Şimdi Ara

Türk Telekom FTTH modem taahhütü gözüküyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, kısa süreli olarak Fiber internet kullanan bir arkadaşım var, bu arkadaşım ilginç bir prosedür ile ADSL'den Fiber'e geçiş yaptı ve taahhütsüz olarak internet kullanıyor şu an.

    FTTH için eve ZTE ONT ve ZTE Router kurmuşlar, bu cihazların şu an bir kullanım ücreti kesilmiyor, kira alınmıyor. Online işlem merkezinde de herhangi bir kira sözleşmesi dahi gözükmüyor.

    Şimdi bu interneti iptal ettirdiği zaman Router'ı geri vermese acaba ceza keserler mi ? Çünkü sisteme cihaz taahhütü girilmemiş gibi.

    FTTH kullanan arkadaşlar Online işlem merkezinde Abonelik İşlemleri - Abonelik Evrakları - Kampanya ve Cihaz Taahhütnameler kısmına devam deyip kontrol eder misiniz ?

    Sizde bu kısımda herhangi bir cihaz gözüküyor mu, bende o sayfa boş.


    Türk Telekom FTTH modem taahhütü gözüküyor mu ?


    Bir de mesela telefondan girince halen Yazlık internet ve NDSL hazırlama falan diyor, bu hat yazlık değil artık, DSL de değil. Her şey bugda kalmış


    Türk Telekom FTTH modem taahhütü gözüküyor mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 12 Ağustos 2023; 21:49:58 >







  • ADSL - VDSL den FTTH ye geçişlerde modem ont kirası alınmaz, iptallerde cihazlar geri alınır. Online işlemlerde yazan şeylerin de bir önemi yok. Sözleşmen ne mesela 100 megabit 100 tl mi, sana yansıtılan bu mu? Bitti yani devamının önemi yok. Orada yazlık değil isterse mars paketi yazsın önemsiz yani.


    Bunları bu sekilde yazınca bazen doğru anlaşılmıyor ama gerçekten önemi yok arkadaşlar birçok şeyin. Mesela benim şu an taahhütüm var ama ne kampanya bilgim var online işlemlerde ne de kabul ettiğim şeylerin bri dökümanı. Peki önemi var mı? Tabiki yok çünkü fatura için ne anlaştıysak o geliyor. Aslında biraz böyle şey düşünmek lazım belki de, nasıl denir? Al gülüm ver gülüm al parayı ver interneti bitti bu kadar. Çok detaya girip kendinizi yorduğunuza değmez zira Turk Telekom un sistemlerini Ceo bile anlamıyordur çoğu zaman. Ne yazıyorsa yazıyor yani siz anlaşmanızın şartlarının sağlanıp sağlanmadığına bakın, gerisi önemsiz.


    Mesela benim kampanya adım da anlaştığımız kampanya adı değil, çok mu önemli benim için? Hiç değil.



    Düzenleme: Yanlış anlaşılmasın. Burada sistemdeki sıkıntılardan bahsediyorum aslında. Yıl bir anda 2002 gösterebilir sitede. Yani maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Ağustos 2023; 23:51:17 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Ama işte ben sözleşme yapılmadı, taahhüt verilmedi. Sabit bir fiyat da yok. Türk Telekom taahhütsüz 200 Mbit paket aylık 709 TL mi ne o gelecek fatura.

    Neyse biz cihazı geri vermeyi düşünmüyoruz çünkü Wifi 6 güzel bir router. ZTE H3600. Kalsın kenarda, en kötü öderiz cezasını.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 12 Ağustos 2023; 22:26:2 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    O cihazı ödeyeceğin yerde kendine arayüzü kısıtlı olmayan router alırsın ne yapacaksın işletmecinin verdiği arayüzü kısıtlı cihazı? Türk Telekom FTTH modem taahhütü gözüküyor mu ? 

