Şimdi Ara

Türk Milletinin Lüks Düşkünlüğü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
3
Favori
8.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu artık bunları tartışmayalım, bunlar minor şeyler, milletin ne yaptığı seni ilgilendirmesin isteyen bir balya parasını yakar sana ne??

Arabalara bakıyorsun, plakalara bakıyor musun? Kaç tane kiralık araba görüyorum ben.

Şirketler bu araçları hep vergiden düşüyor!

Bir sürü gayrimenkul zengini insan var bu ülkede.

Bir gözünü kapa evden işe işten eve giderken yollardaki evlere bak, dükkanlara bak tüm o gayrımenkullerin bir sahibi var!!

50-60K fiyata araba almış bir insanın elinde birikimi olur, senelerce biriktirir üstüne koyar daha iyisini alır.

Kira ödemez hatta başka kira geliri, iş geliri olur, herkes sen değil!

Telefon lüks değildir, doların yükselmesi yüzünden pahalı duruyor diğer elektronik ürünler de öyle..

Bu ülkenin en büyük sorunu başkalaranın hayatına karışmayı beis görmemiz!

Sen kendine bak, niye fakir fakir konuşuyorsun, bir şey yap o zaman.

Küçük insanlar başkalarını konuşur..

Sana hakaret etmek için söylemiyorum, gençken böyle fikirler olabiliyor, avm ye gitmeyle zenginlik ölçülmez. İsraf diye düşünülemez..

Niye kimse kitap okumuyor, niye kimse saygılı davranmıyor, niye hep agresifiz, hayvancılık, tarım niye çakıldı, niye bu kadar hazırcı ve tembeliz diye düşünsen?

Bu zamanda sokaklarda çok fazla genç insan görüyorum, cafelerde takılıyorlar, hükümet bir program başlatsa da bari bu çalışmayan gençler bir şeyler yapmaya teşvik etse!

• ne lüksü?

16 yılda en temel şeyleri bile lüks yaptılar lüks peki bunların lüksle alakası nedir ?

burada aldığın en ortalama telefon bile 1000 lirayı geçerken gelişmiş ülkelerde adamlar en son model bir telefona 1000 lira bile vermiyor

yıl sonu gidip istediğim gibi tatil yapamıyorsam

adam gibi restorana gidip yada kasaptan alıp sağlıklı kaliteli ve ucuza et yiyemiyorsam bulgura ekmeğe talipsem

yada eskiyen eşyalarımı istediğim zaman rahatlıkla yenileriyle değiştiremiyorsam
    ayakkabı kıyafete makul oranda ulaşımım zorlaştırılmışsa

e o zaman yaşamayalım burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 12 Ekim 2018; 10:39:12 >
  • Birkaç ülkeye seyahat etme fırsatım oldu. Hatta çift vatandaşlığım var belli bir dönem Türkiye'deyim. Geri kalan zamanımda yurtdışında. Kendi gözlemlerime göre gördüğüm en mal,mülk,lüks,gösteriş düşkünü topluluk Araplar ve biziz maalesef.

Mesela Almanya'da iyi geliri olan insanlar tanıdım. Aylık nereden baksanız 30-35.000 € geliri var. O kadar mütevazi yaşıyorlar ki şaşarsınız. Adam 2008 model Mercedes E serisi kullanıyordu. Telefonu da Samsung'un ucuz modellerinden biriydi. Şaşırdım doğrusu.

