Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSL (1189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
33.151
Cevap
707
Favori
2.323.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11871188118911901191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genel olarak upload hızında düşüş mü var?

Benim paket 35 Mbps : 137.25 ₺ TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSL

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Modem diğer odada kablosuz bağlantıda 2.4 ghz düşük hız veriyor,ethernet kablo ile 96 mbps hız geliyor sorunsuz.Modem zaten telekomun verdiği alt seviye

zyxel vmg3312 b10b modem.Telekoma geçmeyi düşünememin nedeni ana sağlayıcı olması,sorun oldumu öncelikli müdehale etmesi birde sabit fiyatı 24 ay sunması.

• mustafa371988 M kullanıcısına yanıt

50 mbit kullanıyorum dün ölçtüm 5-5.5 çıktı upload.

• Johny Constantine kullanıcısına yanıt

50 üstü 8 olması gerek

Dün gece 5 küsür idi bugün 7.50 civarlarında.

• Telekom maç yayını yapan siteleri engelliyor mu,online internet üzerinden maç izlenebiliyor mu burada

https://netsportv96.com/ bu siteye girileiliyor mu telekom kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Evet siteyi açıyor mobilden izlemek isterseniz deep tv pro uygulamasını kullanabilirsiniz tavsiye ederim ayrıca uygulamayı pc ye bluestacks emülatör ile kullanmak mümkündür

TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSLdeeptvpro1.github.io
    DEEP TV PRO
    https://deeptvpro1.github.io/app/download.html

Acıyor sorun yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tarifeler çok pahalı 35 mbit fiber 135 TL anladigim kadarıyla 20 TL de modem ücreti ödeyeceğiz galiba. Şimdi sormak istediğim şu daha önce VDSL kullandığım modem vardı benim o fiberde uyumlu oluyor mu? 20 TL den 24 ay 480 TL para yapıyor bu modem için çok değil mi ne dersiniz?

• mecelik90 kullanıcısına yanıt
    Maalesef VDSL modem fiber altyapıda kullanılamaz. Çünkü kabloların girişleri farklıdır. VDSL'de 2 telli bir DSL girişi bulunur, oysa fiberde 4 telli bir WAN girişi vardır.
    Altyapımız fiber ise modem kira bedeli ödemek zorundayız. Gayet saçma bir uygulama olduğunu biliyorum ama durum bu.
    Bu arada modeminizin arka tarafta bulunan girişlerinin fotoğrafını atarsanız daha net konuşabilirim.

• Modemin VDSL olduğuna eminim TTNet eski abonelikten kalmaydı. Şimdiki Superonline modemi wan giriş var evet. Anladım. Peki ikinci el bir TTNet modemi alıp kullansam daha mantıklı gibi geldi. Yoksa 20 TL den 480 TL ödeyeceğim modem için. Kiralama ücreti de 15 TL galiba. Kampanya detaylarında yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecelik90 -- 21 Aralık 2021; 14:16:23 >
    Altyapınız TT'nin fiberi mi yoksa Superonline fiber mi? Superonline fiberde işlerin nasıl ilerlediğini bilmiyorum.

Ben TT fiber olduğunu varsayarak devam ediyorum: ikinci el bir modem alsanız da modem kira bedeli ödemek zorundasınız hocam. TT'nin fiber altyapısında hangi modem kullanırsak kullanalım kira bedeli zorunludur. Ayrıca fiber altyapıda TT kendi verdiği modemi kullanma şartı koşuyor. Yani başka bir modem kullanmak biraz zor. TT'nin verdiği modemin MAC adresini kopyalayarak veya modemi köprü moduna alarak başka modem kullananlar da oluyormuş. O kısmı tam olarak bilemiyorum.

