Şimdi Ara

Turk Telekom ve Turknet aynı kul.adı ve şifreyı mı kullanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kasım 2021/ ayından , bu yana..Telekom internet abonesiyım....yaklaşaık 1 - 1,5 ay kadar önce 2, el olarak zyxel modem aldım. modemi kurdum. kurmadan önce reset tuşundan sıfırladım. telekom şifre ve kullanıcı adını modeme otomatık atadığı için tekrar arayuze girip şifre ve kull.adına bakmadım.

yaklaşık 10 gün önce modem arayuze girdiğimde tuknetın kullanıcı adı ve şifresini kullandıgımı gördüm. hemen sonra telekom çagrı merkezini arayarak telekom modem kullanacı adı ve şifremi aldım.manuel olarak yeni aldıgım kull.adı ve şifreyı modeme girdim. internete hemen baglandı.

bu durumda modem her iki kullanıcı adı ve şifresinde interenete bağlandıgına göre her ISS aynı kull.adı ve şifreyi mı kullanıyor.kafam karıştı. entrasan bir durum......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 30 Ocak 2022; 19:16:16 >

• Resetlenen modemde nasıl turknet kullanıcı adı yüklü oluyor ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt

evet resetledıgım halde turknet kull.adı ve şifre sılınmemiş. işin entresan tarafı her iki ISS sifresi ile internet baglantısı çalışıyor.

• tr.wikipedia.org
    TR-069 - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/TR-069
  • çok teknık yazılmış.anladım desem yalan olur.....(wikipedia)

• firmaların verdiği modemlerin içindeki özel bir sistem var. modem çalıştığı anda siz kullanıcı adı şifre girmemiş olsanız bile kendi kendine turktelekom sunucularına erişip kullanıcı adını istiyor. Bu sayede siz modemi eve getirip hatta bağladığınızda kendi kendine çalışıp kullanıcı adı ve şifrenizi sistemden otomatik alıp kendini kuruyor. Sıfırlasanız bile bu kurulum işlemine engel olamazsınız.

Başka özel bir bilgi daha vereyim. Normalde TurkTelekom kullanıcı adları sizin portunuza özeldir. Yani birisinin turktelekom kullanıcı adı ve şifresini kullanarak başka bir evden internete erişemezsiniz. Eğer denerseniz bu site ile karşılaşırsınız ve internete erişmenize izin verilmez.

bilgi.turktelekom.com.tr
    Türk Telekom
    http://bilgi.turktelekom.com.tr/hatali_port/Info.aspx

Fakat TurkNette böyle değildir. Yani kullanıcı adınızla herhangi bir DSL bağlantısı olan evden giriş yapıp kendi adınıza internet kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 30 Ocak 2022; 20:56:36 >

• ben şunu diyorum. turknet kullanıcı adı ve şifresi ile telekom internetı kullanamamak gerekli degilmi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt

değil, bu instagrama girerkenki kullanıcı adınız ve şifreniz gibi, giren herkes istediği yerden kullanır.

Ayrıca sen turknet kullanıcı adın ile girersen türknet kullanmış olursun, turktelekom değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 30 Ocak 2022; 21:3:33 >
  • bu işte bir garıplık var. ben telekom abonesiyım.evimdeki interneti hem telekom, hem de turknet kullanıcı adı ve sifresi ile kullanıyorum....

ama artık sadece telekom şifresi ve kullanıcı adıyla kullanmaya devam ediyorum.

bu durumda telekom ve turknet gizli bir anlaşma yapmış olabilir diye düşünuyorum..

Hayır dsl sinyali aldıktan sonra bazı hatlarda tüm kullanıcı adı ve şifreler çalışıyor. Bu bilinen bir şey. Turknet kullanıcı adı ve şifre otomatik tanımlanmıyor. Büyük ihtimal siz reset atamadınız. Aynı turknet kullanıcı adı ile aynı anda 2 yerde girilebiliyor ama belli bir süre sonra bağlantı kopuyor.

bunun anlaşma ile alakası yok, burada oluşan durum aynı bilgisayardan iki kişinin facebook hesaplarına girmesi olarak düşünebilir. Ben oturumumu kapatıp bilgisayarı size verirsem siz de kendi facebook hesabınıza girebilirsiniz. Olay tamamen bundan ibaret. İki kullanıcı adı ile de deneyin, hangisi daha az ping veriyorsa onu kullanın derim. Ben mesela oyun oynarken turknet kullanıcı adımla giriş yapıyordum, ama yüksek boyutlu indirme yaparken turktelekom kullanıcı adımla, çünkü turknet altyapısına yük olmayı sevmiyorum, turktelekoma yük olayım :)

