Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (270. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
51.348
Cevap
244
Favori
4.013.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vodafone LTE (4G)'nin gelmesiyle çok yara aldı. Mobilde zaten Turkcell'in hizmet kalitesine diyecek yok, Türk Telekom da f/p oldu. Haliyle kan kaybediyorlar ama ben kolay kolay LTE öncesi duruma gelebileceklerini zannetmiyorum zira en başta LTE ihalesinde hata yaptılar kötü frekansları aldılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    3g de bulundugum yerlerde turkcelli gecdigi oluyordu suan 3g hizi 4gden daha hizli upload icin 4g kullaniyorum artik durum o halde.

    Frekanslara gore bukadar dusuk hizda olamazdi bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi tek etken frekans değil kapasite de önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahallede vdsl hizmeti var fakat port yok diye hizmet vermiyorlar. !6 mb adsl verelim diyorlar. Binada kullanlar var 3-4 mb ti geçmiyor hız. Bu aralar telekom taşeron ekipleri hummalı bir çalışma yapıyorlar mahallede. Sordum altyapı revizesi fiber getiriyoruz diyorlar. Dün binanın karşısına kadar yolun öbür ucundan kazmışlar. Ne zaman biter dedim 1 aya kadar hizmet verecek dedi elemanlar ama pek umutlu değilim. Yer kağıthane hamidiye mahallesi. Fiber için illa binanın önüne kadar kazmaları gerekirmi ?
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Vodafone zamanında bir ara Borusan Telekom altyapısını satın almıştı. Ne kadar geniş ya da ne tür bir altyapı, kapasitesi ne kadar bilmiyorum ama sanırım bir İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerler arası bir altyapı idi. Güzel de bir İnternet sayfası vardı ki, müşterilerin konumları arasındaki gecikmeleri vs. gösteriyordu. Şebekeye bağlı Turkcell santrallerini falan da gösteriyordu. Vodafone aldıktan sonra ilgili sayfalar borusan telekom sitesinin kapanması ile yokoldu bir daha tabi. Arada bakıyordum, güzel oluyordu.

    Benzer olarak zamanında Turk.net'in de status.netone.net.tr mi öyle bir sayfası vardı. Orada Turk Telekom planlı çalışmalarını paylaşırdı. Mesela gece 3'ten 5'e kadar Tekirdağ'da MLPS ya da VAE ağında çalışma var diyordu. Saat gece 3'te İnternet ışığı sönüyordu modemin, çalışma bitince yanıyordu. Artık servis sağlayıcı siteleri sadece sattıkları paketlerle dolu, başka işe yarar bir şey yok. :D

    Vodafone bu arada TEİAŞ'ın fiber ihalesini de almıştı. TEİAŞ'ı düşününce şehirleararası dolaşan büyük bir şebeke ama zamanında sıkıntılar vardı, kullanamıyorlardı şebekeyi. Artık kullanmaya başlamışlardır herhalde, başlamışlar mı acaba? Direk olarak bu TANAP fiberinin Vodafone'u coşturmasını beklemiyorum aslında. Sonuçta güzergahı belli olan bir yer ve az çok fiberi olan da yerler buralar. Ancak kendi trafiğinin maliyetlerini daha uygun hale getirip kapasitesini arttıracaktır. Mesela burada Çerkezköy, Kapaklı civarında fiber döşüyor. Bu şekilde yayılabilirse çok iyi olur. Çevre de güzel oluyor fiber menhollerini görmek. Geçen apartmanda DSL hizmeti yok diye kayıt bıraktık kendilerine, Vodafone fiberi de iki bina yanımızdan geçiyor ama bir şey yapıp yapmayacaklarını göreceğiz ki çok da ümitli değilim.

