Şimdi Ara

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
6
Favori
2.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bir süredir forumlarda kahve nasıl yapılır tarzı konulara cevap yazarken aklıma geldi böyle bir paylaşım hazırlamak. İlk olarak kendi kişisel blogumda şimdi burada yayınlıyorum.Konu biraz uzun ve rehber niteliğinde olacaktır.

     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası


    Mükemmel kahveye ulaşabilmek adına Google ‘da fırsat buldukça Kahve nasıl yapılır, Türk kahvesi yapımı, Türk kahvesi tarifi gibi sorgular yapıp kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum.

    Peki mükemmel kahveyi henüz yapabildim mi ?

    Bana kalırsa hayır ama her geçen gün kahve yapımı konusunda kendimi geliştiriyor, daha lezzetli kahveler içiyoruz. İşte bu yazımda sizlere kahve yapımı ile ilgili tüm bildiklerimi aktarmaya çalışacağım.

    Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

    Türk kahvesi hazırlanışı itibariyle kolay gibi görünen fakat sabır ve dikkatle pişirilmesi gereken bir kahvedir. Hazırlanışı için gereken tüm malzemeleri etrafınızda herhangi bir marketten tedarik edebildiğiniz gibi, evinizde sıradan ocaklarda, köz bulunan yerlerde kısacası ateşin olduğu her yerde pişirebilirsiniz.

     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası


    Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir ve Gerekli Malzemeler Nelerdir

    Soğuk su
    Marka kalitesine güvendiğiniz bir paket Türk kahvesi (Tercihim her zaman Kurukahveci Mehmet Efendi olup, çekirdek olarak değirmende çekerek çok daha güzel sonuçlar alınabilir)
    Kaliteli bakır cezve
    Bir adet kesme şeker (Orta şekerli sevenler için)
    Ocak (Közde pişirme imkanınız varsa sakın kaçırmayın)
    1 adet çay kaşığı

     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası


    Malzemelerimiz hazır ise şimdi kahvemizi yapmaya başlayabiliriz.

    Fincanımızı ağzına kadar buz gibi suyla dolduruyoruz.
    Fincanımızdaki suyun yarısını cezvemize döküp, üzerine 1 adet kesme şeker ve 1 çay kaşığı dolusu kahve ekliyor tam olarak kahve suda eriyene kadar karıştırıyoruz. Bu sırada ocağımızı açıp ocağın iyice ısınmasını sağlıyoruz.
    Sonrasında fincanda kalan yarım suyu ve 1 kaşık dolusu Türk kahvesini cezveye ekliyor, yine karıştırıyoruz. (Bu karıştırma işlemi kahveyi tamamen suda eritene kadar değil de üzerinde birazcık kahve parçaları kalacak seviyesinde olsun.)
    Şimdi cezvemizi ateşe koyup en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Burada püf nokta kahvenin pişme sürecini takip etmek çünkü pişerken yapacağımız bir işlem daha bulunuyor.
    Kahvemiz köpürmeye cezvenin kenarlarından başlayacaktır. Bu ufak hareketleri görmeye başladığımız an cezveyi ateşten alıyor,tezgahımızın üzerine yavaş yavaş tabanından vuruyoruz. Bu işlemi yapma sebebimiz dibe çöken kahveyi tekrar harekete ve çözülmeye geçirmek. Bu işlem 10-15 saniye civarında sürüyor ve sonrasında kahvemizi tekrar ateşe koyuyoruz.
    Bu sırada boş duran fincanlarımıza sıcak su koyalım ki sıcak kalsın.
    Kahvemiz kaynamaya başlayıp köpükler ortadaki telve tabakasına gelene xkadar bekliyor, sonrasında cezveyi ateşten alıp fincadaki suyu da döküp kahveyi yavaş yavaş fincana döküyoruz. Dökme işlemini aceleye getirmeyin hatta cezve üzerindeki köpük tabakasını en son dökülecek şekilde ayarlayın.
    Bu adımlardan sonra kahvemizi keyifle yudumlayabiliriz :)

    Közde Kahve Nasıl Yapılır
     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası


    Bana göre lezzet ve yapılış keyfi olarak en güzel Türk kahvesi közde pişendir. Kıpkırmızı közler üzerinde,yavaş yavaş ve sabırla pişen kahvenin tadı diğerlerinden belirgin şekilde farklı olur ve hayran bırakır lezzetine. Hazırlanışı ocakta pişirilen ile aynı olsada lezzeti ve verdiği haz çok farklıdır. Evde közde kahve yapımı zor gibi gelsede aslında değildir. Mangal keyfinizden sonra kalan közlerinizle bu zevki kolaylıkla tadabilir, sırf bu zevki tadabilmek için kendinize köz ve stand alıp balkonunuzda kahvenizi pişirebilirsiniz 😉

    Sütlü Kahve ve Sütlü Kahve Nasıl Yapılır
     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası

    Küçükken dedem her gece kahve değirmenini elime tutturur, bana içeceğimiz kahvenin çekirdeklerini öğütmemi isterdi :) Öğütülen çekirdeklerle kendisi Türk kahvesi ben ise sütlü kahve içerdim :) Bazı zamanlarda hala da içiyorum :) aslında tadı dibek ve menengiç ‘i andırmıyo değil :) Sütlü kahve Türk kahvesinin su yerine süt kullanılarak yapılan şeklidir. Burada dikkat edilmesi gereken şey 2 çay kaşığı kahve sütlü kahve yapımında acı bir tada sebep olabilir bunun için kahveyi 1 çay kaşığı atıp şekerimizi ekliyoruz ve iyice karıştırdıktan sonra ocağa pişmeye bırakıyoruz.
    Afiyet olsun.

    Fincanda Kahve Nasıl Yapılır
     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası

    Şimdi sıra kahvenin lezzetine lezzet katan bir pişirme yönteminde. Benim közde kahveden sonraki ilk tercihimdir fincanda kahve. Yaklaşık 3 yıl önce duymuştum ilk olarak bu metodu hatta adına paşa kahvesi demişlerdi ama görsellerde benzer hiçbir sonuçla karşılaşmadığımdan fincanda kahve yazdım başlığa :) Adında da anlaşıldığı gibi ateşin üzerine direk fincanın koyulması ve pişirilmesi şeklidir. Şimdi biraz ayrıntıya inelim isterseniz,

    İlk olarak fincanı yarısına kadar soğuk su ile dolduralım, içine 1 adet kesme şeker ve 1 çay kaşığı dolusu kahve ekleyip iyice karıştıralım.
    Şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra fincana üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde soğuk su ilave edip, 1 çay kaşığı kahveyi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
    Karıştırma işlemi bittikten sonra, fincandaki boşluğuda su ile dolduralım( biraz boşluk kalması taşmaması için yeterli olacaktır.)
    Fincanımızı ateşin ( ocak,köz ) üzerine bırakalım ve pişme süresi boyunca başından ayrılmayalım.
    Fincan üzerinde köpük oluşup kaynamaya başlar başlamaz ateşte alın yoksa direk taşma olur.
    Fincanı ateş üzerinden alırken çıplak el ile almayın çünkü çok sıcak olduğundan elinizi yakacaktır.
    Kahvemiz hazır, Afiyet olsun 😉

    Kumda Kahve ve Kumda Kahve Nasıl Yapılır
     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası

    Kumda kahve konusunda hiç tecrübem olmadığını baştan belirtmek isterim :) instagram hesabımdaki paylaşımlarda gördüğüm kadarıyla közde kahve yapımından hiçbir farkı yok. Lezzet olarak test edenler var ise yorum bölümünde bizlere tavsiyelerde bulunabilirler. Bende en kısa sürede denemek için hareket edeceğim inşallah :)

    Kahve Yapmanın Püf Noktaları

    Yukarıda Türk kahvesinin ocak ve közde nasıl pişirildiğinden bahsettim. Bu bölümde ise kahve yaparken dikkat etmeniz gereken konulara değineceğim.

    Kahve-Yapmanın-Püf-NoktalarıSu : Kullandığınız su mutlaka içimi güzel bir su olmalıdır. Kahvenin tadını direk etkiler ve ciddi tat farkları yaratabilir. Benim tavsiyem eğer çeşmenizden gerçekten mükemmele yakın lezzet ve kalitede bir su akmıyorsa çeşme suyu kullanmayın. Ayrıca su soğukluğunun kahvedeki lezzete etkisi önemlidir. Türk Kahvesi nin en güzeli en uzun sürede pişendir, bunun için bu süreci soğuk su kullanarak uzatabiliriz.

