Şimdi Ara

Türk Futbolunun Kurtuluşu Rezerv ligde olabilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdiye kadar baktığımda küçük kategorilerdeki yeteneklerimizle u-20 ve milli takımdakilerle uyuşmuyor yani bizde A takıma çıkma ve orada tutunmada bir sorun var .Bunun 2 çözümü vardır 1_) Yabancı Sınırlaması,2_) Rezerv lig.

1_) Yabancı Sınırlaması =

Evet arkadaşlar yabancı sınırlaması ülke futbolumuzun gelişmesi için konulsa da şu an gelişmesini engelliyor. Şöyle ki bizim insanımız malum zaten oyuncuların çoğu fakir ailelerden geliyor . Adamlar paramı alayım keyfime bakayım kapağı atayım modundalar. Futbol hayatının sonuna kadar en iyilerden birisi olmalıyım diye devamlı özelliklerine özellik katmak için çalışan çok az adam var. İşte en son burak trabzonda bu yönde çalıştı kendine bir kaç özellik kattı her sene, görüyoruz adamı şimdi.

Adam şimdi de diyor ki nasıl olsa sınırlama var beni oynatmak zorunda . Ne kasıcam alırım paramı yerim karı kızla (birde bizim erkeklerin karı,kız alemi merakımız meşhur ). Yani adamın çalışmasına gerek yok ki ?

YAPILMASI GEREKEN =

1_) Yabancı sınırlamasını tekrar elden geçirmek mesela ilk 11 de 5 AB statülü 3 adette non-ab oyuncu ve her sene sadece 2 ab statülü oyuncu alabilme gibi bir kural bence en ideali olur.

2_) İkinci olaraksa Takımlardaki özellikle bu anadolu kulüplerinden gelen yatıcı tayfaların kontratlarını zamanı gelince garanti paraları oldukça düşürüp maç başı ücretlerini arttırmak en iyisi. Yoksa çıksın gitsinler. Adamlar atmışlar kapağı gidemeyeceklerine göre. :D . Olumlu etkisi çok olacaktır. Genç oyuncularada öyle yapılmalı. Koy garanti para 500 bin koy maç başı 20-30 bin bak bakalım kendini geliştirmek takıma girmek için nasıl yırtıyor kendini.

2_) Rezerv Lig =

Şimdi paf takımı var diyenler olabilir. Ama bu rezerv lig paf liginden farklı. Rezerv ligde 1 hafta rezerv takımda oynayan adam 1 hafta as takımda oynayabilir. Sakatlıktan yeni çıkmış oyuncular form kazanabilir. Genç oyuncular form tutup as takıma alınabilir. O a2 takımından as takıma geçiş sürecini çok iyi kontrol edebilen bir rezerv takım ligi olabilir. Kimi zaman bu lig uygunsuz davranış yapan oyuncular için bir ceza yaptırımı dahi olabilir. Yani as takımla rezerv takımın kadroları bütünleşik olmalı. zaten fenerde 34 oyuncu var ilk 18 e giremeyenler burada oynar. alt takımlardan da ihtiyaca göre adam çağrılabilir. Tabi yabancı sınırlamasıda olmamalı.

Mesela abi olamazmıydı şöyle bir rezerv takım =

Türk Futbolunun Kurtuluşu Rezerv ligde olabilir.

Ben üstün körü yaptım buraya daha topuzu hakan cinemre'yi yabancı genç yetenekleri felan da koyarsın.Böyle bir takımı zorlayabilecek bir takım çıkartabilecek Galatasaray,Beşiktaş,Trabzonspor,1461 Trabzon,Bursaspor,Kasımpaşaspor,Kayserispor,Gaziantepspor,Eskişehirspor ileride süper lige çıkarsa bucaspor felan zaten 10-11 kulüp rahat var.

