Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1426. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
51.351
Cevap
244
Favori
4.013.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14241425142614271428
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün League Of Legends oynayayım dedim, Türkiye sunucusunda 10 ping, Avrupa Batı sunucusunda 50 ping gördüm minimum. Superonline'dan bir tık iyi değerler.
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    bu oyuna da ne güncelleme geliyor arkadaş League Of Legends
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart0201

    biraz konuyu açar mısınız rica etsem ?
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139624084

    Üstteki mesajda @Ö1f1 bahsetmişti.
  • Japonlar zaten disiplinli adamlar, eğer ortada bir hedef varsa ne olursa olsun onu gerçekleştirirler. Diğer firmalardan farklı olarak ülkelerin hazır kanallarını kullanmak yerine en kısa rotayı kullanıyorlar. Bu yüzden de ping seviyeleri diğerlerine nazaran bir tık aşağıdadır. Şahsen deneyimlemedim ama çok başarılı müşteri ilişkileri ve SLA garantileri varmış. Mesela Kafkaslar bölgelerine açılmayı planlıyorlar bunun için hattın en kısa ve en düz güzergahı nereden diye Rusya-Karadeniz ve bizim ülkemiz üzerinde çalışma yaptılar.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Sansür var mı yok mu deneyip bakmak lazım. Çünkü benim Turhost'tan kiraladığım sunucuda bir süre sonra sansüre takıldı. Ping biraz düşürülebiliyor ben İstanbul'da olduğum için sadece 1 ms farketmişti. O veri merkeziyle aradaki bağlantı, veri merkezinin routingleri vs. çok değişkenli.
  • Yaklaşık 2-3 aydır Türkiye genelinde LAC/LNS konsolidasyonu adı altında bir çalışma yapıldı. Artık alternatif ISS ile TT müşterisi arasında bir cihaz farkı kalmadı. Herkes artık aynı cihazda takılı bununla birlikte TT müşterileri bildiğiniz gibi 2-3 cihazdan IP alıyordu. Artık bu da olmuyor herkes tek bir cihazdan bağlanıyor, örneğin istediğiniz kadar modem resetleyin artık o ikinci satırdaki IP'nin ve güzergahın değişmediğini görebilirsiniz. Ama hangi müşteriler olduğunu bilmiyorum lakin hala bazı müşteriler 93.155.X.X'den IP alıyor. Bende hala 93.155.X.X'den IP alıyorum ama bölgemin genelinde herkes 212.156.201.88'e takılmış.

    Nihai amacın ise tasarruf olduğu kesin. Çünkü İstanbul'dan 2 cihaz sökülüp Kırklareli ve Edirne'de yeni çıkış noktaları ekledi üstelik CGNAT'ta değil gerçek IP. Sanıyorum İstanbul'da o cihazlarda bulunan IP'ler oralara verildi.




  • Evet öyle hocam, hatta hala 93.155.xx.xx'e erişebiliyor. Sanırım SSR'lara trunk bağlantısı eklenmiş. Tabii bu network işi karışık benim yetmez işi üstadlarına sormak lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • msdos34 M kullanıcısına yanıt
    Hayır peering kapasitesinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Cloudflare De-Cix İstanbul ile bağlanıyor, Cloudflare'nin De-Cix kapasitesi 30 Gbps. Dolayısıyla oradaki kapasite dolunca yurtdışına aktarılıyordur. Her ISS'de aynı, TT'de de bazen Amsterdam bazen İstanbul denk geliyor. Hatta TT'de ben İstanbul'a bağlanırken aynı IP'ye başka şehirdeki adam yurtdışına çıkıyor.
  • demirmetehan D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun öncelikle.

    Evet beklentileriniz karşılayacaktır. Deidkleri gibi 1Gbps hatta OLT tarafındaki porta göre 50Gbps bile hız verilebilir.

    Bu arada sizin vesilenizle bölgedeki diğer haneler de FTTC erişime sahip olmuş olacaklar belli ki tabii onların maliyeti sizden çıkmıyor belirteyim o TT'ye kalan bir iş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    1 Gbps hız kaldırıldı. Hiçbir bağlantı türünde bireysel 1 Gbps satmıyorlar.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam alternatif ISS müşterileri bu SSR'lardan da aynı binada bulunuyorsa alternatif ISS core routerlarına geçecek değil mi?

    Eskiden nasıldı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam zaten mesele orada teorik teknik imkanı belirtiyoruz yoksa satışta isterlerse Turkcell gibi 10Gbps paket eklesinler kim alacak ki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • değiştirdiler kullanıcıya veriyorlar diye biliyorum
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Yok aslında düzen çok değişmeyecek. Eski sistemde de alternatif ISS'nin binada cihazı varsa Layer2 olarak trafiği teslim alıyordu. Şimdi de aynı trafiği teslim alıp kendi cihazlarında taşıyacak.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Eski sayfalarda attığım şemaya dikkat edin . Ayrıca Türk telekomun şemasını da atmıştım oradada belirtiliyor.
    Eğer TT den sistem kiralanmadıysa VAE de her türlü isp routerına trafik teslim edilir.
    Yapa Dışında da zaten herkes Aynı SSR den geçiyor demiştim birçok kez.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam 1000 MBps de upload 2 MBps mi 20 MBps mi idi ?
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    hocam tip 7 deki modem ne işe yarıyor peki ?
  • Netflix Türkiye’den çekiliyor mu? Netflix’ten Türkiye kararı…
    .
    https://www.ahaber.com.tr/magazin/2019/08/19/netflix-turkiyeden-cekiliyor-mu-netflixten-turkiye-karari
  • Buyrun;

    Sunucu Edisat;194.68.225.10
    https://bg.edis.at











  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Çekilse de üzülmeyeceğim durum sansürlü kimse izlemeyeceği için para kaybetmektense firmasını koruması daha mantıklı olacaktır.Arap ülkelerinde bile böyle saçma yasaklar yok iken biz neden ters ilerliyoruz araplar bile internet konusunda bize fark atacak.

    RTÜK'ün boş işlere odaklanıp halkı huzursuz edeceğine bir televizyonu açsın da baksın halkın huzurunu ne kaçırıyor.

    Bu dizi ne ki bu gözler ne diziler gördü fatmagül'ün suçu ne başı çeker.RTÜK neden ceza kesemiyor özet geçeyim zaten malum medya kanalları hep kendi elinde kesmiyor bakıyor ceza kesilecek bir yer yok para bulmamız lazım abuk subuk birisi fikir atıyor ortaya bunu uyguluyorlar.

    Netflix abone sayısı : 65 Bin civarı kullanıcı sayısı 170 bin ve buna erişmek için para ödemeniz gerekiyor zira televizyon'da öyle bir şey yok şak diye önünüze çıkıyor ve 80 milyon kişinin her an önüne çıkabilecek bir sahne ne kadar zarar verir saçmalıktan öte gitmiyorlar.





  • 
Sayfa: önceki 14241425142614271428
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.