Şimdi Ara

Türk Telekom Gerçeği!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7-12 Temmuz tarihleri arasında toplantı için Fransa'ya gittim. Orada mobil internet lazım olur diye 45tlye haftalık 1gb yurtdışı paketi satın aldım . Fransa'ya gittiğimde paketimin kalanını sorgulamak için 5555'e KALAN yazıp gönderdim. 1 gün sonra gelen smste tarifen yurtdışında paketinin açıldığını okudum. Hemen apar topar 5555'e iptal tarifen yurtdışında yazarak iptal ettim ama 70tl çoktan fatura edilmişti.
    Telekom müşteri hizmetlerini aradım ve haksız işlem olmadığını söylediler. BTK'ya itiraz ettiğimde Telekomun yanıtı 2 SMS göndermem nedeniyle paketin aktif olduğu oldu. 2 SMS yukarda bahsettiğim SMSler bunun dışında hiçbir şekilde hiçbiryere SMS göndermedim. BTK'ya ikinci itirazı yaptım , sonucu bekliyorum.
    Son olarak bugün tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Tahsil edilen 70tlnin hukuksuz olduğunu, 70tlyi her türlü tüketici hakem heyetinden alabileceğimi , ailecek aylık toplamda 200tl üzerinde para ödediğimizi , interneti ve hatları taşıyacağımızı , yapılanın mantıksız olduğunu söyledim. Telekomun kararını değiştirmeyeceğini söyledi.
    45tlye yurtdışı internet paketi satıp , paket açıklamasinda kalan kısmı KALAN yazıp 5555e göndererek sorgulayabileceğimizi belirtip , bunu yapınca da 70tl fatura kesmek nedir?
    Bakın arkadaşlar bunu 10yildir Telekom kullanan bir müşteriye yapıyorlar. Artık tüketiciden para almanın her yolu mübah anlayışındalar. Aman diyeyim ben hukukçuyum her türlü uğraşırım işim bu ama kendinize dikkat edin kendi servislerinden kalanı sorgulayan müşterilere 70tl fatura kesecek duruma geldiler. Ben tüm hatlarimi en kısa sürede taşıyacağım. Çok tehlikeli bir hal aldılar , özellikle yurtdışına çıkan arkadaşlar dikkat!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TTde klasik yalan. Daha önce sms göndeemişsiniz ondan böyle oldu derler. Oysaki alakası yok. Mesela başıma gelen olay. Popup ile 15 liraya gündüz paketini sundu kabul ettim 19 lira kesti. İtiraz ettim bana daha önce pakete abonelik esajı attığımı daha sonra iptal ettiğimi söyledi. Ben de evet atmıştım sonra vazgeçtim iptal ettim TL yükledim bir haftadır tl duruyor bana bu paketi sununca indirimli diye kabul ettim ama öyle olmadı dedim. Daha önce aboneliğiniz var onun için dedi. E ama ben onu iptal ettim siz de öyle diyorsunuz ayrıca bir haftadır hattımda tl var abone olsaydım paket tanımlanırdı çoktan dedim. Yine evledi geveli neyse anladım size dedim kapattım. Haram olsun kardeşim paranı vermezler ama aklında bulunsun 3 operatör de böyle. Ülkede hak arayabileceğin merci yok BTK sadece aracı kurum gibi davranıyor sorun çözümü yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haksız alınan 1 TL için bile tüketici hakem heyetine giderim. Daha önce de 2600tlnin iadesini almıştım hakem heyeti yoluyla. Onlar parayı vermezse ben alırım sorun değil. Buradaki asıl amacım Telekom farkındalığını arttırmak. Benim paramı geri almam sadece bana fayda sağlar. Buraya yaşanan rezaleti yazarak okuyan herkesin farkında olmasını sağlıyorum. Diğer operatörleri bilmiyorum ama bu derece kötü niyetli bir operatörle devam etmeyeceğim kesin.

• Bu arada otomatik ödemeyi iptal ettim zaten, alabiliyorlarsa alsınlar

• Yurtdışında 5555'e de olsa sms gönderdiğiniz için yurtdışı paketiniz aktif edilmiş, zaten Haftalik 1GB paketinin detaylarında 5555'e gönderilen smslerin yurtdışı kullanımına dahil edilceği yazmakta.

"5555'e gönderilen SMS'ler yurt içinde ücretsizdir; yurt dışında Dünya Varmış Tarifesiyle ücretlendirilir."

• Dünya Varmış Tarifesi SMS başına 1 TL ediyor. Bunlar benden 1tl keseceğine , günlüğü 35tl olan tarifen yurtdışında paketini açtılar.

