Şimdi Ara

Türk Telekom Müstakil Eve Fiber Altyapı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün konu açmıştım Vdsl hız değerleri hakkında değerlerimin düşük olduğunu hatta Vdsl verilmesinin mucize olduğunu söylemiştiniz. Ben bugün 4441444 aradım. Durumu anlattım güncelleme yapalım dediler ben kablomu değiştirin dedim güncelleme yapalım olmazsa arıza kaydı açalım dediler hızımı sabitlemenizi istemiyorum yan bina 58 Mbpsye kadar hız alıyor ben 24 Mbps düzgün alamıyorum dedim. 1 hafta önce dilekçe ile Vdsl porta geçmiştim. 36 Mbps altyapı verilmiş ama 4441444 35 Mbps pakete geçirsek o hızı alamazsınız dedi santrale kadar fiber kablo geliyor kalanı bakır ile geliyor 700 metre santralle aram varmış. Kapının önünde altyapı kapağı var dedim. O zaman siz fiber için il müdürlüğüne dilekçe verin daha çabuk onaylanır direkt Gerçek Fibernet kullanırsınız dedi. Dedide şimdi ben müstakil bir evde yaşıyorum merkezi bir yerdeyim. Hastane ünv. Market en uzağıyla aramda 2 km var. Altyapı Kapağı dibimde olduğu için büyük ihtimal kazı çalışması yapılmasına gerek kalmayacak rahatlıkla binaya fiberi verebilirler. Sizce ben başvursam bana fiber altyapı verilir mi ? Yada verilmesi için ne yapabilirim tecrübeli arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi ? İnternetten sürekli download yapıyorum gerekirde aknsiz paket kullanıcam bana sabit hız lazım 50 veya 100 Mbps gibi. Bakalım cuma günü il müdürlüğüne gidicem. Bikaç tanıdık var ama acaba işlem hızlanırmı kafamda deli sorular. Vdsl için bayağı yardımcı oldular fiber içinde olur inşallah 😏😏 Müdürlüğe gidince ne desem ikna ederim öneriniz nedir? İşlemi hızlandırmak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoloji41 -- 27 Nisan 2024; 18:13:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• müstakil eve fiber çekmezler ama yakınlara bir tip7 saha dolabı koyabilirler. Oradan 100 mbps alırsın

www.milleni.com.tr/fiber-nerede

burada kaç çıkıyor hızın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

müstakil eve fiber çekmezler ama yakınlara bir tip7 saha dolabı koyabilirler. Oradan 100 mbps alırsın

www.milleni.com.tr/fiber-nerede

burada kaç çıkıyor hızın

Benim 36 Mbps yan daire 58 Mbps çıkıyor neden vermesinki 2 kat daha çıkıcak bu ev ve 3 abonesi olacak

• Güncel

UP UP

• teknoloji41 kullanıcısına yanıt
    3 abone hiç birşey hatta aldığınız hız kötü olmadığı için çalışma yapmayı bile düşünmezler muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 8 Mart 2018; 22:45:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

3 abone hiç birşey hatta aldığınız hız kötü olmadığı için çalışma yapmayı bile düşünmezler muhtemelen

Hızım iyi değil sürekli kopma var. Hat değerlerime göre Vdsl almam bile mucize. Bakalım deneyeceğim. Çağrı merkezi dilekçe verin dedi ellerine bulunsun

Vdsl aldığınız için dedim zaten anca 4 mbps fln almanız lazım ki uğraşsınlar ayrıca yüksek hız alan yanınızdaki daire ise aynı binada kalıyorsanız kablonuzda problem olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom Fiber Saha Dolabı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Verseler keşke.

• Bütün masraflar benim. İş makinesinin benzinine kadar ben ödeyeceğim desek yine müstakil eve fiber çekmezler mi? Ya da çekerseler ne kadara patlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: yuzyirmi

Bütün masraflar benim. İş makinesinin benzinine kadar ben ödeyeceğim desek yine müstakil eve fiber çekmezler mi? Ya da çekerseler ne kadara patlar?

Benim villaya eve bırak odama kadar fiber çektiler.

• peki hangi isp? yazıda yazdığım gibi masrafları siz mi karşıladınız?

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

Masraflar değişir onu söyleyim.

Türk Telekom çekti odama kadar fakat verilen hizmet rezalet. Param ile rezil oluyorum.

Siteye masraf çıkardılar onu ev başına böldüler. Ev başı 800-900 TL verdik. Ama verdiğimiz ücret site içi tesisat için. Yani fiber kablo ya da kutu için para vermedik. Onlar ücretsiz temin ettiler.

• Anladığım kadarıyla villa sitesi sizin. Yanlış hatırlamıyorsam villa sitelerine fiber çekimi yapılıyordu. Yani imkansız bir şey olmamış sizin. Benim dediğim düz müstakil eve çekerler mi olacaktı.

