Şimdi Ara

Türk oyun firmalarının isimleri ve oyunlarının isimleri neden Türkçe değil ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar bişey farkettimde crysis crytek talewords mount and blade vs vs yani Türkçe koyun yada Türkiyede geçsin yav ubisoft yabancı firma oyun İstanbulda geçyor Crysis 2 Türk firması oyunu new yorkda geçyor nası iştir bari Türk karakter koyun Crysis 2 de chimo vardı yabancı karakter karadenizli konuşyor bari Türk karakter yapsaydın sylediklerim TaleWords içinde geçerlidir

NOT:AMACIM HERHANGİ Bİ OYUNU KÖTÜLEMEK YADA OYUN FİRMALARINI KÖTÜLEMEK DEĞİLDİR.

• ingilizcenin genel dil olmasıdır. gayet normal oyunların türkçe olmaması bildigin baska dilde bi oyun varmi ?
  • Türkçe oyunu buldun şimdi de ismi mi kaldı? Saçmalamayalım lütfen. Buna şükür. Her şey zamanla gelişecek. Emeklemeden koşamazsın.
  • mount and blade at avrat silah deyiminin ingilizceye çevrilmişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowofDeath06

Türkçe oyunu buldun şimdi de ismi mi kaldı? Saçmalamayalım lütfen. Buna şükür. Her şey zamanla gelişecek. Emeklemeden koşamazsın.

Peki bi yabancı gelip crysis serisini oynadı ve adam ara sahne credits izlemeyi sevmiyor onun Türk yapımı olduğunu nerden bilsin ? ama biz bir battlefield yada call of dutynin yabancı yapım olduğunu biliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: theodorus321

quote:

Türkçe oyunu buldun şimdi de ismi mi kaldı? Saçmalamayalım lütfen. Buna şükür. Her şey zamanla gelişecek. Emeklemeden koşamazsın.

Peki bi yabancı gelip crysis serisini oynadı ve adam ara sahne credits izlemeyi sevmiyor onun Türk yapımı olduğunu nerden bilsin ? ama biz bir battlefield yada call of dutynin yabancı yapım olduğunu biliyoruz

Peki sen o firmaların başındaki isimlerin nereli olduğunu nerden biliyorusun. Mesela Blizzard'ında kurucusu biri İsrailli ve biri Mısırlı iki arkadaş.
  • Oyunun Türkçe dil seçeneğine sahip olması şuan için yeterli çünkü Türkiye'deki oyun piyasası ortada bizim topraklarımızda kurulan yüksek kalite yapım ortaya koyan stüdyo maalesef yok crytek başı Türklerin çektiği firma olsa da onlarda genele hitap ettikleri için ingilizceye odaklanıyorlar dil açısından tabi Türkçe'ye de gereken önemi veriyorlar...onun dışında sende Türksün ama kullandığın takma isim Türkçe değil :) uzun lafın kısası bu durum satış stratejisinden başka birşey değil dünya genelinde Türkçe konuşulsaydı herşey Türkçe yapılırdı of ne konuştum ya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gam3hunter -- 2 Nisan 2012; 16:52:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ya arkadaşlar bişey farkettimde crysis crytek talewords mount and blade vs vs yani Türkçe koyun yada Türkiyede geçsin yav ubisoft yabancı firma oyun İstanbulda geçyor Crysis 2 Türk firması oyunu new yorkda geçyor nası iştir bari Türk karakter koyun Crysis 2 de chimo vardı yabancı karakter karadenizli konuşyor bari Türk karakter yapsaydın sylediklerim TaleWords içinde geçerlidir

NOT:AMACIM HERHANGİ Bİ OYUNU KÖTÜLEMEK YADA OYUN FİRMALARINI KÖTÜLEMEK DEĞİLDİR.

Önemli Olan Oyunun İsmi Değil Oyunun Bizim Tarafından Ve Türkçe Dil Desteği İle Yapılması Oyun İsimleri Türkçe Olsa Ne İşi Yarayacakki Kardeşim Önemli Olan Türkçe Olarak Gelmesi (Benim Görüşüm Bu)

• quote:

Orijinalden alıntı: Crynet

quote:

Ya arkadaşlar bişey farkettimde crysis crytek talewords mount and blade vs vs yani Türkçe koyun yada Türkiyede geçsin yav ubisoft yabancı firma oyun İstanbulda geçyor Crysis 2 Türk firması oyunu new yorkda geçyor nası iştir bari Türk karakter koyun Crysis 2 de chimo vardı yabancı karakter karadenizli konuşyor bari Türk karakter yapsaydın sylediklerim TaleWords içinde geçerlidir

