Şimdi Ara

Türk Arama Motoru Nasıl Başarılı Olur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aşağıdaki listede tamı tamına 104 ülke var yanlış duymadınız tam 104 ülke. Peki 104 ülkeden kaçında Türkiye'nin bilişim projeleri ilk 100 de dersiniz. Tabi ki kocaman bir SIFIR matematik dersi gibi bizi Amerika siz buralardan ancak sıfır çekersiniz demiş.

    Peki bunu terse çevirmek kaç senemizi alır. Bana göre 30 günde terse çeviririz lafla değil yatırımla nasıl olacak ilk önce ön hazırlıkları sizinle paylaşmak istiyorum belki de aramızdan bu işe gönül vermiş insanlar okur bu yazımı.

    İlk önce 1000 kişilik bir yazılım ekibi çağrılacak milli görevdir deyip.

    Ondan sonra isim bulunacak çok akla uygun akılda kalıcı ( ara ) iyi ama belki daha iyi dominler bulunabilir.

    Reklam İçin Dünyada Tanınan bir stara rol vermek. Tarkan Müzik yapacak ve bütün dünya listelerinde YouTube ta sergilenilcek. Şıkıdım şarkısı herkes biliyor ve çok güzel geliyor kulağa her dile çevrilecek. Bütün 104 ülke diline çevrilecek.

    Türk ve arap dünyasına pazarlanan diziler de bizim arama motorumuz kullanılacak ve reklamlarımızı çoğunlukla dizi tv ve Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ülkelere yapacağız.

    Arama motorunun yanında bir video sitesi kurulacak aynı şekilde facebook ve tabiki Twitter tarzı ama bizim renklerimizle insanların daha iyi anlayabileceği şekilde en önemlisi de cep telefonundan rahatlıkla ulaşılacak uygulamalar ve anlaşmalar yapılacak samsung böyle bir anlaşmaya sıcak bakacaktır.

    Dünya starı 2. isim tüm dünyada etki bırakmış bir isim ve herkesin sevdiği daha doğrusu aynı yaş grubunun sevdiği star.
    justin bieber oynayacak hatta film çekilecek tabiki burada bu yapılacak işler için çokk para gidecek.

    Gece dündüz çalışılıp bu 1000 kişilik ekip bu projeleri yetiştirecek sanırım 2 seneye yazılımlar biter aynı anda şarkı vs film ve öteki reklam grubu da çalışırlar.

    En önemli işe geldi DATA CENTER avrupanın en büyük DATA CENTER ı alınacak.

    Arkadaşlar toplam maliyet 10 milyar dolardır. Bu sistem 5 sene para kazanmayacaktır. Ama her ülkeye bu şekilde giriş yapılıp her ülkenin medyası kullanılırsa 5 senenin sonunda AMERİKA nın ciddi bir rakibi olacaktır. Çalışan sayısı dünya çapında 500 bini bulacaktır.

    İmkansız gibi gelsede Türkiyenin Buna gücü yeter.

    Bizim sorunumuz para harcamadan para kazanmak istememiz. Ve bir proje 1 sene başarısız olunca hemen yenilgiyi kabul etmemiz bakın başarılı projelere kaç sene cebinden yemiş adamlar.

    BU PROJENİN BAŞINA ÇAĞATAY EVYAPANI GETİRİN İŞ TAMAMDIR :))