    Kahve Markaları : Kullanılan kahve konusunda özellikle bir tavsiyem yok. Hangi kahve size lezzetli geliyorsa onu kullanabilirsiniz. Benim tercihim marketlerden alındığı durumda Kurukahveci Mehmet Efendi ama evde el değirmeniyle kahve çekirdeği çekme şansınız varsa kahve araştırması için piyasaya bir çıkın derim.

     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası


    Cezve Tercihi : Piyasada birbirinden farklı malzemeler ile yapılan cezvelere rastlayabilirsiniz. Ben dışarıda ne kadar güzel kahve içtiysem hepsi bakır cezve ile hazırlandığından bakırdan vazgeçmiyorum 😉 ( Bakırın ısıyı iletme katsayısının yüksek olmasından )

    Porselen Fincan : Kahve, ince et kalınlığı olan porselen fincanlarda içilir. Son zamanlarda görsel açıdan güzel olsada kahve içim keyfini bozan bir çok ürüne denk geldim. Misafirleriniz için sunumu güzelleştirmek isteyebilirsiniz ama kahvede önemli olan lezzet ve muhabbetidir.

    Ateşteyken Kaşık Sokmayın : Kahveyi ateşe koyduğunuz an itibariyle elinizdeki kaşığı kesinlikle cezveye sokmayın. Cezve ateşe konmadan önce yapılan karıştırma işlemi zaten yeterlidir.

    Türk Kahvesi içme Adabı, Kahve Kültürü

    Türk kahvesi içimi ile ilgili internette karşılaştığım sorgular dikkatimi çekiyor,

    Su kahveden önce mi içilir, sonra mı ?
    Kahvenin yanında neden su içilir ?
    Kahvenin yanında ne ikram edilir ?
    ve bunun gibi birçok sorgu.
    Bu sorular tarih boyunca farklı farklı cevaplar bulmuştur. Ben bu başlık altında kısaca bu soruların cevaplarına değinmek istedim. Kaynaklara bakıldığında, kahve kültürü 14. yüzyıl başlarında Habeşistan ‘dan günümüze kadar gelmiştir. Türk kahvesi içerken yanında ufak bir bardak su ve tatlı bir ikramla birlikte sunuluyor ve suyun kahveyle birlikte gelmesiyle yukarıdaki sorular karşımıza çıkıyor.
     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası

    Yaptığım araştırmalar sonucunda 3 farklı cevaba rastlasamda bana göre doğru cevap 2.

    Osmanlı döneminde gelen misafir, kahve yerine ilk suyu içerse bu misafirin karnının aç olduğunu ve kahveyi sonra içmek istediğini gösterirmiş.
    Kahveden önce içilen su ile ağızdaki diğer tatlar temizlenir ve kahve için bir ön hazırlık yapılmış olur. Bu şekilde kahve içerken ağızda başka bir tat kalmaz ve sadece kahvenin aroması hissedilir.
    Eskiden padişahların parmaklarını ilk kahveye sonra suya daldırması ve kahvenin sudaki dağılımına bakarak zehirli olup olmadığını anlamaları için kullanılırmış.
    Söylediğim gibi kahvenin yanından gelen suyun bir kısmı, kahve öncesinde içilir ve ağızdaki diğer tatlar temizlenmiş olur. Türk kahvesi aroması ağır bir kahve olduğundan bunu tam olarak hissedebilmek için başka tatla karışmaması gereklidir. Kahveden sonra ağzınızda kalan telveleri temizlemek içinde sudan bir yudum içip kahve keyfinizi tamamlamış olursunuz.

    Kahvenin Yanında Ne ikram Edilir
     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası

    Sorusuna ise su dışında herkes ağız tadına göre cevap verebilir fakat genel olarak kurabiye, çikolata ve lokum ile sunulur.Ben kahve öncesinde ve sonrasında hiçbir şey yememeyi tercih edenlerdenim. Kahve keyfimi yaparken ağzımda başka tat olmasını istemem fakat canım illa birşey isterse de 10 dakika önce lokumumu yer kahveden önce suyumu içer kahvemide sonrasında içerim.

