Şimdi Ara

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler Hangisi ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
10
Favori
48.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cek cumhuriyeti,polonya,sirbistan, buralar ucuz 1 euro 25 cek korunasi yapio yaklasik ama sadece paraya gore bakma mesela 1 euro 4 zloty di galiba ama fiyatlar cek cmhuriyetiyle ayni polonyada hemen hemen.
    ozellikle cek cumhuriyeti prag haric diger sehirler ucuz 15 korunaya pub ta bira icebiliosn kucuk kasabalarda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: unfortunate_hero

quote:

Orijinalden alıntı: furkanxtr

quote:

quote:

polonyadır. bunu hoca söyledi türkiyeden götürdüğün 1 lira polonyada 2 lira oluyormuş.

onun mukayesi şöyle olabilir tr de 1 tl'ye 1 ekmek alabilirsin, polonyada 1 tl ye 2 ekmek alabiliyormuyuz peki?

Türkiyeden 1 milyar götürürsen orda 2 milyar değerinde gerisini sen hesapla ne alacaksan

Vize sıkıntısı yaşarmıyız?

ogrencimisin gezmek icinmi gideceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

polonyadır. bunu hoca söyledi türkiyeden götürdüğün 1 lira polonyada 2 lira oluyormuş.

onun mukayesi şöyle olabilir tr de 1 tl'ye 1 ekmek alabilirsin, polonyada 1 tl ye 2 ekmek alabiliyormuyuz peki?

Türkiyeden 1 milyar götürürsen orda 2 milyar değerinde gerisini sen hesapla ne alacaksan

kamuda çalışıyorum gezmek için, uçak biletleri 800-1000 tl arası değişiyor

• simdi para birimini fln bosverin, ekonomik farklar onemli, ornegin turkiyeden diyelim surekli bi gelirin 1 milyarin fln olsun, romanyada rahatca yasarsin ( zengin olmazsin o parayla)

ama bide durumu iyi olan birini dusunun ayda 4-5 milyar alan, romanyada kral olursun parani nereye harciycagini bilemezsin. taksi fiyatlarini gorseniz gulmekten olursunuz alkolu saymiyorum bile.

sadece turkiye ana vatani oldugu icin kiyafet ve meyve sebze bizde daha ucuz ve kaliteli, turk mali deyince akan sulad duruyo balkan ulkelerinde imrenilcek bi ulke olduk avrupanin civata ulkelerinde bulunanlar ne demek istedimi anlar, binlar 40 yildir boyanmamis tamir edilmemis pimapen ne bilmiyolar odun gibi tahta pencereler var cogu binada. ki bunlar nezih semtlerde yani.

bende turk bi is adamiyla bir takim isler kuruyorum yakinda bakalim ya cikacaz, ya notr olcaz ben sermaye koymuyorum param yok cunku

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kamuda çalışıyorum gezmek için, uçak biletleri 800-1000 tl arası değişiyor

o zaman hic bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2008 de Arabistan'da 1 lira = 3 riyaldi.
    2009 da gittiğimde 1 lira : 2,5 riyal olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müşkilpesend

2008 de Arabistan'da 1 lira = 3 riyaldi.
    2009 da gittiğimde 1 lira : 2,5 riyal olmuştu.

yıl 2013 ve 1lira: 2riyal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gladiotor -- 25 Ocak 2013; 18:35:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

simdi para birimini fln bosverin, ekonomik farklar onemli, ornegin turkiyeden diyelim surekli bi gelirin 1 milyarin fln olsun, romanyada rahatca yasarsin ( zengin olmazsin o parayla)

ama bide durumu iyi olan birini dusunun ayda 4-5 milyar alan, romanyada kral olursun parani nereye harciycagini bilemezsin. taksi fiyatlarini gorseniz gulmekten olursunuz alkolu saymiyorum bile.

sadece turkiye ana vatani oldugu icin kiyafet ve meyve sebze bizde daha ucuz ve kaliteli, turk mali deyince akan sulad duruyo balkan ulkelerinde imrenilcek bi ulke olduk avrupanin civata ulkelerinde bulunanlar ne demek istedimi anlar, binlar 40 yildir boyanmamis tamir edilmemis pimapen ne bilmiyolar odun gibi tahta pencereler var cogu binada. ki bunlar nezih semtlerde yani.

bende turk bi is adamiyla bir takim isler kuruyorum yakinda bakalim ya cikacaz, ya notr olcaz ben sermaye koymuyorum param yok cunku

işinizde başarılar, umarım ana konu açarsın romanya ile ilgili bizde bilgileniriz :)

• Herkes birşeyler atmışta , resmi bir veri , kaynak yok mu bununla ilgili?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Herkes birşeyler atmışta , resmi bir veri , kaynak yok mu bununla ilgili?

