Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2583. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52.373
Cevap
258
Favori
4.064.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25812582258325842585
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SelsPee kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun şükür kavuştun sonunda. Bende routeri Wifi 6 destekli bir cihazla değişmeyi düşünüyorum ama üşengeçlikten hiç aramadım Telekom'u. Gerçi sende Keenetic var direkt tak ona uğraşma derim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam Türk Telekomcular Huawei sahasında olduğumu söylediler.

  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Hocam binaya ilk fiber çekildikten sonra 13 gün içinde interneti kullanılabilir hale getirdiler. Türk Telekom çok hızlı çalıştı sağolsunlar.

  • SelsPee kullanıcısına yanıt

    Hayır olsun hocam. Güle güle kullanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SelsPee kullanıcısına yanıt

    Doğrudur. Bazı Telekom Md'leri çek(tir)iyor, bazıları da sadece OBK bırakıp abonenin çektirmesini bekliyor. Çok katlı ve daireli bir binada sadece o gün için FTTH'a geçmeyi kabul edenlere OBK çekip, istemeyenlere kablo da bırakmayan durumlar gördüm. Abonenin dairesinin kapısına kadar OBK getirip 8-10 mt. payla rulo yapıp bırakanlar da var! Bir arkadaşımın evinin içine, üstelik kanal da döşeyip çekenleri bilirim.


    Özetle Telekom'da standart bir kural yok.


    Not: Bir başka Forum'daki bir üye de aynen şunları yazmış...


    [alıntı] Fiberde kablo çekimi sonlandırma müdürlüğe aittir. Israrla dile getirirseniz projenizi çizerler taşeron ekip gelip dairelere fiber kabloları çeker.[alıntı sonu]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 23 Mayıs 2024; 13:16:22 >
  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Hocam binaya ilk fiber çekildikten sonra 13 gün içinde interneti kullanılabilir hale getirdiler. Türk Telekom çok hızlı çalıştı sağolsunlar. Keenetic Hero DSL modemi bi köşeye atmışlar üvey evlat gibi. WiFi kapsama alanı problemi yaşarsam Keenetic modemi de kullanmayı düşünüyorum. Fakat o modemle kablosuzda en fazla kaç Mbps görebilirim.

  • SelsPee kullanıcısına yanıt
    1000 lik paket mi aldın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Evet hocam Millenicom FiberMill 1000 Mbps paketindeyim.

  • SelsPee kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilmiyorsam Hero DSL'de Wifi 6 yok muhtemelen kablosuzda tam hızı alamayabilirsin. Dene bakalım ne olacak. Önce TP-Link takılı iken evin farklı yerinde hız testi yap sonra da Hero DSL'i tak bakalım vaziyet nasıl.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Millenicom 1000 Mbps taahhütsüz interneti 299 TL’ye verdi ve sözünü tuttu. 4 ay boyunca 30 TL’den olmak üzere kurulum ücretinide yansıtacaklar bana.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla, ben kendi hesabıma Telekom'un verdiği Zyxel EX3301'den memnunum. Benim işimi görüyor, 500 Mps'lik pakette. Ama Eylül'de taahhüt bitince herhalde zorunlu marş marş 200'e tenzil-i terfi edeceğim. Ben dahil evde oline oyun oymnayan ya da YouTuber olan yok zaten. Belki arka odalar için koridora bir ara repeater koyarım.


    Telekom, herhalde ilden ile hatta il içindeki bölgeden bölgeye değişik HGW'ler verebiliyor (WiFi6 olarak): Güncdel olarak da bunlar Zyxel ve TP-link olanlar. Yarın öbürgün bir başka marka da çıkabilir.


    Acaba abonelerden geri topladıkları (toplayabildiklderi kadarıyla) TP-Link Archer 5V, ZTE H298A ve modelini unuttum o berbat Vestel HGW'leri ne yapıyorlar. Kıyıda köşede 100 Mbps ve altında abonelik yapanlara mı kakalıyorlar? (Tabi bir de Sultan Palamut devrinden kalan Tiglin'ler de vardır!)