• Konumu hortlatmışssınız :) müstakilde rüya imiş onu anladım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam ben adsl için Perşembe günü dilekçe verdim en büyük korkum 2 yıl sonra gelmesi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 20 yıllık müstakil villa sitesine Fiber çektirdik biz Türk Telekoma henüz yeni bitti. İlk görüşmelerin başlamasından itibaren 4 ay sürdü. Bursa Telekom'un resmi olarak tanıdığı taşeron bir firmaya site içi kablolamaları ve dolapları, evlerdeki sonlandırmaları hallettirdik site sakinleri olarak cebimizden ödeyerek. Kabloları da telekom verdi firmaya ona para ödemedik. Toplam 25 ev, hane başı 600 TL gibi bir rakam ödedik. Telekom da iş bitince site girişine kadar kazı yaparak fiber hattı getirdi ve taşeronun kurduğu kutuya bağlantıyı yaptı. Telekom kendi işine, kazı yapmaya falan başlamadan taşeronun yaptığı işi incelemeye onaylamaya geliyor o iş bitmiş olmalı. Bu da önemli bir detay. Taşeron bir yandan Telekom bir yandan koştura koştura yapmıyorlar yani, bir süreç var.

Özetle site içini siz hallediceksiniz taşerona parayı basıp, telekom sadece site girişine veya sokak başına kadar getirir, ama burda katılım sayısı çok önemli 5-10 abone için getirmez. Durumum çok iyi ben duvarlardan tepelerden çelik spiral içinden fiber kablomu dolaba kadar götürürüm dersen anlaş bir taşeron ile yaptır Telekom son aşamayı her türlü halleder . Telekom site içi kabloyu veriyor hibe ediyor sadece, diğer masraflar sizde, taşeron firmayla aranızda yani. Sitenin 1 sokak ilerisinde Superonline rögar kapağı vardı oradan fiber geçiyormuş ordan çektiler nasıl bir anlaşmaları varsa artık. Ama süreci başlatana kadar biraz zorlamanız telekomdaki yetkilinin kapısını aşındırmanız gerek. Muhtarımız da çok yardımcı olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 28 Eylül 2021; 9:52:17 >

• TheBCD T kullanıcısına yanıt

Mesaj için teşekkürler hocam.

Biz de zaten müstakil ev yaptırırsak öyle kuş uçmaz kervan geçmez bir yere yaptırmayız. Yanında benzeri evler olan, site olmayan ama müstakil evlerden oluşan bir yerde yaparız evi. Ancak değil 25 250 tane villa olsa bile birlik oluşturmak zor olur diye düşünüyorum. Yanındaki binada 20 yaşında bir ev var ve içinde "napak fiberi" diyen insanlar var şimdi bunlarla ben nasıl anlaşayım?

Bahsettiğiniz fiber geçen kapak ile site arasında ne kadar mesafe var? Ben çektirirsem büyük ihtimalle bireysel olarak çektiririm onda da masrafları bölüştürmek gibi bir artı yanı olmaz. Dediğinize göre 25x600'den 15.000 TL yapıyor. Bu belki ev yapılırken diğer masrafların yanında ufak bir miktar olarak gözükecek ama sonuçta dile kolay on beş bin TL. Belki bulunduğum şehirde taşeron firma biraz daha az masraf çıkarır ama mesafe önemli sonuçta.

Sorayım o zaman: Sizce değdi mi hocam masrafına?

Valla hocam napak diyenleri ikna etmek zor tabi biz de 60 evden 25 zor toparladık işte. Bahsettiğim rögar kapağı site duvarına 10 metre falandır ama en az 300-400 metre çapında bir daire çizersej bizim siteden dışarı, hiç fiber kullanabilen ev yoktu herkes bakır. Bahsettiğim rögardan geçen hat ilerideki daha yeni bir mahalleye gidiyordu. Kabloları TT verirse bizdeki gibi, masraf bizimkine yakın olacaktır hane başı olarak. Bakırdaki gibi kabloyu kes ekle çoğalt yamala vs olmuyor bu kabloda bireysel çektirmek çok daha masraflı olabilir.

