Şimdi Ara

Turizm ve Otelcilik [Bilgi İstiyorum]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben aşçılığı profesyonel anlamda yapacak olan bir arkadaşınızım. Kararım bu yönde olduğu için bunun eğitimini alacağım. Eğitim de önümüzde ki pazartesi günü başlıyor. Chef's Table Mutfak Akademisin de Profesyonel Aşçılık Eğitimi alacağım. Eğitim 8 ay sürecek 4 ay mutfakta 4 ay ülkenin önde gelen otellerinde veya restoranların da staj olarak. Eğitim sonun da MEB onaylı belge alacağım. Bunları ön bilgi olarak yazdım yaşım ise 17. Size sormak istediğim şu;

-Diyelim ki 5 yıldızlı bir otelde işe girdim günlük çalışma temposu ne şekilde oluyor?
    -Başlangıçta alacağım maaş asgari ücret mi olur?
    -Ve bu sektöre erken girmenin ne gibi bir faydası olur?

Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

• 8 aylık eğitimin ücreti 12.500 TL. Hemen çok fazla demeyin meslek kazanmak için gayet uygun bence ve daha pahalı kurslar da var. Ayrıca kurs bittikten sonra iş garantisi yok ama ben görüşmeye gittiğim de şirketlerin onlardan mezun öğrenci istediklerini söyledi. Genelde öğrencilerinin çalıştıklarını söylediler. Staj yapmaya gittiğin yerde kendini sevdirir ve onlarında elemana ihtiyacı varsa orada kalırsın. Ayrıca her sektörde olduğu gibi ne kadar para kazanacağını kendin belirlersin. Ne kadar ekmek o kadar köfte...
  • Orada kullanacağın malzemeler, verilecek olan 7'li profesyonel bıçak seti ve kıyafetin
  • Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim Durumunuzu Bilmiyorum ama Myo Olarak meslek yüksek okulunda aşcılık eğitimi almanız daha faydalıdır.ben lisede turizm otelcilik bölümü okuduğum için ve iş yerimin nedeni ile oteldekilerle cok haşır neşirim.bu tür kurslara pek odaklanmayıp hep üni mezunu olabilirsin İnan bana otelde işe alırken bu tür kurslar yerine turizm otelcilik lise- veya myo mezunu önceliği var.
  • chef's table iyi bir yerdir, serkan bozkurt ülkenin en tanınmış şeflerinden birisidir...her meslek kursu aynı şeyi söyler, staj için gittiğin yerde kendini sevdirirsen temelli kalırsın falan...gazete ve internetteki turizm iş ilanları bölümünü takip edip aşçı yardımcılığı, yani yamaklıktan başlarsan en azından 12.500 liranı kurtarmış olurdun...geleceği olan ve iyi para kazandıran bir meslektir, yaşlandıkça da paran artar...bugün en kötü restaurantta bile aşçılar en fazla parayı alır...helel büyük otellerde 3, 4 binden aşağı maaş alan aşçı yoktur...aşçıbaşını ise söylemiyorum bile...dünyanın her yerinde iş bulabileceğin bir meslektir...

1- 5 yıldızlı otellerde çalışma temposu vardiyalı 8 saattir, özel gecelerin olduğu günler mesai yapabilirsin ama kurumsal yerlerde mesai saatlerine uyulur...kursta bir kaç sos yapmayı, eti terbiye etmeyi, kıçına portakal sokulmuş pekin ördeği yapmayı gösterirler ama staja gittiğin hiç bir yerde bu öğrendiklerini uygulama şansın olmaz...soğan doğrama, tezgahları silme, bıçakları temizleme, soğutma dolaplarının bakımı ve temizliği, domates ve patates doğrama ve benzeri işler seni bekliyor olacak...ama bunlar seni yıldırmasın, o karşısında hazır ola geçeceğin aylık 10 bin lira alan şef de bu işe senin olduğun yerden başladı...

2- stajda en fazla stajer parası verir bir çok yer, ondan sonrası da kalıp kalmamana bağlı....ama staj zamanını dikkatli seçmeni tavsiye ederim, turizm sezonu olan bir iştir, senin stajın sezon haricinde başlarsa staj bitiminde o işyerinde kalma şansın yüksek olur...sezonda olursa ise staj bitiminde çok büyük ihtimalle güle güle derler...örneğin sezonun başlamasına 3-4 ay kala staja girersen hem işler fazla yoğun olmadığı için ortama alışman hem de ustalarının daha fazla vakti olacağı için sana birşeyler öğretme şansları olacak, staj bitiminde ise sezon yeni başlamak üzere olduğu için her turistik işletme gibi onların da sezonda her kademe eleman ihtiyacı olacak ve hazır sen ortamı bildiğin için seni temelli işe almaları da çok yüksek bir ihtimal olacak...sezonda staja başlarsan ise o yoğunluk içinde hem bişey öğrenemeyeceksin hem de ameleliğin kralını yapacaksın, stajın bittiğinde de sezon bitmiş olacağı için doğal olarak eleman ihtiyaçları kalmayacak ve sana güle güle...