Verirsin yayın haklarını trt-1'e gelir paralar.
    Alırlar omuz,şort,kol,gögüs hatta gerekirse numara altı forma reklamı .
    Devlette teşvik eder biraz.
    Lig adı satılır atıyorum garanti rezerv ligi olur.
    İdda ya dahil edilebilir belki
    Mesela aynı gün kasımpaşa gaziantep maçı varsa bir gün önce de rezerv takımlarının aynı stadda maçı olur.(öyle tesiste amatör havada olmaz yani .Biraz profesyonel ve heyecanlı olur )
    Kupası olur en azından. Gençleri daha iyi görürüz.
    Mesela as takımın yardımcı teknik direktörü rezerve takımın teknik direktörü olabilir orada tecrübe kazanır hem.
    Ya hiç olmadı bölgesel yap .

Güzel olur Türkiye kupasından daha çok lig takımlarına yararı olan bir organizasyon olur bence.
    Yani as takımdan bir kaç oyuncu ve genç yeteneklerimizin olduğu bir takımın maçını ben kaçırmadan ve zevkle izler ve desteklerim.
    Birde iki takımı profesyonel bilimi kullanan performans,analiz uzmanları ve kondisyoner,fizyoterapistlerle desteklerse büyük takımlar of ki ne of.

Yoksa daha çok aydın yılmazlar,erten ersular,gökaylar,batuhanlar sönüp gider.

• Çok iyi düşünmüşsün hocam ama.bunu yapabilecek vizyona sahip kaç kulüpte başkan var ya da en önemlisi Tff

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bymanson13

Çok iyi düşünmüşsün hocam ama.bunu yapabilecek vizyona sahip kaç kulüpte başkan var ya da en önemlisi Tff

Başbakanla ortak bir siyasi görüşüm yok ama birisi adam akıllı anlatırsa talimatıyla olabilir.
  • En basit örnek devletin kanali var 30 tane biride ümit milli maç yayinlamadi yaziklar olsun.

Sen önce oyuncuba değer ver.

Bizden bi b.k olmaz açik ve net altyapiya yatirimvyap dersin salak başkanlar gider yildiz aldim diye 35 yaşinda adama 5 senne kontrat yapar.

Tüm dinamiklerin değiştieilmesi lazim.

1- kulupler kanunu nerde dernek vasfiyla yönetiliyor bir başkan kulubü zarara uğratirsa hesabini soramiyorsun.

100 tane madde yazarim böle.

Bu ülkede zengin ve nw oldum delisi adamlar federasyon başkani oluyor.

Terimi yap tff ye başkan önder özeni yap o zaman bişelerin değişeceğine inanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki Hakan Şükür gelirse düzgün şeyler yapar adam altyapıyı şimdiden hazırlıyor hedefi tff
  • Hawkerx kullanıcısına yanıt
    rezerv lig muhabbeti 3 yılda 1 döner ama ortaya bişey çıkmaz.
    En mantıklısı pilot takım satın alıp başına çok ciddi bi TD getirmek mesela Abdullah Avcı gibi...
  • Yanlı insanların gelmesine karşıyım kardeşim,ne şimdiki demirören ne öncekiler bu düzen değişmediği sürece sadece yaraya tuz basar.Fenerin adamı gelir Feneri kollar,Gs'nin adamı gelir Gs yi kollar,Bjk'nin gelir onu kollar uzar gider bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ülkedeki Algı belli Aziz yıldırım gitsin Fenerbahçe cezalandırılsın Türk Futbolu üzerindeki bu zorlu dönem, kara bulutlar, sıkıntı, toparlanma süreci, Futbolun çöküşü, temizlenmenin gerekliliği hepsi son bulur. Çok zahmet etmişsin gerek yoktu rezerv lige filan.
  • rezerv lige gerek yok, FENERBAHÇE B kurulsun ispanya, almanya'daki gibi alt liglerde oynayabilsin.
  • İngilterede U21 Premier Lig var bizde yok karman çorman işler dönüyor burda tek mantıklısı bir takımı satın alıp kendi oyuncularını oraya göndereceksin 1461 TS gibi. Gerçi ne hoş daha ülkede U21 maçlarını yayınlayan kanal yokya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Téquila

Yanlı insanların gelmesine karşıyım kardeşim,ne şimdiki demirören ne öncekiler bu düzen değişmediği sürece sadece yaraya tuz basar.Fenerin adamı gelir Feneri kollar,Gs'nin adamı gelir Gs yi kollar,Bjk'nin gelir onu kollar uzar gider bu.