• Yaptığım görüşmede eski TTNet modemimin kullanılabileceği söylendi VDSL modem fiberde de uyumlu dediler ama teknik bilgileri eksik olabilir bence. 11 haneli hizmet numarası istediler transfer için ama Superonline ile görüştüm böyle bir numara yok dediler. İlginç şeyler oluyor :)

• Arkadaşlar bana çok hızlı internet kurulumu lazım. Hangi firmayı önerirsiniz Telekom da ne kadar sürüyor acaba?

Hem VDSL hem fiber uyumlu modemler var ama fiber altyapıda bunların kullanılmasına izin verilmiyordu ki, ilginç. Belki sizin altyapınız fiber değildir de sizi kandırmaya çalışıyorlardır. Aşağıdaki adresten altyapı sorgulaması yapıp sonucunu atabilir misiniz?
    https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/

• Dejuf D kullanıcısına yanıt
    TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSL

Modem olayını sordum iki tip fiber varmış benimki ftsp gibi birşey söyledi ondan olduğundan kullanılıyormuşum diğer fiberde gpon gibi birşey söyledi onda kullanılamıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecelik90 -- 21 Aralık 2021; 16:59:40 >
    Hocam altyapınız fiber değil VDSL. Dolayısıyla VDSL uyumlu herhangi bir modem kullanabilirsiniz.

• Dejuf D kullanıcısına yanıt

Hocam kusura bakmayın meşgul ediyorum ama bina girişinde ve sitede bu binada fiber internet vardır şeklinde yazılar var. Nasıl oluyor anlamadım. Büyük bir sitede oturuyorum. Şimdi superonlinedan xdsl numarası almam istendi ama onları arayınca böyle bir numara yok diyorlar ısrarla, 10 haneli bir numaraymış. Superonline kullanirken de fiber kampanyalarından yararlandım.

Rica ederim ne kusuru.

Hocam şimdi bu fiber kavramını firmalar yanıltıcı bir biçimde kullanır. Bu durumda da müşterinin kafası karışır.

Kafa karışıklığınızı gidermek adına kabaca anlatmak isterim.

Kabul edilen 2 tür fiber vardır: FTTB (binaya kadar fiber) ve FTTH (daireye kadar fiber)

FTTB'de fiber kablo binaya çekilir ve uygun bir yerde (mesela zemin/bodrum katında) MDU dediğimiz cihazda sonlandırılarak dairelere CAT kablo dağıtılır. Aşağıdaki videoda FTTB sistemi görebilirsiniz. Videodakinin Superonline olması kafanızı karıştırmasın TT'nin FTTB sistemi aşağı yukarı bu şekildedir:

TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSLBilgisayar Mühendisliğiyoutube
    Fiber kutusu içinde neler var, fiber kutusu bağlantıları binaya kadar fiber geliyor fiber alt yapı, super online kabinet, süper online fiber alt yapı, superonline fiber, superonline fiber kabineti, superonline fiber altyapı, türk telekom kabinet, türk telekom saha dolabı, türk telekom bina kutusu, fiber alt yapı, yüksek hızda internet, fiber kutusunda neler var, fiber internet, fiber internet kabinet, bina kabineti, binaya fiber geliyor eve bakır çıkıyor, bina internet alt yapısı, fiber altyapı başvurusu, boş port yok, odaya kadar fiber, fiber internet nedir, fiber, telekom, apartmana internet, siteye fiber,
    https://www.youtube.com/watch?v=x_VJuOjyv8M&feature=youtu.be

FTTH'de ise fiber kablo binaya çekilir yine uygun bir yere OFDK (optik fiber dağıtım kutusu) yerleştirilir. Bu kutudan dairelere OBK dediğimiz ince ve hassas bir kablo dağıtılır. İşte bu sistem en verimli fiberdir çünkü daireye kadar fiber kablo gelir. Dairede de ONT cihazında sonlandırılır.

Mesela fotoğraftaki kutu benim binamda yer alan OFDK. Sol taraftan gelen kalın turuncu kablo ana hat kablosu. Sağdan gelen ince sarı kablolar ise dairelere giden OBK ismindeki kablolar.