    İlgili dönüşümü destekler şekilde, geçen günlerde Türkiye'de 4G şebekelerinde LTE-NB ya da LTE-M'i tüm şebekesinde aktif eden ilk operatör olduğunu duyurmuştu. Bu şekilde bağlanan ve destekleyen cihazlar şebekeye 10 MHz frekansla değil de 1 MHz ile bağlanarak Vodafone'un kıt frekans kaynağını daha verimli kullanacak.
    Tabi Vodafone frekans olayında hata mı demeli yoksa bilinçli bir plan mıydı bilmem ama 4G ihalesini ucuza kapatmak için dar frekans alarak kapasite konusunda sıkıntı yaşamayı göze aldı. 4G şebekesi hızlarının 3G'den kötü olabilmesi de buna örnek. Tabi yer yer, 3G'de sayfa açılmıyor ama 4G'de uçuyor diyenler de var. Tabi 800 ve 900 MHz üzerinden 4G'yi de baya yaygın yerde vermeye başladı, diğerlerinin vermediği yerlerde bile veriyor. Hatta Huawei, Vodafone'un Huawei teknolojileri ile 900 MHz bandını hem 2G hem 4G için kullanıp verdiği üstün performans ile övünüyor da. :D




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Onlar hep kısıtlı illaki işe yaramıştır hatta Borusan'ı Hintliler alacaktı bir ara.



    TEİAŞ konsujda tam vakıf değilim ama orqda biraz karışık işler var bildiğim kadarıyla, TEİAŞ'ın Türk Telekom'la anlaşması var hatta dikkat ederseniz görebilirsiniz genelde saha dolapları trafo köşklerinin yanlarına ya da yakınladına konumlandorılmaya çalışılır zira Türk Telekom TEİAŞ'ın sisteminin iletisimini sağlıyor elektrik şebekesiyle. Buna karşılık da TEİAŞ fiberlerinin ciddi kısmı ile elektrik taşıyor hatta binalara fiber ile elektrik verdiği yerler de var TEİAŞ'ın. Tabi Turkcell'in de Vodafone'nun da kullanım hakkını kiraladığı fiberler var.



    Şimdi bana kalırsa öyle bir planlama yapmam8şlardır o işi epey epey şansa bırakmak oluyor tabi o zamandan bu yana Vodafone Türkiye CEO'su değişti ha tabi bu bir Türk Telekom'daki bir Turkcell''deki etkiyi üretmez zira TT'de Turkcell de bu ülkenin firması ama Vodafone İngiliz Vodafone TR kafasına göre iş yapamıuordur herhalde. Ama Vodafone geçen seneye kadar en fazla yatan ISS'ti. Vodafone benim burada LTE 1Mbps 3G 0.3Mbps



    Vallahi o değil de Türk Telekom o kadar alladı pulladı GigaLTE diye kullanan var mı acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • honneur H kullanıcısına yanıt
    İkimci bir proje yapılmıs yeni saha dolapları eklenecek opabilir ya da mevcut saha dolapları ikinci fiberi çekiyorlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    O saha dolabı mevzu bildiğim trafo postalarının konumlarının belediye haritalarında altyapı yeri olarak ayrılmış olmasından benim bildiğim.

    TEİAŞ dediğim şehirlerearası yüksek gerilim hatlarını işleten firma. Saha dolaplarının yanlarındaki trafolar TEDAŞ'a ait. TEDAŞ 31500 ve 380 volt hatların dağıtımındna sorumlu şirket. TEİAŞ ise 154 BİN ve 380 BİN volt hatlar ve bu hatlarla yapılan iletimden sorumlu şirket. Hani şu binalardan yüksek direkleri, kalın kabloları olan direkler ve hatlar TEİAŞ'ın. Ayrıca apartman arazisi kadar ya da bazı yerlerde tarla kadar arazisi olan trafo merkezleri oluyor TEİAŞ'ın.

    TEİAŞ direklerinde üç voltaj fazı haricinde hattın üzerinde hatta yıldırım düşmesi durumunda hattı koruma amaçlı toprak telleri bulunuyor. Yeni teknoloji tellerde bu teller içlerinde fiber liflerin etrafına sarılıyor. Bu şekilde TEİAŞ kendi trafo merkezleri arasındaki SCADA iletişimini sağlayabiliyor. Fiber olmayan hatlarda ise PLC ile direk elektrik hattı üzerinden iletişim sağlıyor ki daha düşük kapasitede ve bu hatların başında sepet gibi bir yapı oluyor, büyük trafo merkezlerinde görülebiliyor. Bu da yoksa zamanında bir tanıdık Turk Telekom'dan 64 kbit bir hat çektirmişti çalıştığı santrale. :D

