Şimdi Ara

türk telekom t11 kabin hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • türk telekom t11 ler bi binaya özel diyilmiş bi t11 5-4 binaya hizmet veriyomuş arkadaşim başvurdu fibere binasinda fiber yoktu yanindaki sistenin t11 kabininden vermiş ler fiberi onada buda kabin resim alıntıdır yandaki resim de saha dolabi temeli
     türk telekom t11 kabin hakkinda türk telekom t11 kabin hakkinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilka -- 19 Nisan 2013; 21:55:49 >

• Bazı yerlerde binaya özel bazı yerlerde sitede yada yan yana 3-4 binayı besliyebiliyor.
  • Bazen binaya özel , bazen siteye özel oluyor.
  • 4 5 binaya verebiliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen bizim binadan da başka binalara gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diridiri06 -- 25 Ocak 2022; 20:13:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kabin bizim binanın zemin katında var. Turuncu fiber kablosu buna giriyor. Bundan çıkan kablolar başka bir panoya giriyor, oradan da bakır kablolar dairelere dağılıyor. Santral kutusu oluyor sanırım ikinci pano. Bi sürü bağlantı noktası var içinde, karman çorman bişey. Hangi kablo kimin belli değil. Şimdi benim merak ettiğim husus, bu sistem "FTTB" (fiber to the building) oluyor sanırım. Peki bunu FTTH (fiber to the home) olarak modifiye etmek mümkün mü? Komple bi sistem değişikliğine mi ihtiyaç var ? Bilen var mı?

• bu sistem FTTB-VDSL oluyor, aslında sokağımızdaki VDSL kabinden hiçbir farkı yok. Sadece binamızın altında duruyor.

Bunun FTTH sisteme yani gerçek Fiber internete dönüştürülmesi için tamamen değiştirilmesi lazım. Bu kutunun içindeki DSLAM cihazı çıkartılıyor ve başka cihazlar takılıyor, yani oldukça maliyetli bir işlem.

FTTB-VDSL sistemleri FTTH'e dönüştürmekte Türk Telekom istekli değil, ''zaten çalışıyor, 100mbit veriyor,100 mbit size yeter de artar, neden uğraşayım ki ?'' diye düşünüyorlar.

Bölge müdürlüğü ile iletişime geçip FTTH dönüşüm isteyin, %95 ihtimalle değiştirmeyeceklerdir, belki şansınız varsa %5 değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 22 Kasım 2022; 19:24:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

italya da köylerde fiber var 2500 mbps aylık 25 euro oda 480 tl'ye geliyor turk telekom daha bakır kablo çekip hizmet veremediği köyler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 22 Kasım 2022; 19:55:49 >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Köylerin neredeyse hepsi adsl kullanıyor şu an, benim köyde de ADSL var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hizmet vermediği köyler var ege bölgesi afyon da köyler de adsl geçtim ev telefonu veremiyor santral uzak olduğu için 300 kişilik köy de

• smart0201 kullanıcısına yanıt

Türkiyede 3 tip altyapı senaryosu var

1. Kırsal kesimde, köylerde, yazlık bölgelerde yaşıyorsanız muhtemelen internetsiz kalacaksınız, ya da 6-8 Mbit ADSL alacaksınız.
    2. Şehirlerde apartmanlarda yaşıyorsanız muhtemelen 50-90 Mbit arası VDSL alacaksınız.
    3. Eğer zenginseniz ve sitelerde, toplu konutlarda, 20 kattan yüksek rezidanslarda yaşıyorsanız Fiber internetiniz olabilir.
  • Yıllarca 8mbit sınırsız internet kullanmıştım telekom özelleştirilmeden önce. Özelleştikten sonra geldi binaya bu kutuyu koydu gitti. Sonra benim internet bi sene süründü. 1mbit civarı kullandım. Sonra düzeldi hızlandı ama bu sefer de "adil kullanım kotası" gibi saçma bi sistem uygulamaya girdi. Kotayı aştınız diye hızım 1 mbite düşürülüyordu daha ayın onuncu gününde filan. Bu uygulama da yıllarca sürdü biliyosunuz.

Kısaca söylemek gerekirse, internetinizi hızlandırıcaz, hizmet kalitenizi artırıcaz diye diye yıllarca o 8mbiti bana arattılar. Bu ülkede herhangi bir şeyin vatandaş yararına "iyileştiğini" gördüğüm çok nadir olmuştur. Her şey zenginler yararına, ağa babalar yararına iyileşir ki onlar da o şeyleri bize daha pahalıya satsınlar diye. Olay bundan ibarettir.

Dört beş katlı binalara da çoğunlukla talep edilirse fiber interner çekiyorlar.
    Sadece binada biraz abone sayısı fazla olsun. Fiber alt yapı talebi dilekçesi için binadakiler imza versin. Bir de bina içi tesisatin fiber ile değişmesi gerekiyor. Onun sorumluluğunu bazı yerlerde Türk Telekom almıyor. Sadece kabloyu veriyor. Onun içinde bir elektrikçi ile anlaşılması gerekiyor.

Kısacası fazla abone sayısı ve bu işi organize edebilecek Türk Telekom müdürlüğüne ara sıra gidip gelip sıkıştırarak inatçı gönüllü birinin çıkması gerekiyor binada. Sonrasıni Türk Telekom kısa süreler de olmasa da hallediyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Büyük şehirlerde şehir merkezinde yapmıyorlar, ayrıca yapıyor olsalar bile nadir. Mesela İstanbul'un içinde VDSL şebekesi sağlam olan bir binaya istediğiniz kadar uğraşın Fiber getirtemezsiniz.

Fiber gelmesi için tek çareniz binayı yıkıp tekrar yaptırmak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.