Hakanın galatasarayı kollayacağını sanmıyorum.

Ama bu futbol işlerinde yansız adam olmazki futbolla alakasız kişiyi tff başkanı yapamayızya. Mühim olan gelen kişinin kendi takımını vs bir kenara bırakıp adaletli ve mantıklı bir şekilde yönetmektir.

Yöneticilik bunu gerektirir.
  • quote:

Yanlı insanların gelmesine karşıyım kardeşim,ne şimdiki demirören ne öncekiler bu düzen değişmediği sürece sadece yaraya tuz basar.Fenerin adamı gelir Feneri kollar,Gs'nin adamı gelir Gs yi kollar,Bjk'nin gelir onu kollar uzar gider bu.

Keşke öyle birisi olsada gelse sizden kurtuluruz en azından.
  • zamanında benimde aklıma gelmişti gayet şeker gibi olur
  • AGezginci. kullanıcısına yanıt
    İşte senin kafandaki insanlar olduğu sürece bu düzen değişmez.Bu arada bloklandın güzel kardeşim.
  • Futbolu bilen birine gerek yok,zaten ülkede futbol'dan az çok anlamayan insan yok,yöneticiye ihtiyaç var hocam futbol ile teknik ekip ilgilenir yada diğer branşlarla.Mesela Demirören geldiğinden beri spor adına ne yaptı?Hiç birşey yapmadı.Yönetici dediğin farklı yötemler bulmalı dünyanın ilgisini kendi ülkesine çekebilmeli.

quote:

Mühim olan gelen kişinin kendi takımını vs bir kenara bırakıp adaletli ve mantıklı bir şekilde yönetmektir.

Hakan Şükür kötü birimi bilmiyorum,şahsen tanımıyorum ama kötü biri olsa çıkardı kokusu.Yinede taraf tutmuycağını düşünmek bana saçma geliyor o temiz düşüncelerle gelir,ama ricalar hemen gelmeye başlar işte burda Hakan Şükür ne kadar kırıcı olabilir sıkıntı orda.

Ceo sistemiyle yönetebiliriz Tff yi inanın 5 senede futbol vs bütün spor dallarında Türkiye'nin adı altın harflerle yazılır.

• quote:

Futbolu bilen birine gerek yok,zaten ülkede futbol'dan az çok anlamayan insan yok,yöneticiye ihtiyaç var hocam futbol ile teknik ekip ilgilenir yada diğer branşlarla.Mesela Demirören geldiğinden beri spor adına ne yaptı?Hiç birşey yapmadı.Yönetici dediğin farklı yötemler bulmalı dünyanın ilgisini kendi ülkesine çekebilmeli.

quote:

Mühim olan gelen kişinin kendi takımını vs bir kenara bırakıp adaletli ve mantıklı bir şekilde yönetmektir.

Hakan Şükür kötü birimi bilmiyorum,şahsen tanımıyorum ama kötü biri olsa çıkardı kokusu.Yinede taraf tutmuycağını düşünmek bana saçma geliyor o temiz düşüncelerle gelir,ama ricalar hemen gelmeye başlar işte burda Hakan Şükür ne kadar kırıcı olabilir sıkıntı orda.

Ceo sistemiyle yönetebiliriz Tff yi inanın 5 senede futbol vs bütün spor dallarında Türkiye'nin adı altın harflerle yazılır.

Futbolu bilen derken herkes takım tutar en azından tff başkanlığına gelen herkes tutar. Her gelen kendi takımını desteklerse bu iş olmaz. Gerçi demirören hangi takımlı belli değil.

Yönetici dediğin işini yaparken duygularını bir kenara bırakabilmeli. Hakan Şükür yorumcu olduğu zaman gsye baya sallıyordu(adaletli) bende bir güven oluşturdu doğrusu. Tabi yimede belli olmaz. Ben ünal aysalında deli gibi galatasraylı olduğunu sanmıyorum

• Hakan Şükür'ün taraflı olacağını hiç ama hiç sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.