|
Forumun bu kısmı artık ölü olduğundan pek buraya gelesim gelmiyor açıkçası, yönetime yazdığım mesajlar da pek takılmıyor ondan dolayı ama son senelerde sürekli aynı muhabbetlerin konuşulması artık mide bulandırır seviyeye geldi. Arkadaşlar sidik yarıştırmayın. Eğer bu kadar meslek tercihi yapamayacak durumdaysanız psikolojik destek veya profesyonel danışmanlık alın. Mesleğini aktif olarak yapan (mezun olmuş, doktor bilgi bankasına düşmüş/emekli olmamış) diş tabiplerinin dağılım grafiği aşağıda. ![]() Çalışan diş hekimlerinin sayısı ve dağılım grafiği. ![]() Toplam 46.378 diş hekiminden 33.410'u Türk Diş Hekimleri Birliği Odasına kayıtlıdır. Çalışmayan diş hekimi sayısı(sigortasız olduğu tespit edilen) 3.883'tür. ![]() Tüm illeri değil, SON GÖRSELİ ekledim totalin yazdığı. 3.883 diş hekiminden sigortasız olarak çalışanların tespiti mümkün değildir. Bu diş hekimlerinden birçoğunun DUS'a (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı)'na hazırlandığı da yüksek ihtimaldir. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı'na pandemide dahi 10 binlerce insanın gireceği söyleniyordu. İşsizlik diz boyu tek çare uzmanlık vs. Hadi ya.. Buyrun 2023 İlkbahar DUS Türkiye birincisinin sonuç ekranından sınava kaç kişinin girdiğini görelim. "3.270 aday" ![]() Bir sürü kişiye aynı şeyi açıklamak yerine böyle atmak istedim, meslekle ilgili ya da fakülteyle ilgili merak edenlerin sorularına kapım her zaman açık ama bu muhabbet artık beni hesabı sildirme noktasına getirdi. TDB'nin paylaştığı MESLEK REHBERİNE ulaşmak isteyen aday öğrenciler için buyrun: https://www.tdb.org.tr/tdb/v2/yayinlar/Egitim_Dizisi/egitimdizisi_15.pdf |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt