Şimdi Ara

Türk Telekom Upload hızını arttırdı fakat ciddi bir sorun var... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
2
Favori
19.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Çok pahalı ne yazık ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ilk mesajı düzenleyip , şu satırı ekleyebilirmisiniz
    " Konunun daha fazla kişiye ulaşması için lütfen öne çıkar butonuna tıklayınız "

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önerinizi yerine getirdim. :) Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vdsl internetim var upload artmamış. türk telekomdan da bu beklenirdi.
  • Muthis derecede baydi artik upload hizlari icin acilan konular. Upload yapiyorsaniz buna uygun internet alin arkadaslar. Yuksek paralar veriyorsunuz evet ama upload yaptiginiz isten para kazaniyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Ekonomisi kötü olan bir ülkede bırakında en azından içerik üreterek para kazanalım. Ayrıca Türkiye dışında hiçbir ülkede Upload limiti yok sayılır. Almanya'da bile ucuza 100 Mbps ve üzeri Upload var. Hatta Pakistan gibi geri kalmış bir ülkede bile yüksek hızlı Upload var iken, Türkiye'deki bu durum kesinlikle kabul edilemez.

    Ayrıca sizin Upload etmeyi direk maddi kazanç olarak düşünmeniz çok yanlış. Cloud hizmetleri var mesela. Örneğin Google Drive var mesela. Dosyalarımızı hızlıca saniyeler içerisinde cloud depolamaya yüklemek/yedeklemek isteyebiliriz çoğu zaman. Benimde ihtiyacım oluyor mesela.

    Ayrıca ülkede bitmeyen onca dert varken şimdide ülke Corona virüsle uğraşıyor. Ben dahil, herkes kendini eve kapamış durumda ve kesinlikle artık tamamen limitsiz Upload hızına sahip internete ihtiyaç duyar haldeyiz. Bunun kalıcı da olması lazım. Geçici süreliğine yaparlarsa bir anlamı kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 17 Nisan 2020; 11:0:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ADSL pişmanlıktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • denile kullanıcısına yanıt
    ADSL Pişmanlık değildir. Ülkemizdeki ADSL sağlıklı değil. Normalde, sağlıklı bir ADSL hattı üzerinden 24 Mbps'e kadar Download ve 3.5 Mbps'e kadar Upload almak mümkün. Mesela Pakistan'da yaşayan bir adam, ADSL2+ AnnexM kullanıyor ve hız testi sonuçları şöyle;

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • özellikle resim ve video depolarken çok işe yarıyor. ayrıca bir çok sitede online convert işlemleri yapmak kolay hale geliyor. mesela online h265 video dönüştürmek gibi. superonlinedayım 20 mbit upload gerçekten ilaç gibi geldi bugune kadar çektiğim resim videoları 300 gb veriyi upload ettim google driveye. malum harddiskler çabuk patlayabiliyor.
  • ADSL, DSL'in ilk teknolojisidir. Daha sonra ADSL2 ve ADSL2+ çıkmıştır. Elbette günümüz şartlarında ADSL istemeyiz. Bende istemem. En az VDSL2 Plus gelmeli aslında. Dikkatinizi çekerim. VDSL2 Demiyorum, VDSL2 Plus diyorum. Yani VDSL'in en son versiyonu olan diğer adıyla 35b profil bir VDSL sürümü. Ayrıca SuperVectoring diye de geçiyor ismi. :) VDSL2 Plus, en fazla 300 Mbps'e kadar Download ve 200 Mbps'e kadar Upload destekleyen, DSL altyapı üzerinden elde edilebilecek en son DSL sürümüdür. Frekansı 35 MHz'dir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunu kaldiracak altyapi yok malesef. Belli bir yere kadar kaldiriyor onuda yuksek ucret odeyenlere aciyorlar haliyle. Upload ulkemizde sadece bu islerde kullaniyor malesef, canli yayin yapan insanlar veya oyun vs. oynayanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Bunun altyapı ile alakası yok. Çünkü adamlar 100 Mbps Download verebiliyor. Verilebilen yerler var ki öyle yerler ya VDSL yada Fiber'dir. Altyapı kaldırmaz diyorsunuz da o zaman neden Fiber altyapıda bile bireysele 100 Mbps ve üzeri Upload vermiyorlar sanıyorsunuz? Altyapı kaldırmadığı için mi sanıyorsunuz? Sadece gelişmemizi istemiyorlar. İçerik üretmemizi ve modern insanlar gibi olmamızı istemiyorlar ve internette içerik üretip, kendi emeğimizle para kazanmamızı istemiyorlar...

    Download = Upload'tır. Altyapısı 100 Mbps destekleyen bir kişiye 4-8 Mbps Upload vermek acizliktir. En kötü altyapıda bile Upload limiti olmadan verilebilir ve gayet kaldırır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 17 Nisan 2020; 11:14:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Mesela TürkNet kendi altyapısında olan herkese limitsiz Download ve limitsiz Upload veriyor. TürkNet hem ADSL hemde VDSL kullanıcılarına limitsiz Upload veriyor ve gayet memnun çoğu kişi. ADSL'de Upload limiti olmadan 1 Mbps'in üzerinde Upload alabilen var. Kimisi 2-3 Mbps Upload'ı ADSL üzerinden alabiliyor çünkü limitleme yapmıyorlar. Altyapısı kötü olan bile, mümkün olanın "en iyisini" elde etme hakkına sahip olmuş oluyor. VDSL'de ise Upload limiti olmadığı için 50 Mbps Upload'a erişebilen var. Kimisi 100 Mbps'e yakın bile görüyor Upload'ı.

    Bonus bilgi: Ayrıca TürkNet'in saha ekibi müşterisine en iyi hizmeti veriyor. Türk Telekom gibi acele iş yapmıyorlar. Bu sebeple, yaptıkları altyapıdaki onarımlar en iyi şekilde oluyor. TürkNet'in kendi altyapısında olanlar, hem limitlemelere takılmıyor, hem ucuz fiyat ödüyor hemde eğer ankastre kutusunda arıza varsa veya herhangi bir yerde sorun varsa, en iyi onarım hizmetini sunuyorlar. Çünkü onlar maksimum kâr elde etme derdinde değiller. Müşteri memnuniyetine özen göstermekteler. TürkNet'ten memnun olmayan insanların çoğu aslında Türk Telekom'un altyapısına sahip TürkNet kullanıcılarıdır. TürkNet'e atarlar suçu fakat asıl suç aslında Türk Telekom'undur. Çünkü TürkNet kullanıpta eğer VAE kapsamındaysanız, TürkNet'in sizin için sunacağı avantajlar oldukça sınırlıdır. Kendi altyapıları olmadığı zaman, müşterilerine tam destek olamayabiliyorlar. Mesela Türk Telekom, en iyi portları daima kendine saklıyor. TürkNet'e geçince pingin yükselmesi, hızdaki sorunlar yüksek ihtimalle bu sebepten kaynaklanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 17 Nisan 2020; 11:25:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: theVerge

    Muthis derecede baydi artik upload hizlari icin acilan konular. Upload yapiyorsaniz buna uygun internet alin arkadaslar. Yuksek paralar veriyorsunuz evet ama upload yaptiginiz isten para kazaniyorsunuz.
    cahil cahil yorum yapma , söyle hangi upload paketini alalım ? var mı ki ?
  • [Harun] [ kullanıcısına yanıt
    Limitsiz Upload paketleri yapmaları zor değil. Canları istemiyor diye yapmıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    Avrupada 5g de olduğu gibi "eski tip internet kabinleri korona yayıyor " diye bir söylenti çıksa memlekette düşük upload kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Söylentinin çoğu yere yayılması gerekir ama Tembel Telekom'un yinede el atacağını sanmam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • [Harun] [ kullanıcısına yanıt
    harun bu iste para kazanacaginda bu paketleri alabilirsin.

    https://www.superonline.net/ev-interneti/turbo-paketler/turbo-yukle

    yada gidip simetrik internet alacaksin, bos yapmayacaksin.

    https://www.google.com/search?q=simetrik+internet&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 17 Nisan 2020; 12:42:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ters yonlu veri akisi sağlıyorsunuz. Bandwith degeri vardir bunun uzerine cikamaz. Eger doyuma ulasirsa iki yonlu de kisma yasatir..

    https://smallbusiness.chron.com/upload-rate-affect-downloading-70037.html


    Her sey altyapi ile alakali, gelismemizi istemiyorlar vs. gibi dusuncelere kapilmaniz cok uzucu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.