Bir de Türkleri görmeniz lazım. Son model Mercedes'ler,BMW'ler gırla. Hem de en dolusu. Her opsiyonu ekletip öyle alıyorlar. Yine de doymak bilmiyorlar. Bir yenisi çıksın,satıp onu da alır herif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Quinn -- 12 Ekim 2018; 10:59:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naltay23

Öncelikle başarılar dilerim şimdiden okul hayatında :) Almanya da alım gücü TR ye kıyasla çok daha iyi ama öyle çalışmadan ekmek yok,kolay hayat hiç yok..Ayrıca kolay kolay kimse TR de ki gibi 10-15 yıllık maaşı değerinde arabalara parasını bağlamıyor..Adamlar bazı şeyleri aşmış bizim milletimiz maalesef kompleksli bir millet..Yokluktan gelmişiz,para bir statü..Ve herkes herşeye de ulaşamadığından ( günümüzde geçmişe kıyasla bu durum daha az,kredi vs nin de etkisiyle ) sahip olunan şeyler gösteriş aracı..Bir Alman birşey satın alıcakken ihtiyaçlarını göz önünde bulundururken ( düşünen normal bir insan davranışı ) maalesef bir ortadoğu insanı gösterişe göre alım yapıyor..İhtiyaçları ikinci/üçüncü sırada..Zengin insana Almanya da veya diğer ülkelerde rağbet yok desem tabiki yalan olur ama maalesef Türkiye de ki gibi aşırı seviyede değil..5 para etmez,tipine bakılmaz,iki kelime Türkçe konuşamayan,cahil insanların sırf kabarık cüzdanları yüzünden adam yerine konulduğu,kişiliksiz haysiyetsiz para avcısı kızların ( ne yazık ki günümüz kızlarında baya bir çoğunlukta ) peşlerinde olduğu saçma sapan bir toplum haline geldik..Herkesin gözü yüksekte..Evlenmek işkence oldu artık..Parası ayrı külfet,hadi verebildin,kadını mutlu etmek ayrı marifet..Beklentiler kadınlarda tavan,ama kendileri hiçbirşey yapmasın..Zenginin biri gelecek ve onları prenses gibi yaşatıcak,dizi hayatı gibi :D Genel durum bu maalesef..Ayrıca bilginin,ünvanın önemi yok..Paran kadar adamsın..Bu tüketim çılgınlığı olduğu sürece bu durum değişmez,ki geri kalmış toplumlarda elde para olduğu sürece değişemez çünkü bu insanların bilgiyle kendilerine birşey katma,kültürel olarak geliştirme gibi kaygıları yoktur..Maddi kaygıları vardır..Etrafına maddiyatla üstünlük kurma kaygıları vardır.. ( elbetteki herkes değil ) .. Yinede belki ekonomik kriz tek bir açıdan hayırlara vesile olabilir milletimiz için,insanlar artık istemesede kendini frenlemek zorunda,en azından ciddi bir kesim..Allah sonumuzu hayır etsin,iyilerin yardımcısı olsun diyerek konuyu noktalıyorum kardeşim :)

Alıntıları Göster
    Ilk olarak sagol ve dedign herseye katiliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

Merhaba,

Yurt disinda yasiyorum. "Yurdisindaki insanlar"in yaptiklarini siralamissiniz ama bir kac madde dogru degil. En son pc, iphone vs. almak gibi bir durum soz konusu degil, keza araba icin de oyle. Insanlar genelde aldiklari cihazlar/arabalar bozulup tamir edilemez hale gelinceye ya da tamir masrafi cok yuksek olmadigi surece bunlarin yenisini almaz kolay kolay.
    Ozel okul ve giyim kusam konusu tam tersine.

Tatil, ev esyasi ve yemek konusu zaten temel ihtiyac. Bunlarin luks ile ne alakasi var?

Bu yazdiginiz maddeleri tecrube etmek icin kac farkli ulkede kac yil yasadiniz?

Alıntıları Göster
    Tatil, ev esyasi ve yemek konusu zaten ihtiyac. Bunlarin luks ile ne alakasi var?

Zaten sıkıntı burda başlıyor.Avrupa'da ihtiyaç olan ürünler bizde lüks kapsamına giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Yahu artık bunları tartışmayalım, bunlar minor şeyler, milletin ne yaptığı seni ilgilendirmesin isteyen bir balya parasını yakar sana ne??

Arabalara bakıyorsun, plakalara bakıyor musun? Kaç tane kiralık araba görüyorum ben.

Şirketler bu araçları hep vergiden düşüyor!