Önemli Olan Oyunun İsmi Değil Oyunun Bizim Tarafından Ve Türkçe Dil Desteği İle Yapılması Oyun İsimleri Türkçe Olsa Ne İşi Yarayacakki Kardeşim Önemli Olan Türkçe Olarak Gelmesi (Benim Görüşüm Bu)

Ubisoft acr istanbulda geçiyo bak bizim oyunlara bari Türkiyede geçmesini bıraktım bi Türk karakter olsun ölürlermi

• quote:

quote:

quote:

Ubisoft acr istanbulda geçiyo bak bizim oyunlara bari Türkiyede geçmesini bıraktım bi Türk karakter olsun ölürlermi

İşkembeden sallamadan önce bir araştır istersen oyunda bir sürü karakter var Türk olarak. Dilara, Yusuf, Tarık Barlatti, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim. . .

• quote:

quote:

quote:

quote:

İşkembeden sallamadan önce bir araştır istersen oyunda bir sürü karakter var Türk olarak. Dilara, Yusuf, Tarık Barlatti, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim. . .

Özür dilerim kardeş ben açıklayamamışım tekrar özür dilerim bari Türk karakter olsun dediğim Türk firmaları için benim hatam pardon

• Bak dostum haklısın yabancı dilin etkisinde kalıyoruz. Bu maalesef doğru ama bu bir pazarlama tekniğidir. Eğer bir Kurtuluş Savaşı oyunu çıkarsa ben seve seve oynarım ama elin yavuru almaz oynamaz. Oyun firmalarının amacı para kazanmak bunu yapmak için de geniş bir kitleye hitap etmek gerek. Crytek Türk oyuncusuna gerçekten çok değer veriyor. Biz de onlara karşılığını orjinal alarak göstermeliyiz. Kaç oyunda TR Dublaj gördün. Assasin's Creed Rev.'de karakter Türktü tamam ama ingilizce konuşuyordu. Bu Ubisoft'un rezilliğinden başka bir şey değildir bana sorarsan. Neyse lafı fazla uzatmadan söyleyeyim. Henüz Türk oyun sektörü yeterince gelişmiş değil ama eminim bu hızla çok sürmez bu durum. Eninde sonunda senin dediğin gibi her şeyiyle Türkçe oyunlar da çıkacak ama bunlar zaman meselesi. Önce bir sektörü kalkındırıp para kazanalım ondan sonra kişisel projelere de el atarız elbet.

• akıl var mantık var her şeyi bi kenara bırakın ea izin verirmi crysis de türkçe karakter olmasına adamlar zar zor türkçe dil seçeneğini kabul etmişler de bu arada crytek ilerki yapımlarında istanbulu kullanmayı düşündüğünü daha önce dile getirmişti
  • Bence buna o kadar takılınmamalı telefondan gırdıgımden cevapları goremıyorum ama emınım benımle aynı fıkırde olan arkadaslar vardır bence sebebı yabancı ulkeler arasındada yer edınmek ıcın olabılır bence onemlı degıl ubısoft gıbı fransız fırması gelıp ıstanbul ıcın yapıyor bu yadırganmıyorsa taleworld de yadırganmamalı
  • çünkü türkçe'nin bi değerini bırakmadı insanlar

kendim sitede imzamı kirli türkçe'ye hayır skill değil yetenek gibisinden imza düzenledim koydum sitenin yöneticileri onu bile kaldırmışlar bende yenisi ile ilgilenmedim yani boşver gitsin 10-15 yıl sonra kendi evinde bile türkçe kelime zor görürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Izuna Uchiha

Bak ilkokul çocuğu Crytek Türk firması değil.Bunu kafana sok.Zaten Yerli kardeşlerin Türkçesi bozuk.

içerik content açısından konuşuyorum
    arkadaşın türkten kasıtı head director'ın ve şirket sahibinin bir türk olması sanırım. eğer director uygun görürse isterse oyunu kasımpaşanın bir mahallesinde bile geçirir.

--

tabii ürün hedef marketçe şekillenir kuralını unutmamak lazım. oyun camiyasında birden çok oyuncuya hitap eden ana konsept vardır; mısırın çölleri, amazonun ormanı, orta çağın zindanı vs. ve malesef türkiye şuanda bu konseptler içinde değil. ama ortaçağ istanbul'u şuan konsept olma aşamasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 5 Nisan 2012; 8:37:34 >
  • Mount & Blade serisinde zaten Türkçe dil seçeneği var ama Crysis' i bilmem..
  • Mafia serisinin ismi neden çekce(hangi konuştuklarını bilmiyorum :D)değil ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.