    Türk Kahvesi Faydaları, Türk Kahvesi Zararları

    Paylaşımımı hazırlarken CnnTürk internet sitesinde bir habere denk geldim ve konumla alakalı olduğundan bu haberi sizlerle paylaşmak istedim. Haberde İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya ‘nın kahvenin yararları ve zararlarıyla ilgili söylediklerini aşağıda bulabilirsiniz.

    Kahvenin Faydaları
    Türk-Kahvesi-Faydaları-Türk-Kahvesi-ZararlarıMetabolizmayı hafif de olsa hızlandırıyor, kişinin istirahatte harcadığı enerjiyi arttırıyor.
    Özellikle beyne olan kan dolaşımını arttırıyor, kişiyi daha dinç hissettiriyor, dikkatin daha da yoğunlaşmasını sağlıyor.
    Kahve sütle birlikte içildiği zaman, vücuda dengeli protein, karbonhidrat ve yağla birlikte girince kişiyi daha uzun süre yok tutuyor.
    Insülin direncini kırıcı etkisi nedeni ile kişinin tatlı ihtiyacını azaltıyor. Özellikle canı sık tatlı isteyenler, tatlı yerine kahve içerlerse bu ihtiyacın kaybolduğunu göreceklerdir.
    Yapılan birçok araştırmada şeker hastalığını önleyici olabileceği bildiriliyor.
    Alzheimer ve Parkinson hastalığına karşı düzenli tüketimde koruyucu etkisi olabileceği konusunda da araştırmalar var. Yaşlılarda hafızayı güçlendiriyor.
    Sık migren atağı geçirenlerde beyin damarlarında kasılma yaptığı için migren atağını önleyebiliyor. Ancak çok sık kahve içenlerde kahveyi ani bırakırlarsa migren ataklarının sıklığı artabiliyor.
    Kahvenin, bağışıklık sistemini güçlendirici ve hastalıklara karşı koruyucu etkisi var.

    Kahvenin Zararları
    Kalpte ritim problemi olanlarda çarpıntıyı tetikleyebiliyor.
    Kontrolsüz tansiyonu olanlarda kan basıncını arttırabiliyor.
    Günde 5 fincan ve üzeri kullanımında kemik erimesine neden oluyor
    Günde 3 fincan ve üzeri kahve tüketimi doğurganlığı negatif yönde etkileyebiliyor.
    Akşamları kahve tüketimi uykusuzluğa neden olabiliyor, aşırı kahve tüketimi sinirlilik ve tahammülsüzlük yapıyor.
    Kahve vücuttan su atımını arttırarak idrar ihtiyacını arttırıyor. Kalp ve böbrek hastalarında elektrolit dengesizliği yapabiliyor.
    Hazır kahvelerde kullanılan krema, şurup, şeker miktarına göre de kalorisi çok artabiliyor. Kremalı-aromalı-şuruplu büyük boy kahve içtiğinizde kocaman bir hamburger yemiş kadar kalori vücudunuza giriyor ve sizi şişmanlatıyor.
    Dr. Kaya, hem tok tutsun, hem metabolizmanızı çalıştırsın hem de dikkatinizi arttırsın istiyorsanız; kahveyi şekersiz, kremasız, şurupsuz, günlük sütle ya da sade olarak tüketmenizi tavsiye ediyor.

    Türk Kahvesi Maskesi ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır
     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası

    Türk kahvesini diğer içeceklerden ayıran özelliklerinden biride, içtikten sonra dibinde kalan telvesinin maske olarak kullanılabilmesidir. Evde cilt bakımı yapmak isteyenler için kahve hem içimi ile keyif verir hemde telvesiyle doğal cilt bakımı yapmanıza olanak sağlar. Kahvenin içerisindeki uyarıcı maddeler cildin sıkılaşmasında ve selülit tedavisinde kullanılır. Selülit tedavisinde kullanılan ilaçların içinde de kahve özü bulunmasının sebebi budur. Yanı sıra alerjik kızarıklıkların azaltılmasında(doğal cilt bakımı ve güzellik maskeleri olarak), göz altı morluklarının azaltılmasında da kahve telvesinin etkisi vardır.

    Kahve Çeşitleri

    Bu bölümde sizlere Türk Kahvesine alternatif ülkemizde tüketilen birkaç kahve çeşidinden bahsetmek istiyorum. Benim Türk Kahvesinden sonra en sevdiğim kahveler sırasıyla Menengiç Kahvesi, Dibek Kahvesi ve Damla Sakızlı Türk Kahvesi dir. Bu kahvelerin Türk kahvesinden farkı aroma ve başka tatlarla yumuşatılıp servis edilmesidir.