• Oradaki detaylar tarifen yurtdışında paketi çıkmadan önce(zira bildiğim kadarıyla bu paket çok eski değil) yazılmış olabilir, sonradan güncellenmemiş olabilir

Edit: Haftalik 1GB paketinin detaylarinda yazmıyor ama Tarifen Yurtdışinda paketinin detaylarında şu şekilde yazmakta:

5555'e gönderilen SMS'ler yurt içinde ücretsizdir; yurt dışında Tarifen Yurtdışında Servisi'ne kayıtlı müşterilerimiz için Tarifen Yurtdışında kapsamında; servise kayıtlı olmayan müşterilerimiz için ise Dünya Varmış Tarifesiyle ücretlendirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB01A2BC7 -- 18 Temmuz 2019; 19:52:3 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom Rezaleti!!!
    3 yıl önce açıldı
    Türk Telekom hakkında
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşte bende de tarifen yurtdışında paketi olmadığı için dünya varmış tarifesine göre almaları gerekiyordu. Ama 70tl daha tatlı geliyor. Alırlar 70tlyi

• Sadece TT değil, diğerleri de bu tür çakallıklar yapıyor.BTK denen kurum bostan korkuluğu gibi işe yaradığı yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şunu anlamıyorum 70tl için ( ki onu bile alamayacaklar) aylık 200tlden olacaksınız diyorum dinlemiyorlar. Bu nasıl mantıksızlık anlamıyorum.
    BTK birşey yapar mı bilmiyorum ama size asıl sorunu söyleyeyim: Bu firmalar tüketici hakem heyeti başvurularını kaybettiklerinde hiçbir cezai yaptırım yok. Yani 10000 kişiyi mağdur etseler , 1000 kişi hakkını arasa ve kazansa, kalan 9000 kişiden elde ettikleri kazanç yanlarına kar kalıyor. Kaybettikleri her hakem heyeti başvurusu için 1000tl cezai işlem uygulansa hepsi mum gibi olur , ama bunun için bu şirketlere karşı dik durabilecek devlet iradesi gerekiyor ki yasal düzenleme yapılabilsin. Şu anda tamamen tüketiciyi yeme üzerine kurulmuş sistem.

• Telekomu cayma bedeli sormak için aradım , neyse ki sadece 28tl çıktı. Haftaya 2 hattı taşıyacağız. Evde İnternet için ise maalesef 2 yıllık taahhüt ortasındayım. Onu taşımam biraz bekleyecek gibi ama mutlaka taşıyacağım. BTK itiraz sonucum geldiği gün THH'ne başvuracağım. Orası minimum iki ay sürüyor. Şirketlerin bir ay savunma verme süresi var. Neyse ki hakem heyeti çalıştığım yerin hemen yakını

• Tt hosgeldin yapmislar sana

• TT hoşçakal tarifesine geçiyoruz , biraz da Vodafone'a şans verelim bakalım.

• Thh verirsen anca alirsin pek iade alan görmedim böyle yurtdisi konusu vs cok aciliyordu. Numaralari da tasi gitsin.

• Telekoma faturayı ödemeyi düşünmüyorum zaten. İcraya verseler borca itiraz takibi durduruyor. Takibi kaldırmaları için itirazın iptali davası açmalari gerekir. O sırada zaten tüketici hakem heyeti kararı çıkar. Sosyal medyada ulaşabildiğim kadar ortama yaziyorum, telekomun bu güzel uygulamasının bedava reklamını yapıyorum. 5555'e KALAN yazın faturanıza anında sürpriz gönderelim

• Turkcell’de 15gb 60₺ lifecell sarı günler mi neydi ismi ona geçebilirsiniz iyi bir tercih olur

• Bu paketi daha önceki seyahatlerinizde bu numara için kullanmışmıydınız

• ortada hatalı bir işlem yok, sizin dikkatsizliğiniz var sadece, bahsettiğiniz paketi yurt dışında sürekli kullanıyorum, kalan kullanımı zaten online işlem merkezinde zaten gösteriyor, sms atarsanız kısa kod uzun kod fark etmez, bağlı olduğunuz fransız operatörü bunu tt ye sms atıldı diye gönderiyor. benim anlamadığım data paketi aldıysanız neden günlük 35 tl olan paketi iptal etmiyorsunuz, hadi iptal etmediniz, yabancı ülke şebekesine bağlanır bağlanmaz sms atma, arama, aranma ve internet kullanımı olunca günlük 35 tl başlayacak diyor, o mesajda mı sizin dikkatinizi çekmiyor.

ayrıca kendi hatanızdan dolayı hadi numarayı taşıyıp tepki gösterdiniz diyelim, geçiş yapabileceğiniz diğer 2 operatörde 45 tl bir hafta gibi bir paket olmadığını günlük hep 40 tl civarında yurt dışı paketleri olduğunu biliyorsunuzdur umarım, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.
  • Ben şunu anlamıyorum 70tl için ( ki onu bile alamayacaklar) aylık 200tlden olacaksınız diyorum dinlemiyorlar.

Sıradan bir müşteri temsilcisine bu lafı kullanmak bilinçsiz bir kullanıcı olduğunuzu gösteriyor bence.

Milyar dolarlık firmayı böyle ucuz şeylerle tehdit edemezsin.

Haklısın veya haksızsın ona yorum yapamam, ama bu şekilde yaklaşım çok yanlış. Herşeyin bir usülü var sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 19 Temmuz 2019; 10:4:18 >
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    maaart benim tarifen yurtdışında paketim yoktu zaten. Kendiliğinden açtılar 5555'e SMS attigim için. Paket açılma mesajını da tam bir gün sonra gönderdiler. Böylece ben iptal edene kadar 35x2:70tl tutarında fatura geldi.
    Operatör değişikliği ile ilgili herşey para değil , kötü niyetli bir operatör yerine daha yüksek bir paket sunan başka operatörü tercih ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.