Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (773. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
51.351
Cevap
244
Favori
4.013.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
69. Sırada  bugün en iyi #20
Sayfa: önceki 771772773774775
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Ulak milli sisteme daha geçiş yapmadılar mı hocam türk telekom'da görmediğim için yorum yapmadım ama diğer operatörler huawei bağlanmış hocam .
  • Pek uzaklaşmadan Turkcell'e geçiyordur. Hatta fiziken yurtdışına bile çıkılmıyor olabilir. Ortak kullandıkları taşıyıcı firma varsa ki hattı bbüyük ihtimalle TT'den kiralıktır oradan hop dönüyordur.

    Ha belirli IP'ler için direkt yurtiçinde geçiş yapılabiliyor. Örneğin Turkcell'in TT veri merkezlerinde barındırdığı servisler vardı bir misal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Ulak'a büyük çaplı geçiş için daha çok zaman var zaten Ulak 4G'den ziyade 5G odaklı, bunun yanında hiç bir zaman tamamen şunu kullanıyoruz da diyeceklerini sanmam ha çoğunluk olur o ayrı.

    Ulak şuan Evrensel Hizmet Fonu kapsamındaki kurulumlarda kullanılıyor mesela. Evrensel Faz-1 Turkcell'e, Evrensel Faz-2 TT ile Vodafone'a ait. Ulak Haberleşme'nin sistesinde nerede ne kadar saha aktif olduğu gösteriliyor.
    Forumun azizliği nedense kendimi haberdar etmişim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 22 Aralık 2018; 2:36:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Baz istasyonu için de uydudan doğrudan bağlantı fikri çok cazip geliyor. Yeni sistem için tabii ki. Kablo yok, altyapı yok. Yerimizi almamız lazım hocam. Umarım geç kalmayız, çünkü sistem faal olduğunda ülkemizdeki operatörler muhtemelen birkaç yıla batacaklar. Ve şimdi büyük bir kısmını kaptırıyor olsak da bilgilerin, o zaman tamamını kaptırıyor olacağız..

    Huawei için ise, sadece görünen bu bence hocam. Cisco da dahil diğer tümü kaçırıyor bence. Bu tip bir ortamda Huawei gibi kaliteli cihazları kullanmak en doğrusu. Nasıl olsa her türlü çalacaklar, en azından kaliteli kullanalım da kaliteli hizmet alalım

    Kendi cihazlarımızı geliştirmemiz bir süre daha devam edecek gibi. Yerli baz istasyonu, modemler, kabin cihazları üretebiliriz. 2019 içerisinde yeni yapılan tüm istasyonların, belirli süre içerisinde de mevcut tüm istasyonların Ulak'a çevrilmesi istenecek.
    Önemli olan kapsamlı, komplike cihazları üretebilmek. Backbone cihazlarını yerlileştirmek, POP noktalarındaki cihazları diğer cihazlarla da senkron halde çalışabilecek şekilde üretebilmek. Umarım uzun sürmez..




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Türkcell harici 8 ms iken Türkcell sadece 53 ms ile ulaşıyorum insan bir anlaşma yapar ama zıt olunca böyle oluyor gebze'ye veri merkezi açıyorsun faal durumda hizmet vermiyorsun gelen firmaları başka ülkelere gönderiyorsun yazık.
  • Hocam belirli bir kapasite vardır bu uydu işi mantıklı ama Kaç Terabit internet taşır bilinmez ama arge çalışması yapılabilir hocam.

    Sadece baz istasyonlarına verilirse mantıklı olabilir ama hocam yağmur yağdığında problem olabilir.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece baz istasyonları değil ki cihazlarıda millileştirmek gerekir 5G'de gelse sonuçta cihazlar önemli olan .
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    DSL ve fiberde vs. bilmiyorum ama mobilde baz istasyonları RRU'larında tüm operatörler Huawei kullanıyor. Turkcell bile Marmara bölgesinde Ericsson kullanırken doğuda Huawei kullanıyordu. RRU Huawei ise konteyner içinde de Huawei switchler, santralde Huawei ekipmanları vardır mutlaka.

    Telekom donanımlarının bazılarında yasal dinleme için port veya yöntemler oluyor zaten, bazı ülkeler bunu yasal olarak zorunlu tutuyor sanırım. Böyle bir altyapı kurulurken cihazlara, cihazın gizli modda çalışıp ayarlı bir sisteme de çaktırmadan veri göndermeye çalışması ya da kontrolüne girmesi olmayacak şey değil.
    Biz tüm kendi ekipmanımızı üretsek de devlet istediği gibi dinlediği için bizi, çok dert etmiyordur. Hani Huawei kullanınca dinleyemese dinleyebildiği yerli bir sistem yapabilmek için daha motive olurdu devlet. Değil yabancılar bizi dinleyemesin diye. :D
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Konteyner içi BBU vs. bilmem ama paylaşılan görsellerde 800 MHz RRU'lar vardı. Bunlar kapsama alanı sağlamak amaçlı ULAK projesine özel üretilmiş cihazlar sanırım. Yaygın kullanıma yönelik olacak olursa 1800 ve 2600 ve hatta 2100 vs. de üretmeliler. Gerçi tek bir RRU da ayrı ayrı bu frekansları üretebiliyor da sistemin ne kadar gelişmiş durumda olduğunu bilmiyoruz.
  • Hocam Amazon ve Google ücretsiz vps veriyor sanırsam windows tabanlı ekstra ücret talep etmiyor.