Bir sürü gayrimenkul zengini insan var bu ülkede.

Bir gözünü kapa evden işe işten eve giderken yollardaki evlere bak, dükkanlara bak tüm o gayrımenkullerin bir sahibi var!!

50-60K fiyata araba almış bir insanın elinde birikimi olur, senelerce biriktirir üstüne koyar daha iyisini alır.

Kira ödemez hatta başka kira geliri, iş geliri olur, herkes sen değil!

Telefon lüks değildir, doların yükselmesi yüzünden pahalı duruyor diğer elektronik ürünler de öyle..

Bu ülkenin en büyük sorunu başkalaranın hayatına karışmayı beis görmemiz!

Sen kendine bak, niye fakir fakir konuşuyorsun, bir şey yap o zaman.

Küçük insanlar başkalarını konuşur..

Sana hakaret etmek için söylemiyorum, gençken böyle fikirler olabiliyor, avm ye gitmeyle zenginlik ölçülmez. İsraf diye düşünülemez..

Niye kimse kitap okumuyor, niye kimse saygılı davranmıyor, niye hep agresifiz, hayvancılık, tarım niye çakıldı, niye bu kadar hazırcı ve tembeliz diye düşünsen?

Bu zamanda sokaklarda çok fazla genç insan görüyorum, cafelerde takılıyorlar, hükümet bir program başlatsa da bari bu çalışmayan gençler bir şeyler yapmaya teşvik etse!
    Ülkede okuyan kesim değil de parası olan kesim yüceltildiği için oluyor.Kitap okusan konuşacak kimse yok.Herkes paranın hesabını yapıyor.Okuyorsun,yüksek notlar alıyorsun bir işyerinde çalışmaya başlıyorsun.Sırf yöneticinin yakını diye bir hödüğü senin önüne geçiriyorlar.Tatile çıkmayı bırak bulunduğun ili bile gezmeye fırsat bulunmuyor.3 tl olan kahveye 15 tl veren kesimde hata var fakat bunları mesleğe teşvik etmeyen devlette hata daha büyük diye yorumluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: SıradanCanlı

Tatil, ev esyasi ve yemek konusu zaten ihtiyac. Bunlarin luks ile ne alakasi var?

Zaten sıkıntı burda başlıyor.Avrupa'da ihtiyaç olan ürünler bizde lüks kapsamına giriyor.

Alıntıları Göster
    Baska bir mesajimda "Birilerine göre ihtiyaç olan diğeri için lüks olabilir" diye yazdim zaten.

Avrupa'daki alim gucune sahip olmayan bir ulkenin vatandaslarinin, Avrupa'li gibi para harcamaya calismasi da luks degil kibar tabir ile hesap kitap bilmemektir.

• SıradanCanlı kullanıcısına yanıt
    bir şeyi düzeltmek isterim

"Bir gözünü kapa evden işe işten eve giderken yollardaki evlere bak, dükkanlara bak tüm o gayrımenkullerin bir sahibi var!! "

burada gözünü kapa bunları düşün demek istemiştim, hata olmuş, kolay gelsin..
  • Bizim milletimiz hava atmayı gösteriş yapmayı çok sever yabancılarda böyle birşey söz konusu değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lüks falan yok. Yıllarca milleti tüketin, kredi çekin diye gazladınız sürekli reklamlarla özendirdiniz tabi millet alıştı şimdi ekonomi batınca lüks düşkünü oldular.
    Yıl olmuş 2018 herhalde 2000 yılındaki gibi yaşamalarını beklemiyorsunuz.
  • Senin lüks dediklerin sadece sana lüks. Dediklerinin tamamı hayat standardı veya yaşam kalitesini kolaylaştıran şeyler. Zaten o mantıkla o zaman kulübede yaşa ekmek su ile geçin, fazlasına ne gerek var dimi.

Tüketim çılgınlığının sonucu bir nebze kabul edilebilir ve ekonomi için de faydalıdır. Fazlası tabi ki zarar. Ama her sene çıkan yeni telefonu alabilecek bir alım gücüne sahip toplum ve bunun yarattığı ekonomidir zaten normalde olması gereken, şu an senin mücadele ettiğin durum değil.
  • o zaman nasil Almanyadaki 0 araba satişi Türkiye dekinden 10 kat fazla . Her sinif için araç için hemen hemen 10 kati
  • selowan kullanıcısına yanıt
    Satılıyor ama eski arabalarda çok, gün içinde golf 4 kaç kere görüyorsun, ama avrupada gün içinde 10 larca kez golf 4 görürsün, sıfır arabaların %70’i panda, 500, vw up, citigo, i10 gibi arabalar oluşturuyor o aldıkları a6 sw, e class sw, 5 serisi sw falan ayda yılda bir çıkarıyorlar günlük olarak a segment ön planda oluyor.

Alım güçleri çok iyi doğru ama bizimkiler gibi görgüsüz değiller, bizde sırf hava atmak için audi a6 sedan alınır ve çakar konur sol şeridi kapatırlar önüne gelene uzunları çakarlar, avrupada böyle bir olay yok.

Durum bu yani avrupalılar ihtiyaca göre alıyorlar Türkler gösteriş yapıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • her sinifta dedim. Seni bi anadolu ilçelerine davet edeyim istersen. Amasya sivas vs arabalarin yarisindan çoğu reno 12 ve şahin. Taksiler dahil.
  • türk milleti lüks düşkünü değildir. Televizyon dizilerinin düşkünüdür. Nitekim lüks şatafatla gösterişle gelmez. Türk milleti lale devrine özenir, fakat lale devri zengin zümrede yaşandığından mütevellit her gün halk fakirleşmektedir.

Yani bilinçaltında millet fakir olmayı fukaralaşmayı ve bu yolla tanrısına bağlanıp mevlevi aşkıyla tanışmayı dilemektedir.

İMAM HATİPLER KAPATILSIN

Bak hocam konu Türk milletinin lüks düşkünlüğü gösteriş meraklısı olması doğru’mu?

Ben diyorum tüm segmentler satılıyor Tr’den 10 kat fazla, ama gündelik kullanılan arablar a segment, yani adamlar gösteriş yapmıyor olay bu, anla artık.

• Sözün özü ünlü bir düşünür der ki :

Dünyanın en yüce tahtına da otursan,oturacağın yer kendi kıçının üstüdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Satılıyor ama eski arabalarda çok, gün içinde golf 4 kaç kere görüyorsun, ama avrupada gün içinde 10 larca kez golf 4 görürsün, sıfır arabaların %70’i panda, 500, vw up, citigo, i10 gibi arabalar oluşturuyor o aldıkları a6 sw, e class sw, 5 serisi sw falan ayda yılda bir çıkarıyorlar günlük olarak a segment ön planda oluyor.

Alım güçleri çok iyi doğru ama bizimkiler gibi görgüsüz değiller, bizde sırf hava atmak için audi a6 sedan alınır ve çakar konur sol şeridi kapatırlar önüne gelene uzunları çakarlar, avrupada böyle bir olay yok.

Durum bu yani avrupalılar ihtiyaca göre alıyorlar Türkler gösteriş yapıyor.
    10 katı olduğu için olmasın. Bizim araç yaşımız ortalama 13 la 13 13. Araba alamıyor millet
    Senin dediğin örnek emin ol avrupada da var hatta daha fazla var. Çünkü her çeşit araba satışında 10 a katlıyor adamlar

Türk milletinin ufak bir kısmı kendi gelirine göre harcama yapmadığı doğrudur ama lüks tüketim düşkünü değildir.Ortalama 13 yaşında arabalarla hava atılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F763346C1 -- 12 Ekim 2018; 23:9:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam vallahi rakamlarla konuşacak olursak size hal veririm ama kısa bir süre gitme fırsatım oldu, hiç buradaki kadar lüks araçlar görmedim. Arada tabiki çıkıyor ama asla Türkiye kadar değil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.