Şimdi Ara

Türk bayrağı nasıl asılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar. Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Eve ve dışarı Türk bayrağı astım ama hilal yukarda yıldız aşağı şekilde.

    Kardeşim yanlış olduğunu, yıldız ın üstte durması gerektiğini söyledi. İnternette biraz araştırdım ama kesin bir şey bulamadım hatta dışarda bile herkes benim gibi hilal aşağıda asmış. Banka şubelerinde de bayraklar hilal yukarıda. Sizler ne diyorsunuz?



  • Bizimkinin hilal yukarıda yıldız aşşağıda şeklinde, zaten ip kısmını üretenler hilal tarafından geçirmişler oradan bağlıyoruz mecburen. Yıldız yukarıda olmaz gibime geldi çünkü törenlerde falan hep yıldız aşşağıda gördüm diye hatırlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayrak gönderde çekili iken bayrağın gönderle bağlı kısmı hilalin arkasında olur. İp bağlantı noktası hilalin arka kısmı olduğun için asılırken de hilal üste olacak şekilde asılır. Yıldızdan asılırsa zaten havada duramayacağı için ters döner ama hilal yine havada okur. Eğer hiçbir bağlantısı noktası yok ise bazı bayraklar gibi o zaman yıldız yukarıda olacak şekilde asılma imkanı vardır ama görüntü açısından pek hoş durmaz herkesin algısı hilal yukarıda olacak şekilde oluşmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir akrabamın arabasıyla, askere gideceğine yakın çarşıda geziyorduk. Otoparka parkettiğimizde, bi adam da aynı o kişi gibi söyledi, bizim milli bayrağımız, yere bakmaz daima göklerdedir falan demişti. Ama dediğin gibi 10 kisiden 8i hilali asagi bakacak sekilde asiyor, sende dikkat etmissindir.. Ben bu olaya pek takilmam acikcasi ama asacak olsam, bende hilal asagi bakacak sekilde asarim. Diger turlu sanki ters oluyor gibime geliyor kafamda oturtamıyorum, bilmiyorum:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gökdelenlerde asılan devasa türk bayraklarında bile hilal yukarda yıldız aşağıda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ay yıldızlı bayrağımız eğer ve ancak esir düşmüşse aşağı bakacak şekilde asılır. Aksi takdirde, her şehit mezarında görebileceğiniz gibi, her Türk subayın, Türk polisinin, itfaiye kahramanının göğsünde taşıdığı armada görebileceğiniz gibi hilalin kolları göklere bakar ve bu Türk bayrağı ile milletinin bağımsızlığını sembolize eder.
    Türk bayrağı nasıl asılmalı?s
    Türk bayrağı nasıl asılmalı?u
    Türk bayrağı nasıl asılmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 9 Nisan 2020; 3:46:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.