Şimdi Ara

Türk net için vdsl modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir kullandığım modemimde arıza oluştu ve ben de türknetin 35 mbps olan paketine yükseltme yaptım. Şimdi vdsl uyumlu modem almam gerekiyor.
    ASUS DSL-N16 300MBPS VDSL2 DESTEKLİ KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM ile ZYXEL VMG1312-B10D 300MBPS VDSL2 DESTEKLİ KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM arasında kaldım. Ev içinde kullanacağım. Bazı sitelerde bu modemlerin çok kötü çektiği yazılmış. Bu yüzden kafam karıştı. Kullanan arkadaşlar varsa modemler hakkındaki görüşlerini ve farklı bir model tavsiyeleri varsa bunları paylaşabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takipteyim bende TurkNet e gecicem fp modem arıyorum

• AirJET A kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim.
    Bu markanın da birkaç modelini araştırdım.
    Şu an üç marka arasında kaldım.
    Özellikle asus'u kullanan var mı?
    Fiyatı diğerlerinden daha uygun ama çekim kalitesi nasıl bilmiyorum.

• Luken Drew kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Siz araştırdınız mı acaba? Araştırdıysanız hangi modemleri önerdiler? Ben yukarıda yazdığım asus modelini alacaktım ama çekim gücünün ve bağlantının zayıf olmasıyla ilgili birçok yorum okudum. Büyük ihtimal onu almayacağım. Bugün mediamarkt, teknosa gibi mağazalardan da soracağım. Tp link veya zyxel alabilirim.

• Asus DSL N16 modeli alabileceğiniz en kötü VDSL modemlerden birisidir. Telnet komutlarına da tam olarak açık olan Airties 5650 ya da Zyxel VMG3312 modemlerinden birini almanızı tavsiye ederim. Zyxel' i ikinci el piyasasında 50 TL' ye bulabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asus n16 modemi yazlıkta turknet ile birlikte kullanıyorum. 35 mbit hızı 8-10 larda zor alıyorum hattım rahat 100 mbit üstü kaldırıyor. Bu yaz yeni modem alacağım ama kesinlikle asus almayacağım. Asustan uzakdurun ne alırsanız alın heleki n16 yı hiç almayın. Modem alınca eski modemi n16 yı yakacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 22 Şubat 2019; 14:6:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar merhaba arkadaşlar. Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bugün internetten ve teknoloji mağazalarından araştırma yaptım. En son vatan bilgisayardan zyxel VMG3312 modemini aldım. Vatanda çalışan personel de asusu pek önermedi. Özellik açısından iyi bir modeme benziyor. Biraz sonra kurulumunu yapacağım. Gözlemlerimi yine paylaşırım. Bu modemi almak isteyenler vatanda yüzde 25 indirime girmiş, 299 tl olmuş. 2. el almak istemedim. Önceden kullandığım birçok modem 2. eldi. Bunun orijinal olmasını tercih ettim.

• ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

İndirim ne zamana kadar geçerliymiş bilginiz var mı? Ben de bugün türknete başvurdum. Sizin kullanıp memnuniyetinize göre almak istiyorum ama indirim de kısa sürecekse beklemek hata olabilir.
  • Santuri Efendi kullanıcısına yanıt
    Açıkçası o konuda bilgim yok. Ama birkaç gündür vatanda indirimli gözüküyor.

• Santuri Efendi kullanıcısına yanıt
    Modemi kurdum. Şu an herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Ancak kurulumunda biraz sıkıntı yaşadım. Kullanma klavuzunda kurulum esnasında 3. satırı seçin yazıyordu onu seçince hata verdi. 2. satırı seçip kullanıcı adı ve şifremi girince düzeldi. Kitapta yanlış bilgi verilmiş. İnternetteki anlatımda da 3. satır yazıyordu.

• Selamlar hocam. Şu an 30 mbps alabiliyorum. Normalde paketim 35 mbps. İki cihaz modemime bağlıyken hız testi yaptım. Acaba sonucum iyi mi yoksa ortalama mı?

Hız testinden öte hat değerleriniz önemli. Hangi modemi alırsanız alın aynı hızı alacaksınızdır zaten bir şey değişmeyecektir.

İkinci el modemde orijinaldir ve ikinci eli 50 TL iken sıfırına 300 TL vermek pek mantıklı değil bence. 300 TL' ye çift bant 802.11 ac destekli bir modem alabilirdiniz sıfır olarak. Yine de karar sizin, iyi günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 22 Şubat 2019; 19:29:56 >
  • Öncelikle teşekkür ederim.
    Açıkçası internete acil olarak ihtiyacım olduğu için 2 gün içerisinde modemi almam gerekiyordu.
    Bu yüzden çok detaylı bir araştırma yapamadım. Bahsettiğiniz özelliklerin ne işe yaradığını da tam bilmiyorum.
    2. ellere pek sıcak bakmıyorum elektronikte.
    Öncekileri tanıdıklarım verdiği için kullanmıştım.
    Bu yüzden en iyi alternatif olarak bugün aldığım modemi keşfettim.
    Birçok yerde 300 tl'nin üzerindeydi ama Vatan Bilgisayar'daki indirimi kaçırmadan almak istedim.
    Tekrar çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ambitious_man

Öncelikle teşekkür ederim.
    Açıkçası internete acil olarak ihtiyacım olduğu için 2 gün içerisinde modemi almam gerekiyordu.
    Bu yüzden çok detaylı bir araştırma yapamadım. Bahsettiğiniz özelliklerin ne işe yaradığını da tam bilmiyorum.
    2. ellere pek sıcak bakmıyorum elektronikte.
    Öncekileri tanıdıklarım verdiği için kullanmıştım.
    Bu yüzden en iyi alternatif olarak bugün aldığım modemi keşfettim.
    Birçok yerde 300 tl'nin üzerindeydi ama Vatan Bilgisayar'daki indirimi kaçırmadan almak istedim.
    Tekrar çok teşekkür ederim.
    hocam selamlar 1-2 aya turknete gececeğim bende. modemınızden memnun musunuz acaba?

güncel önerisi olan arkadaşları da dinlemek isterim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.