Değdi mi kısmına gelirsek apartmanlarda girişlerde olan telefon ankastreleri bizde sokakta duvarlarda ve içine sıkça su alıp oksitlenme yaptırıyordu regletteki soketlerden. Bir sene 365 gün ise 350 gün 66 mbit kullanıp diğer 16 gün mutlaka elektrikçi getirtip uğraştım. Bir kaç defa çift kablonun teklisi bozuldu 8-10 mbit gibi saçma değerler aldım internetiniz zaten var diye arızaya gelmediler vsvs. Fiberde kabloyu kırmadıkça ömürlük. Dolaba olan mesafeye bağlı hız düşümü yok. VDSL iken Bursada bana en yakın sunucuya yaptığım ping sürem 6 ms iken şimdi 1 ms. Kafadan +5 ms bakırda ekleniyor yani dünyanın her yerine. Sonuç olarak evet değdi.

edit: şimdi aklıma geldi yan sitede ofisi bulunan büyük bir mimarlık fırması yıllar önce tek başına kazdırarak aynı rögardan fiber getirdi kendine. parayı basınca oluyor ama ne masraf etti hiç fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 28 Eylül 2021; 21:0:45 >

• TheBCD T kullanıcısına yanıt

Ya bizim ev yapma fikri hayal gibi bir şey aslında. Arada bakalım arsa falan deyip fiyatları görüp kapatmamız bir oluyor. Aslında buraya günün birinde olursa bilgim olması açısından yazıyorum.

Bugün yazdıklarınızı evdekilere de anlattım. 2012-2016 arası vdsl (bina altına kadar) 2016-günümüz arasında da ftth kullandım/kullanıyorum. Bugünün şartlarında hız bakımından karşılaştırırsak iyi bir yerde vdsl hemen hemen ftth'a eşit. Çünkü ikisinde de max 100 alınıyor ancak birkaç gündür gördüğümüz gibi artık 100 mbps üstü paketler çıktı ve bunu kullanmak için de ftth gerek. Kimse de bu teknolojiyi bırakmak istemez. O yüzden belki de hayatımızda son kez taşınacağımız evi geleceğe yönelik ayarlamak şart. Daha ev yapılırken fiber yapılması da sonradan uğraştırmaz insanı.

600 TL fiyatını söyleyince evdekiler sudan ucuz dedi. 6 aylık internet faturasına bir ömür kullanacağın teknoloji ama evin yeri konumu önemli. Önünden kapak geçer daha ucuz olur arka mahallede olur kaç kat daha pahalı olur vs. fiyatı tam bilinmiyor.

Evi yaparsak yapacağımız şehirdeki ilçe belediyesinde tanıdık var hatta uzun yıllar telekomda çalışmış. Yani bu işler öyle tanıdık işiyse o yönden sıkıntı olmayacak ama gidip de binlerce lira isterlerse fibere elveda demenin vakti geldi demektir.

Bir de ben 25 villalık bir sitesiniz diye düşündüm ama meğer 60 villanın 25'ine yaptırmışsınız. Çevremde belki 2-3 tane daha mahalle sakini bulup onlarla da anlaşabilirim diye düşündüm şimdi. Bakalım ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 28 Eylül 2021; 21:17:15 >

Mümkün olduğu kadar duvar komşusu olucak şekilde dağınık olmadan toparlarsanız komşuları daha kolay olur. Bizim şu an evin içinde fiber sonlanıyor. Televizyonun arkasındaki ONT cihazına kadar sarı fiberoptik kablo şeklinde çekildi. Ama Site girişine kadar fiber ordan kutudan CAT6 şeklinde de düşünülebilir maliyeti de oldukça aşağı çeker bu şekilde. İlerde başka komşular eklenicekse vs en baştan fiber çekilmesi işleri zorlaştırır. Şimdiden hayırlısı olsun diyelim o zaman dostum:) . 600 lira bu teknolojiye sudan ucuz ama hane sayısı azaldıkça bu fiyat katlanır asıl maliyet dolap ve işçilik çünkü dediğim gibi fiber kabloları telekom ilçe müdürlüğü verdi bizim taşerona(bedelsiz, hibe olarak) ve tanıdık torpil usülü vs. değil prosedür böyleymiş. Ki bizde bir sürü komşu insta, youtube vs zaten giriyorum banane fiberden 600 lira çok diyenler oldu hepsi havuzlu 3 katlı evlerde oturan insanlar kapıların önünde en az 3 araba vs. Biraz zor bir iş şimdiden kolay gelsin:) . Bunu site yapımında müteahhit halledip sessizce ev maliyetine dahil etmeli. Sonradan 2-3 milyona ev alıp gelen insanlara 600 lira vermesi zor geliyor. Anca 4 mbps almanız lazım öyle uğraşırlar falan yazanlar olmuş, hayır kardeşim biz bütün site 50-70 mbps arası VDSL aldığımız halde anlattığım şekilde fibere çevirdik evlerimizi. Gözünüzü korkutmayın başlayın bir yerden. Önceki mesajımda da anlattım, topluluk olmanız bile gerekmiyor. Birkaç sokak arkada Home-office çalışan bir firma bastı parayı kazı hafriyat vs üstlendi tek kendine çektirdi fiberi. Olmucak işler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 29 Eylül 2021; 11:15:9 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.