|
bilgi alacağımız bi yer yok TT'ye soruyoruz onlar bile net tarih vermiyor gerçi bana daha kablo çekilmeden önce aralık ayında planlanıyor demişlerdi aralığa yetişirse iyi yine |
|

3 Mobil
|
bilgi alacağımız bi yer yok TT'ye soruyoruz onlar bile net tarih vermiyor gerçi bana daha kablo çekilmeden önce aralık ayında planlanıyor demişlerdi aralığa yetişirse iyi yine |
|
Arkadaşlar merhaba Adana-Seyhan Bahçelievler'de evde internetim çok yavaş vdsl santral 550 m uzakta, ama yan binalar da santral çok yakın gödteriyor internet iyi arka sokaklarda fiber var. vodafone kullanıyorum ama telekom altyapılı, vodafone bilgi vermiyor, telekoma mı yazmak lazım onalrda abonemiz değilsiniz derler, nereden bilgi alabilirim. |
|
|
|
Ont den rountere giden kabloyu değişip dene kapalı kalmasıyla alakası yok. |
|
https://forum.donanimhaber.com/yeni-haberlesme-forumu-kurallari--38099922 ------------------------------------------------------------------------ Referans Paylaşım Konuları: https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311 |
|
Yan binamda bulunan ttnet fiber varken kendi sitemize çektirmek için tt müdürlüğüne gidip dilekçe verdim ve ordaki altyapı koordinatörüyle konuştum. Dediğiniz gibi yeni bina olduğu için çekmişler. Ancak bizim mahalle en az 1 yıl düşünülmüyor dendi. Hiç umut vermeden konuştu sağolsun. Bu macera da burda bitti. Açık kapı, btk, dilekçe vs.. hiç işe yaramadı. Belki 3 seneden fazla kovalıyorum artık saldım. |
|
Merhaba hocam, o kabloyu değiştirmiştim ugreen cat 8 kablo almıştım, 1 ay önce 1000 mbps tarifeye kendim geçiş yapmıştım ve çok rahat 900 leri ve upload da 55 leri görüyordum sabit şekilde. Yani şu an tanımlama hatası var gibi ve arıza kaydı açıldı çözemediler hala. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
https://forum.donanimhaber.com/yeni-haberlesme-forumu-kurallari--38099922 ------------------------------------------------------------------------ Referans Paylaşım Konuları: https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311 |
|
Aynen hocam, 19 ağustos ta x ten yazdım, bugün saha ekipleri arızayı kapatmak istediler, 1000 mbps te randıman olmaz zaten filan tipik uğraşmak istemeyen elemanlar. Arızayı kapatmamak için aramaya cevap vermedim ve müşteri hizmetlerini aradım, evet hız düşük çıkıyor dedi, arıza kaydını yeniden açtı. Ayrıca x ten yeniden yazdım 2 gündür soeun çözülmedi, hız profilini tekrar günceller misiniz diye. Ne zaman müsaitsiniz aramak isteriz dediler, sabah müsaitim dedim. :) Bu arada yapay zekaya sorduğumda çok ilginç birşey söyledi : " Kampanya sisteminde size "1000 Mbps" tanımlanmış görünse de, santraldeki (OLT) hız profiliniz 500 Mbps'lik pakete (veya geçmişte kullandığınız 500 Mbps'lik eski bir hediye profiline) takılı kalmış olabilir. 530 Mbps gibi çok spesifik bir değerde kalması, hattın yazılımsal olarak frenlendiğinin en büyük göstergesidir." Bundan 2 ay önce sil sipürden 500 mbps hız hediyesi almıştım, acaba gerçekten bunla alakalı olabilir mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Teşekkürler hocam şu an X ve linkedin üzerinden ulaştım çözüm olmazsa bi de burayı denerim |
|
|
İşin can alıcı noktası da orada (maalesef). Sahada yapılması/tamamlanmsı gereken işler 2 bölümde özetlenebilir. 1) Kablo çekim işlemleri ki bunu çoğunlukla taşeronlar yapar, 2) Sahadaki bölünme (OFSD denilen Optik Fiber Saha Dolabındaki bölünme ve kablolama) işlemleri ki bunları da çoğunlukla daha dar bir kabloyla çalışan T.Telekom bordrolu elemanlar gerçekleştiriri. Büyük olasılıkla 2. bölümdeki işlerde bir gecikme var. Bu açıdan size daha net bir tarih veremiyorlardır. 1-2 hafta içinde halledilirse çok şanslısınız ama psikolojik olarak kendinizi 1-3 aylık bir sürece hazırlayınız derim. |
|
Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
![]() AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB |
|
Biraz hatalı veya eksik ifade etmiş olabilirim. Abone binasındaki OFDK takılması, OBK çekilmesi tarzındaki işler tabi ki taşeronlara yaptırılıyor. 2. Bölümde, benim kasdettiğim işler sahadaki OFSD (=Optik Fiber Saha Dolabı) gibi donanımlarda yapılan ve T.Telekom personelinin gerçekleştirdiği işlerdi. |
|
Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
|
|
demek istediğinizi anladım, saha dolaplarındaki sonlandırmaları da artık taşeron firmalar yapıyor. TT personeli yalnızca gerekli ölçümleri yapıp işin olurunu veriyor. Bu sayede eskiyen kaynak cihazlarını yenilemekten kurtuldular ve taşeronlara kaynak başına veya işin tamamı için ödeme yapıldığından maliyetleri oldukça düşürdüler. |
![]() AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB |
|
Hımm, işi olabildiğince ucuza getirip internet pazarlamasında oldukça fahiş abonelik fiyatlarıyla en azından yüksek brüt kâr elde ediyor T.Telekom. Ancak bu saha dolaplarındaki işler kendi konularında da uzmanlık ister. Zannederim şimdlik bu işleri T.Telekom'dan emekli edilen ama taşeronlara aktarılan elemanlar; yani deneyimli elemanlar yapıyor. Ama bu deneyimli elemanların yerine gelecekte yeni yetişecek elemanlar bakalım ne kadar yeterli olabilecek? Ben buna benzer bir konuyu biz abonelere FTTH kurulumuna ya da arıza vb. tesbiti için gelen elemanlar nedeniyle daha birkaç ay önce öğrendim. Bizim bölgeye bakan arkadaşla (ki genç yaşlarda ama deneyimli birisiydi) samimi olmuştuk; mobil telefonu da bende vardı. Sonra birgün (6 ay kadar önce) telefonu cevap vermez oldu. Merak ettim, başına bir hal mi geldi diye. Bize yakın sayılır Santral'da konuşlanmıştı. Oraya gittiğimde kendisini bulamadım ama onunkine benzer durummu olan bir başkasıyla konuşabildim. Meğer bunlara denmiş ki "ister özlük haklarınızı alıp taşerona geçersiniz, yoksa sizi merkezde tutar ileride eğitip başka bir görevde kullanırız..." Bunlar Telekom'da kalmayı tercih etmişler. Ancak bu konu da aslında yeni gelişen bir konu değilmiş. Bizim hizmet aldığımız Telekom Md'nün baktığı saha çok geniş. Bu geniş bölgede kimin ne olduğu belli olmuyor. Bir bakıyorsun şikayetçi olan abone bir milletvekili, bir siyasetçi ya da bir holding patronu veya üst düzey yöneticisi çıkıyor. Olası bir sürtüşmeyi önlemek için bizim müdürlükte bu servis/kurulum taşeronlarla çalışma uygulamasına en geçlerde başlanmış. Neyse ki şu anda taşerona geçenler de aslında deneyimli sayılır eski Telekomcular oluyor! |
|
|
|
Kur baskısından dolayı kârlılık oldukça düştü o yüzden firmalar tabiri caizse sinekten yağ çıkarmaya çalışıyor. Saha tarafında işler aslında oldukça kolay çünkü bütün kablolar renk kodlu ve kablo planında ne yapılması gerektiği açıkça yazıyor yalnızca azami dikkat gerekli, eline kaynak makinesi alan herkes fiberciyim diye takılıyor. Fiber hatlarda mikro bükülmeler olmadığı sürece her türlü hatanın telafisi mümkün. Aslında TT'de kadrolu çalışan hiçbir personel taşerona geçmek istemez ama mobbing ve adam kayırma öyle bir hale geldi ki insanlar mecbur kalıyor... |
|
Arkadaşlar bizim sokağın dibine kadar turuncu fiber döşemişlerdi bugün rögar kapağının üstüne baktım süperonline yazıyor bu altyapıyı süperonline mi yapıyor demektir |
|
Muhtemelen değil kesinlikle Turkcell Superonline'dır. Menhol (rögar) kapaklarında da Superonline baskısı olduğuna göre. Kablo döşemesi yapılırken dikkat ettiniz mi, bilmem. Superonline o turuncu renkli fiber optik kabloları yeraltına öyle çıplak olarak sermez. Yine koyu turuncu (soluk kırmızıya çalar) renkte 2 veya 3'lü içi boş kablo kanalları içinden çeker. Yani o kablo kanalları bir bakıma yer altında açılan beton kanallar yerine geçer. |
|
|