Şimdi Ara

Türk Telekom data paketi rezilliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısa üst bilgi: Türk Telekom tarife içindeki internet veri kullanımını bitirmeden kesmesi hikayesi.

29 Ağustos 2018 tarihinde annemin adına aldığım Türk Telekom Faturasız hattı Kafam Rahat Tarifesine taşıdık. paket linki

Tarife Detayları 60 gün geçerli olmak üzere Her Yöne 500 Dk 100 sms 100 mb internet şeklindeydi.

Hattı 6 Yaşındaki oğlumun okula giderken koluna taktığı çocuk takip saatine taktık.
    Arada 20 gün geçtikten sonra akıllı saat ile ebeveyn uygulamasının bağlantısı kesildi.

Bu durum bana garip geldi çünkü saati alırken yaptığım araştırmalarda ve aynı marka model saati daha önce kullanım deneyimleri olanlardan sorduğumda en yoğun data kullanım ayarlarında bile ayda 20 mb internet verisini geçmediği bilgisini almıştım. O nedenle hattı, sadece 50 yaş üzerine verilen bu tarife ile annemin üzerine alıp oğlumun saatinde kullanmaya karar vermiştim.

19 Eylül 2018 tarihinde Müşteri hizmetlerini aradığımda hattın 100 mb internet kotasının 18 eylül tarihinde dolduğu bilgisini aldım. Ve içindeki kalan 1 lirayı 0.0009 mb lık bir veri transferi için kesitlerini öğrendim.

Durumun garipliğinden şüphelenip Türk Telekomun online işlemler sayfasından 29 Ağustos 2018 ile 19 Eylül 2018 arası tüm data kullanım paketini detaylı olarak excel formatında indirdim. Kendi sitelerinden tarafıma sağlanan bu veriye göre bu tarihler arasında yaklaşık 1000 defa yer bildirimi datası göndermiş olan bu saatin toplam kullandığı internet miktarı 2.84 mb gözüküyor.

Ek excel dosyası kullanım detayları excel dosyası

excel de toplanan data hücreleri

excel e göre toplam kullanılan data paketi

Durumu müşteri hizmetlerini arayarak anlatmaya çalıştım, müşteri hizmetlerindeki arkadaş neden bahsettiğimi anlamadı bile, tek söylediği şey 100 mb datanın kullanılıp bittiğiydi. Durumun bir bilirkişi veya teknik ekip tarafından detaylı incelenmesi talebimi ilettim, kullanmış olduğum ve biten hizmet için daha fazla inceleme yapamayacaklarını öyle bir hizmetlerini olmadığını söyledi.

Sonra online işlemler üzerinde yazılı olarak tüketici şikayeti başvurusu yaptım. Ancak okuduğunu dahi anlamayan çalışanları olduğu bir kurumdan beklenen çok saçma bir cevap geldi.

cevap ekran görüntüsü

bu cevabın içinde konudan yanlış bilgiler barındırdığını daha sonra arayan müşteri temsilcisi de söyledi. paket aşım internet ücretlerini vs. de yanlış yazmışlar)

Şikayeti tekrar edip bir kez daha anlatmaya çalıştım, twitter üzerinden ttdestek hattına durumu yazdım.

Daha yetkili olduğunu düşündüğüm bir kadın çalışan ile 13 dk telefonda konuştum, durumu bir türlü anlatamadım. En son olarak sizden tek istediğim bana sağladığınız data kullanım detayları excel dosyasındaki toplam kullanılan veri paketlerini excel sayesinde bir bilen tarafında toplanıp geri dönülmesi dedim. Kadın önce telefon başında toplamaya çalıştı sonra baktı olacak gibi değil ben size sonra döneyim dedi. Tamam dedim. İki gün sonra 4 Ekim 2018 de tarafıma telefon ile dönüş yapıp şikayetime konu 100 mb internet paketini kullanıp bitirdiğimin tespit edildiğini söyleyip telefonu kapattı.

Özet olarak: Türk Telekom kullanmadığınız datalarınızı kullanmış gibi gösterebilir. Yüksek gb lı paketler arasında düşürülen mb lar göze gözükmese de 100 mb lık pakette dikkat çekiyor.

Türk Telekom kullanıcılarına Kendi kullanım detaylarını da arada sırada kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.

dikkat edin! Türk Telekom sizin de data paketlerinizi çalıyor olabilir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türk Telekom Data Paketi Bilgileri

Data Paketi Nedir?

Data paketi, belirli bir süre boyunca kullanabileceğiniz belirli miktarda mobil veriyi ifade eder. Bu paketler, belirli uygulamaların kullanımına özel olabilir veya tüm internet kullanımını kapsayabilir.

Türk Telekom Data Paketleri

Türk Telekom, farklı ihtiyaçlara yönelik çeşitli data paketleri sunar:

• Cep Senaryo Günlük 250 MB: Günlük 250 MB veri sağlayan paket.
    • 10 GB Data: Ay boyunca 10 GB veri sağlayan paket.
    • Her Yöne Data Paketi: Tüm operatörlere sınırsız konuşma ve mesajlaşma ile birlikte belirli miktarda veri sağlayan paket.