    TEİAŞ toprak kablolarındaki fiberlerin ihtiyacı olanını kullanıyor, olmayanı da kiralıyor. Yaklaşık on sene önceki ihalelerinde Ankara İstanbul arasındaki birkaç hattaki fiberleri Superonline kullanmaya hak kazanmıştı. Yine İStanbul ve Bulgaristan arasındaki hatları da SuperOnline ve Turk Telekom kiralamıştı. Belki bu hakların süresi dolmuştur tabi. Devamında TEİAŞ yeni hatlarını sürekli olarak fiberli toprak teli ile çekmeye, eskilerini de güncellemeye başladı Türkiye'nin büyük kısmına erişen bir ağı var denebilir. Hatta sitesinde haritasını yayınlıyordu ama site güncellenince haritayı bulamadım. Vodafone bu hatlardaki fiberleri kiralamıştı. Hani kullanabiliyorsa oldukça yaygın bir fiber ağından faydalanıyor denebilir. Ama kapasitelerini bilmiyorum tabii ki. Tekirdağ merkezdeki radyolink toplama kulelerine ilk Vodafone fiber çekmişti mesela, 2010 ya da 2011 idi. Superonline iki yıl sonra falan çekti yanlış hatırlamıyorsam. Tabi belediye o Vodafone fiberlerini yol yaparken parçalamıştı, turuncu hortum olmuştu her taraf. :D

    Giga LTE kim kullanacak. Evde ne Turk Telekom çekiyor, ne Turk Telekom'un binada altyapısı var. Ben Turk Telekom'un WiFi noktasını bulacağım da, orada da TT çekecek de, sürekli orada yaşayacağım sanki de kullanacağım. Ancak birkaç hız testi yapılır, yoksa başka bir işe yaramaz kotalı İnternet ile hele...




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Kurimları karıştırıyor olabilirim TEDAŞ da olabilir zaten tam net bir bilgim uok o konuda. Artık hanhi kurum ise Telekom'la bir anlaşmaları var ama tam detay bilmiyorum.



    Aynen OPGW fiber oluyor herhalde onlar bildiğim kadarıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 9 Ekim 2017; 0:6:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Aynen, OPGW ve birkaç başka türü var.

    Trakya'da TREDAŞ dağıtıcı firma, o da TT ile anlaşmalı. Trafoların merkezle iletişimini TT sağlıyor.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arada siz elektrik idaresinde falan mı çalıştınız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hayır. Biraz bilgim var.
  • Gunaydin esisehirde tt binasina yain biyerde cedim birkac tanesinin odunpazarina ilcesine dikilmesi dileklerimle..

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte gidiyor gönlümün efendisi

    Kamyonet külüstür ama içindekiler kamyonetten 4-5 tane alır
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Aynen sabah gordum cekdim bende



    Soyle bir olay oldu yaziyim onuda



    Arkadasla benim ev ayni cevre yolu uzerinde ama aramizda 1.5km falan var tam aramiza 2adet tip7kuruldu ama ciddi ciddi tam ortamiza arakadasi aramislar vdsl geldi 24hiz verelim 3tl fazla falan kabul etti bana anlatri durumu bende 2tane ayni yere kurdular omu acaba dedim oda baya uzak o olmaz dedi bana ama onlarin sokakda hic kabin kurulmamis..neyse 10gun gecdi ariyor falan bekleyin port ayarliyoruz subu 20gun olunca mudurluge git demisler oda gidemedi is falan tabii sonra biri aramiz siz santrale uzaksiniz vdsl veremeyiz demisler komedi resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben 1.5 - 2 Km uzaktayım Vdsl2 alıyorum onlar vermek istememiş olabilir
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Problemli olan kim bilemeyiz tabii ama turk telekom bu 20gun beklet uzak de kapa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sultangazi ye ne zaman fiber gelicek.yokmu yatirim falan bilgisi olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni çıkacak yasa ile ISS'lerin kamu horcu silinecekmiş iddiaya göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen tt ceosu na yazmıştım twitter dm'den. Bizzat kendisi geri dönüş yaptı sorun ne diye sordu. Bende söyledim 100 mt ötede fiber-vdsl var bizim orda yok dedim. M.h. aradı adres aldı ilgili müdürlükten bilgi alıp dönecez dediler. Bugün arandım kazılar başlamış,belediyeden izin alınmış ancak tam bir tarih veremiyorum dedi. Kafama da soru takıldı. Hani bütçeleri bitmişti ?
  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.