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Tılgın'ı kullanan geçmiş dönemde çok kişi gördüm fakat 2020'den sonra tılgın kullanan pek görmedim. Bu arada Zyxel ex3301'den bende memnundum, bizim evin içi yaz, kış sıcaktır. Fakat router serin serin takılıyodu, hiç isindigina şahit olmamistim. Sqm router aldım, açıkçası gerekte yokmuş çünkü 100mbit fiber kullanırken, download latency kablolu/kablosuz 120 civarlarında geziyordu, bufferbloat oluyordu. Daha sonrasında 200mbit'e geçince, sqm olmadan bufferbloat sorunu ortadan kalktı. Şuanda 223mbps down/33mbps upload aliyorum. Download latency 3-5 arası gidip geliyor. Sayfa hızları, video açılış hızları, ben oyun oynamıyorum ama evde oyun oynayan kardeşim var, ping stabilitesi de ciddi artis oldu, daha smooth bir ping, daha sağlıklı bir bağlantı oldu. Bu durumu ftth tarafında çok yaşayan var mı bilmiyorum ama 100mbit (bence) fiber için uygun değil gibi. Smooth bir bağlantı için, ftth tarafında en az 200mbit almak gerekiyor gibi gozukuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Millenicom kullanıyorum aldığım pakete göre uygun bir hız mı? Bir sorun gözüküyor mu? Not: Kablosuz bağlantı ile testi yaptım.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SelsPee -- 24 Mayıs 2024; 8:7:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba türktelekom fiber alt yapı olan yerde 3-4 aylık internet almak istiyorum,100mbit sordum ilk ay 1200TL sonraki 2 ay750TL dediler modem de aylık 75TL 3 ay sonra iade edebilirsiniz dediler,modem ben alsam ne önerirsiniz?
    Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gahmetk G kullanıcısına yanıt
    Fiber altyapı da modem kirası mecburi maalesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/vie-valve-net-ping-sonucumuzu-paylasalim--152311117-46


    Hocam konuya katkınızı bekleriz hayırlı olsun. @SelsPee




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Mayıs 2024; 1:58:48 >
  • Eskice, 24 aylık taahhütü olup bunun son 120 günü içinde olan forumdaşların dikkatine:


    Bkz.: https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-evde-internet-kampanyalari-fibernet-hipernet-adsl--67591385-1448#158753294


    Yardımcı olabilecekler ya diğer başlığa yazsınlar ya da PM yollasınlar.


    Teşekkür ederim.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Hocam dün Türk Telekom Fiber ekibi daireme kadar OBK çektiler. Ama forumda gördüklerimden çok farklı beyaz renkte OBK çektiler. Sarı renk olandan bir farkı var mıdır? Birde apartman girişindeki OFDK içindeki konnektör mavi renk, daire tarafında ONT cihazına giren konnektör yeşil renkte. Ayrıca apartman girişindeki OFDK içinde bulunan konnetörün ucu iyi yapılmamış sanırım, fiber konnektörün yanından fiber optik kablo kılı çıkmış. Yani fiber optik kıl, konnektör içine hepsi girmeden sokete takılmış? Türk Telekom işçiliğini beğenmedim açıkcası. Elektrikçi çağırıp konnektör uçlarını düzelttirsem mi?

  • SelsPee kullanıcısına yanıt

    Telekom'un abonelere verdiği/çektirdiği birkaç tip OBK var. Temelde fiber optik kablo iletişim kabiliyeti olarak hepsinin aynı olması lazım. Ancak dayanıklılık olarak farklılkıklar olabilir. Bence çok esnek olanlar dayanıklı değildir; içlerinde cam tübe paralel olarak çekilmiş ince çelik tel yoksa. Konektörlerin farklı renklerde olması normal, hepimizde böyle...Fakat OFDK'da fiber girişteki konuyu pek anlayamadım. (Bir resim yollasaydınız belki daha iyi değerlendirilirdi...) OFDK dışarıdan gelen kablodaki optik tüp (=core=kıl) bağlantısı çok ince bir iştir ve mutlaka alet yardımıyla yapılabilir. Sakın ha, sokaktan/mahalleden bir elektrikçi çağırıp düzelttirmeye kalkmayın. Dürüst olanı "ben bunu yapmasını bilmem!" der, olmayanı da işin b*kunu çıkartır, bırakır gider. Eğer sinyal almada bir probleminiz varsa (ki sadece siz değil binadaki tüm aboneler olumsuz etkilenir) T.Telekom'a arıza ihbarında bulununuz.


    Bu kurulum işlerine bakanlar T.Telekom'un kendi elemanlarıdır. Genelde bir ya da birkaç bölgeye tek bir eleman bakıyor. Bu elemanın GSM numarasını almanızda fayda var.





  • SelsPee kullanıcısına yanıt

    Ont de sonlandırma yeşil konnektör ile yapılıyor. Çünkü ont konnektör giriş rengi yeşil ve yeşil konnektorun ucu açılıdır. Dolayısıyla tam uyumlu olur. Ofdk ucundaki mavi renk ise mavi renk kullanılmalı zaten ki farklı renk konnektör kullanilsa da çokta bir sıkıntı olmaz. Sinyal değeri çok önemli değil. Yani cok önemli değil derken, hız durumunda, stabilite de çok ciddi sıkıntı olmaz. Huawei'de -29db olan sinyalde sağlıklı bağlantı olduğunu çok gördük. Ki zaten hatalı bir sonlandırma olsa, sinyal hiç gelmez. Ftth'de internet ya vardır, ya yoktur. Dolayısıyla elektrikçi çağırman için bir sebep yok zaten çağırsan bile gelen eleman yapamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25812582258325842585
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.