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler Hangisi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarkanim

quote:

Şimdi bunlarda işe yaramaz.O paraya o ülkede ne alınır , o paraya alım gücü ne olur bunuda bilmek gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

quote:

Orijinalden alıntı: kartalgücü

quote:

1 TL yaklaşık 3 Norveç Kronu'na eşit ama buna bakıp da Norveç'e gidersen aç kalırsın.

doğru onu ben karşılaştırdım fakat atıyorum 1 tl - 3 norveç kronu yapabiliyo fakat orada değerler fazla atıyorum 3 norveç kronu 1 ekmeğe denk gekliyor gibi , şuan en avantajlı gördüğüm Romanya :D

Norveç her şeyin Türkiye'den daha pahalı olduğu tek ülke. Zaten benzin fiyatı olarak Türkiye'yi geçen sadece Norveç var.

Norveç dünyanın en çok petrol çıkaran ülkesiyken benzin nasıl pahalı oluyor anlamadım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tarkanim

quote:

Şimdi bunlarda işe yaramaz.O paraya o ülkede ne alınır , o paraya alım gücü ne olur bunuda bilmek gerekir.

Herşeyi Tarkanimden bekleme

• quote:

Orijinalden alıntı: acmilan94

quote:

quote:

quote:

1 TL yaklaşık 3 Norveç Kronu'na eşit ama buna bakıp da Norveç'e gidersen aç kalırsın.

doğru onu ben karşılaştırdım fakat atıyorum 1 tl - 3 norveç kronu yapabiliyo fakat orada değerler fazla atıyorum 3 norveç kronu 1 ekmeğe denk gekliyor gibi , şuan en avantajlı gördüğüm Romanya :D

Norveç her şeyin Türkiye'den daha pahalı olduğu tek ülke. Zaten benzin fiyatı olarak Türkiye'yi geçen sadece Norveç var.

Norveç dünyanın en çok petrol çıkaran ülkesiyken benzin nasıl pahalı oluyor anlamadım.

adamlar mantıklı hareket ediyor sadece. petrolün yenilenemyen bi kaynak olduğunu biliyorlar. buradan elde edilen tüm parayı da bi yere aktarıyorlar petrol bu nedenle gayet pahalıdır orada

• quote:

quote:

quote:

norvecte ekmek yaklasik 700gr en az 30 nok . yani 10 tl
    ayrıca benzinde turkiyeyi gecen yok norvecte benzin 12-14nok arasında değişiyor ki az da olsa daha ucuz turkiyeden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxelll -- 26 Ocak 2013; 1:05:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: this-is-it

quote:

Orijinalden alıntı: acmilan94

quote:

quote:

quote:

adamlar mantıklı hareket ediyor sadece. petrolün yenilenemyen bi kaynak olduğunu biliyorlar. buradan elde edilen tüm parayı da bi yere aktarıyorlar petrol bu nedenle gayet pahalıdır orada

vergi 75% petrolde. bitirmek istemiyorlar hemen elindeki kaynakları...

• romanyada yiyecekler pahali ickiler cok ucuz.. elektronik araba vs ucuz..
  • Bangladeş

Malesef 1 tabak yemeğe 1 gün hatun kiralanabiliyor bu ülkede o kadar fakir bir ülke
  • quote:

Orijinalden alıntı: HüseyinCevik

quote:

Beyler ben yurtdışına çıkmayı düşünüyorum Türk parasının değerli oldugu bir ülkeyi tercih etmek istiyorum ki maddi sıkıntı olmasın ben Romanya'da çok değerli oldugunu biliyorum , burada Romanyadan gelen avukatların Fabrikada çalıştıklarını gördüm sebebi ise burdaki paranın romanyada 2 katı değer kazandığı söylemişti başka bildiğiniz varsa ...

Türkmenistan

10 dolara 1 haftalık otellde kalabilirisn
    10 dolara yanına 3 4 hatun alabilirisn :))
    benzin bedava zaten :)
    araçlarda öle
    hatunlarda öle :)
    Türkmenistanlı bi arkadaşdan duymuştum :)

+1 çok doğru ayrıca bulgaristanın para brimi 1 leva yaklaşık 1.25 tl ye gelsede orda 500 levaya krallar gibi yaşarken türkiyede anca kiranı ödersin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.