
  • Avrupada microsoftta cezalar veriliyor tekel oluşturuyor yada amerikada mahkeme ceza veriyor telekoda aynı durumda ilerde ab olursa ağır cezalar gelir tekel oluşturuyor diye rekabet kurumu niye böyle birdurumda sessiz kalıyor Yıllardır bu ülkede ilerleme gelişme olmamasının nedeni bu gibi kurumların tekel olmasıdır.yılardır bakın intel tekeldi gelişme oluyordu amd çıktı son zamanlarda pc teknelojisi ilerlemeye başladı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom Rezaleti!!!
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sabit ücret ve buna bağlı olarak hediye kontörlerde kalksın.Konuştukça öderiz en mantıklısı bu.
  • quote:

Ben bunu Telekomda çok soruşturdum, hatta ısrarda ettim, tartıştımda, ama böyle birşey mümkün değilmiş, yani aylık 10 lira sana yazacaklar illaki. Buda haksız bir dayatma bence...
    Allah ıslah etsin, bizleride kurtarsın diyorum...

Sadece ADSL için telefon barındırıyorsan en mantıklısı YAZLIKHATT yıllık sabit ücreti 109.25 YTL ve yıllık 1920 kontör hediye.STANDARTHATT yıllık sabit ücret 172.5 YTLye geliyor.(tüm vergiler dahil)

http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=141

• quote:

Bu tekel bu ülkeyi terk edersen yada bastonla gezecek yaşa kadar bu ülkede yaşayabilirsen kalkıyor:)
  • devletin kurumları bunu yapıyorsa diğerleri ne yapsın bilmiyorum
  • TELEKOMA
    GÖZÜNÜ TOPRAK DOYURSUN TELEKOM
  • burada ki ve bunun benzeri forumlarda ki kullanıcıların mesajlarını hiç mi okumuyorlar acaba..içleri nasıl rahat bir şekilde uyuyorlar anlamıyorum..kendi namıma haram zıkkım olsun benden zorla aldıkları bu paralar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bocék

burada ki ve bunun benzeri forumlarda ki kullanıcıların mesajlarını hiç mi okumuyorlar acaba..içleri nasıl rahat bir şekilde uyuyorlar anlamıyorum..kendi namıma haram zıkkım olsun benden zorla aldıkları bu paralar..

okusalarda farketmez yine aynı olur, alışmışlar artık haram yemeğe bi laf vardır alışmış kudurmuştan beterdir diye, artık bu tt cami duvarına işemeye başladı, kim helal ediyoki zaten tt ye verdiği bu haraçları
  • iyi de benim anlamadığım biz onlara nasıl muhtaçsak Adsl konusunda onlar bize daha da muhtaçSonuçta para veriyoruz her birimiz..Ve resmen kasız kazanç elde ediyorlar..Bunu bir esnaf yapsa dükkanında yapmadıklarını bırakmazlar..Ama iş böyle bi durum olunca kimsenin sesi çıkmıyor nedense..ama bu kadar Adsl kullanıcı tam rakamı bilmiyorum ne yapıyor bir yerlere şikayet edebileceğimiz yada yapılacak başka hiç mi birşey yok..yani koyun gibi güdülmeye devam mı edeceğiz..
  • tt ye karşı bir rakip olmadıkça malesef dediğin gibi güdülücez, artık yeter deyip 3 ay önce adsl aboneliğimi iptal ettim ve kablonete başvuru yaptım bağlamaları için kablo tv ye de abone olmam gerekiyormuş buyur burdan yak elimiz mahkum döndük tt ye bi 59 ytl bağlantı ücreti daha ödedik yine olan bize oldu, tüm çevreme dağıtıyorum telekazik.org sitesine girip isim yazıp tüketici mahkemesine bir notta siz gönderin diye ama bundan da bişey çıkacağını sanmıyorum ipe un seriyoruz resmen, kimi kime şikayet ediyoruz ki hepsine de
  • kime şikayet etmek gerikiyorsa bir şekilde iletmek şart..bunun tek çözümü bu..başka bir yolu yok sonuçta..bir de öyle bir kapatmışlar ki başka bir yere gitmek imkansız gibi..off offf içim sıkıldı..
  • Cep telefonu daha ucuz nedenmi sabit hatta ayda 9 ytl sabit ücret çok fark yok.
  • Ya bu tarifelerde bir tuhaf arkadaşlar! Şehiriçi görüşmem çok diyerek Hesaplı hattımı StandartHat yaptırdım( hesapladım güya daha ucuza geliyordu) 20 YTL gelen fatura birden oldu 30 YTL, anlamadım nedendir. Fatura elimde şuan onu yiyebilirim! 12,15 YTL lik görüşme yapmışım ÖDENECEK TUTAR: 30,00 YTL. Kime ne demeli bilemedim ki! Bu düpedüz soygun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.