3- sadece bu mesleğe değil, her mesleğe erken başlamanın çok büyük faydası olur...askere gidene kadar kendini geliştirirsen asker dönüşü işin hazır olur ve de iyi bir maaşla çalışmaya başlarsın, senin asker arkadaşların iş ararlarken sen paşa gibi işinde gücünde olursun...

• Yukarı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elturco78

chef's table iyi bir yerdir, serkan bozkurt ülkenin en tanınmış şeflerinden birisidir...her meslek kursu aynı şeyi söyler, staj için gittiğin yerde kendini sevdirirsen temelli kalırsın falan...gazete ve internetteki turizm iş ilanları bölümünü takip edip aşçı yardımcılığı, yani yamaklıktan başlarsan en azından 12.500 liranı kurtarmış olurdun...geleceği olan ve iyi para kazandıran bir meslektir, yaşlandıkça da paran artar...bugün en kötü restaurantta bile aşçılar en fazla parayı alır...helel büyük otellerde 3, 4 binden aşağı maaş alan aşçı yoktur...aşçıbaşını ise söylemiyorum bile...dünyanın her yerinde iş bulabileceğin bir meslektir...

1- 5 yıldızlı otellerde çalışma temposu vardiyalı 8 saattir, özel gecelerin olduğu günler mesai yapabilirsin ama kurumsal yerlerde mesai saatlerine uyulur...kursta bir kaç sos yapmayı, eti terbiye etmeyi, kıçına portakal sokulmuş pekin ördeği yapmayı gösterirler ama staja gittiğin hiç bir yerde bu öğrendiklerini uygulama şansın olmaz...soğan doğrama, tezgahları silme, bıçakları temizleme, soğutma dolaplarının bakımı ve temizliği, domates ve patates doğrama ve benzeri işler seni bekliyor olacak...ama bunlar seni yıldırmasın, o karşısında hazır ola geçeceğin aylık 10 bin lira alan şef de bu işe senin olduğun yerden başladı...

2- stajda en fazla stajer parası verir bir çok yer, ondan sonrası da kalıp kalmamana bağlı....ama staj zamanını dikkatli seçmeni tavsiye ederim, turizm sezonu olan bir iştir, senin stajın sezon haricinde başlarsa staj bitiminde o işyerinde kalma şansın yüksek olur...sezonda olursa ise staj bitiminde çok büyük ihtimalle güle güle derler...örneğin sezonun başlamasına 3-4 ay kala staja girersen hem işler fazla yoğun olmadığı için ortama alışman hem de ustalarının daha fazla vakti olacağı için sana birşeyler öğretme şansları olacak, staj bitiminde ise sezon yeni başlamak üzere olduğu için her turistik işletme gibi onların da sezonda her kademe eleman ihtiyacı olacak ve hazır sen ortamı bildiğin için seni temelli işe almaları da çok yüksek bir ihtimal olacak...sezonda staja başlarsan ise o yoğunluk içinde hem bişey öğrenemeyeceksin hem de ameleliğin kralını yapacaksın, stajın bittiğinde de sezon bitmiş olacağı için doğal olarak eleman ihtiyaçları kalmayacak ve sana güle güle...

3- sadece bu mesleğe değil, her mesleğe erken başlamanın çok büyük faydası olur...askere gidene kadar kendini geliştirirsen asker dönüşü işin hazır olur ve de iyi bir maaşla çalışmaya başlarsın, senin asker arkadaşların iş ararlarken sen paşa gibi işinde gücünde olursun...

Stajım kış aylarına denk geliyor. Tam sezon biterken ekim ayında başlayacağım. Stajda herhangi bir ücret verilmeyecek sadece sigortamı yapacaklar. Ve stajımı Bursa Hilton da yapacağım sanırım. Staj sonrası orada kalamazsam Antalya Ali Bey Club da tanıdığımız insan kaynakları müdürü. Işe girme oranım yüksek yani. Bende iyi bir meslek olduğunu düşünüyorum ve seviyorum da inşallah iyi bir kariyer beni bekliyor

• Okulu bıraktım ilköğretim mezunuyum, açık öğretimden devam ediyorum. Tekrar okula döneceğimi sanmıyorum. Bu biraz yetenek işidir pek öğrenim durumuna bakılacağını sanmıyorum. Hiç yeteneksiz birini sırf MYO mezunu diye işe almazlar sanırım. Tabi bu benim gene de görüşüm ben içinde değilim bilmiyorum. Zaten okul okuyanlara öncelik olsa da olmasa da ben okumayacağım için sorun yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.