    Bir çok firma Uplink/Downlink'e izin neden vermiyorlar hocam zaten 1-25 TB Bandwidth koyuyorlar.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Sorun şurada hocam dinlesin dinlemesine de önemli olan diğer ülkelerin müdahalesi elektrik artık internet ile çalışıyor çalışan arkadaşım söyledi bütün elektrik altyapısı internetteki tek tuşa bağlı elektrik kesilebiliyor dedi tabi bu böyle olunca saldırılar kaçınılmaz olur bütün altyapını sen diğer devletlere emanet edersen her yolu dener herhangi bir siyasi olayda diğer ülke koz olarak kullanabilir gibi durumlar yoksa dinlesin hocam küçüklükten beri telefonun bataryasını çıkarın diyorlardı ne kadar doğru bilinmez.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Tivibu bozdular Tivibu IPTV de ekip geliyor kurulum için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Konya da Turk Telekom Fiber var

    Superonline Fiber var fakat nedense LTE ile Sınırlı kalıyor Vodafone de aynı.

    Vodafone Fiber var

    Uydunet var.

    Turkcell bulduğum baz istasyonu için fiber çekti Vodafone de aynı şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD386127B -- 22 Aralık 2018; 4:25:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Size IP TV verebiliyor size onu da veremiyorlar Tivibu Uydu verelim diyorlar. Tivibu Uydu çok yavaş özellikleri düşük IP TV kullanmadım. Sinema belgesel çocuk kanalları birlikte ayda 25 TL 2 Tane faturalı hat bulursanız Tarife grup göre 5 TL ye kadar düşüyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Komplo teorileri insanlara bilinmezliklerinden dolayı biraz ilginç geldiğinden bu tür şeylerle çok ilgileniriz. Hani meselelerin bir kısmı abartı. Ancak haklılık payı da var muhakkak ki. Elektrik şebekesini o kadar İnternet'e bağlı hale getirilmesi mantıksız. Büyük ihtimalle de değildir ama firmaların iç ağı ile dış ağı arasında olacak bir bağlantı işi karıştırmaya yeter.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Kullanmıştım hocam haklarımı tükettim oralarda



    Çünkü bir çok firma ülkemizdeki ISP’lerin mantığı ile çalışıyor. Trafiği size satıyor ama o trafiğin altyapılarında karşılığı yok. 100Gbps veri merkezine 100 tane 1Gbps sunucu ataması gerekirken, 10.000’e yakın sunucu açıyor küçük firmalar. Böylece kota bile atasalar trafiğin kullanımı durumunda çok sıkıntı çekiyorlar. Bu yüzden birçoğu sadece hosting veya ufak çaplı kişisel kullanımlara izin veriyor. Bu büyük firmalarda yok hocam. OVH Almanya lokasyonu vps alırsanız örneğin hiç kısıt yok. 100Mbps internet var tam kapasite kullanırsanız ayda 31TB kullanım yapılabilir ve kullanım yapsanız bile ses etmezler. Online firmasında sunucum vardı seedbox amaçlı. 5 ayda 1PB’den fazla upload oldu hiç ses eden olmadı Yurt dışındaki sadece büyük firmalar ve ülkemizdeki veri merkezleri trafiğe göre sunucu satıyorlar. Kalanı tırt desek yeridir aruba dahil.



    Gerçi büyük firmalar da trafiğe karşı sunucu satışı yapmıyor çok daha fazlası var ama, birisi 100Gbps kapasiteye 10.000 adet 1Gbps satıyor, birisi 15Tbps kapasiteye 1.000.000 sunucu satıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Var hocam SO’nun güzel de kapasitesi var Konya’da. Vodafone olsa bile baz istasyonları sağ olsun 10Mbps üzerine çıkamadım. Son 1 aydır mobilde TT de çok sıkıntılı. 5Mbps zor veriyor tam çeken LTE’de. Turkcell can burada mobilde. Türkiye maçı sırasında TT de Vodafone da daha aramayı bırak çekim sağlamazken, Turkcell 30Mbps hız veriyordu eski yerleşim olan ilçesi hariç merkez ilçelerin neredeyse her yerinde 150Mbps hızı rahatlıkla veriyor. Evimin olduğu bölgede hız ortalama 200 civarı.



    Uydunet baya iyiydi Konya’da. Ama neredeyse herkesi TT’ye geçirmişler. Ve Pingler fırladı.



    TT fiberi ise bekliyoruz. Apartman yeni olduğu için henüz çekilmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcak gelişmeler var. Oger hisselerinin, bankaların kurduğu SPV'ye devri resmen gerçekleşti. Muhammed Hariri, Cenk Serdar, Hakam Kanafani istifa ettiler yerlerşne Akbank'tan 2, Granti Bankası'ndan ise 1 isim atandı. Hayırlı olur İnşallah. İnşallah üst yönetime ve CEO' ya dokunmazlar. 25 ocakta olağanüstü genel kurul var.
    Hakam bey keşke istifa etmek durumunda olmasaydı, başarılı bir insan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 22 Aralık 2018; 10:59:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devir gerceklesdi... Hayirli olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin artık burada Türk Telekom'u koruması gerekiyor. Bamkaların başlarına buyruk hareket etmeleri engellenmeli. Özellikle üst yönetime dokunmamalılar ve 5 senelik plana sadık kalmalılar. Esasında yapmaları gereken şey üst yönetime tam yetki verip sadece beklemek. 7 sene sonra ne kadar temettü ile kurtarırlarsa artık. Gerisine de soğuk su içsinler, o kadarını da Oger'e kredi verirken düşüneceklerdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 771772773774775
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.