Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM UPLOAD HIZLARININ ARTMASI PLANLANIYOR - 2023 (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.128
Cevap
45
Favori
201.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Joel_Miller

Geçen haftalarda 50 mbit den 100 e çıkarmıştım sonra tam verim alamayınca 70 lerde kalınca tekrar 50 ye aldırdım o zaman oldu bu düşüş. Ama arayınca böyle dediler.

Deprem başlangıç tarihi 6 Şubat ve pilot bölge olarak ilk deprem bölgelerinde artış yapıldı. Ancak hızların arttırılması genel olarak Nisan ayı itibariyle yaşandı ve deprem ile alakası olmayan bir uygulamaydı.

Bu upload hızları ile ilgili artış deprem değil "seçim yatırımından" öteye geçmedi malesef. Tarife değişikliği veya işletmeci değişikliği yapanların upload hızları düşürüldüğü gözlemledim şimdilik. Açıklamada da görüldüğü üzere tarih belirtilmeksizin kalıcı olması gereken bir uygulama yapıldığı anlaşılmakta ve port bilgilerinde "yüksek uploadlu portlar" şekilde birebir aynı standart port ücretine eş port ücretleri tablosu paylaşıldı, buna rağmen artış yapılmıyor.

TÜRK TELEKOM UPLOAD HIZLARININ ARTMASI PLANLANIYOR - 2023

BTK ya yaptığım şikayet ve talebim sonucu aldığım cevapta sorunu çözümsüz bırakarak yargıyı (tüketici mahkemelerini) adres gösterdi, taraflar arasındaki yargı sonuçlarının ifasında görev ve sorumluluğum yok dedi çekildi aradan kısaca. Belli belirsiz bir adım atıldığı anlaşılıyor. Deprem nedeniyle diye bir bahaneyle geliyorlarsa yapılacak pek birşey de görünmüyor 3-5 mbps fazla hız için yazık yani düşürülen şu duruma.

• Joel_Miller kullanıcısına yanıt

hızını değiştirmeseydin 15te kalırdı. Hızını değiştirdiğin için düştü.

• by__metallica B kullanıcısına yanıt

Hocam hangi hız testi uygulaması bu =?

• orhuntus81 O kullanıcısına yanıt

asus un modemlerinde bulunan uygulama olması lazım

• miskindvd kullanıcısına yanıt
    Nerden bileyim hocam ttnetin pusu kurduğunu. Dedim şimdi 1 Temmuzda zam gelmeden 100 mbit e geçim hep aklımda vardı çünkü. Ama meğerse tuzak varmış :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • orhuntus81 O kullanıcısına yanıt

Asus Router’in kendi arayüz testi. Ama speedtest altyapısını kullanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözde 100 mbps vdsl kullanıcılarına bile 20 mbps upload verilecekti farklı bir paket olarak satılıp

• Arkadaşlar benim hattım kaç mbit upload destekliyor şikayet oluşturdum gelen adam sana neden 100 luk paket sattılar hat desteklemiyor falan dedi yine 75-80 arası alıyorum hatta kopma olmuyor fakat upload hızını 8 den sadece 9'a çıkarmışlar.

• _PriNCeLy_ _ kullanıcısına yanıt
    hocam ben de aynı sıkıntıyı yaşadım. 100lük paket aldım 83 verdiler , hat değerlerim sizden daha iyi olmasına rağmen ve önceden başka iss’de 97 almama rağmen.

şikayetim üzerine bana da saha görevlisi geldi aynı şeyler söyledi. ona senle ilgisi yok deyip gönderdim. merkezdekiler de bölge müdürlüğüne soruyor. onlar da ezber iş yapıyor ve hızı yükseltmiyorlar. sonra uğraşmayı bıraktım ve paketi 75’e düşürdüm. bir kç mbit için fazla para vermeye gerek yok.

• Upload hız artışları ülke genelinde 2023 yılının sonunda tamamlanacakmış. Altyapısı yetersiz bölgelerde yükseltilen hızların büyük bir kısmı zaten düşürülmüş. NMS profiline işlenmediği için paket değişikliklerinde yüksek hızlarda düşecekmiş. Altyapısı yeterli bölgelerde paket değişikliği sonrası düşen upload hızı tekrar yükseltiliyormuş.

500 Bin'in üzerinde aboneye sahip toplam trafiği 1 Terabit'e ulaşan alternatif ISS'ler artık yeni hız seçenekleri içeren portlar talep edip satabilecekmiş. Belirleyeceği port hızı DL/UL oranı 8:1 olacakmış. Yani VDSL'de pek imkan yok ama FTTH için yeni ara hızlar ve yüksek upload içeren tarife çıkabilir.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Kaynak?

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Kimden duydunuz acaba?

• BTK'nın sitesinde yeni Türk Telekom VAE teklifi yayınlanmış. Kurul kararları sayfasında çıkıyor.

PDF belgesi de bu:

https://www.btk.gov.tr/uploads/boarddecisions/turk-telekom-referans-ip-seviyesinde-veri-akis-erisimi-teklifinin-onaylanmasi/191-2023-web.pdf

Port yapılandırmaları ve ücretleri:

Yani BTK bunu resmi olarak onaylamış. Umarım 2023 bitmeden işlem tamamlanmış olur.

• yusuf6554 Y kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri Haziran bitti hızlar düştü diyor şuan bilgi yok artmaz diyor 🤔

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hakan2423 H kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetlerinin dediğine bakmayın. Bu belge BTK'nın kurul kararları sayfasında resmi olarak yayınlandı. BTK'nın sitesine girip bakabilirsiniz.

Bu da yeni yükleme hızlarının resmi olarak onaylandığını gösteriyor.

Er ya da geç yükleme hızınız artacaktır. Veya en azından artık İSS'lere yeni NMS profilleri gelecek. Mevcut NMS'lerde 50-75-100 paketler için 8 yükleme vardı. Şimdi 10 ve 15 seçenekleri olacak. 100 için 20 seçeneği de olacak.

Ondan sonra ise artık tüm İSS'ler en az 10 Mbps yükleme hızını standart olarak vermeye başlayacaklar.

Bu ne zaman olur bilemeyiz. Fakat BTK onayladığına göre er ya da geç işlem tamamlanacaktır.

Vdsl de 100 e 20 alabileceği gibi duruyor. Bakalım ne zaman yürürlüğe girecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Joel_Miller kullanıcısına yanıt

Aynısını yaşadım. Upload hızım düştü. Ne yaptınız?

Er ya da geç dediğiniz yıllar bile sürebilir telekom oyalayabilir altyapı çalışması bahaneleriyle o zaman

• 1 Gbit hıza 50 mbps upload bence halen rezillik

Minimum 1/4 yani 250 mbps olmalı.

Upload kırk yılın başında lazım oluyor zaten , bari lazım olduğunda en iyi şekilde kullanabilelim.

• by__metallica B kullanıcısına yanıt

Milleti 5mbps upload hızına düşüren mürk melekom sizce bunu ne kadar umursar

• 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.