Şimdi Ara

Türk Diş Hekimleri Birliği Açıkladı: Kaç Diş Hekimi Var, Kaçı İşsiz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
3
Favori
11.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • her meslek için bunlar söylenebilir arkadaşlar diş miş ayrıma gerek yok, ya istemeden işsiz kalacaksınız mesleğinizde ya kendinizi yeterli görmeyip ya da istemeyip kendi isteğinizle işinizden vazgeçin, bırakın müthiş eğitimli gelişmiş insanlar ekmek yesin diyeceğim de bizim emin olamadığımız işlerde gerçekten liyakatli insanlar mı var bilemedim

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Yani mühendisler 5 sene okuyor , diş de 5 sene. Dişte kötü senaryoda 2 asgari ücret almaları kötü değil , bence 2 asgariye çalışan adam hem akademik olarak hem de sosyal olarak baya zayıftır diye düşünüyorum .Mühendislikte Orta-üst öğrenciler ztn mezun olunca 2-3 asgariye başlıyolar . Onun dışında iyi senaryoda dusu kazanıyon mühendislerden öndesin para ve kariyer anlamında(aynı sıralama bandı için ) . Eğer klinik açabilcek durumun varsa da yazarsın yine , ondan bence dişin en iyi 1-2 okulunun odtü makineyle falan kapışması lazım aslında . sıralamaların bu kadar düşük olması tıpın sağlık alanını domine etmesiyle alakalı tamamen .

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

Performans ödemesinin ismi değişti ya ondan karıştı , bazıları performans + teşvik yatıyo zannediyor ondan sordum . Yani teşvik adı altında bazı yerlerde aynı miktar , bazı yerlerde yapılan işleme göre daha fazla veya daha az ücret yatıyor özet olarak

• Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

Performans ödemesi aslında değişmedi sadece parçalara bölündü taban ek odeme+ teşvik

Atıyorum eskiden 20 performans alan birisi şimdi 10 taban 10 teşvik olarak yatıyor yani döner puani yüksek olan doktorları kazancı değişmedi

Ama 8 performans alan biri 10 taban 0 teşvik alıyor onun için avantajlı oldu

• Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

Valla bana direk mühendislik yaz dedi(İyi üniler) kendisi de özel bı klinikte çalışıyodu 10 hekim mi ne çalışıyomus yani aslında klinik sahibine para var ama o aşamaya gelmek çok zor. Diş de daha okurken çok masraflı döviz endeksli malzemeler mezun olduktan sonra o kadar harcamayı çıkarıp birikim yapabilecek bir maaş zor gözüküyor. Diş hekimliği + DUS(ortodonti falan) kombosu Yapilacaksa okunur diğer türlü müh yazılmalı.

• Updullah v2024!.

• Başına bir hal gelirse canııım, TDB'ye gel TDB'ye..  

Tıp isteyip diş hekimliği yazmak zorunda kalan birisi olarak pişmanlıklarla geçiyor öğrencilik hayatım. Mesleğinden memnun olup hakkını vererek yapacağını düşünenleri tenzih ederek diğer insanların diş hekimliğini seçmeden önce iyi araştırmasını öneririm. Gördüğüm kadarıyla forumda diş ve tıpa çok ilgi var. Ben de yorumları gördükçe kendimi tutamıyor yorum atma ihtiyacı duyuyorum. Tıp hiçbir zaman tahtını sallamadı ama diş benim gözümde öyle değil. Cok kötülemek istemiyorum tercih dönemine girecek çocuklar yakında ama ben kötülesem de net bilgi almak isteyenler diş hekimliği ve tıpta son sınıf olan öğrencileri veya meslekteki arkadaşları bulup onlardan yorum almalılar. Daha objektif bi yorumla karşılaşırlar böylece.

Kısaca ben tıp hedefleyip diş yazan kesimdenim ve pişmanım. Neredeyse her açıdan tıpın gerisinde kalıyor ve gün geçtikçe de fark açılıyor benim gözümde. Zamanında odyoloji sonrasında diyetisyenliğe olan gerileme yakında diş hekimliğini de vuracak, az kaldı.

• theSpringfield T kullanıcısına yanıt
    Ben son sınıftım, mezun oldum. Bilgi alsınlar diye buradayım. Odyoloji ve diyetisyenlik gibi yardımcı sağlık personeli olan, mevzuatta herhangi bir girişim hakkı olmayan/olmayacak olan bölümleri konuşman bir tık talihsiz olmuş. Bahsettiğin bölümlere ftf’yi de ekle. Bunların hiçbiri hiçbir zaman kendine ait fakültesi olan, mevzuat ve yönetmelikleri olan, klinisyen olma hakkının tanındığı branşlar değil. Tıp ve Diş Hekimliğiyle mukayese ettiğin bölümler çok garip.

Tıp isteyip diş hekimliği yazan arkadaşa, Tıp gelip de Diş Hekimliği yazan benden ufak bir hatıra.

Not: tekrar ediyorum > okul bitti, öğrenci değilim.
  • Ribas hocam 2018 DH tayfadan yıllar sonra bölümü bitirince gireyim dedim. Seni görünce duygulandım valla. 2 DUS sınavına da girdim olmadı 3. Dusa da giricem bakalım hayırlısı. Devlet atamalarının 3 üne başvurdum çıkmıyor tabi ki de.

• jesterstory kullanıcısına yanıt
    Ekim Dus’unda görüşelim hocam. Nisan Dus’unda Sadabat Anadoluda mıydın daha doğrusu İstanbul’da mı girdin

Hep istanbulda giriyorum hocam, ekimde kazanalım artık  nisanda Marmara eğitim fakültesinde girmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesterstory -- 18 Temmuz 2024; 16:58:45 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.