    Menengiç Kahvesi Nedir
     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası

    Menengiç-Kahvesi-Nasıl-Yapılır

    Menengiç kahvesi Menengiç ağacından üretilir. Ağacın meyvelerinin toplanıp kavrulmasıyla ve Türk Kahvesi gibi pişirilmesiyle elde edilir. Genellikle Güney Doğu Anadolu bölgesinde başta olmak üzere İç Anadolu, Ege ve Akdeniz’in yüksek kesimlerinde kendiliğinden yetişen bir ağaçtır. Bu kahve Türkiye ‘de Gaziantep şehriyle özdeşleşmiş olup kıvamı diğer kahvelerden farklıdır ve süt ile pişirilir.

    Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır

    Menengiç kahvesi, Türk kahvesine nazaran daha basit şekilde pişirilir. Cezveye 1 fincan süt koyulur, üzerine isteğe bağlı olarak şeker eklenir ve kahve ilave edilir. Burada kahvenin ölçüsü zamanla daha belirgin olsada siz ilk aşamada çay kaşığının yarısı kadar koyun, duruma göre arttırıp azaltabilirsiniz. Daha sonrasında cezveyi ateşe koyup yavaş yavaş karıştırın ve bu şekilde pişirin.

    Menengiç Kahvesinin Faydaları

    Nefes darlığına iyi gelmesi
    Ses tellerine faydası
    Solunum yollarını açması
    Mide ağrılarını azaltması
    Göğsü yumuşatması
    Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olması
    Afrodizyak etkisi yapması
    Öksürüğü kesmesi.
    Kişisel not : Ben bu kahveyi farklı yerlerde içme fırsatı bulsamda memleketi olarak gösterilen Gaziantep’te deneme fırsatım henüz olmadı. Istanbul’da Tophane’deki nargilecilerden Osmanlı Nargile ve Eskişehir ‘de Ciğerci Ahmet bu lezzeti tam olarak benim istediğim kıvamda müşterilerine sunuyor. İmkanınız varsa ve daha önce hiç Menengiç içmediyseniz mutlaka buralardan birinde denemenizi tavsiye ederim.

    Dibek Kahvesi Nedir
     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası

    Dibek kahvesi, kavrulmuş kahve çekirdeklerinin dibek adı verilen bir havanda el ile dövülmesi sonucu yapılır.Daha iri parçalı olup, Türk kahvesi gibi pişirilir.

    Dibek Kahvesi Nasıl Yapılır

    Dibek kahvesini bundan önce yapmayı hiç denemesemde yapılırken izleme fırsatlarım oldu. Dibek kahvesinin nereden alındığı konusunda bir bilgim yok fakat İzmir bölgesinde bulunduğunu duydum. Marketlerde de bulabileceğiniz bu kahvenin hazırlanışıda Türk Kahvesinden farksız.

    Cezveye 1 fincan suyu doldurup, 2 çay kaşığı dolu dolu dibek kahvesini ilave ediyor ve isteğe göre şeker ekliyoruz. Ateşe koymadan önce iyice karıştırıp daha sonrasında pişmeye bırakıyoruz ve servis ediyoruz.

    İçim olarak Menengiç ‘e daha yakın, hafif bir kahve olup çevrenizde Alaçatı Muhallebicisi varsa burada tatma fırsatı bulabilirsiniz.

    Dibek Kahvesinin Faydaları

    Mide rahatsızlıklarına
    Kolestrolü dengelemeye
    Cildi güzelleştirmeye
    Ayrıyeten aganigi naganigi etkiside mevcutmuş :)

    Damla Sakızlı Kahve ve Damla Sakızlı Türk Kahvesi Nasıl Yapılır
     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası

    Türk kahvesine lezzet ve görsel olarak en yakın kahve olup tek farkı damla sakızı aromasıyla tatlandırılmış olmasıdır. Pişimi Türk Kahvesi ile birebir aynı olan bu kahve, Türk kahvesini çok içenlere değişiklik olması açısından bir alternatiftir. Bu kahvenin bana göre en iyi içildiği yerlerden bazırları Alaçatı Muhallebicisi ve Kahve Dünyası ‘dır. Menengiç ve Dibek ‘ e nazaran marketlerde rahatça bulabileceğiniz damla sakızlı kahveyi evinizde kolayca pişirebilirsiniz.