Bunların haricinde bir de T11 kabin vardır. Aslında bu fiber değil VDSL kabinidir. Bu kabin genelde bir binaya yerleştirilir ve birkaç binaya hizmet verir. Bu kabinin içerisinde DSLAM bulunur. Fiber kablo bu kabine gelir ve buradan dairelere bakır kabloyla dağıtım yapılır. Dediğim gibi esasında bu sistem VDSL'dir. Sokaktaki kabinin binaya yerleştirilmiş hali gibi düşünebilirsiniz.

Türk Telekom, bu T11 kabinin bulunduğu yerlere de fiber var diyebiliyor. Tekrar ediyorum T11 kabinden fiber alınmaz VDSL alınır.

Muhtemelen siz de bir T11 kabine bağlısınız. Çünkü sorgulama sonucunda da görüldüğü üzere santral mesafesi 7 metre. Bu kadar düşük bir mesafe çıkıyorsa çok yüksek ihtimalle T11 kabinden hizmet alıyorsunuz. Ve sitede oturduğunuza göre T11 kabinden birkaç binaya dağıtım yapılıyor.

TT'nin "bu sitede/binada fiber vardır" demesi sizi yanıltmasın. Dediğim gibi T11 kabinin bulunduğu yerlere de fiber var diyorlar. Oysaki o fiber değil VDSL.

Şimdi size bir tavsiyem var. Binanızın veya yan binaların zemin/bodrum katına inip sağa sola bir bakın. Fotoğraflardaki kabinlere benzer bir kabin görürseniz bilin ki T11 kabine bağlısınız. Kabinler farklı farklı olabildiği için 2 fotoğraf ekliyorum:

Üstteki fotoğrafta görüldüğü üzere kabinin sağ alt tarafında 4 adet çıkış mevcut. Bu çıkışlardan 4 binaya VDSL hizmeti verilebilir.

Her iki kabinin üzerinde de "TÜRK TELEKOM FİBER İNTERNET" yazıyor ama bu kabinler fiber kabini değil. İyice anlaşılması için birkaç kez tekrar ediyorum. Bunlar VDSL hizmeti verir.

Bu arada hep T11 kabin diye bahsettim ama bazıları T21 olarak da geçiyor. Fark eden bir şey yok, T11 de T21 de VDSL kabinidir.

Diğer husus: "fiber kampanyalardan yararlandım" demişsiniz. Kullandığınız paketin isminde fiber geçebilir. Mesajımın en başında da dediğim gibi firmalar fiber ifadesini yanıltıcı bir şekilde kullanırlar. Maksat müşteri çekmek. Anladığım kadarıyla şimdi TT'ye geçmek istiyorsunuz. Kullanmak istediğiniz pakette "... Mbps'e kadar fiber hızında internet" yazabilir, önemi yok. Çünkü fiber hızında diye bir şey yoktur. Fiber, hız değil bir altyapı türüdür. Ve altyapı ne ise onun üzerinden hizmet alınır. Dolayısıyla paketin isminde fiber ibaresinin yer alması kafanızı karıştırmasın altyapınız VDSL.

Not: Ben bütün bunları TT altyapınız için söyledim. Binanızda Superonline altyapısı da varsa bilemiyorum.

Başka bir husus: xDSL numaranızı faturanızda bulursunuz muhtemelen. Ben Millenicom kullanıyorum. Benim faturamın en alt kısmında 88 ile başlayan 10 haneli bir numara var. İşte xDSL numarası odur. Ek olarak E-Devlet'ten de bulabilirsiniz. Aşağıdaki adresten sorgulama yaptığınızda karşınıza çıkacaktır:

TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSLwww.turkiye.gov.tr
    Sabit Hat Sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/btk-sabit-hat-sorgulama

• Stereo Palma kullanıcısına yanıt

telekom hocam. geçen sene başvurduktan sonra 3günde kurulmuştu, telefon ile aramıştım

• 
Sayfa: önceki 11871188118911901191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.