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Peki hocam o zaman interneti nakil ettirmek için neden nakil ücreti ödeyelim? Mesela benim iki adresimde de superonline fiber var A adresimde aboneliğim bulunuyor B adresimde ise eskiden aboneliğim vardı sonradan iptal ettirdim yani daireye kablo çekili. Ben modem ve ont cihazını A adresinden alıp B adresine taktığımda sorunsuz internete girebiliyorum.

• zatne nakil teknik olarak anında yapılabilen bir şey, sadece para almak için ücret istiyorlar

• Olay şöyle olmuş, 2.el aldığınız modemin sahibi turknet kullanıcısıymış ve kullanıcı adı şifresi kayıtlı gelmiş, sizde kendi dsl kablonuzu takmışsınız, sorunsuz bağlanmışsınız turknet üzerinden kaçak olarak, o kadar hız testinden bile mi farketmediniz turknet yazısını

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam ben TurkTelekom VDSL kullanıyorum, kuzenim milleni.com VDSL, onun milleni.com şifresini hattıma giriyorum ve sorunsuz kullanıyorum, tracert attığımda da superonline.net çıkışı alıyorum ve ping rezalet oluyor, bu nasıl oluyor yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 4 Şubat 2022; 0:27:29 >
  • turknet, millenicom gibi firmaların kullanıcı adları tüm DSL portlarında çalışır, ama turktelekom kullanıcı adları sadece tanımlı olduğu portta çalışır. Sizin kullanıcı adınızı kuzeninizin evinde deneyin linkteki site ile karşılaşırsınız .

Ayrıca millenicom firması superonline ile aynı altyapıyı kullandığı için son zamanlarda milenicom da rezil oldu. Superonlineda yaşanan sorunları millenicom kullanıcıları da yaşıyor. Kuzeninize turknet tavsiye ediyorum :)

bilgi.turktelekom.com.tr
    Türk Telekom
    http://bilgi.turktelekom.com.tr/hatali_port/Info.aspx
    Hocam tereciye tere satıyorsun superonline konusunda

Turknet alacaktım, milleni.com müşteri hizmetleri falan vardı, turknet soğuk durdu bende 24 ay milleni.com taahhüt yaptırttım 50mbit 99 tl modem ile 124 tl ödüyor.

milleni.com'un en büyük dezavantajı sol'un omurgasını kullanması, şükür onlar sorunsuz kullanıyor ama ben hatta girdiğimde benim bölgede sol rezil

150-200ms çıkıyor orta ve son hoop lar.

• müşteri hizmetlerinin varlığı çok da önemli değil, ben yıllarca turktelekom kullandım ama müşteri hizmetleri hiçbir sorunumu çözemedi, yaptıkları tek şey arıza kaydı açmak.

Sizin kuzenin internet iyi çalışıyorsa ellemeyin ama umarım 2 sene böyle idare eder, bi bozulursa aldı başına belayı

Tek sıkıntı arada gidiyorum evlerine, turktelekom çok portu sök tak yapıyor, aynı sorun bende de var, haftada bir gün içinde dsl bağlantısı gidiyor ve hat değerleri sıfırlanıyor, sonrası farklı değer geliyor, aynısı kuzene de oluyor, şimdilik 50mbit ayda 1 tb çekip çekip duruyorlar, evde 4k tv var falan, takılıyorlar

Hattı 55-60mbit gidip geliyor xdsl istatistikleri, umarım sorunsuz kullanır

ilk başta 16mbit adsl aldılar, 8mbit geliyordu, max rate 10.000kbit'idi. Sonra vdsl geçirttim, antenli millenicom modemide dayadım kafaları rahat, tek sıkıntı telekom ekipleri saha dolabını çok kurcalıyor, evde 2 tane bebiş var tv'siz duramıyor ağlıyorlar, mobile geçiyorlar bu seferde bir ara ucunu kaçırıp vodafone'a 200 tl ödemişlerdi. sırf internet gitti diye 200 tl zarar.

• o ne kadar oynak bir port öyle, benimki 2014ten beri aynı :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.