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    1000 liraya Wifi 6 cihaz var mı ? şimdi bakım varmış aslında, bilmiyorum artık düşünürüz. Aslında diğer bir amacım hatıra olarak saklamak, ADSL ve VDSL abonesi olarak ilk defa Fiber cihaz görüyorum, ONT'yi söküp evimin duvarına asmayı planlıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 12 Ağustos 2023; 22:55:44 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Var niye olmasın?


    Mesajı editlemişsin editi: Bak işte :) Türk Telekom FTTH modem taahhütü gözüküyor mu ? 

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Keenetic'lere gidiyor aklım, onlar da 2000 üstü. Bu verdikleri ZTE cihazı küçümseme, pingleri falan çok iyi, QOS açmadan çatır çatır oyun+download yapıyorum bana mısın demiyor. Beğendim cihazı

  • Niye küçümseyelim, arayüzü kısıtlı sadece. Ben de Zte kullanıyorum wifi 5 cihaz. O senin dediğin anlık açılma fiberdeki gecikmenin düşüklüğünden kaynaklı. Wifi 5 de de anında açılıyor yani.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Gecikme çok azalmadı. Ben İstanbul'da VDSL ile 5 ms oynadığım oyunu şu an Fiber ile 7 ms oynuyorum. Ne anladım böyle işten

    VDSL ile 3 ms aldığım speedtest sunucusu vardı, Fiber ile 4ms altını göremiyorum.Türk Telekom FTTH modem taahhütü gözüküyor mu ? 

    Yani herkese tavsiyemdir, Fiber alacağınıza İstanbul'a taşının. Daha iyi oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 12 Ağustos 2023; 23:3:38 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Benim fiber 50 ms :)) İstanbul dayım, işletmeci de TTnet. vie valve konusundaki sonuçlardan görebilirsin oraya eklemiştim. Yani öyle fiber geliyor diye sevinme bir de benimkisi gibi gelirse? Türk Telekom FTTH modem taahhütü gözüküyor mu ?  Şaka bir yana 50 de olsa hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Ben Valorant'tan bahsediyorum, sunucusu istanbul'da. 50 ms almazsınız

    Benim Viyana pingim 39,5 ms , bunun 10 ms'i İstanbul'a gitmekle geçiyor.

    Statik İP

    Türk Telekom FTTH modem taahhütü gözüküyor mu ?


    Harbiden dediğiniz gibi, benim kendi VDSL hattım ne güzel çalışıyor ya, İstanbul içi tüm sunuculara 5-6 ms'de bağlanıyorum. Yurtdışına da gayet iyi erişiyorum, ping sorunum da yok. Bu Fiber ne dert bir şeymiş, yok ONT bozulmasın, Fiber kılı kırılmasın, Modem kirası, yüksek fiyatlar. İstemiyorum Fiber falan Türk Telekom FTTH modem taahhütü gözüküyor mu ? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 12 Ağustos 2023; 23:21:5 >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    O zaman VDSL devam :)

  • Şimdi söz meclisten dışarı olmakla beraber, forumda yıllardır Telekom a sallayıp kendisine ftth geldiği halde bunu açıkca yazamayıp,(kendisine tepkiler geleceği için) bir arkadaşım ekolü üzerinden yazanlar çoğalmış. Bu konu da inşallah bir arkadaşım ekolü formatında yazılmamıştır zira miskindvd bana ftth geldi Telekom a teşekkür ediyorum falan yazarsa bilelim ki kıymet günü yakındır. Türk Telekom FTTH modem taahhütü gözüküyor mu ? 

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Vallaha ben onun kadar olmasa bile biraz sallamıştım zamanında yalan yok, ama buralardayım yine :D

  • By_Alesia B kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah hocam baş üstüne ama bazı arkadaşlar "ya ben zamanında çok salladım şimdi fiber geldi dersem dalga geçecekler" diye düşünüp "bir arkadaşım ekolü" üzerinden anlatıyorlarmış fiberleriyle ilgili sıkıntıları veya memnuniyetleri vs. Türk Telekom FTTH modem taahhütü gözüküyor mu ? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Ağustos 2023; 2:53:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.