Şimdi Ara

Türk Popçuların Çoğu İmitasyon Malı Gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hayır, kendi hayran kitlelerini nasıl salak yerine koyabildiklerine şaşıyorum. Neticede Hande Yener’i takip eden, bir şekilde Lady GaGa’dan haberdar. Demet Akalın’ın pasta yerken verdiği pozlarını gören, orijinal pozun sahibinin aslında Kylie Minogue olduğunu biliyor. Peki ısrarla taklit etme huyundan vazgeçmemelerinin ardında ne yatıyor?
    İşte popçularda hastalık şeklinde cereyan eden, Türk toplumunda farklı tezahürleri bulunan yaratıcılıktan uzak, ‘çakma ruh halleri’nin deşifresi'

TÜRKİYE’DE ÜNLÜ OLMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ: Biraz erotizm ve sansasyon, üç-beş ünlü adam (tercihen futbolcu, işadamı veya rantiye) ile kısa süreli ilişkiler ve mikrofon tutabilme yeteneği... İşte Türkiye’de ‘ünlü bir şarkıcı’, pardon, sanatçı olmak için gerekli olan nitelikler bunlar.

YANLIŞ ŞAKŞAKÇILAR TAKIMI: Bir şarkıyla üzerine bir frikikle ünlenen şarkıcıların ‘beyin takımı’na bakın: Menajeri, fotoğrafçısı, imaj danışmanı, tonmeister’ı, berberi, makyözü hep aynı isimler. Bu arkadaşlar da “Türkiye’de ne yapsan gider” mantalitesine inandığı için popçuları buna göre yönlendiriyor. Lady GaGa saçını mı değiştirmiş, hop aynısını uygula. Madonna bir dergiye acayip bir poz mu vermiş, hop aynısını kopyala.

YARATICI ZEKA EKSİKLİĞİ: Üstad Johnson, tamamen özgün bir eser yaratabilmenin cesaret gerektirdiğini söylüyor. Bizde ise ‘cesaret’in karşılığı, daha ziyade ‘cüretkar’ olmak yani soyunmak veya açık seçik şarkı sözleriyle eşdeğer algılanıyor. Oysa burada bahsedilen, toplumu alışılmışın dışında bir eserle tanıştırma cesareti. Sınıfta parmak kaldırmaya korkarak yetiştiğimiz için böylesine bir cesareti geliştirmek de zor tabii. Kaldı ki toplumsal baskı da var: Yaratıcı olanlar, çoğunlukla ‘marjinal’ diye etiketlendiriliyor. Türkçesi; delidir, ne yapsa yeridir.

TABANA BAK POPÇUYU AL: Hayranları alınmasın ama, siz de müstahaksınız. Orijinal bir eser vermediği, değişik bir sahne şovu yapmadığı, şarkı bestelemediği halde onları yücelttiğiniz için... Kolaya kaçanı, taklitçiliği, sıradanlığı alkışladığınız için... Hak ettiğiniz budur.

Yazan:Mehveş Evin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosnia -- 10 Ağustos 2013; 22:43:24 >

• Şimdi şu şarkı da ne var ses yok şarkı sözü anlamlı değil 3 milyon izlenmiş müziğin yarısı eletronik seste oynanmalar var canlı sesine bakın birde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arkheramos

Burda bi hata var hande 2008 lady gaga 2009 diyo , bu durumda lady gaga özenmiş olmazmı ?
  • Hepsi birer zaman kaybından ibaret. Ne yaparsak yapalım bu gerçek değişmeyecek ve prim yapmaya devam edecekler. Çünkü insanlar sürekli caz veya klasik müzik dinleyemez. Az olan boş vakitleri bu tür saçmalıklarla dolduruyoruz. Çünkü ulaşılması kolay, hiçbir çaba gerektirmiyor ve düşünmeye gerek kalmıyor. Her şeyi hazırdan alıp tüketiyoruz.
    Ayrıca Kalbimdeki imza klibindeki görüntüler dehşet verici. Bunları 5 yaşındaki kız kardeşim izliyor, nasıl bu hale geldik anlayamıyorum. İnsanlık bu kadar mı ayaklar altına alınıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Modifiyex

Hepsi birer zaman kaybından ibaret. Ne yaparsak yapalım bu gerçek değişmeyecek ve prim yapmaya devam edecekler. Çünkü insanlar sürekli caz veya klasik müzik dinleyemez. Az olan boş vakitleri bu tür saçmalıklarla dolduruyoruz. Çünkü ulaşılması kolay, hiçbir çaba gerektirmiyor ve düşünmeye gerek kalmıyor. Her şeyi hazırdan alıp tüketiyoruz.
    Ayrıca Kalbimdeki imza klibindeki görüntüler dehşet verici. Bunları 5 yaşındaki kız kardeşim izliyor, nasıl bu hale geldik anlayamıyorum. İnsanlık bu kadar mı ayaklar altına alınıyor

Hocam haklısınız fakat güzel türkülerimiz,Türk sanat müziği var güzel şarkılarda var illa yabancı olmasına gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkheramos

quote:

Orijinalden alıntı: Modifiyex

Hepsi birer zaman kaybından ibaret. Ne yaparsak yapalım bu gerçek değişmeyecek ve prim yapmaya devam edecekler. Çünkü insanlar sürekli caz veya klasik müzik dinleyemez. Az olan boş vakitleri bu tür saçmalıklarla dolduruyoruz. Çünkü ulaşılması kolay, hiçbir çaba gerektirmiyor ve düşünmeye gerek kalmıyor. Her şeyi hazırdan alıp tüketiyoruz.

Hocam haklısınız fakat güzel türkülerimiz,Türk sanat müziği var güzel şarkılarda var illa yabancı olmasına gerek yok.

Tabii ki ben sadece örnek verdim.

• Sonuna kadar katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkçe poptan iki kelime ile nefret ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.