    Türk Kahvesi Hangi Fincanda İçilir, Kahve Fincanı Modelleri

    İlk satırlarda bu konudan kısaca bahsetmiş olsamda bu paragrafta sizlere en iyi fincan seçimi için birkaç görsel ile örnek vermek istiyorum . Türk kahvesi küçük ve porselen fincanlarda daha keyifli içilir. Bunun sebeplerinden biri eskiden alışılagelmişlik ve fazla kahvenin de kalp çarpıntısına yol açma riski olmasıdır. Atalarımız bizim için doğru olanı seçmiş ve bizede bu adetleri devam ettirmek düşmüş :) Favorim görseldeki fincanlardan en sağdaki 😉

     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası


    Fincan seçimi konusunda değişik şekilli ağzı dar, altı geniş veya uzun ince fincanlara denk geliyorum ve bu fincanlarda kahve içmek bana zevk vermiyor. Kahveyi en rahat içip, keyfini çıkarabileceğiniz fincan görselde olan standart porselen fincanlardır bana kalırsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shotufuk -- 5 Şubat 2016; 10:16:36 >







  • Kimse gelip de teşekkür etmemiş, çok sağolasın kardeş
  • yararlı bilgiler emeğine sağlık
  • Hocam ellerinize sağlık. Türk Kahvesi'ni bayatlamaması için nasıl saklanmalıdır ?
  • Güzel
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Hava almayan bir kavanozun içerisinde
    mutfağınızda buzdolabı hariç bir dolapta kavanoz içine atılacak 2 küp şeker ile
    kapağı sıkıca kapatılarak maksimum muhafaza sağlanabilir.
    Fakat doğrucu olmak gerekirse 2 hafta içerisinde açılan paketi tüketmek en doğrusu :)
  • shotufuk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocamda, 250 gramlık paketlerde 1-2 kg alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 22 Mart 2017; 12:38:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Teşekkürler hocamda, 250 gramlık paketlerde 1-2 kg alıyorum.

    Aynen paketlerden birini açıp 2 haftalık süreçte dediğim gibi kavanoz içinde küp şeker desteğiyle oda sıcaklığındaki bir yerde saklayabilirsin.
    2 hafta sonunda bayatlamaya başlayacaktır bunun çözümü yok, bitirip diğer paketi ve sonra diğer paketi gibi muhafaza edebilirsin.
  • shotufuk kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman en iyisi 100-150 gr paketlerde sipariş vermek.
  • Tövbe estafurullah adam evinde uzaylı besliyor:

     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası
  • bonsai :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Hocam o zaman en iyisi 100-150 gr paketlerde sipariş vermek.

    100 gramlık paketleri tercih et
  • shotufuk kullanıcısına yanıt
    Peki hiç açılmamış paketler ne kadar süre dayanır ? Genelde 1 yıl diyorlar.
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Bu konuda ne söylersem yalan olur, paket üzerinde son kullanma tarihi olabilir onu dikkate alabilirsin.
  • shotufuk kullanıcısına yanıt
    Genelde 1 sene yazıyor hocam. Çok teşekkür ederim bu arada yardımlarınız için. Sağolun.
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Ne demek rica ederim, yine bir sorunun olursa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
  • Eline sağlık üstad oldukça uğraşmışsın yazı için. Kahve çeşitleri hakkında şu yazıyı ben oldukça beğendim. Okumanızı tavsiye ederim.
    https://www.yemekkulubum.com/icerik-sayfa/kahve-cekirdegi-ve-kahve-cesitleri
  • Öğretici bir yazı olmuş teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası


     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası


     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası


     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası


     Türk Kahvesi Nasıl Yapılır , Kahve Çeşitleri ve Daha Fazlası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Soğuk suda 30 saniye karıştırıp, bakır cezveye koyarak altını açmadan önce karıştırmayı bırakıyorum. Kaynamadan yükselmeye başlayınca alıyorum.
    Bir de kaymaklı denen var. Küçük bir çubukla, cezvenin sadece tek noktasından sürekli karıştırarak sarı kaynak tabakası oluşturuyorsunuz. Zahmetli ve sıcak bir iş ama.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.