Data Kullanımı

Türk Telekom data paketlerini kullanarak internette gezinme, sosyal medya uygulamalarını kullanma, video izleme ve dosya indirme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Data kullanımınız, paketinizde kalan kotadan düşecektir.

Data Ücreti

Türk Telekom data paketlerinin ücretleri, seçilen pakete ve süresine bağlı olarak değişir. Güncel ücretler için Türk Telekom'un web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ezber Bozan 100 MB Data

"Ezber Bozan 100 MB Data" Türk Telekom tarafından sunulan özel bir kampanyadır. Bu kampanya kapsamında, belirli koşulları sağlayan müşteriler 100 MB ek data kazanabilirler. Kampanya ayrıntıları için Türk Telekom'un web sitesini kontrol edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bundan sonra şuan kullandığınız telefon hattınıdaki numara ile onnline işlem şifresini öğrenin sil süpürden silip süpürerek hediye alın internet çıkar uğraşmazsınız
    online işlemlere baktığınızda data paketi var mı kalan kullanımlardan 09klbyt içinde 1 tl alamaz ücretlendirme öyle değil

şikayetiniz tekrar edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

bundan sonra şuan kullandığınız telefon hattınıdaki numara ile onnline işlem şifresini öğrenin sil süpürden silip süpürerek hediye alın internet çıkar uğraşmazsınız
    online işlemlere baktığınızda data paketi var mı kalan kullanımlardan 09klbyt içinde 1 tl alamaz ücretlendirme öyle değil

şikayetiniz tekrar edin
    daha sonra cevapta belirtilen ücretin yanlış olduğunu 100/kb a kadar olan tüm kullanımların kullanım başına ücretinin 88 kuruş olduğunu söylediler.

bu hali ile bile 1 lirayı neden kestikleri sorunlu olmasına rağmen benim asıl derdim 100 mb hakkımı gasp etmiş olmaları.
  • kumutlu kullanıcısına yanıt
    Şikayetinizi belirtin umarım düzeltirler

sil süpürden haftalık internette çıkar işinizi görür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle şeyler türk telekomda olur...

• Sorunuzun cevabı yazdıklarınızın içinde, 1000 defa veri akışı olmuş ve sanırım her kullanım 100 KB olarak sisteme yansımış. 4G bağlantılarda ise veri transferi olmasa dahi bakiye kaybı olabileceği yazılıyordu...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak550

Böyle şeyler türk telekomda olur...
    +999999

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom Youtube Paketleri
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mandollph

Sorunuzun cevabı yazdıklarınızın içinde, 1000 defa veri akışı olmuş ve sanırım her kullanım 100 KB olarak sisteme yansımış. 4G bağlantılarda ise veri transferi olmasa dahi bakiye kaybı olabileceği yazılıyordu...
    arkadaş olayı çözmüş, istersen 0.001 kb kullan bağlantı kesilince 100 kb olarak sayılır faturasızda, faturalida olsan 1kb düşerdi her seferinde. Ortada ne rezillik var ne de bir yanlışlık. Sistem doğru hesaplamış.

• boyzof B kullanıcısına yanıt
    Bu bilgi nerede yazıyor?

Tarife detaylarında

Paket aşımı durumunda yapılan aramalar ve SMS gönderimleri her müşterinin kendi tarifesi üzerinden ücretlendirilecektir. Cepten internet paket aşımları ise 2 Kuruş / 100 KB ile ücretlendirilecektir.

Yazıyor

Hiç bir yerde tarife içindeki paket internet kullanımı periyodu her kullanım için 100kb olacaktır yazmıyor.

Velev ki böyle görüştüğüm 10a yakın tt müşteri temsilcisi neden bu bilgiyi bilmiyor. (tüm görüşmeler ses kaydı onlarda da bende de var)

Soruyu tekrar etmeme rağmen neden hala sizin verdiğiniz cevap verilmemiş ve hatta detaylarda 100kb 2 kuruş yazan şey için benden iki defa 1 tl kesildiği yazıyor?

Her şeyden öte bu bilgi doğru ise faturali hatta 1kb olarak hesaplanan faturasiz da neden 100 kb olarak hesaplanıyor? Sonuçta paket alınmış kullanım başına ücretlendirme durumu değil.

Kısaca Türk Telekom 1 lira 1 lira kilobyte kilobyte sizden çalıyor arkadaşlar.

Dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumutlu -- 9 Ekim 2018; 0:26:54 >

• kumutlu kullanıcısına yanıt
    sizin pakette yazmıyor ama faturasız olan neredeyse hepsinde yazar, genel bir kural gibi. Telefonlarda problem olmaz çünkü defalarca bağlantı kesip baglanmiyorsun. müşteri hizmetleri elemanlarının aklına gelmemiş olabilir o konuda fikrim yok, çok yetkin degiller. paket aşımından sonra 50 defa daha bağlantı kesintisi olduysa 50x2 = 100 kuruş yani 1 TL düşüm olmasi lazım. 100 tane bağlantı kesintisinde 200 kuruş = 2 lira düşmüştür.

• boyzof B kullanıcısına yanıt
    Tek bağlantı da 1 lira 2 bağlantı için 2 lira kesitler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.