    Afganistan
    Arnavutluk
    Cezayir
    Arjantin
    Ermenistan
    Avustralya
    Avusturya
    Azerbeycan
    Bahamalar
    Bahreyn
    Bangladeş
    Barbados
    Beyaz Rusya
    Belçika
    Bosna Hersek
    Brezilya
    Bulgaristan
    Kamboçya
    Kanada
    Şili
    Çin
    Kolombiya
    Kostarika
    Hırvatistan
    Kıbrıs
    Çek Cumhuriyeti
    Danimarka
    Dominik Cumhuriyeti
    Ekvador
    Mısır
    Estonya
    Finlandiya
    Fransa
    Georgia
    Almanya
    Yunanistan
    Guatemala
    Hong Kong
    Macaristan
    İzlanda
    Hindistan
    Endonezya
    İran
    İrlanda
    İsrail
    İtalya
    Jamaika
    Japonya
    Ürdün
    Kazakistan
    Kenya
    Kuveyt
    Kırgızistan
    Letonya
    Litvanya
    Lüksemburg
    Macao
    Makedonya
    Madagaskar
    Malezya
    Malta
    Meksika
    Moldova
    Karadağ
    Fas
    Nepal
    Hollanda
    Yeni Zelanda
    Nijerya
    Norveç
    Pakistan
    Filistin Bölgesi
    Panama
    Peru
    Filipinler
    Polonya
    Portekiz
    Portoriko
    Katar
    Birleşme
    Romanya
    Rusya
    Suudi Arabistan
    Sırbistan
    Singapur
    Slovakya
    Slovenya
    Güney Afrika
    Güney Kore
    İspanya
    Sri Lanka
    İsveç
    İsviçre
    Tayvan
    Tayland
    Türkiye
    Ukrayna
    Birleşik Arap Emirlikleri
    Birleşik Krallık
    Birleşik Devletler
    Uruguay
    Venezuela
    Vietnam
    Yemen
     Türk Arama Motoru Nasıl Başarılı Olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transfermatik -- 27 Ocak 2015; 14:41:14 >







  • Bugün sadece arama motoru ve video sitesi vs. birkaç site ile bu gelişim olmaz. Yandex mesela, bir sürü farklı hizmet sunuyor şu an; ancak Google karşısında durumu ne o da belli. Böyle bir piyasaya girilecekse öncelikle tam olarak ortaya konacak hizmet belirlenip diğerlerine karşı ne avantaj sağlayacağı belirlenip iyi bir şekilde geliştirilmeli. Eğer ciddi bir fark sağlayamıyorsa işi zor. Artık diğerlerinin yapamayıp da yaptığı bir şeye sahip olması gerek. Arama motoru olayı bir veri merkezi ile de yürümez. Google'ın bile bir ton veri merkezi var, Yandex'inkiler Rusya dışına yayılmamış sadece.

    Bir de yapılacak proje çok iyi belirlenmeli derken, arama motoru on sene önce olsa mükemmel bir şey olurdu. O devirde Bazlama, Hakia, Bilgi vs. değişik arama motorları çıkıyordu. Şu an hangilerini kullanıyoruz?
    Günümüzde sosyal ortamlarda farklı arayışlar ve beklentiler var, bu beklentileri karşılayıp yenilerini oluşturacak bir sosyal ortam arama motorundan daha ilgi çekici olabilir. Arama motorunu da buna olarak yapmak mümkün olur zaten.




  • Ya 2023 çe kadar yapalımda hocam başarılı planlayı gerisi boş bu ülkelrde bizde olalım hem istihbarat ta toplarız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Bugün sadece arama motoru ve video sitesi vs. birkaç site ile bu gelişim olmaz. Yandex mesela, bir sürü farklı hizmet sunuyor şu an; ancak Google karşısında durumu ne o da belli. Böyle bir piyasaya girilecekse öncelikle tam olarak ortaya konacak hizmet belirlenip diğerlerine karşı ne avantaj sağlayacağı belirlenip iyi bir şekilde geliştirilmeli. Eğer ciddi bir fark sağlayamıyorsa işi zor. Artık diğerlerinin yapamayıp da yaptığı bir şeye sahip olması gerek. Arama motoru olayı bir veri merkezi ile de yürümez. Google'ın bile bir ton veri merkezi var, Yandex'inkiler Rusya dışına yayılmamış sadece.

    Bir de yapılacak proje çok iyi belirlenmeli derken, arama motoru on sene önce olsa mükemmel bir şey olurdu. O devirde Bazlama, Hakia, Bilgi vs. değişik arama motorları çıkıyordu. Şu an hangilerini kullanıyoruz?
    Günümüzde sosyal ortamlarda farklı arayışlar ve beklentiler var, bu beklentileri karşılayıp yenilerini oluşturacak bir sosyal ortam arama motorundan daha ilgi çekici olabilir. Arama motorunu da buna olarak yapmak mümkün olur zaten.

    Aslında mesela bir ürünü arattığımızda fiyat sırası ile liste çıksa işte diğerlerinin yapamadığı bir şey. Arkadaş çok güzel önerilerde bulunmuş. Ancak böyle şeyler bir çırpıda olmaz. Büyük hayaller olacak ancak küçük adımlarla gideceksin. Google dediğin sadece bir üniversite yurdunun odasında birkaç HDD ile kurulmuş.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.